Dodaj do ulubionych

nowy cykl LISTOPADOWY

03.11.05, 14:52
@ przybyła 29X w 32d.c.
a więc na nast NIE czekam od 25 listopada
czy ktoś dołączy bo razem jakos tak raźniej smilesmile
Obserwuj wątek
    • meruczka Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 14:55
      @ przybyła 2 XI w 35 dc
      u mnie wyjaśni się raczej w XII czy tym razem nam się uda.... a mam nadzieję że
      tak, czego wszystkim starającym się życzę.
    • kama.garbi dziś 5d.c. 03.11.05, 14:55
      ups niezauważyłam że jest już podobny wątek
      ale jak przejrzałam tam są wpisy z wrzesnia października tylko kilka ostatnich
      przepraszam ze tak wyskoczyłam ale moze warto od początku wspólnie spedzic ten
      m-c
      • meruczka Re: dziś 5d.c. 03.11.05, 14:56
        jestem za smile
      • kama.garbi Re: dziś 5d.c. 03.11.05, 15:00
        ja czekam od 27 bo to 29d.c. ale może sie okazac jak to ostatnio u mnie bywało
        ze poczekam do conajmniej 35d.c. i wtedy zaczne ...mysleć smilesmile
        czyli gdzieś do 4 grudnia

czyli kolejne emocje czekają nas na poczatku grudnia
        póki co za tydz dzownie do mojej ginki prawdopodobnie bedziemy sobie podglądać
        w tym m-cu pęcherzyki czy tez rosną i najważniejsze pękaja
        biore cały czas bromek wiec mam nadzieje ze prolaktyna mi już spadnie i nie
        bedzie przeszkadzac sadsmile)
        • kama.garbi o mnie :):0 03.11.05, 15:01

• kama.garbi Re: o mnie :):)sorry kliknelo mi sie 03.11.05, 15:03
            jestem Kamila z pozka mam 26 lat (wodnik)
            rozpoczynam starania o drugą dzidzie która mam nadzieje że już pozostanie z
            nami...
        • meruczka Re: dziś 5d.c. 03.11.05, 15:08
          moja ginka jakaś leniwa.... każe tylko folik łykać, raz w roku robi usg i
          cytologię, prolaktynę sobie zrobiłam sama , wyszła 8
          nie chce mi się szukać nowego lekarza
          ponad 1,5 roku się nie zabezpieczamy, nigdy nie byłam w ciąży, zaczynam się
          martwić czy wogóle możemy coś zmajstrować
          a owu chyba mam bo mierzę tempkę od 2 m-cy
          • meruczka Re: dziś 5d.c. 03.11.05, 15:09
            też jestem wodnik ale z Białegostoku i troche starszy bo 32-letni wink
    • patagina4 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 15:10
      Hej dziweczyny!! U mnie @ gości na dobre od 1 XI przy cyklach 28-29 dni. łatwo
      obliczyc bo pierwszy dzień cyklu wypadł pierwszego. Czekam na koniec miesiaca.
      • dagusia26 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 09.11.05, 17:20
        To tak jak u mnie. 10 IDE DO LEKARZA SPRAWDZIC CZY SA PECHERZYKI - A JAK WROCE
        TO ZABIERAMY SIE OSTRO DO PRACY... MOZE TYM RAZEM SIE UDA - PIERWSZY RAZ PORONILAM
    • mar79b Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 19:43
      Witajcie! Czuję się w tym wątku jak w domu, bo widzę tu (niestety) stałe
      bywalczynie "u mnie 12 cykl...". Szkoda, że nam się nie udało, no ale cóż...
      Testy owu kupiłam już na zapas i do dzieła.
    • guziczek78 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 20:04
      Witam i ja

@ przyszła 30.X dizś 5 dc i oczywiście CLO
      musze kupić testy (podpowiedzcie gdzie najlepiej)
      no i czekamy na owu
      pozdrawiam
      • agulka25 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 20:14
        KAMA...

hihi, podkradlas mi watek...to ja zaczelam pisac w sierpniu o ISTOPADZIE, bo tak
        mialam zaczac staranka...ale wszsytko sie pogmatwalo....powiem tak- nie mam nic
        przeciwko, ze sa 2 watki na temat tego mca- mysle, ze to bedzie bardzo owocny mc
        i wszystkie bedziemy mialy ipragnione fasolki

poczytaj troche moich postow to dowiesz sie troszke wiecej o mnie....

zycze wszystkiego dobrego

i pozdrawiam
        agulka
        • kama.garbi wybacz agulka25 :):) 04.11.05, 20:09
          wybacz ale zorientowałam sie że tamten wątek jest aktualny jak juz mój poszedł
          uwielbiam fora gazetowe ale mają swoje minusy nie mozna usunąc postu samemu smilesmile
          no i jak juz ma więcej niż 100wpisów cięzko się czyta i otwiera

a watek mój twój NASZ smilesmile
          bo oby nam się udało smilesmilewszystkim

hmmm dziś 6 d.c. juz się gubie
          i tak ostatnio rozmawiałysmy z Andzia że co z tego że jest mąż i zona jeszcze
          potrzebny "palec Boży..." czy jak kto uważa
          no to wszystkim życze smilesmile
    • idalkas Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 21:20
      Witajcie kochane. U mnie dziś 10 dc i drugi miesiąc starań o druga dzidzię.
      Jestem z Krakowa. Razem bedzie nam łatwiej oczekiwać na efekty smile
      • kamila9910 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 21:26
        Ja także zaczynam dziś nowy cykl i to już 12.Staramy się o drugie dziecko.
        • olka9917 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 03.11.05, 23:03
          Hej do mnie @ przyszla 26.10. to bedzie nasz 4 cykl staran o 1 dzidzie.W tym
          miesaiacu tez mam wizyte 8.11 u gin.Zobaczymy czy wszystko ok.Pozdrawiam
    • sowa252 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 09:57
      witam smiledzisiaj 8 dc, :@ była 27.X.to mój pierwszy cykl starań.Mam nadzieje,że
      szczęśliwy! piję ziółka i mierze tempkę.Trzymam za Was kciukismilesmile
      • 1magnolia Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 11:43
        To ja tez sie przenosze z Listopadowego watku Agulki do tego watku, skoro sama
        Agulka nie ma nic przeciwko wink)) Ostatnia @ mialam 19.10 wiec teraz trwa
        przytulanko co drugi dzien, mierzenie tempki i rozne inne czary mary! Acha i
        wrocilam na joge, zeby sie zrelaksowac i rozruszac. Wczoraj bylam pierwszy raz
        po rocznej przerwie i dzis czuje sie wspaniale! Zycze Wam wszystkim milego dnia
        i ... wiecie czego wink
        • patagina4 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 12:16
          Ta wstrętna @ już czwart dzień się gosci. Od 8 XI i jednoczesnie ósmego dnia
          cyklu zaczynam działania. Niech sie dzieje wola nieba. Przytulanko co 2-gi
          dzień a jedyne co będę robiła to pomiar tempki. Zobaczymy co z tego wyniknie
          • meruczka Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 15:27
            Dziś 3 dc. Jakaś dziwnie bolesna @ sie do mnie przyczepiła i piersi bolą jak
            nigdy ale ja jak zwykle wszystko zwalam na stres spowodowany pracą. Tak mi się
            marzy, że zajdę w ciąże i pójdę na zwolnienie, odrazu !!! A narazie zamiast
            pracować, opycham się czekoladą i siedze na forum.
            • angelm24 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 16:10
              hej u mnie @ przyszla 3/11.zaczynam 3 cykl staran.razem napewno bedzie
              raznie.czy ktos wie co sie stalo u katji_79???
              • agulka25 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 16:21
                Dziewczyny!

uwielbiam to forum- Wszystkie jestescie swietne.....mam nadzieje, ze nam sie uda...

pozdrawiam mocno

agulka
              • ana811 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 10:38
                ja tez sie przyłacze bo @ własnie sie skonczyla i w czwartek pierwszy
                monitoring a tak poza tym to tempki zapomnialam zmierzyc i juz jakos mi luzniej
                choc to czekanie jest okropne ale chyba znalazlam sposob na niemyslenie i doly
                zajelam sie studiami i praca i szukaniem domku moze pomoze ...
                ********************************************************************************
                ********************************************************************************
                ********************* smile powodzenia ana
    • marta_st Re: nowy cykl LISTOPADOWY 04.11.05, 21:17
      Cześć dziewczyny. Mam na imię Marta i mam 28 lat. Nieśmiało pytam się czy też
      się mogę przyłączyć. Dzisiaj ta wstrętna @ przyszła. To mój 1 dzień 4 cyklu
      starań. U mnie też się wyjaśni dopiero w grudniu czy listopad to szczęśliwy dla
      mnie miesiąc. Już się nie nastawiam i obiecałam sobie wyluzować. Żadnych ziółek
      i wiesiołków, testów owu, NIC! Nawet nie patrzę kiedy będę miała owu. A jak nie
      uda się przez 3 m-ce to postanowiłam wybrać się na badania do Centrum Zdrowia
      Matki Polki. Życzę wszystkim duuuużo szczęścia w listopadzie, bo ten
      październik wcale taki płodny się nie okazał.
      • angelm24 do marta_st 05.11.05, 10:51
        witam cie marta_st. i dobrze ze w tym cyklu sie wyluzowujesz.moj tata jest
        ginekologiem i on nie pochwala nawet mojego mierzenia temp!!!jestem na
        tabletkach clo( pobudzaja owulacje) ale nie kaze mi robic monigoringu bo to
        podobno bardzo zle dziala na psychike i wszystko sie blokuje.jest zdania ze jak
        owu ma byc to bedzie.mysle ze ma racje ale temp.i tak mierze bo to chociaz
        jakas miara cyklu i przynajmiej wiem ze jak jest podwyzszona to owu byla.widze
        ze jestes z lodzi.
        • marta_st Re: do marta_st 05.11.05, 11:58
          Z Łodzi nie, ale z bliskich okolic i to jedyne miejsce, gdzie mogę sobie
          porobić badania nawet jeśli konieczne będzie położenie się na oddział na kilka
          dni. Szczerze mówiąc to nawet nie mam porządnego gina, do którego mogłabym iść
          nawet prywatnie. A co do tego szpitalu to ktoś może słyszał coś o skuteczności
          leczenia i dobrej opiece medycznej?
          • kama.garbi Re: do marta_st 05.11.05, 18:22
            niech ten czas szybciej leci chcialabym żeby już był początek grudnia
            jakby tu się wyluzować i tak nie liczyć że się uda że musi ....
            może jednak ta joga i tai chi pomogą hehe
            pozdr gorąco
            • marta_st Re: do marta_st 05.11.05, 18:57
              Był czas, kiedy ćwiczyłam jogę, ale to dawniej, zaczym zaczeliśmy się starać o
              dzidzię. I muszę Wam powiedzieć, że czułam się rewelacyjnie i wiesz co kama
              muszę chyba zacząć znowu. Miłego weekendu.
              • kama.garbi hmmm joga :):) 05.11.05, 21:08

• angelm24 Re: do marta_st 06.11.05, 14:56
                hej odnosnie centrum zdrowia matki polki to moja siostra jest ginekologiem i
                tam pracuje.sprzet maja super wiec diagnostyka i leczenie stoja na bardzo
                dobrym poziomie.robi sie tam badania gdzie nie robi sie w calej
                polsce,przyjezdzaja pacjentki z calego kraju. pozdrawiam
              • angelm24 co u was? 06.11.05, 15:00
                a tak poza tym to jak wam idzie dziewczyny? te pierwsze dni cyklu zlecialy mi
                calkiem szybko,naszczescie.
                • kama.garbi Re: co u was? 06.11.05, 22:56
                  a jak tam z profesjonalna opieka w Poznaniu ktoś cos wie? gdzieś podczytałyście
                  ja jutro mam zadzwonic do mojej ginki bo od 10d.c. mamy się umówic na monitoring
                  nie wiem iść nie iść i tak nawet jak bedzie jajeczkowanie to nie zawsze to 100%
                  na powodzenienie a z drugiej strony chya pójde żeby zobaczyc czy bromek pomaga
                  i prolaktyna spada i niezaburza już cyklu...

jak myślicie?? może jednak warto mieć choć tą pewność??
                  • marzonko Re: co u was? 06.11.05, 23:23
                    W P-niu ponoć najlepiej na Polną,ale trzeba mieć "wejścia",nie tak łatwo sie
                    tam dostać,a jak już się uda,to trzeba uważać żeby nie trafić w ręce stażysty
                    lub studenta. Poza tym to chyba najlepszy adres dla starającej się,wszak to
                    klinika AM. Nie dopytuj mnie proszę o szczegóły,nazwiska,bo nie jestem w
                    temacie Poznania od 3 lat,odkąd się przeprowadziłam.
    • aga5556 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 07:10
      Witajcie.Mogę się przyłączyć? 9 cykl starań o drugie dziecko i czuję, że @
      niestety nadchodzi. Zaczyna mnie to coraz bardziej martwić choć pierwsze
      starania też były długie-14 miesiecy ale czasami juz wątpię, że się wogóle uda.
      • ania12341 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 10:13
        Testowałam dziś i tylko jedna krecha...sadsadsadsad zaczynam od nowa
        • b.dori Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 11:30
          Hej
          ja również chcę się do was przyłączyć,mam 28 i jestem z pomorza , to mój
          pierwszy cykl starań .Mam nadzieje że listopad okaże sie szczęśliwy dla
          większości z nas ,choć ja nie stawiam że mi sie uda bo to 1 cykl starań i mam
          troche problemów z hormonami.Za tydzień mam monitoring i zobaczymy.
          Czekam aż w końcu skończy mi sie @ bo dziś 5 d.c
          ania12341
          może następny cykl będzie szczęśliwy.
          Pozdrawiam was
          • kama.garbi Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 13:47
            co do pozka ja własnie am lekarke z polnej notabene 2 z rzędu pierwsza tez była
            z polnej ale jakos to jej profesjonalizmu nie dodało sad(

ok to dzwonie do lekarki
            od dzis mam piękny śluzik ahhhhh
            • meruczka Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 14:41
              A u mnie 6 dc, @ się kończy... ciekawe kiedy będzie owu w tym cyklu. Ostatnio
              była w 20 dc, oj żeby tym razem przyszła wcześniej. Ale to chyba musz na luzik
              wrzucić, nie stresować się tak bardzo, nie przejmować wszystkim

chyba w tym cyklu kupię sobie ten słynny gujazyl na piekny śluzik ?? aaa i mam
              zamiar nóżki w górze trzymać, ha, już widzę minę swego M hihi
              • anuca Re: nowy cykl LISTOPADOWY 07.11.05, 16:07
                czy pozwolicie ze ja tez sie dolacze?
                31 lat, 4 cykl staran (po ciazy pozamacicznej).
                @ przyszla 24 X, 15 dc, czas na przytulanko smile))

dziwczyny trzymam za nas wszystkie kciuki!!! oby nam sie udalo!
                Serdecznosci
                • angelm24 do meruczka 07.11.05, 16:52
                  hej.ja dzisiaj 5 dc i tez mam owu okolo 19-20 dc.to jestesmy razem.mierzysz
                  temp?aby czas lecial szybciej!!!!!!!!!!
                  • kama.garbi dziś 9d.c. 07.11.05, 20:12
                    śluzik miodzio smile
                    a w srodę idę jednak na podglądanie smile zobaczymy co tam się u mnie dzieje
                  • meruczka Re: do meruczka 08.11.05, 11:19
                    hej angelm ! Mierzyłam tempke 2 cykle, w tym zaczynam od 10 dc. I bardzo sobie
                    to chwale bo wiem, że mam owu. Chociaż w zeszłym cyklu denerwowałam się, nie
                    mogłam się tej owu doczekać i przyszła dopiero w 20 dc, wierzę że stres ma
                    wpływ na owulację bo może ją opóźnić. Ja wogóle jestem baaardzo nerwową i
                    zestresowaną osobą.
                    a jak nam się owu zejdzie to będziemy razem testować
                    pozdrawiam
                    • kama.garbi hmm 08.11.05, 22:59
                      tak sobie mysle ja nie mierze tempki nie uzywam testów
                      może to błąd?? obserwuje tylko śluz i szyjke czasmi
                      ale jutro idę na monitoring to propozycja mojej gin troche nie mam ochty przy
                      tej dacie ale cóż życie niestety toczy się dalej

jakie jeszcze objawy zblizającej sie owu??
                      kilka razy kłuł już mnie lewy jajnik dość intensywnie jak myślicie ???
                      • marta_st Re: hmm 09.11.05, 09:13
                        Wiesz co kłucie jajnika przeważnie zwiastuje owulacje, ale nie koniecznie
                        uwolnienie się jajeczka. Mnie przeważnie w każdym cyklu kłują i bolą jajniki, a
                        w ciąży póki co nie jestem.
                        • angelm24 zle sie czulam 09.11.05, 17:55
                          witam was!!! co slychac?mnie wczoraj nie bylo na lini bo w poniedzialek bralam
                          pierwsza dawke tabl.clo i we wtorek nie moglam ruszyc sie z lozka,takie zawroty
                          glowy i mdlosci.w tym miesiacu gin zwiekszyl mi dawke i pewnie dlatego taka
                          reakcja organizmu.dzis naszeczescie lepiej i ciesze sie ze moge juz do was
                          pisac.dzis 7 dc.oby do przodu.pozdrawiam
                          • kama.garbi Re:11d.c. 09.11.05, 19:10
                            jeden bąbelek 12mm może coś z niego bedzie
                            czyli już wiadomo że jeżeli mam owu to pewnie późno

a teraz pyt z innej beczki gin pow ze do soboty abstynencja a potem do dzieła
                            żeby wzmocnić chłopaczków a jakie sa jeszcze sposoby na wzmocnienie??
                            jakaś specjalna dieta dla męża??narazie mu podtykam komplex witamin ale nie
                            wiem czy sumiennie zazywa uncertain
                            • marta_st Re:11d.c. 10.11.05, 09:52
                              Na lepszą ruchliwość jest L-karnityna, a podobno na wzmocnienie (mój mąż
                              zażywa) jest cynk, nazwy nie pamiętam, ale wiem, że jest firmy Puritans Pride i
                              kosztuje coś powyżej 20 zł.
                              • meruczka Re:11d.c. 10.11.05, 11:10
                                Kama, spójrz na ten link, to odnośnie wspomagaczy dla panów
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=31439964
                                A u mnie 9 dc, od wczoraj jakiś dziwny żółtawy, ciągnący się sluz, owu odpada
                                bo to za wcześnie. Może znowu jakaś infekcja sad kurcze, niedobrze
                                miałam zacząć mierzyć tempke od jutra, ale wypadają 3 dni wolne i wyjazd mi się
                                szykuje więc zamierzam sobie pospać a na wyjazd termometru na pewno zabierać
                                nie będę. Więc zaczynam mierzyć tempke od poniedziałku czyli od 13 dc.
                                • kama.garbi Re:12d.c. 10.11.05, 13:36
                                  mężuś grzecznie właśnie wyszedł zza biurka do apteki smilesmile
    • dragica Re: nowy cykl LISTOPADOWY 10.11.05, 13:16
      i ja dolaczam...dzisiaj jest 7dc
      • kate05 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 10.11.05, 13:37
        i ja dołączę do Was dziewczyny. dziś 13dc i nadchodzi owu, potwierdzona
        testami, monitoringem i obserwacją...To jakiś 9 cykl, oby tym razem skończyło
        się inaczej niż zwykle. pozdrawiam was cieplutko i zycze wszystkim cudownych
        efektów listopadowych starań!
        kasia
        • zocha121 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 10.11.05, 14:39
          hej
          ja też miałam @27.10.Więc od nowa staranka-już się dołuję nie na żarty,ale ...
          • kama.garbi L-karnityna 10.11.05, 19:29
            no i pańca w aptece wcisnęla mężowi L-karnityne z chromem
            ale tak myśle na dwa dni chyba chrom nie szkodzi chłopaczkom
            kurcze tam jest jeszcze HCA typowy dopalacz na odchudzanie a mój misak raczej
            nie ztych co by musieli sie odchudzać smile
            • kama.garbi ups pusto 12.11.05, 14:44
              no jak tam nastroje??
              • angelm24 Re: ups pusto 13.11.05, 10:42
                nastroje? ach nudna niedziela. tym bardziej ze u mnie owu jeszcze daleko
                dopiero w sobote,a pozniej ten najgorszy czas od owu do @,wlecze sie
                strasznie.zauwazylam ze malo dziewczyny pisza na tym poscie, chyba wszystkim
                ten czas wolno idziesmile a kama.garbi w ktorym jestes dniu cyklu?
                • kate05 Re: ups pusto 13.11.05, 10:54
                  czesc.zgadzam sie, że dni płyną wolno... a ja, chociaż bardz chcę, to nie mogę
                  przestać sie zastanawiać: czy doszło do zapylenia czy nie? jeszcze jakieś 13
                  dni czekania...sad
                  • kama.garbi 16d.c. 13.11.05, 12:52
                    ponoć wczoraj pękał akurat pęcherzyk ginka dokąłdnie mi opisała że włąśnie peka
                    bo wyglada jak kleks ma takie popekane ścianki czy coś

na wpisie mam= c.ż. 18mm a 12d.c. miałam= pęcherzyk 12mm
                    więc odliczamy 14 dni
                    endometrium 12mm
                    tylko ze śluzem było gorzej mały +

znowu mam nadzieje
                    • meruczka Re: 16d.c. 13.11.05, 16:14
                      cześć ! u mnie dziś 12 dc i dziwna sprawa ale wcale nie chce mi się jeszcze
                      zacząc mierzyc tempki. Jak mierzyłam przez 2 ostatnie cykle, to fakt,
                      wiedziałam kiedy mam owu, ale za to stresowałam się kolejno tym, że tempka nie
                      chce skoczyc, jak tylko pojawił się skok to zaraz potem tempka mi spadła więc
                      znowu nerwy, potem stres każdego dnia rano czy aby tempka się utrzymuje
                      wysoko....a jak mi spadła w 34 dc to wiedziałam że bezlitośnie zbliża się @, no
                      i wpadłam w dołek a test i tak zrobiłam.....negatywny wyszedł oczywiście.
                      No więc nie wiem co mam robic, mierzyc czy nie ?? pomyśle....może w 20 dc
                      zacznę (ostatnio w 20 dc miałam owu)
                      Mija trzeci wolny dzień i wiem, że tego mi było trzeba. Zrelaksowałam się,
                      odpoczęłam. Jutro, cóż, znowu do pracy, ale jakoś pozytywnie jestem nastawiona
                      do wszystkiego. Oby tak dalej.
                      miłego i spokojnego tygodnia wszystkim zyczę smile
                      • angelm24 Re: 16d.c. 13.11.05, 18:12
                        hej meruczka.u mnie w tym cyklu owu chyba tez pozno bo bylam na monitoringu w
                        piatek i najwiekszy pecherzyk mial 5. wiec jeszcze dluga droga.w tamtym cyklu
                        mialam owu 19 dc. jesli za bardzo sie stresujesz ta temp to mysle ze lepiej nie
                        mierzyc, bo to zle wplywa takie stresowanie.ja nawet nie chialam monitoringu bo
                        ja sie tym stresuje ale gin mnie zmusil.mierze temp bo moje cykle ledwo co
                        wracaja do normy po tabl antykoncepcyjnch i to jest moja jedyna miara cyklu.
                        powoli ucze sie mojego ciala.( antykoncepcja non stop przez 5 lat) juz nie
                        pamietam jak reaguje moj organizm przed owu po owu przed @ itd.pozdrawiam
                        • meruczka Re: 16d.c. 13.11.05, 19:39
                          hej angelm, ja brałam antyki ponad 4 lata, odstawiłam je we wrzesniu 2003 i
                          przez ponad rok cykle miałam bardzo nieregularne, 2 razy wywyoływała mi ginka
                          @, dopiero w tym roku jako tako cykle się wyregulowały - ostatnio 31-35 dni.
                          Dla mnie to sukces bo zdarzały mi się wcześniej cykle 90 dniowe. A i moja
                          wiedza na temat owulacji czy śluzu była prawie zerowa. Cieszę się że trafiłam
                          na forum, dzieki temu wiem jak obserwowac swój organizm, wiem conieco na temat
                          sluzu, zaczynam obserwowac szyjkę, robię wykresy tempki, choc z drugiej strony
                          od nadmiaru tej wiedzy zaczynam wariowac czasem... pozdro
                          • jesienna100 13 dc 13.11.05, 20:13
                            zlapalam zapalenie pecherza, i pewnie wszystko szlag trzasnie przez
                            furagin..mam juz dosc czasem.
    • marta_st Re: nowy cykl LISTOPADOWY 13.11.05, 21:51
      Witajcie
      Dawno się nie odzywałam, bo przez te wolne dni miałam mnóstwo zajęć i jeszcze
      piątek i sobota imieniny u brata i szwagra. Ja mam dzisiaj 10 dc i śluz
      ciągnący się jakby płodny, ale przecież to za szybko na owu, bo przy cyklach 31-
      dniowych owu mam w 18 dc. Kurcze ja już się pogubiłam w tych obserwacjach,
      zresztą w tym cyklu wrzuciłam na luz i już się nie przejmuję. Co ma być to
      będzie. We czwartek wybieram się do Centrum Zdrowia Matki Polki. Zobaczę co mi
      powie gin. Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę.
      • meruczka Re: nowy cykl LISTOPADOWY 14.11.05, 09:38
        Hej
        A umnie śluz się pojawił 8 dc, dziś mam 13 dc i śluz nadal jest, jak na mnie to
        duuużo za wcześnie, zgłupieć można. Chyba że to nie płodny ale jakieś
        paskudztwo sad
        ginka kazała mi przyjść dopiero styczeń-luty, ale ja ją chyba jeszcze w grudniu
        odwiedzę
        miłego poniedziałku
        • kama.garbi 14XI-17d.c. 14.11.05, 13:44
          tak sobie mysle czy przez prawie 2 m-ce brania bromka mogła mi spasc prolaktyna
          i przez 1 cykl luteiny że cykl wrócił na normalne tory
          bo wg obliczeń skoro pęcherzyk sobie pękał w 15 d.c. to tak ajk przy 29dniowych
          cyklach tak ajk miałam przed 1 ciążą
          a nawet jeżeli sie wyregulowął to super ale i tak nie odnas zależy czy uda się
          zajść w ciąże...
    • angelm24 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 14.11.05, 16:31
      no i mamy poniedzialek z glowy.teraz to juz reszta tygodnia zleci, oby szybciej
      oby szybciej.u mnie pojawil sie sluz ale jeszcze nie rosciagliwy ale u mnie do
      owu jeszcze troche czasu.nie moge sie doczekac srody bo ide na monitoring to
      bede cos wiecej wiedziec. pozdrawiam goraco
    • angelm24 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 15.11.05, 16:34
      widze ze dziewczyny albo mocno zajete staraniami albo szykuja sie do staran,
      dlatego taka cisza na forumsmile
      • axia05 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 15.11.05, 17:39
        Dziewczyny dolanczam sie!!!! 7 dzien drugiego cyklu staran. Jescze kilka dni i
        idziemy na calosc!!!
        • dagusia26 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 15.11.05, 19:39
          U mnie to juz 15 dc. Zobaczymy co z tego wyjdzie. 10 dnia bylam na usg to endo
          mialam 12. Oby ta @ nie przyszla...
          • kama.garbi 18d.c. 15.11.05, 22:25
            no a ja czekam
            no i kombinuję ajkby tu pomoc ewentualnemu jajaeczku zagnniexdzić się...
            teoretycznie mam czekac zrobic test bo pęcherzyk pękał tylko to jeszcze o
            niczym nie świadczy
            a ja myśle czy by sobie nie zapodac luteinki albo duphastonu
            jakby się udało mam brać od testu żeby wspomóc a może by tak wziąść już żeby
            pomóc... wiem kombinuje
            • flower186 Re: 18d.c. 15.11.05, 22:33
              Ja również czekam i biorę luteinkę.
              18 dc, czekam do 28.11 jeżeli @ się nie pojawi
              • marta_st Re: 18d.c. 16.11.05, 07:12
                A ja byłam wczroaj u mojej ginki i po raz kolejny pozywtywnie jestem
                zaskoczona. Miałam usg i jajeczko wielkości 16mm czyli jeszcze 4 dni do owu.
                Dostałam wspomagacze i luteinę na drugą fazę cyklu i mój mąż też dostał trochę
                tabletek smile Powiedziała, że teraz normalnie czyli bez stymulowania to żadko
                która kobieta w ciążę zachodzi i że winę w obecnych czasach za bezowocne
                starania ponoszą w 80% mężczyźni. W sobotę z wyliczeń ma mi pęknąć pęcherzyk i
                mamy wtedy iść na całość smile Dziewczyny! Ginka mi powiedziała, że powinno się
                pić tran i brać raz dziennie witaminę C1000 (do rozpuszczenia w wodzie). Aha i
                jeszcze jedno... na czas starań najlepiej zrezygnować z telefonu komórkowego.
              • kama.garbi Re: 19d.c. 16.11.05, 12:35
                a ajk długo bierzesz luteinke standardowo 15-25d.c.??? czy cały czas
                hmmm ja chyba poszłabym najchetniej zbadać poziom progesteronu bo może mam ok
                choć po tej mojej prolaktynie x3 już niczego nie jestem pewna
                • marta_st Re: 19d.c. 16.11.05, 12:41
                  Ja luteinę mam zacząć brać licząc od owu na czwarty dzień, czyli to byłby 21
                  d.c do dnia spodziewanej @, która ma nie nadejść smile
                  • kama.garbi luteina 16.11.05, 19:26
                    ooo czyli typowo nastawiamy się na wspomaganie??

a czy branie luteiny nie zakłuci nadejścia niechcianej @
                    choc m-c temu brałam duphaston a @ i tak przybyła

albo czy może zakłucić wynik testu??

• marta_st Re: luteina 16.11.05, 20:47
                      Czy zakłucić wynik testu to nie wiem, ale chyba nie, bo to jest progesteron, a
                      testy ciążowe wykrywają co innego. A ginka mi powiedziała, co do brania
                      luteiny, że jeśli nie będę w ciąży to luteina pozowli przyjść @ o czasie, albo
                      nawet trochę przyśpieszy, więc nie tak źle jeśli miałabym wcześniej zacząć nowy
                      cykl.
                      • kama.garbi Marto :) 17.11.05, 08:55
                        widze że super ginke masz?? staął czy nowy anbytek smilesmile
                        moja tez fajna ale zawszez apomne jej się o wszytsko wypytac a pomtem mi głupio
                        dzwonic a ona może akurat poród przyjmuje.. uncertain
                        • marta_st Re: Marto :) 17.11.05, 10:07
                          Mam superową to fakt. Już do niej chodzę dość długo. Wkładkę mi zakładała,
                          nadżerkę zamrażała i ogólnie jest super babka. Wszystko przy każdej wizycie
                          objaśni, nawet rysuje, żeby coś wyjaśnić smile
                          • marta_st Re: Marto :) 17.11.05, 10:10
                            Jak do niej poszłam i powiedziałam, że o dzidzię się chcemy starać to dała
                            skierowanie na toxo, które zrefunowane zostało przez NFZ. Nie mogę i nie chcę
                            na nią narzekać. Zresztą po ilości pacjentek widać, że nie tylko ja jestem
                            zadowolona.
    • angelm24 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 17.11.05, 18:02
      witam was. napisalam post PILNE KIEDY DZIALAC? to na temat mojego
      monitoringu.prosze odpiszcie mi co radzicie.czekam z niecierlpiwoscia smile
      pozdrawiam
    • angelm24 zle wiesci 18.11.05, 17:39
      ja jestem zalamana.przyczytajcie post PECHERZYK ZMIENIA KSZTALT,JA TRACE
      NADZIEJE moze ktoras cos wie na ten temat?????
      • kama.garbi Re: zle wiesci 18.11.05, 22:09
        nie mam pojęcia co to może oznaczać anwet nie wiedziaąlm że tak może się zdarzyć
        choć zobacz nawet jeżlei pęcherzyk pęknie to i tak czekamy bo nie wiemy czy sie
        udąło więc
        miejmy nadzieje a nuż...
    • angelm24 no to juz wiem 19.11.05, 15:20
      hej dziewczyny.no to juz wszystko wiadomo co to znaczy jak pecherzyk zmienia
      ksztalt: tzn ze zaraz sie zmniejszy smile dzisiaj bylam na usg i moj pecherzyk
      wlasnie sie zmniejszyl 2 mm wiec ten miesiac juz pozamiatany. ale dzis czuje
      sie juz lepiej , bardziej pozytywnie.moze uda sie w nastepnym cyklu. w kazdym
      razie nie mierze juz temp., i nie chodze na monitoring w drugim cyklu.gin
      zwiekszyl dawke clo w nastepynm cyklu. ide na luz. pozdrawiam goraco.
      • b.dori hej 20.11.05, 12:43
        Angelm odpisije tu ,przepraszam że sie tyle nieodzywałam ale komp sie
        popsuł,wczoraj cały dzień mąż naprawiał.
        Nie martw się w nastepnym cyklu pęcherzyk pięknie urosnie , a moze jeszcze w
        tym cyklu peknie .Ile czasu bierzesz juz clo.
        Trzymaj sie będzie dobrze .jeszcze raz przepraszam że sie nieodzywałam .Juz
        niebedę odpisywała gdzie indziej .Napisz czy jeszcze idziesz na usg i co tam
        słychac .
        Ja juz po monitoringu
        poniedziałek-15mm
        środa- 19mm
        piątek - było juz płyn i brak pęcherzyków
        czółam że w czwartek była owu
        Teraz czekam na efekty

marta ja tak jak tym mam brac 3,4 dni po owu Luteinę zaczynam od jutra i mam
        brać ja cały czas no chyba że przyjdzie @ to odstawiam .tez sie zastanawiam czy
        to niezaburzy cyklu wrazie jak nie będzie ciązy ,ale po przeczytaniu co
        napiałas jestem spokojniejsza.
        Pozdrawiam was dziewczyny
        • marta_st Re: hej 20.11.05, 13:57
          Nie martw się, bo luteina jest też na wywołanie @ jeśli nie będzie ciąży.
          • kama.garbi Re: hej 20.11.05, 23:52
            no to ja też biorę luteine
            zobaczymy
            dziś anwet kłucie ustało tylko tak jakoś troche mokro m-c temu było tak samo
            biegąłam nonstop do toalety bo myslałam że przylazła no i ajk juz myślaalm że
            nie to się pojawiła @

ps. to teraz juz wiem co znaczy opis zmojego monitoringu niewielka ilość
            wolnego płynu smile
    • angelm24 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 23.11.05, 17:21
      hej dziewczyny.czemu nic nie piszecie.rozumiem ze ja mam cykl zapisany na
      straty, ale co u was? pozdrawiam
      • dagusia26 Re: nowy cykl LISTOPADOWY 23.11.05, 19:34
        moj tez spisuje na straty - co prawda @ dopiero ma przyjsc w niedziele, ale nie
        czuje zadnych zmian. W grudniu kupie test owulacyjny a jak to nie pomoze to
        chyba sobie odpuszczam - jak ma byc to bedzie.... tylko, ze ja bardzo chce byc w
        ciazy
    • marta_st Re: nowy cykl LISTOPADOWY 23.11.05, 21:15
      Witam
      Ja jestem po staraniach. Co z tego wyjdzie nie wiem. Zobaczymy. A @ mam dostać
      ok. 4.12, ale biorę luteinę, więc może to nastąpić 2-3 dni później.
      • kama.garbi hmmm 24.11.05, 00:23
        a ja znowu rozkojarzona nie zapytałam do kiedy brać luteine do testu i jeżlei
        bedzie neg to odstawic czy wczesniej
        ja nie zarobie na tel do mojej gin sad

a swoja droga od 2 tyg kłuje mnie brzusio takie kłucie ostre pośrodku sad
        o co chodzi...
        • marta_st Re: hmmm 24.11.05, 09:06
          Wiesz co ja też mam coś takiego, ale to jakby jajniki z dwóch stron. Do tego
          dochodzą lekkie jakby skurcze i coś mi się tam w środku dzieje, ale nie wiem
          czy dobrego czy złego. A luteinę bierze się zwykle do dnia spodziewanej @.
    • angelm24 ??? 25.11.05, 16:41
      hej dziewczyny.czy to juz nie zbliza sie okres nie przychodzacych @ smile
    • angelm24 testy??? 28.11.05, 16:58
      hej czy ktoras juz testowala?????
      • kama.garbi :(( @ 28.11.05, 21:36
        ja już w sobote odpadłam
        widac to jeszcze nie nasz czas na szczęście
        • marta_st Re: :(( @ 29.11.05, 07:15
          Przykro mi, ale nic straconego, po prostu nie wolno się poddawać. A powiedz mi
          jak z luteiną? W ile po jej odstawieniu przyszła @?
          • b.dori Re: :(( @ 29.11.05, 08:53
            kama następny cykl będzie Twój
            ja dzis mam 27 dz.c i czekam czekam ,boli bardzo brzuch i chyba nadchodzi @
            marta
            czy ty bierzesz cały czas luteine czy ją odstawiłaś ,bo ja mam brać do @ ,to
            pewnie mi sie przedłuży
            który masz dzień cyklu i kiedy testujesz ja niewytrzymałam i zrobiłam test
            wczoraj i niestety był ujemny ,ale może zawcześnie.
            • marta_st Re: :(( @ 29.11.05, 09:55
              Ja mam brać do terminu @ czyli wychodzi na to, że do soboty. Jeśli nie
              przyjdzie niedziela, poniedziałek to we wtorek zatestuję. Jeszcze nic
              straconego b.dori, bo to może być faktycznie za wcześnie na test. Wiesz kusi
              mnie, żeby sobie zrobić HCG beta, ale chyba szkoda wydawać kasę jak @ może
              nadejść. Sama nie wiem kiedy po odstawieniu luteiny mogę dostać @. jedne
              dziewczyny piszą, że 2-3 dni, a inne nawet tydzień czego bym nie chciała, bo to
              spowodowałoby wydłużenie cyklu. A jeśli @ ma przyjść to niech to będzie szybko.
              • b.dori do marty_st 29.11.05, 10:28
                hej marta
                ja tez myślałam żeby zrobić bete ,jak do piątku niedostanę a powinna byc jutro
                to w piątek robię następny test ale jeszcze z moczu .Tylko ja mam brac luteine
                do plamień lub @ nie do dnia spodziewanej @ tak więc luteina mi chyba nieżle
                wydłuży cykl.A ty masz brać do terminu spodziewanej @ a jak by była ciąża a ty
                odstawisz to czy taki nagły spadek PROGesteronu nie będzie miał złego wpływu na
                fasolkę.
                Mam nadzieję że test który wczoraj zrobiłam był jeszcze zawcześnie zrobiony ,no
                ale jak nadzejdzie @ to trzeba zbierać moc na grudzień .
                Zycze nam powodzenia.
                • marta_st Re: do marty_st 29.11.05, 12:43
                  No chyba nie, bo mam nadzieję, że moje jajniki dobrze pracują i jeśli jest
                  ciąża to same powinny produkować progesteron, bo tak musiałabym być całą ciążę
                  na luteinie. Ginka mi powiedziała, że luteina jest pomocna na zagnieżdżenie.
                  Także nie martwię się na zapas. Również trzymam kciuki. P.s. Być może dostanę @
                  w trakcie brania luteiny to też jest możliwe.
          • kama.garbi Re: :(( @ 30.11.05, 13:00
            wszyscy mnie straszyli że luteina wydłuża cykle a to chyba nie prawda bo na
            poczatku po wakacjach ginka własnie mi dała luteine zeby skrócić cykle pierwszy
            był przez to 32 dniowy a ten 28
            • kama.garbi luteina 30.11.05, 13:07
              więc luteine brałam ostatni raz w czwartek wieczorem w piątek nie wziełam bo
              jakby się udało miałam testować po 14 dniach czyli w sobote mówie rano
              zatestuje i albo wezme jakby sie udało .. no ale nie musiałam z samego rana
              przylazła @

no to dla mnie zaczął sie cykl świateczny mam nadzieje że zostane sama smilesmile
              czego wam gorąco życze
              choć już energia ze mnie wyfrunęła
    • angelm24 do kama-garbi 29.11.05, 18:03
      przykro mi ze ci sie nie udalo,ale glowa do gory , moze w grudniu. fajnie
      przynajmniej masz ze juz zaczelas nastepny cykl, ja jeszcze nie moge skonczyc
      mojego, w ktorym pecherzyk i tak nie pekl. to co zakladamy nowy watek na
      grudzien????smile pozdrawiam
      • meruczka Re: do kama-garbi 30.11.05, 11:33
        Witajcie. Dawno mnie nie było, ale praca mnie porwała, miałam urwanie głowy, w
        domu juz na komputer patrzec nie mogłam.
        U mnie dziś 29 dc, choć tempke mierze od 14 dc, to nie jestem pewna kiedy była
        owulacja- ale przypuszczam, że koło 17-20 dc, czyli czekam że @ przyjdzie
        między 2 a 5 XII. Bo czekam, mała nadzieja jest że się udało. Objawy jak
        objawy, każda z nas jakieś tam ma ale czy na @ czy na ciąże to trudno wyczuć.
        Tym którym się nie udało - trzymajcie się dziewczyny, zakładajcie nowy wątek
        grudniowy, jak @ przyjdzie chętnie się przyłączę.
        pozdrawiam
    • angelm24 do kama.garbi 29.11.05, 18:04
      przykro mi ze ci sie nie udalo,ale glowa do gory , moze w grudniu. fajnie
      przynajmniej masz ze juz zaczelas nastepny cykl, ja jeszcze nie moge skonczyc
      mojego, w ktorym pecherzyk i tak nie pekl. to co zakladamy nowy watek na
      grudzien????smile pozdrawiam
      • b.dori hej 30.11.05, 17:31
        ja dzis zauważyłam lekkie plamienie prawie niewidoczne (herbaciane ) dzis 28
        dz.c i nie wiem co dalej robić czy brac luteine jeszcze czy nie gin kazał do
        plamienia lub @ ,a jeśli jest fasolka to może jej zaszkodze odstawieniem
        luteiny ,jak myslicie może wezme jeszcze ją dzis a rano zrobie test (dziń po
        terminie @ to może wyjdzie .
        • marta_st Re: hej 30.11.05, 22:06
          Wiesz zrób tak jak piszesz, dziś weź a jutro zrób test i jeśli wyjdzie
          pozytywny (czego Ci życzę) to bierz dalej. Życzę szczęścia!
          • b.dori Re: hej 01.12.05, 13:13
            zrobiłam test rano i niestety negatywny ,ale teraz po 6 godz zobaczyłam 2
            kreseczke ,nie wiem co mysleć ,ale w ulotce napisane jest żeby po 5 min juz
            niesprawdzac bo zachodza jeszcez reakcje chemiczne.
            Marta a ty bierzesz jeszcze luteine
            • marta_st Re: hej 01.12.05, 14:10
              Jeszcze biorę do soboty.
              • b.dori Re: hej 02.12.05, 08:07
                no i niestety przyszła @ dzis rano ,tak więc zaczynam nowy cykl .
                Trzymam kciuki za pozostałe.
                Marta tak dla ciekawości luteinę ostni raz wzięłam w środe to był 28 dz.c bo
                juz były plamienia , w czwartek były tez plamienia i rano zrobiłam test i
                wyszedł negatywny tak więc juz nie brałam luteiny a dzis rano przyszła ,czyli
                szybko po jej odstawieniu.
                U ciebie mam nadzieję że nieprzyjdzie .Trzymam kciuki.
                Pisz co i jak.
                • marta_st Re: hej 02.12.05, 09:38
                  No ja też się (nie)spodziewam @ około poniedziałku, bo tak dwa dni trzeba
                  liczyć po odstawieniu luteiny. Trzymam kciuki w tym cyklu! Pozdrawiam
                  • b.dori Re: hej 02.12.05, 09:59
                    Oby nienadeszła będze wspaniały prezent na Mikołaja.
                    • b.dori Re: hej 05.12.05, 11:44
                      Marta co u ciebie ?
                      Ja juz 4 d.c jeszcze 9 dni i wielkie starania..........
                      Pozdrawiam
                      • marta_st Re: hej 05.12.05, 11:59
                        Zrobiłam test (@ powinna być wczoraj) i niestety negatywny. Co prawda zrobiłam
                        nie z porannego moczu, ale na tym etapie już powinno być widać chociaż bladą
                        kreseczkę, więc czekam na @. Pozdrawiam.
                        • b.dori Re: hej 05.12.05, 12:01
                          Jeszcze nic straconego ,testy czasami nie wychodza tak szybko.A jesli nadejdzie
                          to szkoda że żadnej z nas sie nieudało ,może grudzień bedzie
                          łaskawszy.Pozdrawiam.
                          • marta_st Re: hej 05.12.05, 12:07
                            Oby był łaskawszy. Póki co już nie mam nadziei. Pozdrawiam i trzymaj się
                            cieplutko!
                            • b.dori Re: hej 05.12.05, 12:15
                              Ty równiez sie trzymaj , ja w tym cyklu postaram sie mniej mysleć o fasolce ,
                              muszę sama przygotowac święta oczywiście tylko dla mnie i męża bo jesteśmy
                              ponad 500 km od rodziny i niedarady pojechać.Zaczynam od środy generalne
                              sprzątanie mieszkania ,potem zakupy świąteczne , gotowanie ,tylko troche smutno
                              bedzie na święta kolejne sami ,ale bedzie nadzieja że może fasokka jest juz z
                              nami.
                              Na nowy rok może wam i nam sie uda .Marta a ile masz lat ja 28 juz skończyłam w
                              sierpniu.
                              Trzymaj się cieplutko .Daj znak co i jak.Pa
                            • b.dori Re: hej 05.12.05, 12:15
                              Ty równiez sie trzymaj , ja w tym cyklu postaram sie mniej mysleć o fasolce ,
                              muszę sama przygotowac święta oczywiście tylko dla mnie i męża bo jesteśmy
                              ponad 500 km od rodziny i niedarady pojechać.Zaczynam od środy generalne
                              sprzątanie mieszkania ,potem zakupy świąteczne , gotowanie ,tylko troche smutno
                              bedzie na święta kolejne sami ,ale bedzie nadzieja że może fasokka jest juz z
                              nami.
                              Na nowy rok może wam i nam sie uda .Marta a ile masz lat ja 28 juz skończyłam w
                              sierpniu.
                              Trzymaj się cieplutko .Daj znak co i jak.Pa
                              • marta_st Re: hej 05.12.05, 12:19
                                Ja też mam 28 smile Skończyłam w marcu. Ginka mi powiedziała, że jak teraz się nie
                                uda to mamy iść z moim mężem na badania nasionek, bo ze mną podobno jest
                                wszystko OK. Więc jeśli @ przyjdzie to 2-3d.c. mamy iść na wizytę. Nie jest mi
                                smutno z powodu tego testu, wierzę, że kiedyś ujrzymy dwie piękne kreseczki,
                                trzeba próbować i czekać, bo warto.
                                • b.dori Re: hej 06.12.05, 16:13
                                  Napewno kiedys zobaczymy 2 kreseczki ,czy masz juz @ ,może jest jeszcze szansa
                                  na fasolke .Ja juz skończyłam w tym roku 28 lat , kurcze w sierpniu stuknie mi
                                  juz 29. Kiedyś zaraz po ślubie (3 lata temu ) myślałam że do 30 urodze 2
                                  dzieci ,ale się inaczej ułożyło.ale teraz to mam nadzieję że chociaż
                                  jedno.Pozdrawiam.
                                  • marta_st Re: hej 06.12.05, 16:25
                                    Witaj
                                    No niestety ale @ rozkręciła się na dobre. To już moje ostatnie wejście na
                                    forum. Likwiduję konto, bo zawieszam starania o dzidziusia, w każdym razie nic
                                    na siłę nie robię. Życzę Ci powodzenia, bo ja już nie mam siły. Pozdrawiam i
                                    życzę wymarzonej fasolki.
                                    • b.dori Re: hej 06.12.05, 16:38
                                      Marta ja Tobie też życzę powodzenia ,napewno dobrze robisz wychodząc z forum ,
                                      będziesz mniej myślała i może szybciej zaciążysz .Ja też taj zrobie jak mi sie
                                      nie uda w tym cyklu ,zreszta będę zmuszona bo przyjedzie do mnie mama na święta
                                      i posiedzi z miesiąc , i lepej niech nie widzi co jej dziecko wypisuje i ciągle
                                      przesiaduje na kompie.
                                      jak zafasolkujesz to odezwij sie ,czasami bedę zaglądac.Pozdrawiam Cię i życzę
                                      jeszcze raz powodzenia.Trzymaj się pa smile}
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka