Dodaj do ulubionych

15 miesięczna dzidza i starania :) kto jeszcze

01.01.06, 21:23
kto jeszcze ma dzidzię w podobnym wieku i stara się nastepnąsmile)
my staramy się drugi miesiąc może się udasmile
jestem ciekawa czy jestem tu sama a jeśli nie to ile nas jest
piszcie bedzie raźniejsmile

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • arras-k Re: 15 miesięczna dzidza i starania :) kto jeszcz 01.01.06, 21:53
      Ja mam 20m. synka i też drugi miesiąc sie staram.Teraz akurat mam dni płodne,
      ale jestem pesymistycznie nastawiona bo mam już od tygodnia sluz płodny, a
      jeszcze nie było skoku temp. Mam mieć skok na dniach i boje sie ze będzie skok
      a śluzu już nie będzie. sad(
      • ania800 Re: 15 miesięczna dzidza i starania :) kto jeszcz 01.01.06, 22:06
        ja też mam teraz płodne dokładnie od dziś z tego co lekarz powiedział i
        wyliczylam na stonach z netu

pisze to chyba setny raz ale co tam w piątek byłam u gina powiedział że w
        niedzielę czyli dziś pęknie pęcherzyk i od dziś mamy atakowac
        co do nastawienia to ja jestem czarnowidzem o synka staraliśmy się 7 miesiecy i
        może dlatego
        tempke mialam mierzyć ale jakos mi nie wyszlo i nie wiem czy jest sens zaczac od
        jutra a śluzu u mnie braksad(
        • arras-k Re: 15 miesięczna dzidza i starania :) kto jeszcz 01.01.06, 22:26
          Ja tez jestem pesymistka, chociaż z pierwszym dzieckiem nie starałam sie w ogóle
          (miła wpadka).Teraz chciałabym córeczkę (bo mam synka) wink)Ty pewnie
          tez...Chociaż tak na prawde zalezy mi by w ogóle zajść w ciaże i by dzidzia
          była zdrowa!
          Moim głównym problemem to jest to, ze mam nieregularne cykle. Ostatni trwał
          przeszło 40 dni. Strasznie długą mam I fazę, bo druga jest w normie (ok. 14
          dni). No zobaczymy jak to będzie smile)Mam nadzieje, że nam sie szybko uda.
          • ania800 Re: 15 miesięczna dzidza i starania :) kto jeszcz 01.01.06, 23:11
            no widzisz a mi po ciązy tak się wyregulowal okres że mam co rózne 28 dni
            dosłowie jak w zegarku w grudniu miałam 23 jeszcze 22 pisałam dziewczynom na
            forum że jutro testuję jak nie przyjdzie kładę się spać a @ przyszłasad wyrobiła
            się w czasie hehehe
            tez mam nadzieję że się udaa co do płci to sama nie wiem czasami bym chciala
            córeczkę ale jak parze na Mateuszka to drugi taki urwis tez by był super

wój to pewnie już nawija jak stary
            bo mój z gadaniem to cos się pogniewal tylko da tak tata baba dzidzia i więcje
            nic jaies swoje bla be mama jeszcze nie słyszalamsad(
            • demika Re: 15 miesięczna dzidza i starania :) kto jeszcz 02.01.06, 11:42
              Witam.Ja mam 17 miesięcznego synka i parę dni temu zaczęliśmy starania o drugą
              dzidzię.Mam nadzieję,że na efektu długo nie trzeba będzie czekać.Igor długo nie
              chciał się począćsmileUfam,że teraz "pójdzie szybciej"
              Trzymam za Was wszystkie kcikukismile
            • arras-k Re: 15 miesięczna dzidza i starania :) kto jeszcz 02.01.06, 13:00
              No mój juz troche mówi, ale są to pojedyńcze proste wyrazy.Jednak w porównaniu
              z koleżanki córką która w jego wieku potrafiła już powtórzyć każde słowo to
              mówi niewiele. Jednak dziewczynki są zawsze szybsze zarówno w mowie jak i w
              siusianiu na nocnik.
              Nie martw sie twój maluszek na pewno nie długo powie i "ma-ma" smile)
    • mama-marty1 Re: 15 miesięczna dzidza i starania :) kto jeszcz 02.01.06, 14:47
      Aniu ja wciąż trzymam kciuki za Ciebiesmile)) Powodzenia!!!
      • capribb Re: 15 miesięczna dzidza i starania :) kto jeszcz 02.01.06, 14:51
        Moja coreczka ma rok i 5 miesiecy. Czekamy na nastepne dziecko ale
        jakos nie ma...
        • agaa5 Re: 15 miesięczna dzidza i starania :) kto jeszcz 02.01.06, 16:09
          Witajcie
          My staramy się drugi m-c (po ciągłych przeszkodach) .Też liczyłam że skoro
          pierwsza ciąża jak po maśle to i z drugą pójdzie łatwosmile) Aaa planujemy
          sostrzyczkę dla 20-miesięcznej jedynaczki.
          Trzymam za Nas kciuki
          Pozdrawiam Aga
          • ania800 mama-marty1 02.01.06, 17:02
            Dzięki serdeczne
            też się starasz o rodzieństwo dla Martusi?
            • ania800 15 miesięczna dzidza i starania :) kto jes 02.01.06, 17:05
              trochę nas jestsmile
              bardzo się cieszę i trzymam za wszyskie starające się mamusie kciuki

u mnie wszystko wyjaśni się 20 stycznia jak nie przyjdzie @ 21 zrobię teścik
              • xkrynia Re: 15 miesięczna dzidza i starania :) kto jes 02.01.06, 18:02
                Witam! A ja mam syna (w kwietnniu sknczy 3 latka) i staramy sie o rozeństwo dla
                niego. Ale jak narazie nic nie wychodzi... Powodzenia!
            • mama-marty1 Re: mama-marty1 03.01.06, 13:13
              witaj Aniusmile właściwie to tak się staram i jak narazie dobrze nam idziewinkbo na
              Wigilię dostałam dwie kreseczki na teściesmile.Także zobaczymy czy uda mi się do
              końca donosić tą ciążę,na razie jest wszystko dobrze.Do gina ide 19 stycznia i
              odrazu będę miała USG,a do tej pory narazie cicho siędze i rodzinie się nie
              chwalęwink.Jeśli wszystko będzie ok to we wrześniu znów zostanę mamąwink
              • ania800 Re: mama-marty1 03.01.06, 21:21
                Gratuluję!!!!
                ale masz super to Ty idziesz 19 do gina a ja 20 powinnam dostać@ oby nie
                przyszłą to bedziemy razem świętowaćsmile))
                Trzymam kciuki żeby wszystko bylo ok
                • beata744 Re: mama-marty1 04.01.06, 16:54
                  moja córcia 31 stycznia skończy 3 lata. od ponad dwóch lat staramy się z męzem o
                  drugie dziecko. nie wychodzi. lekarz powiedział ze wszystko w porządku bo
                  przecież już mamy jedno dziecko, ale ja się zaczynam martwić. każdy kolejny
                  miesiąc to kolejne rozczarowanie. na dodatek wszystkie kobiety w koło zachodzą w
                  ciąże, nawet te które nie chciały jeszcze teraz, tylko ja nie. juz nie wiem co
                  myśleć. a marzyłam zeby różnica wieku między moimi dziecmi była jak najmniejsz.
                  teraz to już się nie uda...
                  • ania800 beata744 04.01.06, 17:37
                    może za dużo myślisz stres to wyszstko robi swoje a próoałaś może mierzyć sobie
                    temperaturę itp może to pomoże

Trzymam kciuki
                    • beata744 Re: beata744 05.01.06, 11:48
                      droga aniu, wiem ze stres robi swoje, a miałam go rzeczywiście dużo przez
                      ostatnie dwa lata. a poza tym tak to bywa ze im bardziej się chce to tym
                      trudniej. ale łatwiej powiedzieć nie myśl o tym, niż to zrealizować. chociaż
                      moja pierwsza córcia tez była bardzo chciana i się udało. poza tym ja już jestem
                      po 30. a niestety biologia dla nas kobiet nie jest łaskawa i im później tym
                      trudniej. teraz mam głowę zaprzątniętą czym innym, ale to nie jest nic
                      przyjemnego, więc jakoś tak wszystko jest jakby przeciwko. ale ciągle mam
                      nadzieję. dzieki za kciuki, może coś pomogą. i innym starającym się mamom życzę
                      powodzenia i żeby nie musiały tak długo czekać jak ja. pozdrawiam
                      • capribb jest! 05.01.06, 14:54
                        Na moim tescie dzis sa dwie kreski.
                        • demika Re: jest! 05.01.06, 14:56
                          Gratulacjesmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka