Dodaj do ulubionych

Do aneczka002

30.03.06, 09:58
Czesc Aniu wpadłam zobaczyć co u ciebie i wogole ile nowych mamuś przybyło.
Przeczytałam jakis twój post że masz dzisiaj 15 dc a cykle 30-31 dniowe.
Wiesz ja uważam że już dziś powinnaś zacząc próbować a nie czekać do soboty.
Wg mnie działaj już od dzisiaj wieczór (wiesz ja mam takie dziwne
wytłumaczenie dla tych wieczorków bo wymyśliłam sobie że nie wstajesz już
potem z łóżka idziesz zaraz spać i wszystko lepiej "tam" spływa i nie ma
tego "odpływu" typowego jak wstajesz i łazisz....hahaha...rety jakie ja
farmazony plotę...no cóż ale tak robiłam i sie udało, mój bejbuś jest tylko z
tych późno wieczornych igraszek wink
Teraz tak: mósisz skombinować męża na każdy z następujących dni. I nie ma
zmiłuj! Działacie wieczorkami w czwartek, piątek, sobota, niedziela,
poniedziałek i jeszcze popraw wtorek wieczorkiem dla pewności. To może byc
trochę wykańczające ale "chcecie tego bejbusia czy nie" ? Ania i po
wszystkim nie wstawaj z łóżka (nawet żeby zrobić siusiu) i podłóż sobie
poduszkę pod miednicę. Poleż z nią tak z 15 minut. Juz o pozycjach ci nie
będę pisać bo zaczynam się głupio czuć smile
Dobra ten przepis mósi podziałać. A ten twój niech sobie weźmie wolne z pracy
bo inacej będzie ciężko sad
Pozdrawiam

img363.imageshack.us/img363/725/1trimester2ti.gif
Obserwuj wątek
    • nina19792 do:dobregoduszka31 30.03.06, 10:24
      czesc. wiem ze zafasokowałas, szczęśaiara. garulacje. ja dzis pisłam na forum o
      swoich rozterkach i obawach, ale dziewczyny mnie troche pocieszyły wspominajac o
      Tobie i Twoich objawach. oblewa mnie od kilu dni pot a potem niesamowite
      dreszcze i tak kilkanaście razy dziennni od tygodnia. boli tez brzuch i piersi.
      a rano na bieliźnie - bezowy kolor palamienia. i nic. tempka 37,3. nie wiem czy
      te plamienia to dobry znak czy zaburzenia hormonalne. Ty jakieś plamienia
      miałas????dziękuję za odpowiedź.
      • dobryduszek31 Re: do:dobregoduszka31 30.03.06, 11:40
        Hejka nina! U mnie to bylo tak. Owulacje miałam 18 lub 19 dc.
        25dc czyli jakos tak 6 dni po zaplodnieniu zaczęłam mieć dreszcze i ciągłe
        uczucie zimna. Czułam tez ucisk w podbrzuszu (taki niby bol miesiaczkowy czy
        cos w tym rodzaju). Do tego od czasu do czasu lekkie klucie jajnika. Na
        początku zero wrażliwości piersi.
        W nocy z 27 dc na 28 dc obudzily mnie straszne dreszcze i zimno i silniejsze
        pobolewanie brzucha jak w czasie miesiączki. Bylam pewna że rano @ przyjdzie
        ale nic sie nie działo. Chora też jakos nie bylam a tempka skoczyła mi na
        37,00.
        I teraz w 30 dc pojawilo mi sie lekkie jednorazowe plamienie tak jakby miała
        przyjść @ (właśnie takie beżowo-brązowe zabarwienie) . Nawet "przyodziałam"
        podpaski ale do końca dni nic, zero, null. Nadal jednak miałam skurcze w
        podbrzuszu więc czekalam na @
        31 dc znów pici pici plamka a wlaściwie byl to już taki śluz zabarwiony na
        ciemny żółty + kłucie w podbrzuszu
        32 dc a więc 14 DPO - nie wytrzymalam bo te wszystkie objawy wydały mi sie
        nieomal dziwne i zrobiłam test. Wyszły dwie kreski!!!!!!
        33 dc moje piersi zaczęły dawać znać o sobie ale nie jakos tam przeraźliwie
        boleć tylko stały sie lekko wrażliwe. No i do tego ciagle miałam to pobolewanie
        podbrzusza potem doszedł nawet lekki ból w krzyżu a w 38 dc dyskomfort zniknął
        i do teraz ( a jestem na początku 7 tyg. ciąży) nie czuję już podbrzusza i nie
        mam żadnych plamień.
        Odpowiadając więc na twoje pytanie: myślę że to może być TO. Nie wiem tylko w
        którym dc jesteś. No i ile srednio trwają twoje cykle? U mnie ok. 31 dni ale w
        cyklu w którym zaciążyłam (ach jak ja nie lubie tego słowa) owulacja wypadła w
        18 dc (prowadziłam pomiar tempki stąd wiem).
        Nina jeśli masz więcej pytań to wal śmiało. Ja tu czasem wpadam, więc będe
        podglądać co u ciebie.
        Powodzenia
        • nina19792 Re: do:dobregoduszka31 30.03.06, 11:51
          dzięki wielkie za odpowiedz. u mnie dzis 27 dc przy 31 dniowych. owu nie wiem
          kiedy była bo w tym cyklu przestałam mierzyć i robic cokolwiek aby się nie
          nakrecac, ale sądze ze ok. 15 dc (tak mam zazwyczaj). a od 21 dnia mam te bóle
          brzucha, napady zimna i gorąca i piersi bolą. a dzić (27dc) to plamienie i
          piersi nadal a brzuch minimalnie. dreszcze chyba przestały póki co. nie
          nastawiam sie wcale bo nie chce się rozczarować. i niedobrze mi było wczoraj
          wieczorem strasznie. pobiegłam do WC ale się uspokoiło. boje się,ze to jakies
          zaburzenia i chyba sie popłacze.
          • dobryduszek31 Re: do:dobregoduszka31 30.03.06, 12:17
            Nina przede wszystkim sie uspokój. Czemu tak nerwowo do tego podchodzisz?
            pomysl ze jesli nawet jestes w ciąży to szkodzisz tym dzidziowi. Słuchaj skoro
            miałas owulacje 15 dc a 27 dc masz plamienia to dokladnie tak jak u mnie.
            Wychodzi ze jest to 12 dzień po owulacji. U mnie owulacja byla 18 dc a
            plamienie 30 dc ...czyli znowu jakby to poodejmować to wychodzi jak nic 12
            dzień po owulacji (12 DPO) a właściwie po zaplodnienu wink))
            A niedobrze to ci pewnie jest bo sie denerwujesz. Dlaczego masz myśli że masz
            jakies zaburzenia hormonalne? Czy leczyłaś sie wcześniej z tego powdu lub
            miałaś wcześniej jakieś zaburzenia? Skąd te lęki nina?
            • nina19792 Re: do:dobregoduszka31 30.03.06, 12:36
              nie leczyłam się nigdy hormonalnie, cykle zawsze jak w zegarku, ale w zeszłym
              cyklu tez bolał mnie brzuch od 20dc a potem przyszła @ dlatego tak sceptycznie
              do tego podchodzę. poprostu nie wierze, ze się uda.
    • nina19792 Re: Do aneczka002 30.03.06, 14:53
      jestes jeszcze dobryduszku? moze wrezscie Ty mi przyniesesz szczęście????
    • dobryduszek31 Re: Do aneczka002 31.03.06, 11:00
      up
    • aneczka002 Re: Do aneczka002 31.03.06, 14:04
      Witamsmile
      Przepraszam zeczywiście nie zauważyła tego postusad Przepraszam.. poprawie
      sie... hiihihismile Słuchaj Twoje pomysły z poduszka pod miednicą nie są wcale
      takie złe.. ale jak Ci powiem co ja robie to ... popłaczesz sie ze smiechusmile ja
      po przytulanku trzymajac się za biodra podnosze nodi do góry razem z miednicą
      (świece poprostu robie).. mój M się smieje ze mnie ze moze przywiązać mnie na
      cała noc do góry nogami hihihi zapewne nie tylko my mamy tak robimy tylko nie
      każda o tym mówi hihihihismile Prosze powiedz co u Ciebie wiecej?? Jka sie
      czujesz?? itdsmilesmile Ciesze sie ze Cie widzesmilesmilesmile
      Ania
      • dobryduszek31 Re: Do aneczka002 31.03.06, 14:48
        A oglądałaś Jańcia Wodnika (w roli głownej S. Pieczka)??? Ten to dopiero miał
        pomysł z przywiązywaniem baby za nogi. I wisiała tak bidula głową w dół....i za
        nic mu nie chciala zajść w ciążę.
        A tak wogole to swiece też robiłam wink
        Jeśli chodzi o moje samopoczucie to chyba nie powinnam narzekać bo są takie co
        mają naprawdę przerąbane. Jedyne co mi dolega już drugi tydzień to mój żołądek.
        Mam uczucie jakby ktoś lub coś go zasysało od środka. Trochę takie bóle
        głodowe i strasznie mi sie odbija. I tu mam problem z interpretacją tych
        objawów bo ponieważ jestem wrzodowcem nie wiem czy aby mój żołądek nie odzywa
        się na wiosnę. A tutaj ta ciąża do tego więc sama nie wiem czego to są tak
        naprawdę objawy. Najważniejsze że nie mam nudności i nie wymiotuję.
        No i mam te swoje hustawki nastrojów ( mój M twierdzi że tutaj akurat nic sie
        nie zmieniło, bo ciągle byłam grymaśna wink))
        Piersi niewiele mi urosły ale są takie pelniejsze i troche pobolewaja, głownie
        po bokach ale też bez przesady z tym bólem ...jak coniektore dzewczyny piszą.
        No i spać mi sie chce, tylko jak próbuje sie polożyć to zasnąć nie
        mogę....wariatka jestem i tyle.
        pozdrawiam i do usłyszonka. acha a te tempki obserwuj wnikliwie i działaj mimo
        wszystko. A co z drugim objawem Śluzem? Masz już?
        • dobryduszek31 Re: Do aneczka002 31.03.06, 14:52
          Hahaha widze ze pisałysmy w tym samym momencie. Właśnie znalażłam odpowiedz na
          pytanie o śluzie. Hm w takim razie nie wiem co jest grane sad
    • aneczka002 Re: Do aneczka002 31.03.06, 14:15
      a jeszcze cos zapomniałam Ci pwiedzieć.. chyba ten cykl nie bedzie owocny..
      jakiś jest dziwny.. tak jak Ci pisałam owu powinna wypaść około soboty, jajnik
      kłuje jakby miał zaraz wyskoczyć ale... cholera temperatura nie wskazuje na
      to!!!!!!sad cały czas mam jakieś dziwne skokisad raz 36.2 natepnego dnia 36,5 i
      później znowu 36,2 i znowu 36,5 i tak kilka dni miałamsadsadsad więc nie wiem skad
      się wzieły.. a w cholere z tym wszystkim.. co bedzie to będziesmilesmilesmile
      ANIA
    • aneczka002 Re: Do aneczka002 31.03.06, 14:47
      a i jeszcze jedno.. oprócz niewyjaśnionych skoków temp. jeszcze śluz jakiego
      nigdy nie miałam... odrazu po @ ze 2 dni był w miare normalny a później zaczął
      sie robić biały i cały czas jest taki biały i bardzo gęsty, taki jak w czasie
      dni niepłodnych tylko jeszcze gestrzysad taki mam pierwszy raz w życiusad tak
      więc odpuścić musze sobie nadzieje na ten cykl. W środe ide do mojej giny..
      żeby powiedziała co robić .. i wyrwe od niej skierowania na jakieś jeszcze
      badaniasmile
      Ania
    • aneczka002 Re: Do aneczka002 03.04.06, 10:58
      Witamsmile
      Mimo że tepka dziwna ale śluz sie poprawił (nie idealny ale chociaż nie biały)
      to "molestowałam" meża jak ksiażka piszesmilesmilesmile co ma być to będziesmile
      Zobaczymysmile Dostałam dzis zaproszenie do trzymania do chrztu dziecka mojej
      siostry ciotecznejsmile no a u mnie w stronach jest taki "zabobon" że kobieta w
      ciąży nie moze trzymać do chrztu dziecka, wiec znajac moje szczęście nie
      zdziwie sie że akurat w kwietniu mi sie uda zajść hihihihi bo zależy mi na tym
      zeby byc chrzestna tego dziecka bo mało tego ze mały urodził się w tym samym
      dniu co ja to chrzest bedzie w pierwsza rocznice mojego slubusmilesmile a jak mi na
      czymś zależy to zazwyczaj cos sie krzyżuje.. więc mam nadzieje ze teraz tez sie
      pokrzyzuje i przed swietami sie dowiem ze zostane mamąsmile najwyżej mały Olafek
      bedzie miał innął mame chrzetsnasmile Pożyjemy zobaczymysmile
      Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka