Dodaj do ulubionych

CLO i monitoring

18.07.05, 19:02
Dziewczyny, po 4 nieudanych miesiacach staran i prl 83ng dostalam Bromka i CLO.
Wrzucilam w wyszukiwarke "CLO" i czytam, ze "clo tylko i wylacznie z monitoringiem"!!!!
Moj gin nie zalecil mi monitoringu (jest bdb specjalista i i cieszy sie dobra opinia).

Oczywiscie sklonna bylabym zrobic na wlasna reke monitoring, ale akurat od nastepnego
cyklu, w dniach brania clo 5-9dc jestesmy na urlopie i jak to pogodzic?????
Moze powinnam odpuscic sierpniowy cykl z clo???? juz mi smutno bo wiazalam z nim duze
nadzieje...

Moze ktoras z Was brala clo bez monitoringu???? przynajmniej ten pierwszy cykl?

I w ktorych dniach na usg? zaczac 1usg w 12-13dc?

dzieki
Obserwuj wątek
    • eryka5 Re: CLO i monitoring 18.07.05, 21:22
      Jesli jestes w dniach barnia Clo na urlopie to nie ma problemu bo monitoring i
      tak zaczyna sie dopiero po skonczeniu brania,takze jesli bedziesz w tych dniach
      w domu to nie ma zadnego problemu.Ja mam zlecone clo od 3 dnia cyklu(zaczynam
      pojutrze) przez 5 dni dopiero 8-9 dnia cyklu ide na monitoring.Z tego co
      zrozumiałam to ryzyko brania clo moze pojawic sie wtedy kiedy pecherzyk nie
      peknie(wtedy moze zrobic sie cysta) a biorac pod uwage ze peka ok 13 dnia cyklu
      to nie ma obaw i mozesz jechac na urlop i brac clo.Jesli natomiast urlop bedzie
      trwał dłuzej to w sumie nie wiem co Ci doradzić tym bardziej ze Twoj gin nie
      zlecił monitoringu,zreszta nie on jeden go nie zleca.Pozdrawiam
    • meg24 Re: CLO i monitoring 18.07.05, 21:45
      Maju nie radziłabym Ci brać CLO bez monitoringu- mówię to z własnego
      doświadczenia, gdyż po pierwszym cyklu z CLO zrobiła mi sie torbiel 3x4 cm. No
      i co najmniej jeden cykl przerwy i nadzieja, że torbiel się wchłonie... Także
      naprawdę nie warto ryzykować. A pierwsze usg wykonuje się między 8-12 dc, także
      spokojnie dasz radę.
      • maja744 Re: CLO i monitoring 18.07.05, 22:16
        dzieki dziewczyny, z moich obliczen wynika ze nastepna owu bedzie ok 15VIII - wlasnie
        wtedy wracamy z wakacji, wiec chyba pobiegne od razu na usg.
        Wywnioskowalam z tego, z niebezpieczenstwo jest wtedy, kiedy pecherzyk nie peknie i
        przerosnie?
        A co jesli owu bedzie po clo wczesniej niz zwykle?, niektore dziewczyny pisaly ze mialy
        wczesniej. Owu mam tylko kiepskiej jakosci, zazwyczaj ok 16-17dc.
        • eryka5 Re: CLO i monitoring 19.07.05, 08:07
          Z tego wynika ze musisz sama podjac decyzje zaryzykowac badz nie,tym bardziej
          ze jak widziasz dziewczyny róznie na clo reaguja i maja rózne
          doswiadczenia.zreszta nawet lekarze czesto sprzeczne teorie głosze i
          podejrzewam ze gdybys zapytała o zdanie dwóch niezaleznych uzyskałabys
          niejednoznaczne opinie co i tak nie pomogłoby Ci podjac własciwą decyzje....
          I badz tu madrym i pisz wiersze.........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka