Dodaj do ulubionych

chyba strzelilam gola ;)

15.06.06, 20:19
www.fertilityfriend.com/home/12b6b2
jak w morde strzelil wink
ps mam nadzieje ale sie nie nakrecam hehe

ps2 zaraz mi cycki pekna ;P
Obserwuj wątek
    • laryska he he 17.06.06, 11:37
      mi tez pekaja smile juz od 4 dnia po owu ...moj maz nie moze sie do nich dotknac smile

no zobaczymy...testuje 21.06 wink

trzymam kciuki smile
      • nimeska Re: he he 17.06.06, 12:41
        testujesz dokladnie w dzien przyjscia @ czy wczesniej lub poznije ?
        boszzz nie wiem jak wytrzymam jeszcze tydz

jak bedziesz testowac ? sikany, beta ?
        • laryska Re: he he 17.06.06, 13:57
          zatesuje w dniu @, normalnie sikanym testem smile

no mnie tez skreca....tym bardziej, ze te piersi sa naprawde NADwrazliwe i
          brzuch od 4 dc cmi mnie tak na dole jakby miala przyjsc @....ale to juz trwa
          1,5 tygodnia...nigdy tak nie mialam ....

no zobaczymy, wole sie nie nakrecac...ale..... wink

a Ty cos czujesz poza wrazliwoscia piersi ?smile
          • laryska Re: he he 17.06.06, 14:02
            brzuch mnie ćmi od 4 dnia po owulacji a nie 4 dc smile)
            • nimeska Re: he he 17.06.06, 19:38
              czy cos czuje ? albo czego nie czuje
              fatk ze sa u mnie dosc durze upaly i wysokie temperatury ale nigdy nie mialam z
              tym problemu a teraz od przeszlo 8 dni; podwyzszona temperature ( w ciagu dnia
              nawet 37,50) rozrywa mi cycki od zewnatrz, mam bardzo wrazliwe sutki, z jednego
              mi nawet cos sieklo hehe, boli mnie brzuch jak na @ ale jakos inaczej, tak
              dziwnie, nie bol jako bol, tylko takie cos co ciezko jest opisac, jestem ciagle
              zmeczona, nawet wyjescie do ppierakni ktora jest za rogiem jest dla mnie wielkim
              wysilkiem, czuje sie jakas rozdrazniona i przerwazliwiona, i taka do doopy,
              puchna mi nogi, zle znosze jedzenie, po kileliszku wina mi nie dobrze awczesniej
              wypijalam prawie bulelke i bylo cool wink
              jesli to wszszytko sa objawy ciazy urojonej to w przyszlym tyg ide do lekarze,
              bo ztego bedzie wynikac ze mam cos nie halo, ciagle jestem rozpalonz, duszno mi
              i mam problemy z nogami, pucha mi i sie strasznie szybko mecze ....

moja mam tez miala bardzo wczesne objawy jeszcze zanim miala jej przyjsc @
              ja powinnam dostac @ w przyszla sobote\niedziele ale ze wyjezdazam to pojde na
              bete w piatek rano, powinno byc oki ? no nie ? dwa dni przed spdziewana @ zrobic
              bete ?

w zeszlym miesiacu tez mnie bolaly piersi ale nie tak dlugo jak w tym , bolaly
              tylko wczasie dni plodnych a dwa dni po owu, czyli jzu od 16 dnia cylku bylo
              super i oki, i tez byly takie uplay 35 °C ...
              • laryska objawy 18.06.06, 17:58
                czytam copiszesz imam wrazenie,ze czuje sie podobnie tj:
                * wrazliwosc piersi /taka nasilajaca sie na maksa wieczorem - takmnie jeszcze
                nigdy nie bolaly/
                * uczucie rozpalenia...nie mierze temperatury ale czuje sie jakbym miala caly
                czas stan podgoraczkowy
                * brzuch mnie cmi...od 4 dnia po owu praktycznie caly czas - podobnie jak na @
                ale jednak nie tak samo ... u mnie 3 dni do @...wiec zobaczymy...
                * rozdrazniona jestem rowniez, nawet 3 razy pobeczalam sie praktycznie bez
                powodu /normalnie mi sie to nie zdarza/ - no ale to mozna "zwalic" na zespol
                napiecia przedmiesiaczkowego - wiec sie nie ekscytuje wink
                * glodna jestem caly czas - dzisiaj o 4 rano obudzilam sie z niesamowita ochota
                zjedzenia jajecznicy!! a o 5 po prostu musialam ja zrobic...ha ha moj maz mial
                wczesnie sniadanko big_grin
                * nie pale fajkow od 1,5 tygodnia...po prostu mi sie nie chce, probowalam
                zapalic ale mi nie smakuja - sa gorzkie ....wczesnie palilam ok ramki
                dziennie...
                * jedynie odnosnie wina mamy inne objawy - bo ja moglabym je pochlaniac
                litraaaami...za to wczesniej nie pilam go prawie wcale...teraz za to lapie mnie
                ochota ni z tego ni z owego zeby wypic lampke (wiecej nie...bo sie boje, ze to
                nie zdrowe dla fasolki w razie czegooo....)
                * acha, moglabym spac calymi dniami....i do tego zimno mi a przeciez upaly za
                oknem...

Wiesz co? jesli mamy "chybione" wrazenia odnosnie naszego stanu to ja sie
                zapisuje do lekarza razem z Toba i zaczne leczyc swoja psyche ha ha ha smile
                Poki co, naprawde staram sie nie sugerowac tym co widze i czuje...i wbijam
                sobie do glowy, ze w ciazy nie jestem...ale to takie trudne...!

Mysle, ze jesli zrobisz bete w piatek to bedzie zupelnie ok!

• nimeska Re: objawy 19.06.06, 10:30
                  juz mnie cycki nie bola buuuu
                  a jeszcze 5 dni do @ ... ale brzuch dajel trzyma ... mam ochote juz pojsc na
                  bete ..., czytalam ze mozna pojsc 10 dni po zaplodnieniu ... to jak by liczyc
                  od 9 czerw + dwa dni + 10 to jakby w srode-21 i mam nadzieje ze wytrzymam do
                  piatku, z tym ze jak bys sie okazalo ze jestem przed piatkiem to bym zdarzyla
                  wziasc wizyte i gina w poniedzialek

u mnie dwa sikane koszuja tyme co jedna beta

chyba sobie wybije z glowy te urojenia wink

a wiesz jeszcze w piatek wieczorem wyjezdzam nad morze na weekend i wracam w
                  poniedzialek a we wtorek jade wkoncu do Polski na wakacje huuuraaaa i jesli
                  przyjdzie @ bede miala super fajna podrow samochodem bleee przez 3 dni a jak
                  nie przyjedzie to nie zdarze pojsc do lekarze przed wyjazdem ; wrcacam z Polski
                  dopiero po 15 lipca ...
                  • laryska Re: objawy 19.06.06, 10:56
                    smile

mnie bola sutki i wiesz co ? wczoraj cale popoludnie wymiotowalam...zastanawiam
                    sie, czy sie czyms zatrulam czy .....? heh

zrob przed wyjazdem bete a w Polsce taniej jest i zrobisz reszte badan smile

skad piszesz ?smile
                    • nimeska Re: objawy 19.06.06, 11:16
                      powinnam dostac @ w niedziele i chce pojsc zrobic bete tu na miescju, kosztuje
                      u mnie 18e a test sikany 10ew tego co czytalam sikane pokazuja bete od 25mIU a
                      beta od 10mIU
                      do Polski dotre dopiero pod koniec przyszlego tyg czyli 1-2 lipca
                      teraz szukam info w sieci co robic jak juz sa II kreski, czy trzeba do lekarza,
                      nawet jesli nie bede to wole sie juz teraz doinformowac , bo lepiej mi jue
                      teraz ew zaklepac wizyte u lekarze na wtorek i ew odwolac niz nie isc w ogole.

czytalam kiedys ze lekarz zabronil jechac dziewczynie w tak daleka podroz jak
                      zaszla ale ja nie moge odwolac juz tej podrozy, planowana byla od pol roku ...

klikam z poludnowo-zachodniej Francji

moze sie czymsc zatrulas ? albo za duzo zjadlas ?

niemoge sie doczekac twojego testowania, jeszce dwa dni tak ?
                      • chrumpsowa Nimesko 19.06.06, 11:33
                        Trzymam mocno kciuki, zeby ci sie udalo. Powiedz mi - czy tylko wklepujesz
                        temp. to FF bez zadnej wiedzy o npr? Jak mierzysz temp. (tzn. jakim termometrem
                        i o jakiej porze). Dlaczego o to pytam? Dlatego, ze jesli ja mialabym taki
                        wykres jak Twoj obawialabym sie, ze jest on bezowulacyjny - nie widac roznicy
                        temp. miedzy dwoma fazami (a wykres powinien byc dwustopniowy). Trzymam mocno
                        kciuki, zeby Ci sie udalo!!! Jedna z dziewczyn na forum zaszla w ciaze, ktroy
                        instruktor npr spisal na straty i stwierdzil, ze bezowulacyjny wink Natomiast
                        moze robisz jakies bledy przy pomiarze i dlatego ten wykres tak nietypowo
                        wglada??? Nie chce Cie zniechecac tylko ew. pomoc. Choc mam nadzieje, ze jednak
                        wyjda II krechy i moja pomoc nie bedzie wcale potrzebna wink Czego goraco Ci
                        zycze. jesli masz jakies pytania sluze pomoca.
                        • nimeska Re: Nimesko 19.06.06, 11:49
                          a zobacz na ten prosze
                          www.fertilityfriend.com/home/141e20
                        • nimeska Re: Nimesko 19.06.06, 11:57
                          mierze term elektronicznym z dokladnoscia co do dwoch miescj po przecinku,
                          tylko ze mierze nie zawsze o tej samej porze i to jest problem ...

nie dam rady prze caly cykl mierzyc o tej samej porze, obserwuje rowniez sluz i
                          szyjke
                          i siebie

od po owu zle sie czuje, objamy juz wczesnije wypisywalam na forum, ale tez
                          obecnie sa u mnie bardzo wysokie temperatury powietrza, ponad 35 °C ( w samym
                          domu jest od rana do wieczora ok 28)C) wiec stad tez moze moje zle
                          samopoczucie, tylko to dziwne bo juz nie raz znisilam jeszcze wieksze uplay
                          nawet 50 °C i bylo cool
                          ide na bete w piatek, korci mnie zeby isc wczesniej( mam w nosie kase, chce
                          wiedziec) moze w srode ? ( bedzie to 12dpo)

bledy na 100 robie bo jednego dnia wstaje o 6.30 innego o 7 a weekedny ok 9,
                          moj maz tak wstaje do pracy w tyg a ja razem z nim, moge sie zmobilizowac
                          zeby "wstawac" na mierzenie o tej samej porze ale to bybylo zawsze o 6.30, czy
                          jest sens ?

wydawalo mi sie ze mialam bol owulacunjy w 12 dc
                          • chrumpsowa Re: Nimesko 19.06.06, 12:11
                            Jesli mierzysz o roznych porach to wykresy moga byc wadliwe i nie mam co Cie
                            straszyc, ze sa bezowulacyjne.

Jesli mierzysz elektronicznym to mierz najlepiej w pochwie rowne 5 min.
                            Elektroniczne maja to do siebie, ze jak temp. nie przyrasta przez 30 sek to
                            sygnalizuja koniec pomiaru, choc temp. docelowa jest inna (ja tak mialam np.
                            pod pacha - termometr elektroniczny pokazywal 35 z kawalkiem, a po zmierzeniu
                            rteciowcem i elektronicznym, ale trzymanym 10 min okazalo sie, ze mam stan
                            pdgoraczkowy...). Poza tym jesli mierzysz o roznych porach wykresy sa
                            nieprawidlowe. Podstawowa Temp. Ciala trzeba mierzyc zawsze tym samym
                            termometrem, o tej samej porze, przed wstaniem z lozka, a jesli mierzy sie
                            wczesniej/pozniej trzeba odpowiednio zweryfikowac temp. dodac (jesli mierzylo
                            sie pozniej), odjac kreseczki jesli mierzylas wczesniej.
                            Tu masz przyklady cykli dwufazowych:
                            www.npr.prolife.pl/Typowy_cykl_miesiaczkowy.htm
                            www.npr.prolife.pl/plansza_06.htm
                            Zasady mierzenia temp.:
                            www.npr.prolife.pl/plansza_07.htm
                            Natomiast w Twoim przypadku ciaza jest prawdopodobna, tylko niestety z wykresu
                            moze niezbyt duzo wyniknac, gdyz sa bledy w pomiarach. Trzymam kciuki, zebys
                            nie musiala sie tego wszystkiego uczyc wink i zebys w tym cyklu, za kilka dni
                            zobaczyola II krechy!
                            • nimeska Re: Nimesko 19.06.06, 12:17
                              dziekuje ci bardzo
                              ten moj term elektr przestaje pomiar ja sie ustabilizuje, czasami w busi jest
                              ok 2-3 min a w pochwie po 1 jest wynik, i zawsze jest o klika dziestetnych
                              wiekszy wynik niz z buzi ...

zawsze mierze zamin nawet jedno oko otworze hehe
                              dobrze za zapamietuje pomiar
                              • chrumpsowa Re: Nimesko 19.06.06, 12:23
                                W pochwie temp. jest wyzsza niz w ustach. Jesli chodzi o pomiar w ustach to
                                zawsze trzeba mierzyc w tym samym miejscu (tej samej kieszonce pod jezykiem
                                tzn. caly czas po jednej stronie) i w ustach 8 min. W pochwie wg. wielu temp.
                                jest najbardziej miarodajna mierzy sie 5 min.
                      • laryska Re: objawy 19.06.06, 12:05
                        Mysle, ze podroz samochodem Ci nie zaszkoooooodzi (bardziej balabym sie
                        przelotu samolotem i wiazacych sie z tym zmian cisnien...ale znam takie babki,
                        ktore lataly do 7 miesiaca )....po prostu robcie czesciej przystanki zeby sie
                        odprezyc...ciaza na szczescie to nie jest choroba i jesli przebiega w normalny
                        sposob to nie ogranicza kobiety az tak bardzo ...
                        ale oczywiscie skonsultuj to z lekarzem...

Zrob bete w piatek, powinna dac obraz sytuacji smilei rzeczywiscie zapisz sie do
                        lekarza, co ci szkodzi ?smile

nio jeszcze tylko dwa dni....najchetniej zrobilabym test dzisiaj...ech....tak
                        bardzo sobie wmawiam ze nie jestem w ciazy..wole sie nie nastawiac ale to
                        cholernie trudne smile!

• nimeska Re: objawy 19.06.06, 12:14
                          dzieki za szybka odpo
                          dla mnie ciaza bedzie czyms super, juz nie moge sie diczekac kiedy bede w PL i
                          bede sie opychac ogorkami malosolnymi , truskawkami, i innymi pysznosciami
                          sezonowymi hehe
                          podroz bedzie samochodem bo zaliczamy ok 30 miast, taka praca meza, ja jade dla
                          towarzystwa i jako tlumacz od czasu do czasu .. bedzie duzo przystankow bo
                          lubimy jeszcze po drodze zwiedzac

powiedz mi jeszcze prosze czy powinnam robic jeszcze bete poznije np tydz po
                          pierwszekj czy dwa dni po pierwszej ? widzialam ze tu tak dziewczyny robily
                          i jesli sie nie dostane do lekarze przed tym moim trzy tygdoniowym wyjazdem to
                          sie chyba nic nie stanie ? czytalam ze na pierwsza wizyte u gina dziewczyny sie
                          umawiaja jak sa gdzies ok 6 tygodnia ciazy ???? dobrze mysle ? ?????

a co sadzisz o tym moich pomiarach ? smile

kiedy ty testujesz ? smile
                          • nimeska Re: objawy 19.06.06, 12:20
                            pomylilam odpowiedzi, przepraszam, bo ja juz wiem ze testujesz za dwa dni, ale
                            jestem roztrzepana hahahah

jeszcze raz sorki ale i tak dziekuje za rady smile
                          • chrumpsowa Re: objawy 19.06.06, 12:21
                            Jesli bete zmierzysz wczesnie (przed terminem miesiaczki) to moze nie wyjsc.
                            Beta jest widoczna od zagniezdzenia a do tego moze dojsc od 4 do 12 dni po
                            zaplodnieniu... Trudno mi cokolwiek radzic, bo jednym testy wychodza nawet na 3
                            dni przed przwidywana miesiaczka, innym dopiero tydzien po tym jak im sie okres
                            spoznia...

ja nie testuje wink Marne szanse na ciaze u mnie, bo okazalo sie, ze mam rozlegla
                            infekcje szyjki macicy i to moze miec wplyw na starania. Wynik bede miala pod
                            koniec m-ca (tzn. infekcja na pewno jest, tylko badanie wykaze co ja powoduje i
                            od tego zalezec beda leki). Ciesze sie, ze w koncu trafilam na komptenentnego
                            gina - moze i ja niedlugo bede sie cieszyla II kreskami - jak na razie raczej
                            mam marne szanse.
                            • laryska Re: objawy 19.06.06, 12:46
                              ale jesli Nimeska ma termin @ w niedziele a bete zrobi w piatek, to nie bedzie
                              za wczesnie ....chociaz...wyjatki potwierdzaja regule - ze zdarzaja sie dziwne
                              sytuacje a nawet cuda smile

Trzymam kciuki za szybka kuracje.....chcialabym zeby nadszedl dzien, w ktorym
                              na tym forum beda same watki pt : mam II krechy smile he he
                              • nimeska Re: objawy 19.06.06, 12:52
                                dzieki dziewczyny za wsparcie, jeszcze mnie meczy jedna rzecz, w piatek jak
                                wspominalam jade na kamping na dwa dni z przyjaciolmi i bede musiala bardzo
                                uwazac zeby sie zbyt wczesnie nie chwalic zamin nie przyjdzie @

ja tza trzymam kciuki za kuracje i bardzo dziekuje za instrukcje wink
                                obiecuje poprawe ( jesli bedzie taka konieczosc wink)

laryska a jak ty znosisz taka meczarnie w oczekiwaniu ? wink
                                ja juz nie moge wysiedziec na miejscu wink
                                • laryska Re: objawy 19.06.06, 13:52
                                  he he no ja tym, ze wczoraj wymiotowalam, pochwalilam sie mamie, bratowej i 2
                                  kolezankom ...smile

to paranoja - wiem,wiem ale to silniejsze ode mnie...

wiesz co ? ja sie tak nakrecilam - ze boje sie zrobic test ha ha ha
                                  w ogole nie boli mnie brzuch jak na @....i jakos dziwnie spokojna jestem (tak
                                  wewnetrznie)

co ma byc to bedzie smileMoj maz juz niestety wyjechal (mieszka zagranica) i kazal
                                  mi byc dzielna smile - i Ty tez badz dzielna! he he
                                  • nimeska Re: objawy 19.06.06, 14:02
                                    a ja jestem wariatka, wiesz, w sobote nie wytrzymalam i zorbilam test sikany i
                                    doopa pokazal hehe dobra jestem co ?
                                    lece na zajecia, buziaczki
                                    • laryska Re: objawy 19.06.06, 14:26
                                      ha ha ..... no ja zrobilam test sikany okolo tydzien temu (dodam, ze uleglam
                                      namowom meza ) i tez nic nie wyszlo smile ale nie sugeruje sie tym zbytnio smile

no to lec na zajecia i skup sie na nauce smile

obie jestesmy "dobre" wink
    • nimeska pudlo, gol strzelony wyladowal nad poprzeczka ;( 24.06.06, 21:50
      teraz dopiero sie doczytalam co sie dzieje z organizmem po odstawieniu tablekek
      antykoncepcyjnych, to nie takie proste a moje wykresy nie sa oki, bo nie jestem
      systematyczna nie mierze o tej samej porze.

Wybaczcie ze tak pozno wam o tym pisze ale dzis doslownie UmIERALAm z bolu,
      ostatni raz mialam takie bole @ jak bylam w liceum i nie bralam wtedy jeszcze
      pigulek.
      wzielam juz dzis 2 paracetamole 500, dwa jakies ibu cos tam na @ ale dalej
      bolal, dlugi specer z psem i lapka dobrego czerwonego wina mnie ukoila, dzis sie
      poddalam, zjadam tortile na kolacje, gdzie wcale nie bylam glodna, ale jedna w
      siebie wcisnelam,
      dziwne ale zawsze dobra lampka czerwonego wina dziala na mnie jak lekarstwo ...
      jestem wykonczona pierwszszym dniem @
      nie udalo sie - trudno, od jutra rozstaje sie z termometrem na jakis miesiac bo
      za 3 dni jade sobie w europe i nie bede juz z nim spac, co ma byc to bedzie

buziaczki
      i bardzo wam dziekuje za kibicowanie ale tym razem gol strzelony byl nad
      poprzeczka ..
      mam nadzieje ze nie bede czekac az 4 lat do nastepnych goli wink
      • martita4.a Re: pudlo, gol strzelony wyladowal nad poprzeczka 25.06.06, 00:00
        Mam szczerą nadzieję,że w PL trafisz gola w lipcu wśród tych ogóreczków,malinek,
        truskawek.Trzymam kciuki!
        Ja też planuję zafasolkować lipiec-sierpień. Na pewno nam się uda.
        • nimeska Re: pudlo, gol strzelony wyladowal nad poprzeczka 25.06.06, 12:02
          dzieki marta
          ale wiesz to jest troszke moja wina, czuje troche gorycz bo sie zabardzo
          nastawilam, wiem wiem emocje mnie poniosy bo bardzo chcialam a tak to teraz sie
          bede bzykac wszedzie hehe w gorach nad morzem, nad jeziorem, w katowicach, w
          krakowie, w poznaniu, w gdansku, w szczecinie, w lomzly w lublinie w rzeszowie,
          w warszawie u siebie w doku w plocku, w swiebodzicach we wroclawi wszedzie,
          heheh nie bedzie juz termometow ani ze dzis mozna a ze dzis nie a ze dzis trzeba
          niee, bedzie tak jak sie bedzie nam chcialo ... wink
          • laryska Re: pudlo, gol strzelony wyladowal nad poprzeczka 25.06.06, 17:51
            ha ha ha to w przerwie na bzykanie w Warszawie...odezwij sie do mnie to sie
            razem napijemy czerwonego winka...

Zobaczysz zafasolkujemy niebawem smile poki co kibicujemy sobie dalej ...!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka