Dodaj do ulubionych

Poroniłam!!!

20.09.06, 09:31
Cześć dziewczynki.Byłam na forum dla starających się od ośmiu miesięcy.W
końcu zobaczyłam pozytywny test,potem pięknie rosnącą betę,lekarka
potwierdziła ciążę,usg też.Później zaczęły się plamienia,bóle i
niestety.Wczoraj dowiedziałam się,że zaczęło się poronienie.Przerażające jest
to,że teraz tak wiele z nas musi przez to przechodzić.Pozdrawiam Was
wszystkie.
Obserwuj wątek
    • pelnanadzieii Re: Poroniłam!!! 20.09.06, 10:06
      sad(((((( Masz racje to przerażające i smutne. Dlaczego kobiety, które nie chcą mieć dziecka, piją wczasie ciąży palą rodzą zdrowe dzieci? To niesprawiedliwe, ale myślę, że Bóg ma swój plan i wie co robismile A Ty niedługo znów zajdziesz w ciąże i tym razem urodzisz zdrową kruszynkę...
    • anneczka78 Re: Poroniłam!!! 20.09.06, 10:12
      Wiem, że to bardzo trudne i bolesne dla Ciebie. Trzymaj się dzielnie! I nie
      trać nadziei - najczęściej poronienie to "przypadek genetyczny" - znakomita
      większośc kobiet rodzi potem zdrowe dzieci.
      • ivi9 Re: Poroniłam!!! 20.09.06, 10:28
        Megi, trzymaj siękiss**
      • lidek0 Re: Poroniłam!!! 21.09.06, 06:12
        Nie do końca zgodziłabym się z tym, że poronienie to najczęściej przypadek
        genetyczny. Niestety lekarze często wogóle nie starają się znaleźć przyczyny i
        to jest ich odpowiedź na pytanie dlaczego. Wiesz po ilu poronieniach lekarz
        zleci nap badania hormonalne czy choroby odzwierzęce a o badaniu nasienia już
        nie wspomnę? Statystyki niestety są smutne.
    • jutka_25 Re: Poroniłam!!! 20.09.06, 10:40
      Wiem że nie ma takich słów które teraz mogły by Cię pocieszyć, sama przez to
      przeszłam. Zatem trzymaj się dzielnie i nie trać nadzieii. napewno w niedługim
      czasie doczekasz się zdrowego maleństwa. tulę Cię mocno i pozdrawiam
      • megi_25 Re: Poroniłam!!! 20.09.06, 14:44
        Dziękuję dziewczynki.Teraz chcę odpocząć i nabrać nowych sił.Zdecydowałam,że
        sama chcę spróbować poronić, dlatego nie zostałam w szpitalu na czyszczeniu.Mam
        się zgłosić potem na usg,by zobaczyli czy wszystko jest wporządku.
        • anneczka78 Re: Poroniłam!!! 20.09.06, 15:08
          I słusznie, o wiele lepiej jest, gdy się samo oczyści, choc nie zawsze to
          kwestia wyboru... Ale mam nadzieję, że tak będzie u Ciebie i że juz niedługo
          będziesz "Starająca się", a potem "Emama"
          • agulka1001 Re: Poroniłam!!! 20.09.06, 20:21
            meg.czytalam juz na forum poronienie...bardzomi przykro,wiem, co czujesz,bo
            przechodze to po raz drugi...mocno trzymam kciuki,zeby wszystko sie super
            oczyscilo i zeby obylo sie bez zabiegu...trzymaj sie i pisz do nas!
    • owieczka36 Re: Poroniłam!!! 20.09.06, 21:28
      Witaj megi!Mam nadzieje,ze wystarczy Ci sil by dalej probowac.Zycze Wam
      spokoju ,cierpliwosci i mocnej wiary.To co czuje matka tracac swoje malenstwo
      wie tylko ta z nas,ktora sama przez to przeszla.Potrzeba czasu by znow dojrzec
      do kolejnych staran.Pozdrawiam Cie serdecznie!
    • lidek0 Tam mi przykro 21.09.06, 06:10
      Trzymaj się cieplutko, wiem doskonale jak boli strata maluiszka. Tak jak
      napisały dzieczyny zabieg to ostateczność, ale nawet jeżlei zostałabyś w
      szpitalu to itak lekarze nie robia tego rutunowo, czekają aż samow szystko się
      oczyście.
      Na pewno do kolejnej ciąży lekarz odpowiednio Cię przygotuje i szybko
      zostaniesz mamą wspaniałego maluszka.
    • szyszka39 Re: Poroniłam!!! 21.09.06, 09:09
      Bardzo mi przykro, mam nadzieję że następnym razem będziejuż wszystko
      ok.Trzymaj się
      • megi_25 do lidek 21.09.06, 10:50
        Dziękuję wszystkie dziewczynki. Niestety z tym łyżeczkowaniem jest inaczej w
        każdym szpitalu. Lekarz,który mnie przyjmował chciał przeprowadzić zabieg
        natychmiast,że nie ma co czekać /pytał czy coś jadłam przed
        przyjazdem,powiedziałam,że tak/.Przyszła druga lekarka i uznała,że mam rację,że
        lepiej poczekać może samo się oczyści.Kazali mi się zgłosić na izbę przyjęć za
        parę dni,ale ja już tam nie pójdę. Zapiszę się do prywatnej lekarki na usg, bo
        na izbie przyjęć wpisali mi też jakieś żółtko w jajniku,ale nikt nie chciał mi
        powiedzieć co to znaczy.Niestety w szpitalu trudno trafić na kogoś kto nam
        pomoże. Tam oni patrzą na wszystko jako na kolejny przypadek.
        • ziabunia84 Re: do lidek 25.09.06, 17:43
          to naprawdę przykre... współczuję Ci... ale trzymaj się następna ciąż będzie na
          pewno ok smile POWODZENIA i całusy kiss
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka