Dodaj do ulubionych

Do Kobiet, które miały @ we wczesnej ciąży...

02.01.06, 18:05
Witam! Bardzo proszę o słów kilka, jak ten "okres" wyglądał,
czy było go znacznie mniej? Czy różnica była zauważalna, miał inny kolor? A i
przede wszystkim czy bolał Was brzuch? Będę wdzięczna za każde spostrzeżenia,
naprawdę bardzo zależy mi na tych informacjach i liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • xkrynia Re: Do Kobiet, które miały @ we wczesnej ciąży... 02.01.06, 18:13
      To nie okres tylko krwawieniewink moja siostra miała w pierwszym miesiącu ciąży,
      krwawienie pojawiło sie w terminie spodziwanej @ i trwało 7 dni a wyglądało jak
      typowa @. Ona nie wiedziała że jest w ciąży, i myślała, ze to okres. Dopier u
      lekarza sie dowiedziła,że jest w ciażywink Póxniej krwawienia się nie pojawiaływink
      • claudia84 Re: Do Kobiet, które miały @ we wczesnej ciąży... 02.01.06, 21:02
        No właśnie, czyli Twoja siostra wcale się nie zorientowała. Ale to chyba
        zależy, jakie ogólnie miewała okresy, czy bardzo obfite?
    • anhes Re: Do Kobiet, które miały @ we wczesnej ciąży... 02.01.06, 23:35
      moja koleżanka poszŁa do lekarza bo od jakiegoś czasu miaŁa dziwnie obfite i
      dŁugotrwające miesiączki...okazaŁo się że wielkość pŁodu odpowiada piątemu
      miesiącowi ciąży... no i w ten sposób byŁa tylko cztery miesiące w ciąży smile
      • claudia84 Re: Do Kobiet, które miały @ we wczesnej ciąży... 02.01.06, 23:49
        Czyli straciła dzidzię. sad Ja już nie wiem, jak odbierać ten okres. W
        porównaniu do tego, do którego jestem przyzwyczajona, to okres marzenie. smile Ale
        (sorry za określenie) leci ze mnie krew, a myślę, że "to" bardziej powinno
        przypominać plamienie... Pozdrawiam!
        • kocio-kocio Re: Do Kobiet, które miały @ we wczesnej ciąży... 03.01.06, 00:54
          Z tamtego posta nie wynika, że dziewczyna poroniła!
          Tylko że dowiedziała się o ciąży w piątym miesiącu, więc wiedziała o niej
          cztery miesiące!
          • claudia84 Re: Do Kobiet, które miały @ we wczesnej ciąży... 03.01.06, 01:25
            Ależ oczywiście... zmęczenie robi swoje... ale cięzko mi uwierzyć, że można
            mieć obfite (jak koleżanka pisała) miesiączki, trwające 7 dni i być w ciązy!!!
            Nie wiem do tej pory jak to wygląda z tym "okresem", czy to krew, czy takie
            plamienie?
            • kasia-1978 a co z temperatura ??? 03.01.06, 08:15
              dziewczyny a co sie dzieje wtedy z tempka ??? tak z ciekawosci
              • wiolka841 Re: a co z temperatura ??? 03.01.06, 08:25
                No właśnie dziewczyny co wtedy dzieje się z temperaturą???Jeśli ktoś wie to
                niech odpisze bo ja sama mam z tym problem...Czy przez te miesiące kiedy się ma
                @ ona się zmienia(tzn wzrasta i spada?)?czy bez względu na to ze ma się tempka
                nie zmienia się i utrzymuje na równym poziomie???
                • monjan Re: a co z temperatura ??? 03.01.06, 09:03
                  gdzies czytalam ze temp w ciazy wzrasta i jest na poziomie wyzszych temperatur
                  przez okolo 100 dni
                  czyli jakies pierwsze 3 mc
                  co potem -nie wiem?ale ile mozna miec wyzsza temp??
                  tylko kto pozniej juz mierzy jak wie ze jest w ciazy?
                  • kasia-1978 Re: a co z temperatura ??? 03.01.06, 09:18
                    no wlasnie a moze jest ktos kto sie dowiedzial [dopiero] po @ ze jest nadal w
                    ciazy... wie mniej wiecej jakie mial tempki
                    • stephany Re: a co z temperatura ??? 03.01.06, 12:08
                      Ja miałam krwawienia w 5 i 9tc ale była to wina odklejajacej się kosmówki. A
                      wyższa temperatura utrzymywała sie kilka tygodni po teście i do dnia
                      dzisiejszego jest normalna.
                      • wiolka841 Re: a co z temperatura ??? 03.01.06, 14:36
                        Ale ty mialas w tym czasie normalne @?o tym ze tempka nie spada gdy sie jest w
                        ciąży to wiem ale chodzi o to jest tak samo gdy sie jest w ciąży a ma się
                        normalne @...
                        • anhes Re: a co z temperatura ??? 03.01.06, 15:55
                          gdy jest się w ciąży to nie ma się normalnych @... jedno wyklucza drugie...
    • anhes claudia 03.01.06, 13:36
      oczywiście że nie poroniła, urodziła zdrowego wspaniałego chłopaka smile wiesz
      nie musisz w to wierzyć, mnie trudno też było w to uwierzyć ale nie widziałam
      najmniejszego powodu dla którego miałaby opowiadać takie nieprawdopodobne
      historie.

Ktoś odpowiednio odczytał to co napisałam, była w ciąży oczywiście 9 miesięcy
      ale tylko 4 świadomie no i oczywiście gdy tylko to wyszłao lekarz od razu podał
      jej hormony, by krwawienia zatrzymać.
    • anhes Re: Do Kobiet, które miały @ we wczesnej ciąży... 03.01.06, 13:46
      po pierwsze czy ty wiesz ze jesteś w ciąży czy tak sobie to idealizujesz?

Jeżeli wiesz ze jesteś to pędź do lekarza bo to może ci spadać poziom
      progesteronu i stąd to krwawienie ( osobiście tak miałam) wtedy temperatura też
      spada. Jeżeli temperatura nie spada a jest krwawienie... to moze być miesiączka
      pod warunkiem ze nie jesteś w ciąży, jeżeli jesteś w ciąży temperatura jest
      wyższa a krwawienie się utrzymuje to napewno jest to wynikiem jakiś
      nieprawidłowości.

Takie krwawienie po sprawdzeniu czy na pewno jesteś w ciąży czy tylko marzysz
      by być ( wiem ze to brzmi brutalnie ale ja tak mam że sobie wmawiam rzeczy
      które nie istnieją a których bardzo pragnę) przez test, badanie krwi itp itd
      powinno cie skłonić do

JAK NAJSZYBSZEJ KONSULTACJI U LEKARZA BO JAKIEKOLWIEK KRWAWIENIA W CIĄŻY NIE SĄ
      NORMALNE
    • agula606 Re: Do Kobiet, które miały @ we wczesnej ciąży... 03.01.06, 15:36
      Moja ciotka miała krwawienia przez 4 piersze miesiące ciąży. Krwi byle tyle, co
      przy okresie. Dopiero wizyta u ginekologa uświadomiła jej, że spodziewa się
      dziecka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka