Dodaj do ulubionych

Jak myślicie zrobic test czy poczekać?

27.02.06, 23:49
Witajcie. Tak sobie śledze to forum i postanowiłam do was dołączyć. A tak
szczerze mowiąc to chciałam się was poradzić. Chodzi o to, że spóźnia mi się
@ jakieś 2 dni przy 28dc ale nie mam odwagi zrobić testu. A to dlatego ze w
poprzednim cyklu usłyszłam od mojego ginekologa że jestem w ciązy a jak się
później okazało w ciąży nie byłam i to tylko @ mi się spóźniła całe 2
tygodnie. Zawsze miałam regularny 28d a tu prosze takie przesunięcie. Nie
ukrywam że w tym cyklu brałam Clostilbegyt między 5 a 10 dc (na wywołanie
jajeczkowania) i przytulaliśmy się z mężem między 13 a 15 dc. W obecnej
chwili nie mam żadnych objawów zbliżającej się @ ani żadnych objawów ciąży.
Jak myślicie zrobić test już czy poczekać jeszcze pare dni bo przede
wszystkim chodzi mi o to żeby znowu nie zrobić sobie nadzieji tak jak było w
poprzednim cyklu. Napiszcie co myślicie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • meg241 Re: Jak myślicie zrobic test czy poczekać? 28.02.06, 00:40
      Witaj!! Ciekawi mnie na jakiej podstawie gin powiedział ci ze jestes w ciazy i
      dlaczego uwazasz ze w niej nie byłas?? Nie wiem czy wiesz ale jest cos takiego
      jak ciaza biochemiczna i własnie wiele kobiet bierze ja za spozniona
      miesiaczke. Ja taka przechodziłam w grudniu.
      Na Twoim miejscu zrobiłabym test, a gdyby wyszedł pozytywny to zrobiłabym bete
      i powtorzyła po conajmniej 48 godzinach. Jesli bedzie przyrastac prawidlowo
      mozna zaczac sie cieszyc. Ja własnie tak zamierzam zrobic za kilka dni.
      Ja osobiscie wolałabym wiedziec o ciazy nawet gdyby okazał sie biochemiczna
      dlatego ze 2 takie ciaze daja do myslenia i warto wtedy porobic jakies badania
      zeby sprobowac znalezc przyczyne.Ale wiem ze niektore dziewczyny wola nie
      wiedziec.
      To moje zdanie.

pozdrawiam

Magda

ps. I zycze ciazy, bez problemówsmile)
    • lidek0 Re: Jak myślicie zrobic test czy poczekać? 28.02.06, 06:33
      meg napisła wszystko, skąd gin wiedział, że w ciązy nie byłaś skoro na tym
      etapie na usg nic nie widać. Co do objawów ciązy to nie musisz ich miec, alebo
      możesz je iec później. ja bym zrobila od razu betę i sprawdziła jak przyrasta,
      oznaczyla progesteron i wtedy cieszyła sie.
    • alusia_7 Re: Jak myślicie zrobic test czy poczekać? 28.02.06, 08:25
      Po clo może się zdarzyć że owulacja jest później. Ja np.. mam ok. 18-19 dc.
      Więc cykl automatycznie jest dłuższy. Nie wiem więc czy test wyjdzie pozytywny
      w 28 dc nawet jeśli jest ciąża. Może więc lepiej zaczekaćź jeszcze kilka dni.
      • eve_23 Re: Jak myślicie zrobic test czy poczekać? 28.02.06, 08:40
        A tak przy okazji, dla mało zorientowanej jak wygląda ciąza biochemiczna, tyle
        o niej tu słychac, a ja nawet nie mam pojecia, jak sie objawia, czy to taka
        sama ciąza, przepraszam za moze dosc dla niektórych banalne pytanie, ale
        jestem daleko w niektórych tematach??
        • meg241 Re: Jak myślicie zrobic test czy poczekać? 28.02.06, 09:10
          Ciaza biochemiczn objawia sie normalnie, tzn. u mnie objawiła sie dwoma
          tłustymi kreskami na tescie robionym dzien przed spodziewana @. A po 9 dniach
          dostałam okressad( Zrobiłam bete i była powyzej 100 jednostek czyli ciaza była
          ale jak na ten tydzien ciazy (przelom 5-6 tyg.)zdecydowanie za mala beta. Gin
          na usg nic nie stwierdził. W ciazy biochemicznej nie dochodzi poprostu do
          zagniezdzenia zarodka w macicy. duzo kobiet tak ma ale najczesciej biora to za
          spozniony okres.

Magda
          • fairycharlotte Ciąża biochemiczna 28.02.06, 11:52
            A czy można jakos stwierdzić, że ciąża biochemiczna była, jeśli nie robiło się
            ani testu ani Bety? Pewnie nie...sad Ja w zeszłym cyklu dostałam @ w 31 dniu
            przy cyklach wówczas 25-26 dniowych, co może nie jest aż takim spóźnieniem,
            jakkolwiek był to tak dziwny cykl, że poważnie podejrzewałam ciązę, miałam
            naprawdę duże bóle piersi (i piersi bardzo powiększone) i przez tydzień przed @
            takie bóle brzucha, że np. budziłam sie o 5 rano i nie mogłam zasnąć. Gdy już
            przyszła @, pierwszy dzień był po prostu straszny, wielkie gwałtowne krwawienie
            i wielkie bóle... Byłam u ginki w zeszłym tygodniu, ale badanie nie wykazało
            żadnego stanu zapalnego na pierwszy rzut oka, w przyszłym tygodniu idę na
            badania różnych hormonów, natomiast wciąż podejrzewam, że to była krótkotrwała
            ciąża biochemiczna, ale chyba nie da się tego już stwierdzic...?
            • meg241 Re: Ciąża biochemiczna 28.02.06, 14:21
              Obawiam sie ze teraz juz nie da sie tego sprawdzic, choc jesli mienly jakies 2-
              3 tygodnie to czasem moze wyjsc jeszcze pozytywny test ciazowy. tak mi gin
              powiedzial.

Magda
              • fairycharlotte Re: Ciąża biochemiczna 28.02.06, 15:15
                Dziekuję za odp. Nie będę teraz robić testu ciążowego zeby nie robić sobie
                nadziei na ten miesiąc sad Ale następnym razem jak się będę tak dziwnie czuła
                jak w zeszłym miesiącu, to chyba zrobię test, bo faktycznie lepiej chyba
                wiedziec, że się miało taki problem...
    • mamamareczka Re: Jak myślicie zrobic test czy poczekać? 28.02.06, 13:37
      Witam was i dziekuje za odpowiedzi. Gin stwierdził u mnie ciąze przez badanie
      ginekologiczne i usg (z tym że tutaj powiedział że pęcherzyka nie widać bo jest
      tyłozgięcie macicy) i kazał za tygzień przyjść na ponowne usg a w międzyczasie
      miałam brać Luteine.(Dodam że test który zrobiłam miał bardzo bladziutką
      kreseczkę). No i stalo się pewnej niedzieli zaczęłam plamić wiec pojechałam do
      najbliższgo szpitala a tam po dokładnym zbadaniu ( USG dopochwowe i badanie
      krwi) powiedzieli mi ze w ogóle nie byłam w ciąży. Dlatego teraz się boję
      zrobić test żeby znowu się nie załamać.
      • meg241 Re: Jak myślicie zrobic test czy poczekać? 28.02.06, 14:17
        no i własnie moim zdaniem to była ciaza biochemiczna. Jak ja dostałam okres to
        tez poszła na USG i gin powiedział mi ze gdyby nie to ze byłam w zrobiłam testy
        2 - pozytywne no i bete to by mi w zyciu nie uwierzył ze byłam w ciazy.

Skoro boisz sie zrobic test zrob bete i powtorz za dwa dni tak jak radzilam
        wtedy wszystko bedzie jasne.

Magda
    • mamamareczka Re: Jak myślicie zrobic test czy poczekać? 03.03.06, 21:21
      Witajcie. Zrobiłam test i bete tak jak radzałyście - niestety wyniki mnie nie
      cieszą, ponieważ nie jestem w ciązy i jeszcze was nie opuszcze. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka