Dodaj do ulubionych

bez objawów?

14.01.07, 22:08
witam , piszę bo sama juz nie wiem co mam myśleć...na początek podam jak
miałam ostatnie @... sierpień - 12-16 , wrzesień 13-17 . pażdziernik - 15-
19 , listopad -11-16 , grudzien 12-17 , czyli wg. tego w tym miesiącu też
powinna przyjśc (w pażdzierniku się przesuneła do 15 z powodu stresu) , a nie
ma a dziwne że nie mam żadnych jak przed @ " zwiastunów" kręci mnie aby
testować ... ale żeby nic nie sygnaliwowało moje ciało na @ ani na fasolkę?
martwię się bo poroniłam w maju (znowu) i teraz się boje powtórki dlatego
niechciałam zachodzić jeszcze -ze strachu , a wiem że w tym m-su to możliwe
przedtem bardzo chciałam mieć 2 dziecko ale po tych poronieniach ,
zrezygnowałam , zabezpieczalismy się z mężem ale poprostu gumka nam pękła ,
z 1 strony się cieszę może to znak że nie stracę a z 2 się boję... jak
myślicie mogłam zajść ?wiem że niespodzianka z gumką była w dniach płodnych ,
ale przecież tak tródno zaiść że to jeszcze mało znaczy... w takim razie
przyszłaby już @ albo chociaż bym odczuwała jej nadejście . zawsze przed@
biust mnie polał i podbrzusze a teraz biust owszem bolał ale już przestał
wczoraj , a brzuszek wogóle...a na fasolkę też 0 zwiastunów ...może to
śmieszne ale jak starałam się o dzidziusia to ciągle mi się wydawało że coś
mi tam organizm sugeruje, a teraz nic nie czuję ... normalnie bym się
niezastanawiała albo cieszyła ewent. fasolka ale teraz panikuję aby nie
poronić dlatego chcę szybko wiedzieć czy jestem albo czy mogę być aby uważać
na siebie i na nią jakby była ...powoli zamątam w tym... więc jak myślicie
mogłam zaciążyć...?czy jeszcze czekać pare dni czy @ przyjdzie?
Obserwuj wątek
    • maialina1 Re: bez objawów? 14.01.07, 22:11
      Nikaewa,
      brak objawów, w moim osobistym uznaniu, to najlepszy objaw wlasnie! (wystarczy
      poczytać posty na tym forum dziewczyn ktorym sie udalo).
      Zresztą dlaczego piszesz ze nie masz objawów, skoro nie dostalas okresu>???
      • nikaewa1 Re: bez objawów? 15.01.07, 00:44
        brakiem @ narazie sie nie sugeruję aby za bardzo się nie nakręcać ...jutro
        kupię test ale znając mnie poczekam jeszcze... brzuch zaczyna mi lekko "kłuć?"
        ale to nie na @ chyba po jak ma przyjść to boli mnie od jajnika do kolana prawa
        noga( może od torbieli?) a teraz czuję się lekko podziębiona , albo choroba hmm
        chociaż jeszcze nie miałam aby choroba przesuneła mi cykl , a z córą jak byłam
        w ciąży to też na początku "byłam chora" aż znajomi się śmiali jak od fajek
        mnie odrzucało a ja odpowiadałam ze nie jestem w ciąży ale chora... testuje na
        sobie reakcje organizmu i nie odrzuca mnie od fajek (niestety) chociaż sypiam
        po 12-14 godzin, oczywiście to też sobie tłumaczę że córa sypiała w dzień a w
        nocy brykała (w chorobie się przestawiła)i ja razem z nią w ten rytm wpadłam a
        jak teraz ją odzwyczajam to sama też muszę się " przestawić" tak... wymówki
        znajdę na wszystko aby jeszcze się nie nakręcać...a właśnie zaczynam jak jestem
        na tym forum , normalnie bym czekała z tym testem , a potrafię nawet 2
        tygodnie czekać!!!(jak w poprzedniej ciąży)ale pomna tamtych poronień nie będę
        czekać lepiej od razu wiedzieć i zadbać o maleństwo jeśli się zadomowiło...hmm
        jakby wiedziało kiedysmile zdązyłam rzucić palenie(zaczełam po stracie w maju) ,
        a teraz z dnia na dzień zrezygnowałam ....ufff szkoda że w mojej mieścinie nie
        ma aptek całodobowych...nakręciłam się na ten test
        • nikaewa1 Re: bez objawów? 18.01.07, 10:42
          @ przyszła 15 nad ranem ,ale była jakaś dziwna... skape plamienie 1 dnia, 2
          normalna , a 3 znowu plamienie ... i to bez jakikolwiek buli jakie zawsze jej
          towarzyszyły... dziś też plemię ale tak znikomo , w sumie tylko 1 dzień była
          jak normalna. a dziś coś mnie mdli,żołądek dziwnie się buntujeod samego
          rana ... już sama nie wiem co mam o tym myśleć ...poczekam aż skończę plamić i
          zatestuję , bo ostatnio jak byłam w ciąży też plamiłam potem przestałam ale nie
          wziełam tego za ciąże dopiero jak po kilku dniach znowu zaczełam , zatestowałam
          i się okazało że poronienie w toku, nie udało się uratowaćsad teraz nie wiem
          też czy zaszłam ale wolę " dmuchać na zimne" test wykaże , jeśli zaszłam to
          zadbać będę mogła o "dzidzi" , a jeśli nie stracę tylko pare zł i będę
          spokojna...pozdrawiam i odezwę się jak coś się wyjaśni..bo przecież były
          przypadki ciąży mimo @ czy jakkolwiek mogę nazwać te moje dziwne krwawienia...
    • nikaewa1 Re: bez objawów? 22.01.07, 14:55
      do lekarza nie poszłam ani do apteki po test....zwichnełam nogę , a nie wyślę
      teściowej czy sąsiadki po test...mąż wróci za 4 tygodnie dopiero , a ja nadal
      nic nie wiem czy te plamienia to była @ czy nie ... dzis 22 stycznia a mnie
      nadal podbrzusze pobolewa , z małymi przerwami na kłucie w boku i żadnych
      objawów...czekam az noga wydobrzeje albo na kolejną @ chociaz raczej na @ sad ,
      bo jakos nie wierze ze zaszłam gdybym chociaz mogła wyjsc do pteki albo
      najlepiej do lekarza...a tu nic , ale pech , troche niepokoi mnie to
      pobolewanie brzucha i cieszy bo tak miałam w ciazy jak macica sie powiekszała
      ale staram sie nie szukac objawów , tylko to poprostu jest wyczuwalne...hmm
      sama nie wiem co myslec ale nie nakrecam sie... zycze powodzenia
      innym "starajacym sie"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka