17.05.07, 10:15
W tym cyklu, trzecim starań, zaczęłam brać Castagnus (zbicie prolaktyny,
osłabienie PSM...). Jestem ciekawa waszych doświadczeń i opinii!
Ja póki co mam obolały brzuch, jakby jajniki szykowały się do owu, biorę od 4 dni.
Obserwuj wątek
    • ivinka275 Re: Castagnus 17.05.07, 10:36
      Olu, ja biorę castagnus trzeci cykl, prolaktyna w normie, pms zmniejszony,
      generalnie jestem zadowolona, tylko ja go biorę wyłącznie do owulacji,
      przestarszyłam się niepotwierdzonych opinii, że jeśli zajdę w ciążę to
      castagnus xle wpływa na zarodek. Ale te informacje trzeba sprawdzić. Może
      wieczorkiem napisze więcej, buzka
      • olawlodarczyk1 Re: Castagnus 17.05.07, 11:06
        Dzięki! Ja właśnie słyszałam, że bierze się, podobnie, jak Bromergon, do dwóch
        kreseczek, ale nie wiem, czy też przestanę po owu, tym bardziej, że jestem
        doświadczona poronieniem i drżę strasznie o wszystko! Tylko nie wiem, czy owu
        wyłapięuncertain Biorę od 7 dnia cyklu. Zastanawiam się, czy przez to owu może się
        przesunąć???
    • deigratia Re: Castagnus 22.05.07, 11:16
      Wg mojej wiedzy castagnus powinno się brać od początku cyklu aż do końca. To
      słabe ziółko, które z pewnością nie szkodzi poczętemu dzieciątku, ziółko które
      jednak reguluje cykl. Pytanie jak? Otóż obniżając prolaktynę (a dokładniej
      działając na receptory dopaminowe w mózgu, której dają sygnał do jej produkcji)
      powoduje, że cykle długie mogą się skrócić (wcześniej wystąpi owulacja, bo za
      duża prolaktyna ją opóźnia lub w ogóle uniemożliwia a po niej prawidłowa 12-16
      dniowa faza lutealna - w drugiej fazie prolaktyna zmniejsza potrzebny do
      utrzymania ciąży progesteron).
      Ja brałam castagnus przez 5 miesięcy. Przed i w trakcie miałam piękne cykle i
      wykresy. Jedyną różnicą był zupełny brak bólu biustu przez calusieńki cykl.
      • deigratia Re: Castagnus 22.05.07, 11:19
        Chciałam jeszcze dodać, że mam nadzieję, że nic nie przekłamałam. Konsultowałam
        się jednak kiedyś z lekarzem producenta castagnusa i ten zapewnił mnie o jego
        nieszkodliwości w przypadku poczęcia (ktoś rozpowszechnia dziwne plotki?). Nie wiem.
        • olawlodarczyk1 Re: Castagnus 22.05.07, 19:08
          W tym cyklu przestałam jednka brać w II fazieuncertain Jestem po poronieniu bardzo
          przewrażliwionauncertain W następnym będę myśleć znówwink
          • marta_st1 A ja biore Castagnus na uregulowanie cyklu 25.05.07, 09:38
            po karmieniu piersią i nigdy w życiu mnie tak jajniki nie bolały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka