08.10.05, 16:31
Dziewczyny, czy stosujecie jakąś specjalną dietę w związku ze staraniami? a
konkretnie czy pijecie kawę i jecie słodycze? ja nie mogę się obejść bez tych
rzeczy, a słyszałam, że nadmiar czekolady szkodzi. i jak jest z alkoholem?
Obserwuj wątek
    • kinga38 Re: Dieta 08.10.05, 17:24
      ja pomimo tego ze sie staram,to nie popadam w obsesje(przynajmniej narazie).Pije
      kawe,wino,piwo,pale i jem słodycze.Wiem,ze to niezbyt zdrowe.
      • zuziakon Re: Dieta 08.10.05, 18:18
        oj, to mnie pocieszyłaś. bo ja mimo obsesji, to tez sobie używamsmile
        • kinga38 Re: Dieta 08.10.05, 18:49
          w koncu od zycia cos nam sie nalezysmile))
    • althea35 Re: Dieta 08.10.05, 19:09
      Ja nie stosuje zadnej specjalnej diety. Wiadomo ze nalezy jest zroznicowane
      posilki, duzo warzyw i owocow... ale to dotyczny wszystkich i caly czas. Kawa
      nie zaszkodzi nawet w ciazy o ile nie pijesz litrow (do 3 filizanek jest ok), a
      czekolada zawiera magnez wiec jest jak najbardziej ok, a alkohol, o ile pijesz
      w malych ilosciach to tez ok. Przede wszystkim rozsadek!
      • marta76 Re: Dieta 08.10.05, 19:53
        ograniczyłam słodycze i inne żarcie,ale to dlatego,ze i tak mam troche
        nadwagi.Alkoholu nie pije i przestałam palić (to dopiero nasz 1 cykl wiec nie
        ma bolu).Kawe pije taka jak zwykle czyli slaba z mlekiem.
        W pierwszej ciązy uwaga tzn na poczatku jeszcze przed testem:alkohol imprezy co
        drugi dzien (zaczely sie wtedy wakacje),papierosy,2 razy trawka.Potem jak
        zrobilam test i wyszla druga kreska,przestalam palic,nie pilam nawet łyka
        alkoholu.Cale 9 miesiecy plulam sobie w twarz,wiec wole teraz miec czyste
        sumienie.Dodam,ze synek jest okazem zdrowia i madrym chlopczykiem.
        • karina66 Re: Dieta 08.10.05, 20:39
          Ja nie jem słodyczy bo nie przepadam.Jak czasem mam na coś ochotę to raczej na
          czekoladę i to też jedna cząstka mi wystarczy.Warzywa i owoce jem kilogramami
          ale ja zawsze tak.Palenie rzuciłam kilka lat temu a co do alkoholu to bardzo
          lubię wino i nie odstawiłam.Czasem wieczorem wypiję sobie lampkę i nie
          uważam,że tym zaszkodzę.Co do kawy to odstawiłąm bo mam za mało żelaza a kawa i
          herbata blokują odpowiednie wchłanianie żelaza z posiłków.Piję wiec tylko
          herbatę zieloną.Nie uzupełniam sztucznie.Jem natkę.Unikam miejsc gdzie palą.To
          wszystko.Nie popadam w paranoję ale staram się unikać rzeczy które mogłyby
          zaszkozić jeśli jestem w ciąży.

Pozdrawiam

Karina
          • zuziakon Re: Dieta 08.10.05, 21:25
            to fajnie. wygląda na to,że wszystko wolno.
            pozdrawiam również

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka