Dodaj do ulubionych

proszę o poradę!!!

12.01.06, 18:11
dziewczyny mam sprawę. otóż zaczęłam korzystać z automatycznnej interpretacji
cykli i mam dylemat dot. śluzu. dziś jest 10dc przy 30 dniowych. na wykresie
zaznaczyłam SUCHO bo takie mam odczucia. ale dwa razy w ciągu dnia pojawiły
sie nieznaczne ilości (ale bardzo niewiele) śluzu - biały i lepki. nie wiem
czy w interpretacji mam zostawić SUCHO (prawie cały dzień nic, rzadnego
śluzu) czy moze wpisać WILGOTNO????? moze to nie jest ważne ale chcę
rzetelnie wpisywać wszystkie objawy i liczę ze w tym cyklu pomoże mi to
zafasolkować. dziekuję za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • madziczek79 Re: proszę o poradę!!! 12.01.06, 18:47
      dobrze napisałaś,wpiszesz "wilgotno"wtedy gdy będziesz czuć takie naoliwienie i
      wilgotność,z dnia na dzień powinnaś mieć więcej śluzu.Nie zapominaj również o
      mierzeniu temp(codzinnie rano przed wstaniem z łóżka).
      Acha i ten śluz spróbuj sprawdzać kilka razy dziennie,czy na papierze
      toaletowym czy może przy szyjce(chyba że masz tak dobrze że na ilości śluzu nie
      narzekasz)
      Trzymam kciuki,na pewno się udasmile
      • agatta-a1 Re: proszę o poradę!!! 12.01.06, 21:07
        mam wielką nadzieję ze się uda. abym się nie rozczarowała !!!!
    • kaja5 Re: proszę o poradę!!! 12.01.06, 20:15
      A jaki program używasz?Ten opierajacy sie gł. na pomiarze temp.?Bo jak ten od
      temperatury to możesz nic w ogóle nie wpisywac, on nie patrzy na śluz i inne
      objawy. Dla niego najważniejsza jest temp. i to na jej podstawie interpretuje
      kiedy była owulajcia. Ja na tych programach wpisuje tylko temperaturę i one
      (tzn. ten w wersji angielskiej)interpretują mi owulacje (takzę wpis śluzu nie
      jest konieczny)
      fertilityfriend.com/
      student.uci.agh.edu.pl/~twojcik/nmpr/
      • agatta-a1 do KAJA5 12.01.06, 21:06
        ja używam własnie tego programu "student.......". uważasz ze nie musze podawać
        jaki śluz mam w danym dniu? wystarczy sama tempka???
        • anhes agatta 12.01.06, 21:22
          mnie ten program polski jeszcze nie zdiagnozowaŁ owulacji... raz tylko
          wyznaczyŁ mi linię pokrywającą. ZauważyŁam że jak wpiszę śluz to wyznacza mi
          kiedy są już dni niepŁodne, jak nie zaznaczę śluzu to ich nie wyznacza... ale
          owulacji jescze mi nie wyznaczyŁ... choć miaŁam.
          • madziczek79 Re: agatta 12.01.06, 21:33
            Zgadzam się z anhes ,wiele dziewczyn chwali ten angielski program,więc może
            warto go wypróbować.
        • kaja5 Re: do KAJA5 12.01.06, 21:33
          Tempka zdecydowanie wystarczy.
          A poza tym ten program jest dziwny, bo tam jest napisane np. o obserwacji
          szyjki - wysoko-twarda; nisko-miękka. A przecież powinno być na odwrót. Szyjka
          jak jest wysoko to staje sie miękka, a jak nisko to jest twarda. Ten program w
          ogóle nie interpretuje cyklu tak jak powinien, tzn. nie ma takiej lini, która
          wskazuje I i II faze oraz owulację. Ogólnie jest kiepski. Polecam ten drugi w
          wersji angielskiej. TEn ci zinterpretuje na podstawie temperatury owulacjie
          (też śluz nie jest konieczny, programy te bazuja na temperaturze).
          Zobacz jak ładnie wskazuje owulacjie i możesz każdemu to pokazać, a tego
          polskiego wykresu nikt prócz ciebie zobaczyc nie mozę, bo tam trzeba sie
          logować, musiałabyś każdemu pokazywac twoje hasło i login.
          www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=12&s_id=5&ss_id=8
          • anhes Re: do KAJA5 12.01.06, 21:38
            dodatkowo ma jakiś bŁąd w tym algorytmie bo wystąpieni śluzu bez wzrostu
            temperatury jest interpretowany jako owulacja chyba. Ja miaŁam śluz w 13 dc a
            dopiero w 24 wzrosŁa temperatura i po tym pierwszym śluzie program pokazywaŁ że
            po trzech dniach już byŁam niepŁodna. To bym się zdziwiŁa gdybym mu zaufaŁa smile
            a nie planowaŁa poczęcia
            • kaja5 Re: do KAJA5 12.01.06, 22:42
              Dokładnie tak. Ja tez byłam Niepłodna dokładnie w dniu skoku temperatury.
    • anhes Re: proszę o poradę!!! 12.01.06, 21:44
      niestety ja na ten angielski jestem zbyt tempa i nie potrafię się nawet na
      stronę zalogować sad
      • madziczek79 Re: do Anhes 12.01.06, 21:59
        śpieszę z pomocą www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=13&s_id=1&ss_id=3
        • madziczek79 Re: do Anhes 12.01.06, 22:00
          www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=13&s_id=1&ss_id=3
          • anhes Re: do Anhes 12.01.06, 22:03
            dziękuję... ale i to nie pomaga... przede wszystkim nie wszystko jest tak jak w
            instrukcji... no ale to pryszcz, bo w sumie na jedno wychodzi ale nie dostaję
            żadnego hasŁa sad już próbowaam się zalogować z wszystkich kont jakie posiadam
            i d..a sad
          • anhes Re: do Anhes 12.01.06, 22:11
            po pierwsze:
            "Na stronie głównej FF wybieramy free charting."- nie mam takiej opcji jak
            wchodzę na tę stronę...ale jak klikam w lewym górnym rogu w ikonkę "Join
            now..." to wchodzę dalej

po drugie:
            "Po wypełnieniu tabelki naciskamy przycisk proceed" nie ma proceded jest next.
            Jak klikam next to mam taki tekst:
            "Unfortunately your request for membership could not be processed favorably at
            this time. You may want to try again in a few days. This is not an error,
            please consult Membership Policy for more information. In addition please
            review the following important notes:

If you have lost your password or if you never received it, please use our Lost
            Password form to retrieve your login information. Make sure to verify your
            SPAM/Junk mail setting before doing so to ensure that our email will not be
            incorrectly deleted.

If you have lost your password and have also changed email address since you
            registered, please use our Change Email form to retrieve your login
            information. Scroll down on the form to see the provision for lost password.

Please do not try to submit multiple requests as this will prevent you from
            getting and/or keeping a membership. We only allow one membership per person
            and per computer.

Note that both our Charting and Pregnancy sites use the same login information,
            you only need one account.

Thank you in advance for your understanding
            Fertility Friend Online

wydaje mi się że oni tam piszą że rejestracja nie jest na razie możiwa ...ale
            ja nie znam angielskiego sad
            • kaja5 Re: do Anhes 12.01.06, 22:47
              Miałam dokładnie taki sam problem. Też czytałam tą instrukcje i sie wkurzałam,
              bo nie było żadnego protec tylko next i w ogóle było inaczej. Próbowałam
              jednego dnia chyba ze 2 gdoziny, na wszystkie sposoby i nie
              chciało...Wychodizło mi dokładnie tak jak tobie. Któregos dnia robiac dokładnie
              to samo co zawsze - nagle zaskoczyło i mnie zalogowało.Byłam w szoku.Bo nie
              zrobiłam nic , czego wczesniej bym już nie robiła. Teraz chciałam wejść i sie
              zalogować pod innym loginem, by móc dziewczynie z forum wkleić temperaturę i
              powiedzieć kiedy miała owulacjie i... nie chce mnie zalogowac. wychodzi to co
              zawsze sad((To samo co tobie.
              Czytałam na forum, ze dziewczyna też próbowała i program każe jej spróbować
              później.
              Nie wiem o co chodzi z tym logowaniem, ale wiem, ze jest b. ciężko i trzeba
              mieć szczescie bys sie zalogować.
              • anhes Re: do Anhes 12.01.06, 23:05
                dzięki smile będę próbować innym razem smile
                • agatta-a1 Re: do Anhes 13.01.06, 08:19
                  czasami mam już dosyć tego liczenia! jak się zdenerwuje to rzucę wszystko w
                  diabły i zajmę się mężem, sobą a nie ciąłym obliczaniem i obserwacją śluzu.
                  w każdym razie ślicznie dziękuję za wszystkie porady.
                  trzymam kciuki i zdawajcie na bieżąco relację jak którejś się uda zafasolkować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka