kama.garbi 03.11.05, 14:52 @ przybyła 29X w 32d.c. a więc na nast NIE czekam od 25 listopada czy ktoś dołączy bo razem jakos tak raźniej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meruczka Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 14:55 @ przybyła 2 XI w 35 dc u mnie wyjaśni się raczej w XII czy tym razem nam się uda.... a mam nadzieję że tak, czego wszystkim starającym się życzę. Odpowiedz Link
kama.garbi dziś 5d.c. 03.11.05, 14:55 ups niezauważyłam że jest już podobny wątek ale jak przejrzałam tam są wpisy z wrzesnia października tylko kilka ostatnich przepraszam ze tak wyskoczyłam ale moze warto od początku wspólnie spedzic ten m-c Odpowiedz Link
kama.garbi Re: dziś 5d.c. 03.11.05, 15:00 ja czekam od 27 bo to 29d.c. ale może sie okazac jak to ostatnio u mnie bywało ze poczekam do conajmniej 35d.c. i wtedy zaczne ...mysleć czyli gdzieś do 4 grudnia czyli kolejne emocje czekają nas na poczatku grudnia póki co za tydz dzownie do mojej ginki prawdopodobnie bedziemy sobie podglądać w tym m-cu pęcherzyki czy tez rosną i najważniejsze pękaja biore cały czas bromek wiec mam nadzieje ze prolaktyna mi już spadnie i nie bedzie przeszkadzac ) Odpowiedz Link
kama.garbi Re: o mnie :):)sorry kliknelo mi sie 03.11.05, 15:03 jestem Kamila z pozka mam 26 lat (wodnik) rozpoczynam starania o drugą dzidzie która mam nadzieje że już pozostanie z nami... Odpowiedz Link
meruczka Re: dziś 5d.c. 03.11.05, 15:08 moja ginka jakaś leniwa.... każe tylko folik łykać, raz w roku robi usg i cytologię, prolaktynę sobie zrobiłam sama , wyszła 8 nie chce mi się szukać nowego lekarza ponad 1,5 roku się nie zabezpieczamy, nigdy nie byłam w ciąży, zaczynam się martwić czy wogóle możemy coś zmajstrować a owu chyba mam bo mierzę tempkę od 2 m-cy Odpowiedz Link
meruczka Re: dziś 5d.c. 03.11.05, 15:09 też jestem wodnik ale z Białegostoku i troche starszy bo 32-letni Odpowiedz Link
patagina4 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 15:10 Hej dziweczyny!! U mnie @ gości na dobre od 1 XI przy cyklach 28-29 dni. łatwo obliczyc bo pierwszy dzień cyklu wypadł pierwszego. Czekam na koniec miesiaca. Odpowiedz Link
dagusia26 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 09.11.05, 17:20 To tak jak u mnie. 10 IDE DO LEKARZA SPRAWDZIC CZY SA PECHERZYKI - A JAK WROCE TO ZABIERAMY SIE OSTRO DO PRACY... MOZE TYM RAZEM SIE UDA - PIERWSZY RAZ PORONILAM Odpowiedz Link
mar79b Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 19:43 Witajcie! Czuję się w tym wątku jak w domu, bo widzę tu (niestety) stałe bywalczynie "u mnie 12 cykl...". Szkoda, że nam się nie udało, no ale cóż... Testy owu kupiłam już na zapas i do dzieła. Odpowiedz Link
guziczek78 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 20:04 Witam i ja @ przyszła 30.X dizś 5 dc i oczywiście CLO musze kupić testy (podpowiedzcie gdzie najlepiej) no i czekamy na owu pozdrawiam Odpowiedz Link
agulka25 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 20:14 KAMA... hihi, podkradlas mi watek...to ja zaczelam pisac w sierpniu o ISTOPADZIE, bo tak mialam zaczac staranka...ale wszsytko sie pogmatwalo....powiem tak- nie mam nic przeciwko, ze sa 2 watki na temat tego mca- mysle, ze to bedzie bardzo owocny mc i wszystkie bedziemy mialy ipragnione fasolki poczytaj troche moich postow to dowiesz sie troszke wiecej o mnie.... zycze wszystkiego dobrego i pozdrawiam agulka Odpowiedz Link
kama.garbi wybacz agulka25 :):) 04.11.05, 20:09 wybacz ale zorientowałam sie że tamten wątek jest aktualny jak juz mój poszedł uwielbiam fora gazetowe ale mają swoje minusy nie mozna usunąc postu samemu no i jak juz ma więcej niż 100wpisów cięzko się czyta i otwiera a watek mój twój NASZ bo oby nam się udało wszystkim hmmm dziś 6 d.c. juz się gubie i tak ostatnio rozmawiałysmy z Andzia że co z tego że jest mąż i zona jeszcze potrzebny "palec Boży..." czy jak kto uważa no to wszystkim życze Odpowiedz Link
idalkas Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 21:20 Witajcie kochane. U mnie dziś 10 dc i drugi miesiąc starań o druga dzidzię. Jestem z Krakowa. Razem bedzie nam łatwiej oczekiwać na efekty Odpowiedz Link
kamila9910 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 21:26 Ja także zaczynam dziś nowy cykl i to już 12.Staramy się o drugie dziecko. Odpowiedz Link
olka9917 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 23:03 Hej do mnie @ przyszla 26.10. to bedzie nasz 4 cykl staran o 1 dzidzie.W tym miesaiacu tez mam wizyte 8.11 u gin.Zobaczymy czy wszystko ok.Pozdrawiam Odpowiedz Link
sowa252 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 09:57 witam dzisiaj 8 dc, :@ była 27.X.to mój pierwszy cykl starań.Mam nadzieje,że szczęśliwy! piję ziółka i mierze tempkę.Trzymam za Was kciuki Odpowiedz Link
1magnolia Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 11:43 To ja tez sie przenosze z Listopadowego watku Agulki do tego watku, skoro sama Agulka nie ma nic przeciwko )) Ostatnia @ mialam 19.10 wiec teraz trwa przytulanko co drugi dzien, mierzenie tempki i rozne inne czary mary! Acha i wrocilam na joge, zeby sie zrelaksowac i rozruszac. Wczoraj bylam pierwszy raz po rocznej przerwie i dzis czuje sie wspaniale! Zycze Wam wszystkim milego dnia i ... wiecie czego Odpowiedz Link
patagina4 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 12:16 Ta wstrętna @ już czwart dzień się gosci. Od 8 XI i jednoczesnie ósmego dnia cyklu zaczynam działania. Niech sie dzieje wola nieba. Przytulanko co 2-gi dzień a jedyne co będę robiła to pomiar tempki. Zobaczymy co z tego wyniknie Odpowiedz Link
meruczka Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 15:27 Dziś 3 dc. Jakaś dziwnie bolesna @ sie do mnie przyczepiła i piersi bolą jak nigdy ale ja jak zwykle wszystko zwalam na stres spowodowany pracą. Tak mi się marzy, że zajdę w ciąże i pójdę na zwolnienie, odrazu !!! A narazie zamiast pracować, opycham się czekoladą i siedze na forum. Odpowiedz Link
angelm24 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 16:10 hej u mnie @ przyszla 3/11.zaczynam 3 cykl staran.razem napewno bedzie raznie.czy ktos wie co sie stalo u katji_79??? Odpowiedz Link
agulka25 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 16:21 Dziewczyny! uwielbiam to forum- Wszystkie jestescie swietne.....mam nadzieje, ze nam sie uda... pozdrawiam mocno agulka Odpowiedz Link
ana811 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 10:38 ja tez sie przyłacze bo @ własnie sie skonczyla i w czwartek pierwszy monitoring a tak poza tym to tempki zapomnialam zmierzyc i juz jakos mi luzniej choc to czekanie jest okropne ale chyba znalazlam sposob na niemyslenie i doly zajelam sie studiami i praca i szukaniem domku moze pomoze ... ******************************************************************************** ******************************************************************************** ********************* powodzenia ana Odpowiedz Link
marta_st Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 21:17 Cześć dziewczyny. Mam na imię Marta i mam 28 lat. Nieśmiało pytam się czy też się mogę przyłączyć. Dzisiaj ta wstrętna @ przyszła. To mój 1 dzień 4 cyklu starań. U mnie też się wyjaśni dopiero w grudniu czy listopad to szczęśliwy dla mnie miesiąc. Już się nie nastawiam i obiecałam sobie wyluzować. Żadnych ziółek i wiesiołków, testów owu, NIC! Nawet nie patrzę kiedy będę miała owu. A jak nie uda się przez 3 m-ce to postanowiłam wybrać się na badania do Centrum Zdrowia Matki Polki. Życzę wszystkim duuuużo szczęścia w listopadzie, bo ten październik wcale taki płodny się nie okazał. Odpowiedz Link
angelm24 do marta_st 05.11.05, 10:51 witam cie marta_st. i dobrze ze w tym cyklu sie wyluzowujesz.moj tata jest ginekologiem i on nie pochwala nawet mojego mierzenia temp!!!jestem na tabletkach clo( pobudzaja owulacje) ale nie kaze mi robic monigoringu bo to podobno bardzo zle dziala na psychike i wszystko sie blokuje.jest zdania ze jak owu ma byc to bedzie.mysle ze ma racje ale temp.i tak mierze bo to chociaz jakas miara cyklu i przynajmiej wiem ze jak jest podwyzszona to owu byla.widze ze jestes z lodzi. Odpowiedz Link
marta_st Re: do marta_st 05.11.05, 11:58 Z Łodzi nie, ale z bliskich okolic i to jedyne miejsce, gdzie mogę sobie porobić badania nawet jeśli konieczne będzie położenie się na oddział na kilka dni. Szczerze mówiąc to nawet nie mam porządnego gina, do którego mogłabym iść nawet prywatnie. A co do tego szpitalu to ktoś może słyszał coś o skuteczności leczenia i dobrej opiece medycznej? Odpowiedz Link
kama.garbi Re: do marta_st 05.11.05, 18:22 niech ten czas szybciej leci chcialabym żeby już był początek grudnia jakby tu się wyluzować i tak nie liczyć że się uda że musi .... może jednak ta joga i tai chi pomogą hehe pozdr gorąco Odpowiedz Link
marta_st Re: do marta_st 05.11.05, 18:57 Był czas, kiedy ćwiczyłam jogę, ale to dawniej, zaczym zaczeliśmy się starać o dzidzię. I muszę Wam powiedzieć, że czułam się rewelacyjnie i wiesz co kama muszę chyba zacząć znowu. Miłego weekendu. Odpowiedz Link
angelm24 Re: do marta_st 06.11.05, 14:56 hej odnosnie centrum zdrowia matki polki to moja siostra jest ginekologiem i tam pracuje.sprzet maja super wiec diagnostyka i leczenie stoja na bardzo dobrym poziomie.robi sie tam badania gdzie nie robi sie w calej polsce,przyjezdzaja pacjentki z calego kraju. pozdrawiam Odpowiedz Link
angelm24 co u was? 06.11.05, 15:00 a tak poza tym to jak wam idzie dziewczyny? te pierwsze dni cyklu zlecialy mi calkiem szybko,naszczescie. Odpowiedz Link
kama.garbi Re: co u was? 06.11.05, 22:56 a jak tam z profesjonalna opieka w Poznaniu ktoś cos wie? gdzieś podczytałyście ja jutro mam zadzwonic do mojej ginki bo od 10d.c. mamy się umówic na monitoring nie wiem iść nie iść i tak nawet jak bedzie jajeczkowanie to nie zawsze to 100% na powodzenienie a z drugiej strony chya pójde żeby zobaczyc czy bromek pomaga i prolaktyna spada i niezaburza już cyklu... jak myślicie?? może jednak warto mieć choć tą pewność?? Odpowiedz Link
marzonko Re: co u was? 06.11.05, 23:23 W P-niu ponoć najlepiej na Polną,ale trzeba mieć "wejścia",nie tak łatwo sie tam dostać,a jak już się uda,to trzeba uważać żeby nie trafić w ręce stażysty lub studenta. Poza tym to chyba najlepszy adres dla starającej się,wszak to klinika AM. Nie dopytuj mnie proszę o szczegóły,nazwiska,bo nie jestem w temacie Poznania od 3 lat,odkąd się przeprowadziłam. Odpowiedz Link
aga5556 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 07:10 Witajcie.Mogę się przyłączyć? 9 cykl starań o drugie dziecko i czuję, że @ niestety nadchodzi. Zaczyna mnie to coraz bardziej martwić choć pierwsze starania też były długie-14 miesiecy ale czasami juz wątpię, że się wogóle uda. Odpowiedz Link
ania12341 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 10:13 Testowałam dziś i tylko jedna krecha... zaczynam od nowa Odpowiedz Link
b.dori Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 11:30 Hej ja również chcę się do was przyłączyć,mam 28 i jestem z pomorza , to mój pierwszy cykl starań .Mam nadzieje że listopad okaże sie szczęśliwy dla większości z nas ,choć ja nie stawiam że mi sie uda bo to 1 cykl starań i mam troche problemów z hormonami.Za tydzień mam monitoring i zobaczymy. Czekam aż w końcu skończy mi sie @ bo dziś 5 d.c ania12341 może następny cykl będzie szczęśliwy. Pozdrawiam was Odpowiedz Link
kama.garbi Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 13:47 co do pozka ja własnie am lekarke z polnej notabene 2 z rzędu pierwsza tez była z polnej ale jakos to jej profesjonalizmu nie dodało ( ok to dzwonie do lekarki od dzis mam piękny śluzik ahhhhh Odpowiedz Link
meruczka Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 14:41 A u mnie 6 dc, @ się kończy... ciekawe kiedy będzie owu w tym cyklu. Ostatnio była w 20 dc, oj żeby tym razem przyszła wcześniej. Ale to chyba musz na luzik wrzucić, nie stresować się tak bardzo, nie przejmować wszystkim chyba w tym cyklu kupię sobie ten słynny gujazyl na piekny śluzik ?? aaa i mam zamiar nóżki w górze trzymać, ha, już widzę minę swego M hihi Odpowiedz Link
anuca Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 16:07 czy pozwolicie ze ja tez sie dolacze? 31 lat, 4 cykl staran (po ciazy pozamacicznej). @ przyszla 24 X, 15 dc, czas na przytulanko )) dziwczyny trzymam za nas wszystkie kciuki!!! oby nam sie udalo! Serdecznosci Odpowiedz Link
angelm24 do meruczka 07.11.05, 16:52 hej.ja dzisiaj 5 dc i tez mam owu okolo 19-20 dc.to jestesmy razem.mierzysz temp?aby czas lecial szybciej!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kama.garbi dziś 9d.c. 07.11.05, 20:12 śluzik miodzio a w srodę idę jednak na podglądanie zobaczymy co tam się u mnie dzieje Odpowiedz Link
meruczka Re: do meruczka 08.11.05, 11:19 hej angelm ! Mierzyłam tempke 2 cykle, w tym zaczynam od 10 dc. I bardzo sobie to chwale bo wiem, że mam owu. Chociaż w zeszłym cyklu denerwowałam się, nie mogłam się tej owu doczekać i przyszła dopiero w 20 dc, wierzę że stres ma wpływ na owulację bo może ją opóźnić. Ja wogóle jestem baaardzo nerwową i zestresowaną osobą. a jak nam się owu zejdzie to będziemy razem testować pozdrawiam Odpowiedz Link
kama.garbi hmm 08.11.05, 22:59 tak sobie mysle ja nie mierze tempki nie uzywam testów może to błąd?? obserwuje tylko śluz i szyjke czasmi ale jutro idę na monitoring to propozycja mojej gin troche nie mam ochty przy tej dacie ale cóż życie niestety toczy się dalej jakie jeszcze objawy zblizającej sie owu?? kilka razy kłuł już mnie lewy jajnik dość intensywnie jak myślicie ??? Odpowiedz Link
marta_st Re: hmm 09.11.05, 09:13 Wiesz co kłucie jajnika przeważnie zwiastuje owulacje, ale nie koniecznie uwolnienie się jajeczka. Mnie przeważnie w każdym cyklu kłują i bolą jajniki, a w ciąży póki co nie jestem. Odpowiedz Link
angelm24 zle sie czulam 09.11.05, 17:55 witam was!!! co slychac?mnie wczoraj nie bylo na lini bo w poniedzialek bralam pierwsza dawke tabl.clo i we wtorek nie moglam ruszyc sie z lozka,takie zawroty glowy i mdlosci.w tym miesiacu gin zwiekszyl mi dawke i pewnie dlatego taka reakcja organizmu.dzis naszeczescie lepiej i ciesze sie ze moge juz do was pisac.dzis 7 dc.oby do przodu.pozdrawiam Odpowiedz Link
kama.garbi Re:11d.c. 09.11.05, 19:10 jeden bąbelek 12mm może coś z niego bedzie czyli już wiadomo że jeżeli mam owu to pewnie późno a teraz pyt z innej beczki gin pow ze do soboty abstynencja a potem do dzieła żeby wzmocnić chłopaczków a jakie sa jeszcze sposoby na wzmocnienie?? jakaś specjalna dieta dla męża??narazie mu podtykam komplex witamin ale nie wiem czy sumiennie zazywa Odpowiedz Link
marta_st Re:11d.c. 10.11.05, 09:52 Na lepszą ruchliwość jest L-karnityna, a podobno na wzmocnienie (mój mąż zażywa) jest cynk, nazwy nie pamiętam, ale wiem, że jest firmy Puritans Pride i kosztuje coś powyżej 20 zł. Odpowiedz Link
meruczka Re:11d.c. 10.11.05, 11:10 Kama, spójrz na ten link, to odnośnie wspomagaczy dla panów forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=31439964 A u mnie 9 dc, od wczoraj jakiś dziwny żółtawy, ciągnący się sluz, owu odpada bo to za wcześnie. Może znowu jakaś infekcja kurcze, niedobrze miałam zacząć mierzyć tempke od jutra, ale wypadają 3 dni wolne i wyjazd mi się szykuje więc zamierzam sobie pospać a na wyjazd termometru na pewno zabierać nie będę. Więc zaczynam mierzyć tempke od poniedziałku czyli od 13 dc. Odpowiedz Link
kama.garbi Re:12d.c. 10.11.05, 13:36 mężuś grzecznie właśnie wyszedł zza biurka do apteki Odpowiedz Link
kate05 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 10.11.05, 13:37 i ja dołączę do Was dziewczyny. dziś 13dc i nadchodzi owu, potwierdzona testami, monitoringem i obserwacją...To jakiś 9 cykl, oby tym razem skończyło się inaczej niż zwykle. pozdrawiam was cieplutko i zycze wszystkim cudownych efektów listopadowych starań! kasia Odpowiedz Link
zocha121 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 10.11.05, 14:39 hej ja też miałam @27.10.Więc od nowa staranka-już się dołuję nie na żarty,ale ... Odpowiedz Link
kama.garbi L-karnityna 10.11.05, 19:29 no i pańca w aptece wcisnęla mężowi L-karnityne z chromem ale tak myśle na dwa dni chyba chrom nie szkodzi chłopaczkom kurcze tam jest jeszcze HCA typowy dopalacz na odchudzanie a mój misak raczej nie ztych co by musieli sie odchudzać Odpowiedz Link
angelm24 Re: ups pusto 13.11.05, 10:42 nastroje? ach nudna niedziela. tym bardziej ze u mnie owu jeszcze daleko dopiero w sobote,a pozniej ten najgorszy czas od owu do @,wlecze sie strasznie.zauwazylam ze malo dziewczyny pisza na tym poscie, chyba wszystkim ten czas wolno idzie a kama.garbi w ktorym jestes dniu cyklu? Odpowiedz Link
kate05 Re: ups pusto 13.11.05, 10:54 czesc.zgadzam sie, że dni płyną wolno... a ja, chociaż bardz chcę, to nie mogę przestać sie zastanawiać: czy doszło do zapylenia czy nie? jeszcze jakieś 13 dni czekania... Odpowiedz Link
kama.garbi 16d.c. 13.11.05, 12:52 ponoć wczoraj pękał akurat pęcherzyk ginka dokąłdnie mi opisała że włąśnie peka bo wyglada jak kleks ma takie popekane ścianki czy coś na wpisie mam= c.ż. 18mm a 12d.c. miałam= pęcherzyk 12mm więc odliczamy 14 dni endometrium 12mm tylko ze śluzem było gorzej mały + znowu mam nadzieje Odpowiedz Link
meruczka Re: 16d.c. 13.11.05, 16:14 cześć ! u mnie dziś 12 dc i dziwna sprawa ale wcale nie chce mi się jeszcze zacząc mierzyc tempki. Jak mierzyłam przez 2 ostatnie cykle, to fakt, wiedziałam kiedy mam owu, ale za to stresowałam się kolejno tym, że tempka nie chce skoczyc, jak tylko pojawił się skok to zaraz potem tempka mi spadła więc znowu nerwy, potem stres każdego dnia rano czy aby tempka się utrzymuje wysoko....a jak mi spadła w 34 dc to wiedziałam że bezlitośnie zbliża się @, no i wpadłam w dołek a test i tak zrobiłam.....negatywny wyszedł oczywiście. No więc nie wiem co mam robic, mierzyc czy nie ?? pomyśle....może w 20 dc zacznę (ostatnio w 20 dc miałam owu) Mija trzeci wolny dzień i wiem, że tego mi było trzeba. Zrelaksowałam się, odpoczęłam. Jutro, cóż, znowu do pracy, ale jakoś pozytywnie jestem nastawiona do wszystkiego. Oby tak dalej. miłego i spokojnego tygodnia wszystkim zyczę Odpowiedz Link
angelm24 Re: 16d.c. 13.11.05, 18:12 hej meruczka.u mnie w tym cyklu owu chyba tez pozno bo bylam na monitoringu w piatek i najwiekszy pecherzyk mial 5. wiec jeszcze dluga droga.w tamtym cyklu mialam owu 19 dc. jesli za bardzo sie stresujesz ta temp to mysle ze lepiej nie mierzyc, bo to zle wplywa takie stresowanie.ja nawet nie chialam monitoringu bo ja sie tym stresuje ale gin mnie zmusil.mierze temp bo moje cykle ledwo co wracaja do normy po tabl antykoncepcyjnch i to jest moja jedyna miara cyklu. powoli ucze sie mojego ciala.( antykoncepcja non stop przez 5 lat) juz nie pamietam jak reaguje moj organizm przed owu po owu przed @ itd.pozdrawiam Odpowiedz Link
meruczka Re: 16d.c. 13.11.05, 19:39 hej angelm, ja brałam antyki ponad 4 lata, odstawiłam je we wrzesniu 2003 i przez ponad rok cykle miałam bardzo nieregularne, 2 razy wywyoływała mi ginka @, dopiero w tym roku jako tako cykle się wyregulowały - ostatnio 31-35 dni. Dla mnie to sukces bo zdarzały mi się wcześniej cykle 90 dniowe. A i moja wiedza na temat owulacji czy śluzu była prawie zerowa. Cieszę się że trafiłam na forum, dzieki temu wiem jak obserwowac swój organizm, wiem conieco na temat sluzu, zaczynam obserwowac szyjkę, robię wykresy tempki, choc z drugiej strony od nadmiaru tej wiedzy zaczynam wariowac czasem... pozdro Odpowiedz Link
jesienna100 13 dc 13.11.05, 20:13 zlapalam zapalenie pecherza, i pewnie wszystko szlag trzasnie przez furagin..mam juz dosc czasem. Odpowiedz Link
marta_st Re: nowy cykl LISTOPADOWY 13.11.05, 21:51 Witajcie Dawno się nie odzywałam, bo przez te wolne dni miałam mnóstwo zajęć i jeszcze piątek i sobota imieniny u brata i szwagra. Ja mam dzisiaj 10 dc i śluz ciągnący się jakby płodny, ale przecież to za szybko na owu, bo przy cyklach 31- dniowych owu mam w 18 dc. Kurcze ja już się pogubiłam w tych obserwacjach, zresztą w tym cyklu wrzuciłam na luz i już się nie przejmuję. Co ma być to będzie. We czwartek wybieram się do Centrum Zdrowia Matki Polki. Zobaczę co mi powie gin. Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę. Odpowiedz Link
meruczka Re: nowy cykl LISTOPADOWY 14.11.05, 09:38 Hej A umnie śluz się pojawił 8 dc, dziś mam 13 dc i śluz nadal jest, jak na mnie to duuużo za wcześnie, zgłupieć można. Chyba że to nie płodny ale jakieś paskudztwo ginka kazała mi przyjść dopiero styczeń-luty, ale ja ją chyba jeszcze w grudniu odwiedzę miłego poniedziałku Odpowiedz Link
kama.garbi 14XI-17d.c. 14.11.05, 13:44 tak sobie mysle czy przez prawie 2 m-ce brania bromka mogła mi spasc prolaktyna i przez 1 cykl luteiny że cykl wrócił na normalne tory bo wg obliczeń skoro pęcherzyk sobie pękał w 15 d.c. to tak ajk przy 29dniowych cyklach tak ajk miałam przed 1 ciążą a nawet jeżeli sie wyregulowął to super ale i tak nie odnas zależy czy uda się zajść w ciąże... Odpowiedz Link
angelm24 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 14.11.05, 16:31 no i mamy poniedzialek z glowy.teraz to juz reszta tygodnia zleci, oby szybciej oby szybciej.u mnie pojawil sie sluz ale jeszcze nie rosciagliwy ale u mnie do owu jeszcze troche czasu.nie moge sie doczekac srody bo ide na monitoring to bede cos wiecej wiedziec. pozdrawiam goraco Odpowiedz Link
angelm24 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 15.11.05, 16:34 widze ze dziewczyny albo mocno zajete staraniami albo szykuja sie do staran, dlatego taka cisza na forum Odpowiedz Link
axia05 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 15.11.05, 17:39 Dziewczyny dolanczam sie!!!! 7 dzien drugiego cyklu staran. Jescze kilka dni i idziemy na calosc!!! Odpowiedz Link
dagusia26 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 15.11.05, 19:39 U mnie to juz 15 dc. Zobaczymy co z tego wyjdzie. 10 dnia bylam na usg to endo mialam 12. Oby ta @ nie przyszla... Odpowiedz Link
kama.garbi 18d.c. 15.11.05, 22:25 no a ja czekam no i kombinuję ajkby tu pomoc ewentualnemu jajaeczku zagnniexdzić się... teoretycznie mam czekac zrobic test bo pęcherzyk pękał tylko to jeszcze o niczym nie świadczy a ja myśle czy by sobie nie zapodac luteinki albo duphastonu jakby się udało mam brać od testu żeby wspomóc a może by tak wziąść już żeby pomóc... wiem kombinuje Odpowiedz Link
flower186 Re: 18d.c. 15.11.05, 22:33 Ja również czekam i biorę luteinkę. 18 dc, czekam do 28.11 jeżeli @ się nie pojawi Odpowiedz Link
marta_st Re: 18d.c. 16.11.05, 07:12 A ja byłam wczroaj u mojej ginki i po raz kolejny pozywtywnie jestem zaskoczona. Miałam usg i jajeczko wielkości 16mm czyli jeszcze 4 dni do owu. Dostałam wspomagacze i luteinę na drugą fazę cyklu i mój mąż też dostał trochę tabletek Powiedziała, że teraz normalnie czyli bez stymulowania to żadko która kobieta w ciążę zachodzi i że winę w obecnych czasach za bezowocne starania ponoszą w 80% mężczyźni. W sobotę z wyliczeń ma mi pęknąć pęcherzyk i mamy wtedy iść na całość Dziewczyny! Ginka mi powiedziała, że powinno się pić tran i brać raz dziennie witaminę C1000 (do rozpuszczenia w wodzie). Aha i jeszcze jedno... na czas starań najlepiej zrezygnować z telefonu komórkowego. Odpowiedz Link
kama.garbi Re: 19d.c. 16.11.05, 12:35 a ajk długo bierzesz luteinke standardowo 15-25d.c.??? czy cały czas hmmm ja chyba poszłabym najchetniej zbadać poziom progesteronu bo może mam ok choć po tej mojej prolaktynie x3 już niczego nie jestem pewna Odpowiedz Link
marta_st Re: 19d.c. 16.11.05, 12:41 Ja luteinę mam zacząć brać licząc od owu na czwarty dzień, czyli to byłby 21 d.c do dnia spodziewanej @, która ma nie nadejść Odpowiedz Link
kama.garbi luteina 16.11.05, 19:26 ooo czyli typowo nastawiamy się na wspomaganie?? a czy branie luteiny nie zakłuci nadejścia niechcianej @ choc m-c temu brałam duphaston a @ i tak przybyła albo czy może zakłucić wynik testu?? Odpowiedz Link
marta_st Re: luteina 16.11.05, 20:47 Czy zakłucić wynik testu to nie wiem, ale chyba nie, bo to jest progesteron, a testy ciążowe wykrywają co innego. A ginka mi powiedziała, co do brania luteiny, że jeśli nie będę w ciąży to luteina pozowli przyjść @ o czasie, albo nawet trochę przyśpieszy, więc nie tak źle jeśli miałabym wcześniej zacząć nowy cykl. Odpowiedz Link
kama.garbi Marto :) 17.11.05, 08:55 widze że super ginke masz?? staął czy nowy anbytek moja tez fajna ale zawszez apomne jej się o wszytsko wypytac a pomtem mi głupio dzwonic a ona może akurat poród przyjmuje.. Odpowiedz Link
marta_st Re: Marto :) 17.11.05, 10:07 Mam superową to fakt. Już do niej chodzę dość długo. Wkładkę mi zakładała, nadżerkę zamrażała i ogólnie jest super babka. Wszystko przy każdej wizycie objaśni, nawet rysuje, żeby coś wyjaśnić Odpowiedz Link
marta_st Re: Marto :) 17.11.05, 10:10 Jak do niej poszłam i powiedziałam, że o dzidzię się chcemy starać to dała skierowanie na toxo, które zrefunowane zostało przez NFZ. Nie mogę i nie chcę na nią narzekać. Zresztą po ilości pacjentek widać, że nie tylko ja jestem zadowolona. Odpowiedz Link
angelm24 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 17.11.05, 18:02 witam was. napisalam post PILNE KIEDY DZIALAC? to na temat mojego monitoringu.prosze odpiszcie mi co radzicie.czekam z niecierlpiwoscia pozdrawiam Odpowiedz Link
angelm24 zle wiesci 18.11.05, 17:39 ja jestem zalamana.przyczytajcie post PECHERZYK ZMIENIA KSZTALT,JA TRACE NADZIEJE moze ktoras cos wie na ten temat????? Odpowiedz Link
kama.garbi Re: zle wiesci 18.11.05, 22:09 nie mam pojęcia co to może oznaczać anwet nie wiedziaąlm że tak może się zdarzyć choć zobacz nawet jeżlei pęcherzyk pęknie to i tak czekamy bo nie wiemy czy sie udąło więc miejmy nadzieje a nuż... Odpowiedz Link
angelm24 no to juz wiem 19.11.05, 15:20 hej dziewczyny.no to juz wszystko wiadomo co to znaczy jak pecherzyk zmienia ksztalt: tzn ze zaraz sie zmniejszy dzisiaj bylam na usg i moj pecherzyk wlasnie sie zmniejszyl 2 mm wiec ten miesiac juz pozamiatany. ale dzis czuje sie juz lepiej , bardziej pozytywnie.moze uda sie w nastepnym cyklu. w kazdym razie nie mierze juz temp., i nie chodze na monitoring w drugim cyklu.gin zwiekszyl dawke clo w nastepynm cyklu. ide na luz. pozdrawiam goraco. Odpowiedz Link
b.dori hej 20.11.05, 12:43 Angelm odpisije tu ,przepraszam że sie tyle nieodzywałam ale komp sie popsuł,wczoraj cały dzień mąż naprawiał. Nie martw się w nastepnym cyklu pęcherzyk pięknie urosnie , a moze jeszcze w tym cyklu peknie .Ile czasu bierzesz juz clo. Trzymaj sie będzie dobrze .jeszcze raz przepraszam że sie nieodzywałam .Juz niebedę odpisywała gdzie indziej .Napisz czy jeszcze idziesz na usg i co tam słychac . Ja juz po monitoringu poniedziałek-15mm środa- 19mm piątek - było juz płyn i brak pęcherzyków czółam że w czwartek była owu Teraz czekam na efekty marta ja tak jak tym mam brac 3,4 dni po owu Luteinę zaczynam od jutra i mam brać ja cały czas no chyba że przyjdzie @ to odstawiam .tez sie zastanawiam czy to niezaburzy cyklu wrazie jak nie będzie ciązy ,ale po przeczytaniu co napiałas jestem spokojniejsza. Pozdrawiam was dziewczyny Odpowiedz Link
marta_st Re: hej 20.11.05, 13:57 Nie martw się, bo luteina jest też na wywołanie @ jeśli nie będzie ciąży. Odpowiedz Link
kama.garbi Re: hej 20.11.05, 23:52 no to ja też biorę luteine zobaczymy dziś anwet kłucie ustało tylko tak jakoś troche mokro m-c temu było tak samo biegąłam nonstop do toalety bo myslałam że przylazła no i ajk juz myślaalm że nie to się pojawiła @ ps. to teraz juz wiem co znaczy opis zmojego monitoringu niewielka ilość wolnego płynu Odpowiedz Link
angelm24 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 23.11.05, 17:21 hej dziewczyny.czemu nic nie piszecie.rozumiem ze ja mam cykl zapisany na straty, ale co u was? pozdrawiam Odpowiedz Link
dagusia26 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 23.11.05, 19:34 moj tez spisuje na straty - co prawda @ dopiero ma przyjsc w niedziele, ale nie czuje zadnych zmian. W grudniu kupie test owulacyjny a jak to nie pomoze to chyba sobie odpuszczam - jak ma byc to bedzie.... tylko, ze ja bardzo chce byc w ciazy Odpowiedz Link
marta_st Re: nowy cykl LISTOPADOWY 23.11.05, 21:15 Witam Ja jestem po staraniach. Co z tego wyjdzie nie wiem. Zobaczymy. A @ mam dostać ok. 4.12, ale biorę luteinę, więc może to nastąpić 2-3 dni później. Odpowiedz Link
kama.garbi hmmm 24.11.05, 00:23 a ja znowu rozkojarzona nie zapytałam do kiedy brać luteine do testu i jeżlei bedzie neg to odstawic czy wczesniej ja nie zarobie na tel do mojej gin a swoja droga od 2 tyg kłuje mnie brzusio takie kłucie ostre pośrodku o co chodzi... Odpowiedz Link
marta_st Re: hmmm 24.11.05, 09:06 Wiesz co ja też mam coś takiego, ale to jakby jajniki z dwóch stron. Do tego dochodzą lekkie jakby skurcze i coś mi się tam w środku dzieje, ale nie wiem czy dobrego czy złego. A luteinę bierze się zwykle do dnia spodziewanej @. Odpowiedz Link
angelm24 ??? 25.11.05, 16:41 hej dziewczyny.czy to juz nie zbliza sie okres nie przychodzacych @ Odpowiedz Link
kama.garbi :(( @ 28.11.05, 21:36 ja już w sobote odpadłam widac to jeszcze nie nasz czas na szczęście Odpowiedz Link
marta_st Re: :(( @ 29.11.05, 07:15 Przykro mi, ale nic straconego, po prostu nie wolno się poddawać. A powiedz mi jak z luteiną? W ile po jej odstawieniu przyszła @? Odpowiedz Link
b.dori Re: :(( @ 29.11.05, 08:53 kama następny cykl będzie Twój ja dzis mam 27 dz.c i czekam czekam ,boli bardzo brzuch i chyba nadchodzi @ marta czy ty bierzesz cały czas luteine czy ją odstawiłaś ,bo ja mam brać do @ ,to pewnie mi sie przedłuży który masz dzień cyklu i kiedy testujesz ja niewytrzymałam i zrobiłam test wczoraj i niestety był ujemny ,ale może zawcześnie. Odpowiedz Link
marta_st Re: :(( @ 29.11.05, 09:55 Ja mam brać do terminu @ czyli wychodzi na to, że do soboty. Jeśli nie przyjdzie niedziela, poniedziałek to we wtorek zatestuję. Jeszcze nic straconego b.dori, bo to może być faktycznie za wcześnie na test. Wiesz kusi mnie, żeby sobie zrobić HCG beta, ale chyba szkoda wydawać kasę jak @ może nadejść. Sama nie wiem kiedy po odstawieniu luteiny mogę dostać @. jedne dziewczyny piszą, że 2-3 dni, a inne nawet tydzień czego bym nie chciała, bo to spowodowałoby wydłużenie cyklu. A jeśli @ ma przyjść to niech to będzie szybko. Odpowiedz Link
b.dori do marty_st 29.11.05, 10:28 hej marta ja tez myślałam żeby zrobić bete ,jak do piątku niedostanę a powinna byc jutro to w piątek robię następny test ale jeszcze z moczu .Tylko ja mam brac luteine do plamień lub @ nie do dnia spodziewanej @ tak więc luteina mi chyba nieżle wydłuży cykl.A ty masz brać do terminu spodziewanej @ a jak by była ciąża a ty odstawisz to czy taki nagły spadek PROGesteronu nie będzie miał złego wpływu na fasolkę. Mam nadzieję że test który wczoraj zrobiłam był jeszcze zawcześnie zrobiony ,no ale jak nadzejdzie @ to trzeba zbierać moc na grudzień . Zycze nam powodzenia. Odpowiedz Link
marta_st Re: do marty_st 29.11.05, 12:43 No chyba nie, bo mam nadzieję, że moje jajniki dobrze pracują i jeśli jest ciąża to same powinny produkować progesteron, bo tak musiałabym być całą ciążę na luteinie. Ginka mi powiedziała, że luteina jest pomocna na zagnieżdżenie. Także nie martwię się na zapas. Również trzymam kciuki. P.s. Być może dostanę @ w trakcie brania luteiny to też jest możliwe. Odpowiedz Link
kama.garbi Re: :(( @ 30.11.05, 13:00 wszyscy mnie straszyli że luteina wydłuża cykle a to chyba nie prawda bo na poczatku po wakacjach ginka własnie mi dała luteine zeby skrócić cykle pierwszy był przez to 32 dniowy a ten 28 Odpowiedz Link
kama.garbi luteina 30.11.05, 13:07 więc luteine brałam ostatni raz w czwartek wieczorem w piątek nie wziełam bo jakby się udało miałam testować po 14 dniach czyli w sobote mówie rano zatestuje i albo wezme jakby sie udało .. no ale nie musiałam z samego rana przylazła @ no to dla mnie zaczął sie cykl świateczny mam nadzieje że zostane sama czego wam gorąco życze choć już energia ze mnie wyfrunęła Odpowiedz Link
angelm24 do kama-garbi 29.11.05, 18:03 przykro mi ze ci sie nie udalo,ale glowa do gory , moze w grudniu. fajnie przynajmniej masz ze juz zaczelas nastepny cykl, ja jeszcze nie moge skonczyc mojego, w ktorym pecherzyk i tak nie pekl. to co zakladamy nowy watek na grudzien???? pozdrawiam Odpowiedz Link
meruczka Re: do kama-garbi 30.11.05, 11:33 Witajcie. Dawno mnie nie było, ale praca mnie porwała, miałam urwanie głowy, w domu juz na komputer patrzec nie mogłam. U mnie dziś 29 dc, choć tempke mierze od 14 dc, to nie jestem pewna kiedy była owulacja- ale przypuszczam, że koło 17-20 dc, czyli czekam że @ przyjdzie między 2 a 5 XII. Bo czekam, mała nadzieja jest że się udało. Objawy jak objawy, każda z nas jakieś tam ma ale czy na @ czy na ciąże to trudno wyczuć. Tym którym się nie udało - trzymajcie się dziewczyny, zakładajcie nowy wątek grudniowy, jak @ przyjdzie chętnie się przyłączę. pozdrawiam Odpowiedz Link
angelm24 do kama.garbi 29.11.05, 18:04 przykro mi ze ci sie nie udalo,ale glowa do gory , moze w grudniu. fajnie przynajmniej masz ze juz zaczelas nastepny cykl, ja jeszcze nie moge skonczyc mojego, w ktorym pecherzyk i tak nie pekl. to co zakladamy nowy watek na grudzien???? pozdrawiam Odpowiedz Link
b.dori hej 30.11.05, 17:31 ja dzis zauważyłam lekkie plamienie prawie niewidoczne (herbaciane ) dzis 28 dz.c i nie wiem co dalej robić czy brac luteine jeszcze czy nie gin kazał do plamienia lub @ ,a jeśli jest fasolka to może jej zaszkodze odstawieniem luteiny ,jak myslicie może wezme jeszcze ją dzis a rano zrobie test (dziń po terminie @ to może wyjdzie . Odpowiedz Link
marta_st Re: hej 30.11.05, 22:06 Wiesz zrób tak jak piszesz, dziś weź a jutro zrób test i jeśli wyjdzie pozytywny (czego Ci życzę) to bierz dalej. Życzę szczęścia! Odpowiedz Link
b.dori Re: hej 01.12.05, 13:13 zrobiłam test rano i niestety negatywny ,ale teraz po 6 godz zobaczyłam 2 kreseczke ,nie wiem co mysleć ,ale w ulotce napisane jest żeby po 5 min juz niesprawdzac bo zachodza jeszcez reakcje chemiczne. Marta a ty bierzesz jeszcze luteine Odpowiedz Link
b.dori Re: hej 02.12.05, 08:07 no i niestety przyszła @ dzis rano ,tak więc zaczynam nowy cykl . Trzymam kciuki za pozostałe. Marta tak dla ciekawości luteinę ostni raz wzięłam w środe to był 28 dz.c bo juz były plamienia , w czwartek były tez plamienia i rano zrobiłam test i wyszedł negatywny tak więc juz nie brałam luteiny a dzis rano przyszła ,czyli szybko po jej odstawieniu. U ciebie mam nadzieję że nieprzyjdzie .Trzymam kciuki. Pisz co i jak. Odpowiedz Link
marta_st Re: hej 02.12.05, 09:38 No ja też się (nie)spodziewam @ około poniedziałku, bo tak dwa dni trzeba liczyć po odstawieniu luteiny. Trzymam kciuki w tym cyklu! Pozdrawiam Odpowiedz Link
b.dori Re: hej 05.12.05, 11:44 Marta co u ciebie ? Ja juz 4 d.c jeszcze 9 dni i wielkie starania.......... Pozdrawiam Odpowiedz Link
marta_st Re: hej 05.12.05, 11:59 Zrobiłam test (@ powinna być wczoraj) i niestety negatywny. Co prawda zrobiłam nie z porannego moczu, ale na tym etapie już powinno być widać chociaż bladą kreseczkę, więc czekam na @. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
b.dori Re: hej 05.12.05, 12:01 Jeszcze nic straconego ,testy czasami nie wychodza tak szybko.A jesli nadejdzie to szkoda że żadnej z nas sie nieudało ,może grudzień bedzie łaskawszy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marta_st Re: hej 05.12.05, 12:07 Oby był łaskawszy. Póki co już nie mam nadziei. Pozdrawiam i trzymaj się cieplutko! Odpowiedz Link
b.dori Re: hej 05.12.05, 12:15 Ty równiez sie trzymaj , ja w tym cyklu postaram sie mniej mysleć o fasolce , muszę sama przygotowac święta oczywiście tylko dla mnie i męża bo jesteśmy ponad 500 km od rodziny i niedarady pojechać.Zaczynam od środy generalne sprzątanie mieszkania ,potem zakupy świąteczne , gotowanie ,tylko troche smutno bedzie na święta kolejne sami ,ale bedzie nadzieja że może fasokka jest juz z nami. Na nowy rok może wam i nam sie uda .Marta a ile masz lat ja 28 juz skończyłam w sierpniu. Trzymaj się cieplutko .Daj znak co i jak.Pa Odpowiedz Link
b.dori Re: hej 05.12.05, 12:15 Ty równiez sie trzymaj , ja w tym cyklu postaram sie mniej mysleć o fasolce , muszę sama przygotowac święta oczywiście tylko dla mnie i męża bo jesteśmy ponad 500 km od rodziny i niedarady pojechać.Zaczynam od środy generalne sprzątanie mieszkania ,potem zakupy świąteczne , gotowanie ,tylko troche smutno bedzie na święta kolejne sami ,ale bedzie nadzieja że może fasokka jest juz z nami. Na nowy rok może wam i nam sie uda .Marta a ile masz lat ja 28 juz skończyłam w sierpniu. Trzymaj się cieplutko .Daj znak co i jak.Pa Odpowiedz Link
marta_st Re: hej 05.12.05, 12:19 Ja też mam 28 Skończyłam w marcu. Ginka mi powiedziała, że jak teraz się nie uda to mamy iść z moim mężem na badania nasionek, bo ze mną podobno jest wszystko OK. Więc jeśli @ przyjdzie to 2-3d.c. mamy iść na wizytę. Nie jest mi smutno z powodu tego testu, wierzę, że kiedyś ujrzymy dwie piękne kreseczki, trzeba próbować i czekać, bo warto. Odpowiedz Link
b.dori Re: hej 06.12.05, 16:13 Napewno kiedys zobaczymy 2 kreseczki ,czy masz juz @ ,może jest jeszcze szansa na fasolke .Ja juz skończyłam w tym roku 28 lat , kurcze w sierpniu stuknie mi juz 29. Kiedyś zaraz po ślubie (3 lata temu ) myślałam że do 30 urodze 2 dzieci ,ale się inaczej ułożyło.ale teraz to mam nadzieję że chociaż jedno.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marta_st Re: hej 06.12.05, 16:25 Witaj No niestety ale @ rozkręciła się na dobre. To już moje ostatnie wejście na forum. Likwiduję konto, bo zawieszam starania o dzidziusia, w każdym razie nic na siłę nie robię. Życzę Ci powodzenia, bo ja już nie mam siły. Pozdrawiam i życzę wymarzonej fasolki. Odpowiedz Link
b.dori Re: hej 06.12.05, 16:38 Marta ja Tobie też życzę powodzenia ,napewno dobrze robisz wychodząc z forum , będziesz mniej myślała i może szybciej zaciążysz .Ja też taj zrobie jak mi sie nie uda w tym cyklu ,zreszta będę zmuszona bo przyjedzie do mnie mama na święta i posiedzi z miesiąc , i lepej niech nie widzi co jej dziecko wypisuje i ciągle przesiaduje na kompie. jak zafasolkujesz to odezwij sie ,czasami bedę zaglądac.Pozdrawiam Cię i życzę jeszcze raz powodzenia.Trzymaj się pa } Odpowiedz Link