Dodaj do ulubionych

do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl

26.07.06, 22:48
kto zaczyna kolejny cykl?

ja juz czwarty i mam nadzieje do wrezsnia zaciazyc. lipcowe starania spisane
na straty. a jak wy zyjecie? wszystkim zaciazonym wszystkiego naj naj naj
najlepszego !!!!!

Obserwuj wątek
    • mamamisi2 Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 26.07.06, 23:42
      2dc-7cykl,juz bez leków,witamin,ziół,monitoringów,zastrzyków,za to z dobrym
      nastrojem,co tam ,dzieci są mądrzejsze od swoich rodziców i najlepiej wiedza
      kiedy się pojawić,takie czasy!
      • malutka1939 Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 27.07.06, 19:16
        mój 10 cykl trwa..... owu jeszcze chyba nie było, odpuściłam z testami,
        pomiarami itp. Miałam zamiar zaciążyć na urlopie ale niestety spotkał nas
        straszny pech i nieszczeście i musieliśmy wracać, więć z urlopu nici i z ciąży
        tez bo tyle stresu to chyba nie pomoze fasolce.....
    • idaw Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 27.07.06, 21:30
      ja też zaczynam małymi kroczkami kolejny cykl, @ ma przyjść jutro, dziś
      zaczęłam plamić, to będzie 12 cykl, mam mieć robione HSG może to coś pomoże?
      pozdrowionka smile
    • laryska Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 28.07.06, 09:31
      to moj 4dc ...no to do dziela wink

P.S Ja chyba z gory zaloze ze sie nie uda. Moze tak bedzie latwiej ?
      • agatta-a1 Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 28.07.06, 09:44
        ja zacełam 10 cykl . dzis 2 dc ale bez zadnych nadziei. juz nie mam sił. M
        bierz salfazin a ja się zastanawiam nad HSG
    • azi102 Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 28.07.06, 09:58
      Witam dziewczyny! długo zastanawiałam się czy tu napisać chociaz obserwuję
      Wasze starania już parę miesięcy. Zdecydowałam się bo może razem bedzie
      raźniej, przynajmniem bedę mogła porozmawiac z kims kto wie o czym mówię. Ja
      2,5 roku tmu zaszłam w ciąże bez problemu, nawet nie planowaną, niestety
      poroniłam w 8 tyg. - zaśniad groniasty. Potem miałam obowiązkowy rok przerwy
      brałam logest. Od roku tak jak przetsałam brac tabletki, zaczeły się problemy z
      hormonami. Na 7 dni przed kazda miesiączką zaczełam plamic. Moja gin. zapisała
      mi duphaston, poczatkowo brałam 1 tab. od 16 do 25 dc, potem już 2 razy
      dziennie, ale i tak plamienia dalej są.W ubiegłym miesiacy byłam w szpitalu na
      badaniach. Jak mnie przyjeto w 12 dc pecherzyk miał 14 mm, 14 dc miał 18 mm, a
      16 dc już 34 mm. Prl po mtc tez wyszła podwyższona trzykrotnie. 16 dc dostałam
      pregnyl i gin. powiedział ze napewno pęknie. Potem juz nie miałam robionego usg
      więc nie wiem czy pękł, ale wydaje mi się że nie bo nie miałam wogule śluzu
      płodnego,zresztą nie mam go już od roku sad Dziwne było też to ze 22 dc cyklu
      czyli w nie cały tydzień po pregnylu zaczełam plamic i plamiłam do samej @ w 31
      dc. Dziś jest mój 6 dc, biorę bromergon pół tabletki raz dziennie, clo od 3 do
      7 dc i czekam na efekty. Mąż robił badania, niby w normie, ale blisko dolnej
      granicy. Musi je powtórzyć i jeszcze czeka go wizyta u urologa.Pozdrawiam i
      trzymam kciuki
      • laryska azi102 28.07.06, 12:35

Azi a czy konsultowalas Twoj stan z jakims drugim lekarzem ?

Skoro nie ma efektow i plamienia sa nadal to moze ktos Cie zle prowadzi, cio ?

ale mialas wieeeelki pecherzyk smile szkoda, ze nie zrobilas USG zeby zobaczyc czy
        pekl.

ja chyba tez sie zdecyduje na monitoring niebawem....

buzka!
    • magda_bb Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 28.07.06, 10:39
      Dołączam się do Was Dziewczyny - to mój drugi cykl, dziś 3 dc. Póki co biorę
      tylko folik. Moje wielkie postanowienie na sierpień - WYLUZOWAĆ!!!! Pozdrawiam
      Was gorąco i życzę udanych sierpniowych staranek smile
    • azi102 Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 28.07.06, 13:26
      Larysko nie konsultowałam się z innym lekarzem. Postanowiliśmy z męzem ze damy
      mojemu lekarzowi czas do konca roku a potem zmienimy. Jestem z okolic Katowic i
      chyba wybiorę się do Provity, czytałam dużo pozytywnych opini o tej klinice i
      ceny podobne do tych co teraz płace. Troche się martwię bo mam już 28 lat i
      czas leci...
      • anneczka78 Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 28.07.06, 14:08
        Azi102, ja też nie mogę zajść po poronieniu i też mam problem z cyklami. Coś mi
        się ewidentnie rozregulowało. No ale miejmy nadzieję, że wróci do normy smile
        I też mam 28 lat - spoko, to jeszcze nie dramat wink

Teraz jest mój 4 albo 5 cykl, nie wiem. Czekam na @, jeszcze tydzień...
    • azi102 Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 28.07.06, 14:40
      musimy wierzyć i że nam się uda, ten miesiąc mam bez monitoringu, zobaczymy co
      bedzie, jestem ciekawa co mi zleci dalej, może HSG albo IUI. Zastanawiałam się
      nad kupnem jakichś ziółek na owulację. Pozdrawiam was dziewczyny i do
      poniedziałku, miłego weekendu
    • ivi9 Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 31.07.06, 19:22
      Tutaj też się wpisuję, bo właśnie przed chwilką zaczął się kolejny cykl. Oby
      ostatni nieudany.
      • mamafilipa Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 31.07.06, 20:17
        Witam.Obserwuję Was od dawna ale pierwszy raz chyba się wpisuję.
        Od 4 mies mam symulację jajeczkowania,poprzedzone HSG i mimo tego,że mój gin
        powiedział,że na tabletki(closilbegyt) reaguję książkowo to nic nam się na
        razie nie udaje.Dziś w 16dc mój pęcherzyk ma wielkość 29mm ale gin
        powiedział,że dziwnie się zapada w jednym miejscu.W przyszłym cyklu mam zacząć
        brać tabletki od 3 do 8dc i 2 razy dziennie,a nie tak jak dotychczas od 5-10dc
        i raz dziennie.Z każdym cyklem mam większego doła i coraz mniej nadziei na
        rodzeństwo dla mojego 3.5letniego synka.Filipek nie był planowanym bąblem a
        mało tego przed zajsciem w ciążę pewien poznański lekarz powiedział mi,że nie
        mam szans na dziecko (9 lat temu poroniłam w 16tc i miałam komplikacje)
        Pozdrawiam Was wszystkie Iva
        • agulka25 Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 31.07.06, 21:47
          to ja sie tez dopisze....dzis 3 dc( ale od wczoraj nie krwawie-super sie
          robi!!)...zaczyna sie 9 cykl staran. W 8 cyklu zaczełam mierzyc tempke i kupilam
          testy ovu- obywdie metody pokazały w 14 dc ovulacje i tegoz dnia bylo
          staranko...brałam nawet luteine 50 tak na wszelki wypadek , gdyz w pazdzierniku
          zeszlego roku milam c.biochemiczna...no i co? nici...zaczynam powoli sie
          martwic, ze to moze moj M. ma jakies problemy? ciagle jest zmeczony...sama juz
          nie wiem co robic...moze w sierpniu ( ale ja sobie tak powtarzam co
          mc)....powoli trace wiare w to, ze kiedys zostane mama...buuuuuuuuuuu

agulka
          • panda2000 Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 01.08.06, 11:36
            Kochane dołączam się, mam nadzieje że w tym miesiacu sie uda nie wiem dlaczego
            w poprzednim się nie udało staralismy się przed uwu, w trakcie i po... i
            niestety @ jest i następny cykl.Po poronieniu ( 19tc) mam też rozregulowany
            organizm chociaż @ jest co 29 dni.
            • pomidorowa13 Re: do wakacyjnych starajacych sie - kolejny cykl 01.08.06, 15:33
              u nas od wczoraj staranka pelna para i tak codziennie (mam nadzieje ze damy
              rade) az do 9sierpnia. sama nie wiem juz kiedy mam owulacje wiec stramy sie
              przed po i w trakcie przypuszzcalnej owu. jak ja chce byc w ciazy !!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka