asienka247 21.03.06, 14:43 Odpowiedzcie mi dziewczyny jakie te ziola pijecie bo piszecie ze jakies mieszanki a one mają jakies nazwy??Kupujecie je w aptece?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evcia80 Re: Pytanie o zioła Sroki 21.03.06, 15:14 Witaj! Ja piję mieszankę nr 3 ojca Sroki na poprawę pracy jajników: lebiodka { Origani Herba} 50gr koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr macierzanka {Serpylli Herba} 50gr pokrzywa {Urticae Folium} 50gr dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr ruta {Herba Rutae} 20gr nagietek {Calendulae flos} 20gr nostrzyk {Herba meliloti} 20gr Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem. Wszystkie zioła kupujemy OSOBNO w sklepie zielarskim a nie w aptece. Większość jest pakowana po 50g, jednak te których mamy dać po 20g(ostatnie 3 składniki) należy sobie samemu w domu odważyć. Mieszamy wszystkie składniki dobrze i przechowujemy w szczelnym pojemniku. PIĆ ZACZYNAMY W 1 DNIU CYKLU, i pijemy nieprzerwanie przez około 3 cykle (nie robimy żadnej przerwy!!!) chyba że wcześniej uda się zafasaolkować . PS. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej poszukaj na stronie www.nasz-bocian.pl/ Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
evcia80 Re: Pytanie o zioła Sroki 21.03.06, 15:15 Dokładniejszy link: www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=25841 Odpowiedz Link
asienka247 Re: Pytanie o zioła Sroki 21.03.06, 15:28 Evcia80 dziekuje Ci bardzo ale ta strona "nasz bocian" nie załacza sie nie wiem czemu.....a skąd masz ta mieszanke?? Kto ci ja polecił?? I czy sa jeszcze jakies inne mieszanki........ Odpowiedz Link
evcia80 Re: Pytanie o zioła Sroki 21.03.06, 15:32 Z tą stroną są czasem problemy (5 minut temu sprawdzałam i było ok), wię sprawdź może za jakiś czas. Co do ziółek dowiedziałam się o nich z internetu, ktoś coś wspomniał, pogrzebałam Są jeszcze : Mieszanka nr 1 -Ojca Klimuszki * ( z ksi±żki: "Powróćmy do ziół leczniczych", ) antyzrostowa, likwidacja stanów zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego Wszystko po 50 gr.: Szyszka chmielu ziele przywrotnika ziele krwawnika li¶ć ruty ziele nostrzyka żółtego kwiat lawendy kł±cze tataraku kwiat nagietka owoc róży Na każde jednorazowe użycie należy brać kopiast± łyżkę stołow±, zalać j± szklank± wrz±cej wody, przykryć na trzy godziny. Następnie przecedzić, lekko podgrzać i pić trzy razy dziennie po szklance przed posiłkem. Po I porcji- przerwa 7 dni, po II- 12 dni, III porcja profilaktycznie Mieszanka 2 -Ojca Klimuszki po 50gr: Kwiat jasnoty białej Li¶ć m±cznicy Li¶ć rozmarynu Li¶ć pokrzywy Ziele rdestu ptasiego Ziele drapacza Ziele przywrotnika Kwiat kasztanowca Korzeń mniszka Owoc róży Na każde jednorazowe użycie należy brać kopiast± łyżkę stołow±, zalać j± szklank± wrz±cej wody, przykryć na trzy godziny. Następnie przecedzić, lekko podgrzać i pić trzy razy dziennie po szklance przed posiłkem. Odpowiedz Link
evcia80 Re: Pytanie o zioła Sroki 21.03.06, 15:33 Mieszanka ziołowa na pierwszą fazę cyklu (składniki zawieraj±ce zwi±zki pobudzaj±ce organy odpowiedzialne za owu oraz zawieraj±ce ro¶linne estrogeny): li¶cie maliny, rozmaryn, kwiaty bzu czarnego, szałwia, bylica pospolita po 40g (można też dodać koniczynę ł±kow± po 40g. Do tego wiesiołek (?) Mieszanka ziołowa na drug± fazę cyklu (wzmacniaj±ce prod. progesteronu): przywrotnik, pokrzywa, krwawnik po 40g. łyżkę zaparzyć szklank± wrz±tku, pić 3 razy dziennie (można na zapas w termosie)". do tego link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=18806180&v=2&s=0 ZIOŁA BONIFRATRÓW liam (od 1.II.05r.) Wzmacniaj±ca mieszanka O. Sroki w przypadku poronień: koszyczek rumianku- 100 gr owoc róży - 100 gr li¶ć melisy - 50 gr ziele dziurawca - 50 gr li¶ć mięty pieprzowej - 50 gr kwiat nagietka - 20 gr Zioła zmieszać, wsypać łyżeczkę na szklankę wrz±tku, naparzać pod przykryciem 20-30 min. Pić raz dziennie przed spaniem. Można osłodzić łyżk± syropu malinowego lub z czarnej porzeczki Odpowiedz Link
evcia80 Re: Pytanie o zioła Sroki 21.03.06, 15:33 ZIOŁA DLA PANÓW (przesłała JustynaT ) 1. Żeń - szeń. Pobudza aktywno¶c seksualna i tonizuje. Zwiększa liczbę plemników w nasieniu. 2. Witania Indyjski żeń - szeń. Ma podobne do niego wła¶ciwo¶ci 3. Palma sabalowa. Jest pomocna w leczeniu niepłodno¶ci zwi±zanej z chorobami prostaty (przerost i zapalenie gruczołu krokowego). Pomaga w zaburzeniach erekcji, działa tonizuj±co na narz±dy rozrodcze i uklad moczowo - płciowy. 4. ¦liwa afrykańska. Poprawia płodno¶ w przypadkach chorób prostaty. 5. Miłorz±b. Działa korzystnie w przypadkach niepłodno¶ci na tle zaburzeń kr±żeniowych. 6. Głóg. Działa tonizuj±co na kr±zenie i przeciwutleniaj±co. Może by skuteczny w przypadkach nadci¶nienia tętniczego i problemów z kr±żeniem żylnym. 7. Kolcoro¶l. Poprawia funcje nadnerczy, podnosi poziom testosteronu. Korzystnie wpływa na w±trobę, która metabolizuje hormony i bierze udział w regulacji ich stężenia we krwi. 8. Czosnek. Chroni plemniki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Stosowany jest także w leczeniu impotencji. 9. Lukrecja. Działa tonizuj±co na nadnercza i układ rozrodczy, może też zwiększac aktywno¶c hormonaln±. 10. Turnera. Używana jest głównie do wzmocnienia popędu płciowego u mężczyzn i kobiet. 11. Chamaelirium luteum. Działa tonizuj±co na układ rozrodczy. jest pomocne w leczeniu impotencji. 12. Zioła chińskie. Poprawiaj±c kr±żenie i wzmacniaj±c w±trobę, powoduj± wzrost liczby i ruchliwo¶ci plemników w nasieniu. Aby otrzymac dla siebie odpowiedni± mieszankę ziół, należy skontaktowac się z zielarzem lub specjalist± medycyny orientalnej. (w internecie można znaleĽć strony takich specjalistów) CIEKAWE LINKI: www.umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html -różno¶ci na temat tego, co z natury nam może pomóc... www.lexziel.pl www.ziololecznictwo.pl www.zielarnia.pl luskiewnik.webpark.pl/fitoterapia2002.htm Odpowiedz Link
evcia80 Re: Pytanie o zioła Sroki 21.03.06, 15:36 Ziółka się kupuję w sklepie zielarskim. Podobno są też gotowe w formie ekspresowej, ale cena jest duuużo wyższa, no i do jakości nie mam zaufania. Za moją mieszankę zapłaciłam ok 22 złotych i mam 4 pełne słoiki (takie litrowe ). Sprawdź może jeszcze te linki. PS. jest jeszcze ojciec Grzegorz z którym można się umówić i dobiera zioła indywidualnie ale nie mam namiarów. Pozdrawiam! Odpowiedz Link