cota 19.09.05, 13:46 Czy ktoś może mi podać skład ziół nr 3, wchodze na Bocian i mam ciągle komunikat po angielsku o nie możności wyświetlenia strony. Może ktoś mi wklei skład, z góry dziękuję. Rozumiem, iz pije się je od końca @? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beettinna Re: skład ziól nr 3 19.09.05, 13:49 * Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, * z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr macierzanka {Serpylli Herba} 50gr pokrzywa {Urticae Folium} 50gr dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr ruta {Herba Rutae} 20gr nagietek {Calendulae flos} 20gr nostrzyk {Herba meliloti} 20gr Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem. Odpowiedz Link
cota Re: skład ziól nr 3 19.09.05, 13:54 Dziękuję serdecznie. Od kiedy nalezy pić tę mieszankę? Odpowiedz Link
beettinna Re: skład ziól nr 3 19.09.05, 14:01 od 1dnia cyklu-chyba że jesteś jeszcze w pierwszych dniach cyklu?np 5?to jeszcze możesz zacząć... Pozdrawiam ps.zaczynam ją pić w tym cyklu bo przedtem piłam 1 Odpowiedz Link
cota jeszcze jedno 19.09.05, 14:13 czy od razu mieszacie sobie całość ziół, a potem odsypujecie do szklanki i zaparzacie co wieczór? Odpowiedz Link
xixx Re: jeszcze jedno 19.09.05, 14:21 Wszystko jwedno kiedy zaczniesz, choć najlpeiej na samym początku w 1 dc, nie zaczynaj może tylko jeśli @ ma byc dosłownie za chwilkę. Ja zmieszqałam wszystko w wielkim pudle po cistkach i piłam 2 razy dziennie, w ciągu dnia i przed snem, były smaczne. Efekt - w brzuszku mały ktoś, jutro sie zobaczymy - pierwsze USG Pozdrawiam! Odpowiedz Link
beettinna Re: jeszcze jedno 19.09.05, 14:23 od razu sobie zmieszaj wszystko bo potem nieugadniesz proporcji!! potem sobie tylko kup kbeczek specjalny do parzenia ziółek-od razu z kubeczkiem i siteczkiem-albo dokup osobno siteczko...i tak sobie będziemy chlipać) ciekawe co z tego wyjdzie hihihihi-oby junior Pozdrawiam Odpowiedz Link
beettinna xixx 19.09.05, 14:24 oj kobieto!jak ja Ci gratuluję!!!!!jeszcze raz! byłyśmy razem na wątku z ziółkami i sama chyba tam już zostałam!) pozdrawiam Odpowiedz Link
kattrin1 Re: xixx 19.09.05, 14:34 Beettinnko!! nie zostałas sama!! nas tam troszke jeszcze jest ))) Odpowiedz Link
kicorek Re: jeszcze jedno 19.09.05, 14:24 Dokładnie tak. Miesza się w jakimś dużym naczyniu, przesypujesz do pojemnika czy pudełka i parzysz sobie z łyżeczki (małej) wieczorem. Ja osobiście parzę z dwóch łyżeczek jak parę innych dziewczyn doradzało i można nawet dwa lub trzy razy dziennie. To na pewno nie zaszkodzi. Parę dni temu miałam nareszcie własną owu na tych ziółkach, i była o kilka dni przyspieszona (z 17 dc na 13dc). Naprawdę warto jesli masz kłopoty z owu. Odpowiedz Link
cota Re: jeszcze jedno 19.09.05, 14:26 Dziękuję za odpowiedzi, dziś zaczynam, mam nadzieję że się w końcu coś uda.. Odpowiedz Link
xixx Re: jeszcze jedno 19.09.05, 14:30 Betlina, cos mi sie wydaje, że juz niedługo tu zabawisz, czekam na Ciebie na CIAZA i PORÓD, i na inne dziewczyny tez! Jeszcze jedno, ja od po owu piłam inne ziółka, takie specjalne na II fazę, także z bociana - przywrotnik, krwawnik i pokrzywa, po całej paczce (po 50gr) i piłam je 3 razy dziennie, też były smaczne. One zwiększają produkcję progesteronu, a ten znowu pomaga w zagnieżdzeniu. Nie wiem czy zadziałały ale wydaje mi się, że tak, przed zeszła @ miałam brązowe plamienia (można się było domyślać, że coś z progesteronem nie tak) a w tym cyklu, gdy jestem już w ciąży po zbadaniu progesteron 36,8, to bardzo duży jak na pierwszy trymestr, myślę, że coś w tych ziółkach jest Pozdrawiam! Odpowiedz Link
xixx Re: jeszcze jedno 19.09.05, 14:39 Te pierwsze piłam dwa razy dziennie, za każdym razem zaparzałam kopiastą łychę, raz w ciągu dnia, drugi raz przed snem. Naprawdę czułam po nich owu mimo, ze nie robiłam żadnych testów. Potem na owu zrobiłam 3 dni przerwy (tak na oko) i zaczęłam pić te drugie, tym razem trzy razy dziennie (tak jest w przepisie) i odstawiłam je na 4 dni przed @ gdy test wykazał mi ciążę. Dodam, że wierzyłam w działanie tych ziółek i naprawdę czułam to działanie. Odpowiedz Link
kicorek Re: jeszcze jedno 19.09.05, 15:04 Zrobiłam dokładnie tak samo. Dwa dni po owu zaczęłam pić zestaw na II fazę cyklu i będę pić aż do @. Pokładam ogromne nadzieje w tych mieszankach. Jeśli mi nie pomogą zajść, to czeka mnie iui. Wierzę, że ziółka mi pomogą, bo już dzięki nim zrobiłam ogromny krok naprzód. Odpowiedz Link
beettinna Re: jeszcze jedno 19.09.05, 15:21 katrin!więc nie jestem jeszcze sama!jest nadziej!) ale sama zobacz jaki ten wątek jest szczęśliwy!tyle z niego zaciążyło i to jak szybko!mam nadzieję że my też nie będziemy długo czekać! xixx-trzymam Cię za słowo kochana!))mam nadzieję że pociągnmiesz mnie za sobą pozdrawiam Odpowiedz Link