wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:04 Ja ledwo tu wlazłam a ta nasza Aneczka idzie juz spać, ło rety, ona chyba zaciążona, wkręćmy ją, wkręćmy, niech wątek tętni zyciem, ha ha Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:05 Fajnie Mysia że przyszłaś do nas, tu dostaniesz mnóstwo rad, pytaj o co zechcesz, znamy sie juz z NPR, prawda? ależ ten śwait mały, hi hi Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:06 oj Mjula zdenerwowałam aż sie, nie wiedziałam o co Ci chodzi, myslałam, że musimy sobie odejść, a Ty o krechach II piszesz, jestem zaaaa, tylko jak to zrobić. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:11 Mercy ale jazda z Twoja ciążą, fajnie tak z nienacka, marzyłam o tym całe zycie, ale z moim M to niemozliwe, na studiach raz dwie gumy założył, widział kto takie czary??? Noemi czekam rano na wynik testu, a inne jak się ociągają to niech później nie płaczą, że przegapiły testowanie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:17 Sotie, Nuluska wróżce mogłam zadać tylko jedno pytanie, bo to taka wróżka na gg. Ot wywróżyła, że ja zamknieta w sobie i lękliwa. Inne pewnie wazne rzeczy których nie rozumiem jeszcze, mam wydruk, może z czasem pokumam. O ciąży chyba nic nie widziała, ale ja wiem że jak przycisnę to zajdę, choćby uszami miało wychodzić!!!! Oj Tess wstyd, nie poczytałaś wszystkiego, nie zareagowałas co pisałam, skandal, skandal. Kefirek babciny to na pewno dobra sprawa, sama natura, anie tam globuly od razu. Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:19 tyż chcę taką wróżkę, dawaj namiary raz dwa. Ino niech ciążę widzi Odpowiedz Link
mercy2 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:23 rany skąd wy tę wróżkę wyczarowałyście. Podzielcie się namiarami, skoro boćki sobie nie poradziły to moze wróżka??? Wiosenko Ty tak do testowania namawiasz, ale pliz luknij w mój ff, czy on ciążowy wogóle? Sama byś zatestowała? Dobra lecę w kimkę, rano zobaczę co tam naskrobałyście. Buziaki Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:31 Mercy dla mnie to i zeszły wykres był ciążowy na maksa i cóż. ja tam nie namaiwam do testowania. ja spytam tej wróżki czy się godzi na takie hocki klocki? by podać Jej gg Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:33 Jessu jak ja nienawidzę tej części cyklu......... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:38 Anitaja nie gniewaj się ale czasem wszyustko sie czyta a na wszystko nie sposób odpowiedzieć. A ja Ci powiem tak, jakbyś zaszła w I cyklu starań, to ginka by Ci powiedziała, oho miała pani chyba spore parcie , że tak szybko, a w odwrotnej sytuacji mówi to co mówi, działa w dwie strony, nieprawdaż? ja miałam parcie dwa razy, raz zaszłam w I cykliu, drugi raz w II cyklu teraz mój 7 cykl starań, parcie miałam pierwsze dwa cykle, bo do głowy mi nie przyszło że może byc inaczej niz poprzednio teraz jest jak jest, leci cykl za cyklem i niech sie dzieje wola nieba odnośnie wróżki napisałam na priv-Mjula i Mercy Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:46 kocfffana jesteś Wiosenko ciekawe cóż mi ta wróżka opowie Słuchajcie laski, to kiedy spotkanko urządzamy? A w ogóle to widzę, że nam tu stara wiara szwankuje mocno...nie wytykając palcami Mentaf, Sotie - uspr., bo jeszcze pewno nieogarnięta, ale Kae?, Gorgonia?, no i Poppy-wpadnie 2 zdanka strzeli i znika... Ivince wybaczam sie urlopuje Odpowiedz Link
anitaja Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:48 nie gniewam się, broń boze... tylko nawet chop mi sie juz buntuje, bzykanie na zawolanie a potem jeszcze ten fakt trza było odnotowac, w odpowiedniej rubryce. no i dzisiaj 1dc, wiec same rozumiecie Troche musze odpoczac, podziwiam Was i zycze wiecej wytrwałości. Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:51 Anitaja, rozumiem ten 1dc, aż za dobrze to znam Ale , wiesz tu ławiej ten dzień przetrwać. Mi pomaga Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:53 Anitaja trzym sie. Mjulka ja mam wrażenie że niektóre osoby znikaja, bo nie ma innych, hmmm. ja tam długo nie zniknę. pewnie że mam gorsze dni, ale czasem ciągnę ile wlezie. Socze na NPR i ide lulu. Tess tez jakby mniej pisze. Odpowiedz Link
tessie124 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:55 Sorki Wiosenko, przyznaję się bez bicia, że nie przeczytałam....ale usiedzieć nie mogę;-( ledwo się umyłam a już znowu.... brrr Znalazłam globulki z poprzedniego leczenia MACMIROR coś takiego i zaraz se zaaplikuję... w ciąży nie jestem a zużyć by warto... Tym bardziej, że zanim do lekarza dotrę to @ przyjdzie a wtedy nici z leczenia... Anitaja, ja czuję, że mnie się wsparcie pedagoga przyda w tym roku.... Ja bardziej w dydaktyce nie wychowaniu... no będziemy wychowywać... Mateczki, Wasze podpowiedzi też mile widziane... Muszę lecieć...może jutro Was doczytam... Wiosenko, nadal żadnych nowych fotek nie dostałam... Pozdr Tess. P.S. Co za wróżki na temacie? Musze to doczytać... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:58 Tess łodpowiedziałam. A zdjęcia jutro poslę wieczorem jesli nie dojda. Mam wrażenie że gazeta co chwile szwankuje, często mnie wylogowywuje, tez tak macie? Odpowiedz Link
sotie Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 23:24 Ło rany, to z czego ona wróży przez to gg? toż to jakieś popierdułki są. ide spać, dzięki za usprawiedliwienie, jakas taka rozbita po wakacjach jestem, najchętniej to bym siedziała i gapiła się w sufit bezmyślnie, trwoga mnie ogarnia jak o poniedziałkowym szaleństwie w pracy pomyślę trzymajcie się ciepło, dobranoc Odpowiedz Link
anitaja Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:29 dziewczynki, bylo mi milo, chociaz tak cichutko tu przesiedzialam niezauwazona, ale dowiedzialam sie sporo o glutkach, tempkach i testach, tak wiec wyedukowana juz jestem, ale gin powiedziala ze jak takie parcie na dziecko to nic z tego nie bedzie, wiec troche odpuszczam ale mierzyc bede (tyle ze per rectum a nie w ustach jak do tej pory, dobrze ze nie na odwrot ) trzymam kciuki za Was i za sie!! ale nie omieszkam przeslac fluidki ciazowe Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 31.08.07, 22:22 Annyks my tak dla picu się ciut nakrecamy, a ty jak do tego podchodzisz, zupełnie na sucho? może masz taki charakter, albo już długo sie starasz i zobojetniałaś? ja niby nic nie odczuwam, ale widze siebie czasem jak strasznie sie ciesze jak zobacze dwie krechy, tak sobie wyobrażam Mysia koniecznie zrób sobie podstawowe hormonki, proponuje prl, prg w 7 dpo i monitoring by sie przydał. dziewczynki podpowiedzcie co jeszcze i jak? Odpowiedz Link
mjulka Wiosenko:) i nie tylko:) 31.08.07, 23:31 I ja Ci na priv popisałam balaniuki Tak sobie myślałam, że do 0.00 wysiędzę i piękna, szczęśliwą, obfitą wrześniową listę zrobię, ale chyba nie dam rady(( No może gdyby jeszcze było tu z kim pogadać.... Odpowiedz Link
claire_s Re: Wiosenko:) i nie tylko:) 31.08.07, 23:40 aż tu furczy od nakręcania, nie mogę się doczekać waszych testów! czy mógłby mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić dlaczego ff czasem rysuje czerwone przerywane linie, czasem niebieskie (jak u Wiosenki chyba), a czasem jedną pionową niebieską (Mjulka?). jakoś nie doczytałam, a nie mam zdrowia, żeby tego szukać. Tess, przyjeżdżaj, przyjeżdżaj, ja polecam Walię, którą po prostu pokochałam, to takie cudne zielone miejsce i tak blisko na łono natury... tylko szczerze mówię, że z pracą gorzej niż w Anglii. Odpowiedz Link
mercy2 1 wrzesień!!! 01.09.07, 07:52 Haaaaaaaa i gdzie te wszystkie testowaczki nakręcaczki? Śpią, zamiast testować A ja wstałam raniutko, zatestowała i ................. II krechy się pojawiły !!!! W szoku jestem !!!! Pędzę po drugi test i jutro powtórzę, bo to aż nieprawdopodobne Mjulka, dopiero co listę zrobiłaś, a już musisz aktualizować )) Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: 1 wrzesień!!! MERCY 01.09.07, 09:20 Gratuluje!!! mercy ja wczoraj nie zdążyłam zrobic testa bo niestety gości miałam(. A dziś na działke jade wiec tez juz nie zdąże kupić. Moze wieczorkiem bo bedziemy jakieś większe zakupy robić. Mercy wiedziałam!! czułam to poprostu ja dzic 32 dc i @ dalej nie ma wiec jutro na bank testuje!!(chyba ze cos mi nie pojdzie z zakupami)( Istotka i co czekasz na mnie do niedzieli bo pewnie nie dam rady dzis zatestowac? Jakby co to popołudniu wejde i poczytam co zeście naskrobały pozdrowionka Odpowiedz Link
tessie124 Re: 1 wrzesień!!! MERCY 01.09.07, 09:40 Witajcie, Mercy ło matko, toć Ty chyba ten sam dzień cyklu co ja!!! A Ty co masz mieć z koszyka... jedynkę czy bliźniaki? A już wiem... Gratulacje i trzymam kciuki...))) U mnie to pewnie wymyślicie spadek implantacyjny dzisiaj... a ja raczej wróżę @ za pasem... Po za tym ja tak sie zastanawiam czy ta moja wysoka tempka nie była spowodowana infekcją? Dopiero wczoraj poczułam objawy, ale przecież juz wcześniej coś się musiało dziać... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Claire... 01.09.07, 09:53 Claire ff rysuje przerywana linię jak mu coś nie pasuję tzn nie ma jednoznacznych wyznaczników owul... Ja tak wydedukowałam.. A niebieską to jak sobie sama narysujesz poprzez TUNNIG/OVERRIDE cy cuś... a dlaczego tylko jedną niebieską to już nie wiem... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mysia1807 blizniaki ? czemu nie :)) 01.09.07, 09:58 helo mowicie blizniaki, sa calkiem mozlie od mojego m babcia miala blizniaki, hym ale ja raczej wole pojedynczo hehe choc bym sie nie pogniewala jak by byly blizniaki. Odpowiedz Link
poppy76 Re: blizniaki ? czemu nie :)) 01.09.07, 10:01 Zapomnialabym, trzymam kciuki za reszte testujacych dzis i jutro, bo nei wiem, kiedy testujecie. karpikowa, Ty to naprawde uniki robisz kobieto, do apteki marsz. No chyba ze sie boisz testowac, to wtedy sobie odpusc, kochana i poczekaj pare dni tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link
wiosenka1 cześć dziewczynki 01.09.07, 10:10 ja dzis juz po kłótni z M, ha, czy jest ktos lepszy? wieczorem znajac zycie będę wysłuchiwac, jaka to niedobra jestem, a hormonki aż mi gałami wychodzą dziewczynki do godx 15 zeeeero czasu, chata koszmarnie brudna, pies wnosi piachu tyle że ho ho, dziadek ciapie mi jasne szafki w kuchni, a ja szału dostaje, bo pedantka jestem M z dziadkiem pracuja, a ja cała chata do posprzatania, obiad i młody ma kare od wczoraj, wiec i ten szlochajacy pozdrawiam was serdecznie,m najpóźniej zawitam wieczorkiem, piszcie piszcie, żebym miała co czytać Odpowiedz Link
tessie124 Clair... 01.09.07, 10:13 Clair... pozwól, że zapytam... a gdzie jest Twój wykres ff? Odpowiedz Link
istota lista uaktualniona 01.09.07, 10:19 Mercy – dwie krechy!! Karpikowa81 – 31dc Noemi - 26 dc – www.fertilityfriend.com/home/19f4b4 Wiosenka – 23 dc - www.fertilityfriend.com/home/1b3f61 obawiam sie ze wypadamy z tej listy Istota – jedna krecha Tessie – jedna - a moze za wczesnie bylo na testa ? Anitaja - @ Noemi gdzie jestes?? mialas rano testowac Odpowiedz Link
mjulka Re: cześć dziewczynki 01.09.07, 10:20 no ja też muszę rękawki podkasać i na mopie polatać trochę, bo czuję jak mi się klapki do podłogi kleją A i obiad zgotować jakiś by wypadało, już nie wspomnę o stercie prasowania Wczoraj M zabrał mnie na pakupki, kochany był, mogłam szaleć prawie do woli. I mam zegarek brand new, i portki i trzewiki Ale ja to żyła jestem i zaraz to wszystko na monity przeliczam i testy rzecz jasna I tak sobie myślę, że po kiego mi te nowe fatałaszki, soro lada miesiąc na wadze przybiorę i tylko w worku z juty się dobrze będę czuła Odpowiedz Link
istota mercy!!! 01.09.07, 10:05 strasznie, strasznie sie ciesze! gratulacje ja zatestowalam, zgodnie z przewidywaniem jedna, widocznie twoja kolejka w tej rundzie, ja poczekam do nastepnej. Sciskam Cie mocno. Podeslij jakies fluidki Odpowiedz Link
istota Anitaja 01.09.07, 10:08 niezauwazona? chyba musialas po lebkach czytac bo pierwsze miejsce na mojej liscie nakreconych zajmowalas! Odpowiedz Link
poppy76 Re: 1 wrzesień!!! MERCY 01.09.07, 09:55 Rany, Mercy, ale fajnie))) No to teraz wysylaj nam mnostwo baby dust) Sorry, Mjulka, no malo pisze, ale pamietajcie, ze mi komputer ukradli, a ten stary mojego chlopa to porazka zupelna, zanim si erozgrzeje, to mija kupa czasu, zanim poczytam, chociazby po lebkach, to wiadomo. Zdaze jednego posta walnac i do roboty uciekam. I tak w kolko macieju I tak jakby dola mam , chociaz to bardziej rezygnacja jest. Nie bede dzis marudzic, bo to szczesliwy dzien dla naszej Mercy, Kochana, to Twoj dzien, gratuluje i sciskam, delikatnie Super)))) Tess, nie mam pojecia, jak infekcja dziala na temperature, od wczoraj biore jakies globulki, co mi gin przepisala, a ja nie bralam, bo zapomnialam, wrzucilam do lodowki i tyleA nie chce mi sei wierzyc, ze te moje skoki temp to wina infekcji, ale moze u Ciebie jest inaczej. Odpowiedz Link
mjulka Re: 1 wrzesień!!! MERCY 01.09.07, 10:01 no no Mercy, to pojechałaś I widzisz, dobrze że do 5/6.09 nie czekałaś Na fluidy czekamy zachłannie Gratulacje i cmoki dla Was śle Odpowiedz Link
sotie Re: 1 wrzesień!!! MERCY!!!!!!!!!!!!!!! :D 01.09.07, 11:03 jezu mercy! ale njus )))))) gratulacje serdeczne!!!!!!!! trzymam kciuki ) opowiedz jak te kreski wygladają )))))))) Odpowiedz Link
mercy2 Re: 1 wrzesień!!! MERCY!!!!!!!!!!!!!!! :D 01.09.07, 11:12 Laski to tylko dzięki Wam lub przez Was zatestowałam dzisiaj. Wczoraj wieczorem mi to do głowy przyszło i mój M kazał obowiazkowo testa strzelić. Ja sie tak całą noc stresowałam, ze w końcu przyśniło mi sie, że testuję i są II krechy, normalnie sen proroczy. I takiego cykora rano miałam, że co będzie jak I krecha będzie? Ale nic złapałam za testa i walczę. Czekam te 40 sekund aż mi sie gorąco robi... a tam nieśmiało pojawia się II krecha, bladziutka, ale jest. Czekam jeszcze 5 minut i nawet mój M nie ma wątpliwości, II krechy jak wół stoją ))) Przesyłam zatem każdej z Was osodno masę fluidków wrześniowych, oby ten wrześniowy koszyk był pełen II krech Istota tak mi przykro, ale co się odwlecze to nie uciecze pamiętaj o tym !!! Dobra spece moi - kiedy mam teraz iść do gina??? Boo kto czytał moją historię to wie kiedy poprzednio poszłam, hehehehe. Miłego weekendu życzę Wam wszystkim P.S. Mam nadzieję, że mimo iż wyskoczyły mi te II krechy to mnie z wątku nie pogonicie ??? Odpowiedz Link
tessie124 Re: 1 wrzesień!!! MERCY!!!!!!!!!!!!!!! :D 01.09.07, 12:02 No co Ty Mercy? Będziesz nam tu etatowo nowe wątki otwierać, nowe koszyki szykować i fluidkowy deszcz spuszczać a najlepiej ulewę! A co na to ff kiedy wyznaczył Ci termin... 13.05? Do gina to sama nie wiem... poczekaj aż betę zrobisz i nie rób za wcześnie usg, niech się dzidzia spokojnie zagnieżdża i rośnie. Głaski dla Ciebie i Dzidzi... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
nuluska Re: 1 wrzesień!!! MERCY!!!!!!!!!!!!!!! :D 01.09.07, 12:13 Mercy!!! Gratuluję!!! Tessi dobrze prawi najpierw beta a z ginem poczekaj jeszcze chwilkę. Kurczę ale się cieszę. Odpowiedz Link
mjulka Re: 1 wrzesień!!! MERCY!!!!!!!!!!!!!!! :D 01.09.07, 12:29 Dziewczynki, tak mnie rozmarzyły te II krechy Mercy, że nie chce mi sie sprzątać Dajcie mi kopa na rozpęd Odpowiedz Link
aregiec Re: 1 wrzesień!!! MERCY!!!!!!!!!!!!!!! :D 01.09.07, 12:43 Wczoraj poczytalam, ze dzis tyle testujacych ma byc wiec choc roboty mam tyle, musialam z ciekawosci wpasc na chwile i co? GRATULACJE Mercy!!! Strasznie sie ciesze i mam nadzieje ze wrzesien bedzie szczesliwy jeszcze dla wielu z nas. Poślij nam toche fluidkow plizz! Miłego dzionka! Ja niestety na 15 do pracy ide wiec zajrze do Was dopiero jutro! Buźka wielka! Odpowiedz Link
mercy2 Re: 1 wrzesień!!! MERCY!!!!!!!!!!!!!!! :D 01.09.07, 12:59 Dzięki dziewczyny ))) Tess - ja nawet nie wiem gdzie mam sprawdzić na ff kiedy termin, ale 13.05 prawdopodobny. Ja w domku mam taką tabelkę i wyszło mi z niej 10.05. Najlepsze jest to, że synka mam z 08.05, a termin z nim miałam 12.05, ale jazda ))) Na życzenie specjalne otwierać będę nowe wąteczki A co w koszyku jest sporo dzieci do rozdzielenia A fluidków Wam ślę ogromne ilości --------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------- Kurczę jeszcze w to nie mogę uwierzyć. Moze to jeszcze sen ??? Ale mam stracha...oby wszystko poszło dobrze -- Szymonek ma małżeństwem jesteśmy ff Odpowiedz Link
tessie124 Re: 1 wrzesień!!! MERCY!!!!!!!!!!!!!!! :D 01.09.07, 13:25 Mercy dobrze będzie, a termin też dobrze wróży... Moja mama poczynała swoje dzieci w czerwcu i skutek taki, że ja i moja siostra to prawie bliźniaczki.... hehehe 6 lat różnicy... Ona 8 marca urodzona a ja 9 marca bo leniwa i o godzinie 0.50 się urodziłam.... W dzieciństwie to pamiętam 2 torty były))) i razem obchodziłyśmy urodziny.... Także nie stresuj się piękna data i w najgorszy upał latem nie będziesz z brzuchem chodzić... A dziecko odchowasz zanim zima nadejdzie... Bardzo dobrze....)) Pozdrawiam podwójnie... Tess. Odpowiedz Link
aneczka_78 Mercy - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 01.09.07, 13:47 Jejku jak ja rano byłam przejęta tym spadkiem że twoich II krech nie zauważyłam. Jeszcze raz gratuluję i łapię fluidki To może i ja dostanę podpowiedz - testowac - czy czekac?? Odpowiedz Link
mjulka Re: Mercy - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 01.09.07, 13:52 Aneczko tesuj koniecznie Oglądałam Twój wykres Dawaj dawaj, więcej fuidków do łapania będzie A chętnych masa Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Mercy - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 01.09.07, 14:28 Poczekam do jutra i zobaczę jak tempka, ale nic nie obiecuję. Oczywiście nie dam się wkręcić. Jajniki i podbrzusze pobolewaja czyli chyba @ sie zbliża. No ale październikowy koszyk tez chyba coś będzie miał do rozdania. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Mercy - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 01.09.07, 15:27 Mercy gratuluję!!!! To nie sen kochana Dziewczyny a co z mentafolią sie dzieje? Nie było mnie troche i nie wiem czy u niej wsio ok? Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Mercy - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 01.09.07, 16:31 Co z Wami?? Nikogo niema?? Wyjechały, śpią?? Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 01.09.07, 16:38 testują pewnie cichaczem Mercy, a Ty może jakieś objawy byś zdradziła Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 01.09.07, 16:43 Dobrze pamiętam że Istota miała dziś testować?? Odpowiedz Link
istota Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 01.09.07, 18:54 Aneczka po lebkach czytasz miala testowac i testowala, z jedna krecha niestety mialam cicha nadzieje ze moze mi pani na usg jakies dziecie wyluka a tu nic, malo tego miala problem zeby mi znalesc jeden jajnik, tak sobie myslalam jak to wam wyszukuja pecherzyki i jakies plyny w zatokach jak moja miala problem ze znalezieniem jajnika ale w koncu znalazla i powiedziala ze wszystko ok (tez mi pociecha) a jeszcze siedzac w tej glupiej poczekalni z pelnym pecherzem sobie myslalam ze jakby poszlo zgodnie z planem to bym byla teraz w 8 miesiacu i sie zdolowalam na maksa ide sprzatac, milego popoludnia Odpowiedz Link
aneczka_78 Istota.......... 01.09.07, 19:13 ........ czytam, czytam ale jakaś zakręcona jestem Odpowiedz Link
karpikowa81 testowanie:)) 01.09.07, 20:24 witam was dziewczyny!! widze ze sie tu troche pusto zrobiło. No wreszcie kupiłam ten test ale zrobie go dopiero jutro rano. Nadodatek nie wiem czy mam jeszcze ochote go robić bo pokłuciłam sie oczywiście z M i mi sie już wszystkiego odechciało. Ale co tam najwyżej ja sama bede sie jutro rano cieszyc z II kreseczek)(miejmy nadzieje) Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: testowanie:)) 01.09.07, 20:25 Aha istotka przykro mi ze I wyszła ale w prezyszłym miesiącu ci sie napewno poszcześći no dziś juz 32dc i @ w dalszym ciągu brak zapomniałam tego wcześniej napisac Odpowiedz Link
mercy2 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 01.09.07, 16:43 Mjulka, właśnie nie ma rzadnych objawów @ i to jest najlebszy z objawów, hehehehehe. Na inne "atrakcje" przyjdzie pora za jakiś czas Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 01.09.07, 21:01 Mercy i jak radość, niedowierzanie, spodziewałaś się? widzę że dobrze obsatwiałam Mjulka moja kulia mówi że Tyu nastepna czyzby Ivinka wróciła, wykresik jakby uzup[ełnieony biore się za czytanie Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 01.09.07, 21:05 Sotie to tarot, do mnie niestety nie przemawiaja wogóle wróżby, ale spróbowałam. Od poniedziałku do pracy? MMju;la moja poczta znów nie hulla, nie wiem co jest grane, próbuje często i za któryms razem sie udaje, będe próbowała. I co Tess zdjecia jeszcze raz wysłać, wysyłam z prywatnej poczty, bo gazeta mnie dość leczy? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 01.09.07, 21:07 Aneczka niekoniecznie spada. Mercy przyznam się na początku zazdrość jak cholera, ale pomimo tego bardzo sie cieszę, fajowo. Jakby pierwsza z nas, pierwsza z dziewczyn, która jest z nami na wątku od dawna. Bardzo sie ciesze, ochłonełam z zazdrości. Tłumacze sobie że to było do przewidzenia. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 01.09.07, 21:23 Wiosenko spada.... zawsze zaczyna tak delikatnie żeby mniej bolało. Czuję @ juz na plecach, jajniki kłują. Chociaż jeszcze piersi nie bola narazie urosły ale z tym też różnie bywa Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 01.09.07, 21:24 Karpikowa testuj bedziesz nastepna z II, alez posypie sie. Claire u Mjulki tylko jedna, bo Mjulka nie wpisuje tempek i FF wariuje, nie wie biedny co ma robic. Mjulka fajnie z zakupkami, kurcze ja zawsze patrzee co w promocji, teraz 8 kg do przodu, nawet sie nie pcham do przymierzalni, bo dół na 100%. Dzis pierwszy dzień ścisłej zdrowej diety. No M migdały w czekoladzie kupił, nie wytrzymałam ze 300kcal wpadło. Oj koniec. Mercy czytam i dalej czytam, cudownie, alez nerwy, dlatego ja nie testuje, bo sie boję. Co za fart, oby jeszcze sie troche za Tobą posypało, fajnie fajnie. Mercy do gina w 8tc, wczesniej nie ma po co. Zobaczysz jak szybki=o minie,a u nas bedziesz na etacie, bo tak jak Tessi prawi, watki szczęśliwe zakładac bedziesz. Łapie fluidki, chyba cosik jeszcze zostało. Czy czasem cos wtym nie jest, ja Jasia urodziłam 29.05 (termin miałam na 10.06), druga dzidzia miała byc na 10.07, bardzo bliskie terminy, moja mama ja ur. 06.12, mój brat 21.11, ale termin był na 06.12. Może ja faktycznie zajde wrzesień/październik bo to moje dotychczasowe miesiace. Aneczka to żaden spadek, na moim ciążowym też tak było. Hej główka do góry, dogonimy Mercy. Mentaf sie nie dozywa, kurcze może co sie Jej stało? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 01.09.07, 21:31 Aneczka nie połebkach czyta, tylko zaczyna czytać i syn z M przekładaja ja do wyra, bo zasypia z nosem w monitorze!!! ha ha Aneczko niech i spada, co tam, przezyjemy to razem. Istotko kochana nie łap doła, prawda że lepiej nie testować, ja wolę jak mnie zalewa, ha ha ja tak se gadam, to moje zalewanie. No Karpikowa to i sama nie jestem, tez sie pokłuciłam z M, ale rano. Byłam pierwsza, ha ha. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 01.09.07, 21:34 hahahahhahaha Po części wiosenka ma rację Jak mnie zaleje bedzie trochę smutno, ale mam nadzieję dołą nie łapać Jeżeli druga dzidzię mam mięć w pobliżu Dawida to sobie jeszcze poczekam - do stycznia. Odpowiedz Link
aneczka_78 Karpikowa..... 01.09.07, 21:38 .... to jutro rano czekamy na wieści. Tylko nas nie przetrzymuj. Ps. jutro wstane tempke zmierzyc i sobie pośpie bo młody śpi dziś u dziadkow Odpowiedz Link
tessie124 Idzie Wrzesień koszyk Bliźniąt niesie... 01.09.07, 21:49 Już to pisałam na innym wątku, ale jestem nawiedzona, więc powtórzę... Mnie się marzą bliźnięta i wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują mi, że będą u mnie bliźnięta... A jeśli zajdę we wrześniu to naprawdę będą Bliźnięta... tyle, że zodiakowe!Ale numer... Ciekawe która jeszcze załapie się na 'moje' bliźnięta...? Wiosenko, zaraz sprawdzę pocztę... U mnie zaczęło się plamienie, więc pewnie @ niebawem... i nowy cykl... W tym cyklu szaleję.... najpierw gorąca kąpiel a później bzyk 9dc, kąpiel i bzyk 14dc, 16dc, 18dc... Może się uda z tymi Bliźniętami tym razem... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: Idzie Wrzesień koszyk Bliźniąt niesie... 01.09.07, 21:53 Dostałam maila, Wiosenko, ale fotek nie.... Sorry za czytanie po łebkach.... buuuuuu Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Idzie Wrzesień koszyk Bliźniąt niesie... 01.09.07, 21:59 Tess bo ja wysłałam dwa maile, jedna info z gazety, a ze zdjęciami z prywatnej i to przed chwila Odpowiedz Link
wiosenka1 ha 01.09.07, 21:49 mój młody dzis sobie zazyczył przenieść łózko do nas, ot atrakcja, więc sobie nie pospimy, a i pies w nocy wstaje na siusiu, pokoi kilka jest a wszyscy z psem spimy w jednym, dobre psina rosnie w oczach, wyzsza się zrobiła, za miesiąc podesle fotki to bedzie widać różnicę tess wysyłam foty skoro nic nie piszesz Odpowiedz Link
wiosenka1 dobrej nocki 01.09.07, 21:58 dziewczynki Sotie nasza kochana nie chce wytykac, ale mało oj mało nas wpierasz swoja pogoda ducha. Ile czasu potrzebujesz na otrząśnięcie się z wojazy, hmmm? Dobra pytanko: bierzesz clo plus monit? czy bez monitu? czy czuje się przepychanie rurek przez jajowody? jak długo trwa wszystko od położenia się do wstania, to sie leży czy na helikopterze sie fruwa? ból krótki czy minutowy? ha chodzi o hsg, dawaj dawaj, musze wiedziec na co sie nastawić Odpowiedz Link
claire_s Re: dobrej nocki 01.09.07, 22:09 Mercy, ale fajnie masz... to równo 4 lata między dziećmi będą? u mnie już 4 nie będzie, dobrze jak w 5 się zmieszczę bardzo chciałam 3 lata różnicy, no ale w życiu trudno wszystko pogodzić i zaplanować... Wiosenko, a Twoja druga dzidzia miała być w tym lipcu czy rok temu? Mam nadzieję, że nie uraziłam Cię pytaniem. Tess, no jak to gdzie mam tempki, w stopce oczywiście. no i szkoda, że spadła Ci tempka, ale to na pewno dlatego, żebyś mogła odebrać wrześniowe bliźniaki! Odpowiedz Link
tessie124 Re: dobrej nocki 01.09.07, 22:19 To ja rzeczywiście czytam po łebkach, albo słabo u mnie czytanie ze zrozumieniem hehehe szukałam Twojego wykresu na wątku z listą.... Tam są wszystkie wykresy i nie mogłam znaleźć Twojego... Bo tam chyba Cię nie ma... czy tokso mi już na przysadkę padła... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: dobrej nocki 01.09.07, 22:35 dobranoc dziewczyny nadrobiłam zaległości i dzieki za trzymanie jutro rano kciukow pozdrowionka Odpowiedz Link
sotie Re: estem estem 01.09.07, 23:14 Wiosenko, ja zawsze wspieram, ale dziś lekko zajęci byliśmy - obiadek u mamy i opowieści krymskie, potem wizytacja znajomej, przed chwilą dopiero wyszła. poz tym umieram normalnie, mam taki kaszel suchy, że mi pŁuca wyrywa, szlag by to. i nic nie pomaga... oby do poniedziaŁku przeszło, bo bedę cherlać w robocie clo biorę, znaczy już skończyłam, bo był w 3-7dc, monit pierwszy - 11dc i zobaczymy co się będzie działo. do gina już się umówiłam. co do hsg, to ja osobiście leżaŁam na rentgenie (musiałam się wczołgać pod maszyne ) z nogami na podkolannikach takich dostawionych, gin założył ustrojstwo i to ociupinę bolało, takie dotkliwe uszczypnięcia, ale trwały dosłownie po 3 sekundy i potem luz, żadnych innych dyskomfortów nie odczuwałam absolutnie. rurek w jajowodach też żadnych nie czułam. i tak sobie poleżałam pewno z 10 minut, bo czekaliśmy na panią radiolog, w końcu przyszła, gin wpuścił kontrast - bezboleśnie, cyknęli fotę, pokomentowali i luz, kazali wstać, dali ligninę i polazłam 3 piętra po schodach na ginekologię. cały zabieg to trwał może z 10 minut, może mniej. z czego zakładanie samego sprzętu co najmniej połowę, w sumie bardzo któtko, byłam wielce zdziwiona, że już po wszystkim, bo przygotowana psychicznie byłam na długotrwające tortury, a to w sumie był pikuś. a i ja miałam całkiem na zywca, bez jaska, bez niczego, nawet tabletek nie brałam, ale wiem że różnie robią, przeważnie coś dają. także da się przeżyć naprawdę. mam nadzieję, że wyczerpująco odpowiedziałam, ale jak cokolwiek pominęłam, to wal śmiało śledzę was w miarę możliwości buziaki* Odpowiedz Link
malutka1939 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 01.09.07, 22:58 o i ja się z M pokłóciłam, ale już przeprosiłam, grzeczna dziewczynka jestem , teraz siedze jem morelki suszone, dobre na endo, pije piwko, nie winko i czekam na @ a PMS mnie wykańcza! Odpowiedz Link
karpikowa81 jestem w szoku!! 02.09.07, 09:26 dzień dobry DZiewczyny kochane!! No i nakrecaczki nakręciłyście mnie i sa II piękne czerwone krechy ) ja jeszcze nie oprzytomniałam)hihi Odpowiedz Link
aneczka_78 Karpikowa....... 02.09.07, 09:47 ...Wiedziałam. GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ślij nam tu fluidki. U mnie w dalszym ciągu tempka spada No cóż ja muszę chyba sobie poczekać. Odpowiedz Link
poppy76 Re: Karpikowa....... 02.09.07, 10:03 )) A juz myslalam, ze wszystkie spia Fajnie, ale sie posypalo, a to dopiero 2wrzesnia. Karpikowa i Mercy, dbajcie o siebie, teraz to juz wyjscia nie ma)) Cmoki Spadam do pracy. pa Odpowiedz Link
claire_s Re: Karpikowa....... 02.09.07, 10:13 Karpikowa, gratulacje! dobrze kojarzę, że to pierwszy cykl starań? ech, wy młodziutkie szczęściary )))))))))) Odpowiedz Link
mentafolia dziewczyny kochane 02.09.07, 10:24 Przepraszam Was,że tak zniknęłam bez zapowiedzi.We wtorek po południu dostałam telefon,że moja matka leży w szpitalu z podejrzeniem udaru...no i musiałam wyjeżdżać w ekspresowym tempie. Wróciłam dzisiaj w nocy,ledwo wstałam to do Was przyszłam tłumaczyć się. Widziałam wątek Wiosenki gdzie jestem,jesteście kochane,Malutka,Sotie Nic jeszcze nie czyrałam,ale widzę nowe osoby - cześć. Muszę się jakoś ogarnąć,bo jestem w totalnej rozsypce.Ducha i ciała. Odpowiedz Link
aneczka_78 Mentaf.. 02.09.07, 10:36 przytulam, dużo zdrówka dla mamy. Wiem co czujesz, ja przechodziłam to ponad rok temu, jestem z Tobą kochana. Odpowiedz Link
mercy2 Re: Mentaf.. 02.09.07, 10:47 Mentafolia wreszcie !!!! Kobieto, stresa nam zadałaś. Oby z mamą jak najszybciej było dobrze. Przytulam Cię mocno, i trzymaj się dobrą energię mamie przekazuj. Karpikowa !!!! No moje gratulacje )))) Trzeba było jedna testa szybciej zrobi to już byś się wcześniej cieszyła. Ale podziwiam za wytrwałoś samego początku mówiłaś o teście w niedzielę To na kiedy masz termin? Też na maj się łąpiesz ? Wiosenko, dzięki za wsaprcie Ja jeszcze nie ochłonęłam i cyba to do mnie nie dotarło. Dotrze jak gin mi na usg potiwerdzi, bo jak nie zobaczę to nie uwierzę, hehehehe. Miłej niedzieli dziewczynki Odpowiedz Link
mentafolia Re: Mentaf.. 02.09.07, 10:50 Dzięki dziewczyny,że o mnie nie zapomniałyście. Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy. I jeszcze raz przepraszam. Odpowiedz Link
mentafolia Re: dziewczyny kochane 02.09.07, 10:48 Mercy,wiedziałam,że uda Ci się jako pierwszej z nas.Twoje wykresy mówiły same za siebie Sotie,myślałam,że wrócicie we trójkę.Szkoda.Czyli znowu czekamy,tak? Tess,tokso się nie martw.Jestes w super sytuacji.Masz przeciwciała,to tak jakbyś się szczepiła. Wiosenko,bardzo jestem ciekawa Twojego obecnego cyklu i piątkowego progesteronu.Wstawaj już i wrzuć dzisiejszą tempkę. Ivinki jeszcze niet.Ta to się nawakacjuje. Claire,Twojego wykresu poantykowego tez jestem ciekawa.Moja koleżanka ma z takich cykli dwoje dzieci.Ale farciara Aneczka,powtórzę za Wiosenką - niech de spada.Przyjdzie taki cykl,że wzrośnie. Ja nie mam pomiarów,ale dzisiaj 30dc.W ciąży pewnie nie jestem,brzuch juz napiernicza na @. Odpowiedz Link
wiosenka1 ale jaja 02.09.07, 10:50 juz po liście wiem, że kolejna w ciąży Karpikowa no wcale karpia nie strzeliłam, to przeciez też było do przewidzenia codziennie któraś w ciąży, fajnie fajnie, wreszcie cos się dzieje Odpowiedz Link
wiosenka1 Karpikowa 02.09.07, 10:51 ściskam Cie mocno, zostań u nas i nie odchodź, z czasem i tak przywiążesz sie do innego forum, ale nie zapomnisz o nas? gratulacje, gratulacje, czy M szczęśliwy? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 11:08 Claire nie urażasz spok, rodziłam w 30tc ale rok temu, bo rok musiałam odczekać ze starankami. Sotie cirpliwqie czekamy na fotki z Krymu. Ja tez na radiologi bedę, acha czyli tak to działa. Ha do bra juz nie pisz ile było uszczypnięć po 3 sekundy. Dzieki dzieki. A starać się w tym cyklu mozna czy nie, naturalnie, albo na clo? Spytam gina, w sumie juz go nie będę widziała do zabiegu, ale zadzwonie, ale rzeknij co wiesz? Tak Aneczko tempka leci, u mnie też, więc jestesmy dwie. Fajno Mentaf że juz jesteś. A z mamą to w sumie co wyszło? Ile ma latek? Trzymam kciuki. Dzis tempka ciut zakłoócona, wstałam później i odjęłam, co ma byc to bedzie. Tak Mercy wykresy sa zajebiste poprostu. Odpowiedz Link
wiosenka1 Mentaf 02.09.07, 11:15 dobrze że wróciłas, czarne mysli miałam. Dzis na obiadek jeszcze jeden dziadek przyjeżdża, serwuje ziemniaki (wolałabym ryż, ale w tyg to ziemniaków własnie nie obieram), piersi kawałki moczone w maslance, póżniej się je obtacza w kruszonych krakersach słonych, do piekarnika dosłownie na 15 minut, i do tego marchewak z groszkiem na masełku, i nie tam żadne mrożonki, marchewka grubo krojona byle jak nie tam od razu w kostkę, tak lubie, mniam mniam Odpowiedz Link
mentafolia Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 11:27 Mama miała udar,bardzo lekki na szczęście. Ma tylko odrobinę sparaliżowaną jedną rękę,ale ponoć ma się to cofnąć.Czeka ją teraz rehabilitacja. Ciężko mi dziewczyny.Cała ta sytuacja dała mi wiele do myslenia. Teraz czuję jak powietrze ze mnie ulatuje.Już ryczę.A co tam,popłaczę sobie,to szybciej dojde do siebie. Muszę jechać po jakieś zakupy,nic w domu nie mam.Mleko tylko i jakiś zgniły pomidor wala się po lodówce. Odpowiedz Link
aneczka_78 Mentafolia 02.09.07, 11:34 Płacz kochana to Ci napewno pomoże. Mój tato miał niewładną prawą stronę i był miesiąc w śpiączce. Doszedł do siebie. Chodzi, mówi potrafi sam zrobić wszystko koło siebie, jeszcze troszkę pamięć nie ta ale wszystko w swoim czasie. Także kochana głowa do góry teraz drunt to dobra rehabilitacja. My na samym początku rehabilitantkę codziennie prywatnie. Odpowiedz Link
sotie Re: Mentafolia 02.09.07, 11:54 Mentafolijko kochana, dobrze że już jesteś współczuję bardzo i bardzo mocno Cię przytulam. mam nadzieję, że Mama wyjdzie obronną ręką. na szczęście nasze mamy to silne kobiety. będzie dobrze zobaczysz pozbieraj się. Wiosenko, uszczypnięć 2 lub 3 czułam, kazał mi kasłać wtedy, chyba żeby łatwiej weszło. gin mówił, że starać się spoko można, ale czy na clo to pojęcia nie mam. na logikę myślę, że tylko naturalnie. a szanse w tym cyklu chyba niewielkie, w najbliższych na pewno zwiększone. karpiowa, fuksiaro gartulacje chora jestem i nic mi się nie chce, zdjęć obrabiać również, ale kiedyś na pewno zaprezentuję co nieco. ściskam Was niedzielnie i jeszcze raz duży buziak dla Mentafolii Odpowiedz Link
tessie124 Re: Mentafolia 02.09.07, 11:57 Witajcie, Mentafolia, przykro mi, współczuję;-( Nie trać wiary, że wszystko będzie dobrze... Dobrze, że już jesteś... Brakowało tu Ciebie... tak tak i Twojego poczucia humoru też U mnie dzisiaj chyba pierwszy dzień @... bo jakieś to plamienie większe....zobaczę później...tempki nie mierzyłam bo po co....I nawet nieźle wyszło, bo od poniedz praca i za parę dni nowa tempka i o nowej porze może być... Wiosenko, w cyklu w którym masz hsg nie wolno zajść w ciążę, zresztą jest to utrudnione bo hsg w 1 poł cyklu sie robi. Nie wolno a to dlatego, że grozi to ciążą pozamaciczną.... Wpuszczają tam kontrast do macicy i jajowodów i po tym cały narząd musi dojść do siebie. Kontrast się wchłonie a jakieś resztki to pewnie z nast @. Poza tym, prześwietlą Cię promieniami rtg, więc chyba lepiej zachodzić w ciążę w następnym cyklu po prześwietleniu a nie tym samym... Dlatego ja chociaż mam mieć laparoskopię w październiku, to nawet nie myślę o tym by starać się też w październiku. Ty staraj się w październiku, a ja w listopadzie i może tak z rozpędu nam obu się uda.... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Mentafolia 02.09.07, 12:04 karpikowa gratuluję!! Mentafolia wreszcie jesteś ufff, tak myślałam sobie ze chyba coś się wydażyło skoro cię nie ma, obstawiałam jeszcze ze jesteś w ciaży i wstrzelisz nam się z INFO po kilku dniach nieobecności, ale kto wie Ja czekam na @ ale brzuch nie boli, zewby tylko przyszła dzis lub jutro bo czas leci... a mnie zalezy na czasie w tym cyklu zeby zacząc wreszcie Odpowiedz Link
mentafolia laski moje 02.09.07, 12:17 Tess,naprawdę brakowało Ci mnie?)Myślałam,że odetchnęłaś z ulgą DD A tak serio to dzięki. Sotie Malutka{),miałabym Was opuscić po zobaczeniu II ? A dlaczego?Pierwsze się o nich dowiecie haha.Ja nie z tych osób,które po dojściu do celu odwracają się dupą.W wyluzowanie tez nie wierzę.Między bajki i mity greckie można je wsadzić ) Jesli chodzi o rtg,to nie trzeba czekać do następnego cyklu.Dawka promieniowania którą otrzymujemy nie zmniejsza się z czasem,nie ulega rozkładowi,ani nie wyparowuje,lecz się kumuluje,więc jesli o to chodzi to staraniom rtg w niczym nie przeszkadza.Byleby nie prześwietlać się jak już w te ciąże pozachodzimy Odpowiedz Link
tessie124 Re: laski moje 02.09.07, 12:26 Mentafolia jak możesz? No jasne, że mi Cię brakowało! Twojego sprowadzania na ziemię, Twojej pewności siebie, Twoich przycinków (tylko proszę nie przesadź teraz w drugą stronę Twojego zdrowego rozsądku i wiedzy też np jak z tym rtg...To każde napromieniowanie i prześwietlenie kumuluje się??? O jejku to ja już powinnam świecić... Głowa do góry Mentafolia Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mentafolia Re: laski moje 02.09.07, 12:37 Tess,to mam nadzieję,ze nigdy Cię nie uraziłam.Serio. Pewna siebie raczej nie jestem,ale dziubdziania,tiutania i takiego nakręcania bez podstaw nie umiem. Tak Tess,każda dawka promieniowania X,jaką kiedykolwiek otrzymaliśmy kumuluje się w naszym organiźmie.Niestety nie ulatnia się. Są specjalne tabele określające ilości rocznych dawek dopuszczalnych na daną część ciała. Odpowiedz Link
tessie124 Re: laski moje 02.09.07, 13:03 Mentafolia brakowało Ciebie i już. To ja chyba już nic sobie nie prześwietlę...;-( Może za 30 lat... na coś sie skuszę...he hehehe Odpowiedz Link
agulka1001 mentafolia 02.09.07, 13:03 nie odzywalam sie,ale czytalam wszystkie wątki,gdzie moglabys sie pojawic i tez juz sie martwilam,co z Tobą....bo kogo jak kogo (bez onrazy dziewczynki oczywiscie) ale Ciebie nie moze zabraknąc (czytaj- musisz sie udzielac hehehehe)! zycze,aby mama szybciutko wrocila do zdrowia!pozdrowienia! Odpowiedz Link
justyna824 Re: laski moje 02.09.07, 12:38 dziewczyny witam was serdecznie w niedizelne popołudnie.wszystkim z II kreseczkami gratuluje z całego serduszka i łapie fluidki ja dziś zaczynam 5 cykl starań.Ściskajcie kciuki moje drogiedodam ze jestem po pierwszej dawce clo.Buziole dla wszystkich Odpowiedz Link
nuluska Re: Mentafolia 02.09.07, 12:10 Mentafolia, współczuję i mocno przytulam. Nie trać wiary, wszystko się dobrze skończy. Karpikowa gratulacje fuksiaro! Mnie też czeka hsg i też czytam na tem temat co się da. I z tego co wiedzę jedni lekarze zabraniają staranek w tym cyklu a inni nie znajdują przeciwskazań. Mnie na logike wychodzi, że lepiej się w tym cyklu powstrzymać od staranek. Ale szczerze mówiąc to pierwszy raz słyszę o tym że może to grozić ciążą pozamaciczną. Tessi dlaczego? Odpowiedz Link
tessie124 Re: Mentafolia 02.09.07, 12:19 Nie pamiętam skąd to wiem czy gdzie usłyszałam, ale wydaje mi się, że to chodzi o to, że jeśli jajowody były niedrożne i zostały udrożnione to wciąż mogą być wąskie i jajo może mieć utrudnione przemieszczanie się... Nie jestem do końca pewna. Poza tym mogą tam być jeszcze resztki po kontraście, które mogą zatrzymać zapłodnione jajo w jajowodzie. Mimo wszystko hsg to jednak metoda do pewnego stopnia inwazyjna. Poza tym kontrast chyba zniszczy śluz, nie wiem. Ja nie będę ryzykować. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Mentafolia 02.09.07, 12:31 mentafolia nie chodziło mi o to ze nas zostawisz tylko wytrzymasz w niepewności i napiszesz o II krechach jak bys nas zostawiła to bym cię znalazła w tym naszym mieście i chyba kopa dała Odpowiedz Link
claire_s Re: Mentafolia 02.09.07, 15:04 Mentafolia, mam nadzieję, że mama szybko dojdzie do siebie... czasem sobie myślę, że jak moim rodzicom zacznie się coś dziać z racji wieku, to chyba będę wracać do Polski, nie wyobrażam sobie nie móc być wtedy blisko nich... Wiosenko, nie wiedziałam, że jesteś aż po tak trudnych przejściach... podziwiam Cię w dwójnasób za optymizm, humor i podejście do życia... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 15:28 Mentafolia szczęście że lekki udar, trzymaj sie kobieto, zrób pakupki, najedz się, mi by humor poprawił sie, ha bo ja dietuje od wczoraj. Wszystko bedzie dobrze, mama wróci do zdrowia. Buziaki. Sotie tez nam wracaj do zdrowia. Gardłowe sprawy Cie dopadły? Dzieki za wyczerpujace odpowiedzi, bardzo dzięki. Tess no cos Mjulka kiedys pisała, wiem, że Ona jechała bez trzymanki, ale chyba nie wolno tak mi sie zdaje, lepiej miesiąc poczekać niż później zmagać się z cp. No wreszcie Tess piszesz jak ludzie, pełna pogody i optymizmu, tak kochana trzymaj. Cześć Justynka, witam witam, a dzieci ju z mata czy nie? Claire to nigdy nie zabliźniona rana, ale trzeba sie nauczyc żyć ciut inaczej. Kilka takich przejść w życiu i mozna zdebilowac. Wówczas człowiek rozumie (domyśla) co znaczy stracic dziecko 5-10-15- 25 letnie, poronienie to namiastka. Dobra koniec pesymistycznych wypowiedzi. My juz po obiadku, brzuchy pełne, jeszcze do tych piersi w pokruszonych krakersach daje sie zaziki, mniam. Odpowiedz Link
mentafolia Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 15:44 Wiosenko,co to są zaziki? A co do przejść,to powiem Wam,że człowiek to na szczęście takie stworzenie,które zniesie absolutnie wszystko. Jedni gorzej,inni lepiej,ale każdy jakos da radę.Przy czy Ty Wiosenko to raczej z tych silnych optymistów Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 16:18 dziewczyny sle fluidki `````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````` a tak wogole to dzieki za gratulacje i zyczenia. Wiosenka ja napewno tak szybkowas nie zostawiem aha ktos pytał czy to 1 miesiąc staranek nie to 2 cykl. pierwszy prawdopodobnie naturalne poronienie było aha Wiosenka Maz sie cieszy bardzo juz mowi ze same ważywka powinnam jesc. pozdrowionka wroce pozniej Odpowiedz Link
sotie Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 17:53 Mentafolia, Wiosenka chyba miała na myśli tzatziki tak se tylko przyszłam do Was westchnąć. przeziebiłam się w środku wyjazdu, kurowałam się tam, ale jednocześnie korzystałam z zycia, niby przeszło, ale przy końcówce znów chwyciło, tym razem kaszel i to taki cholerny, że żyć nie daje. nie widzę się jutro w pracy biorę jakieś tabletki i syrop, ale nie wiem czy po nich nie jest jeszcze gorzej... no to się wyżaliłam no Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 18:02 Jestem i ja i nie wiem od czego zacząć Czy gratulować, czy się witać? Karpikowa, no Ty mnie nie zasjoczyłaś dziewczyno jakoś, dobrego wsjego Mentafolia, widzę i nie dowierzam. Dobrze, że jesteś. I zjebkę za tempki na dzień dobry posłałaś Wiosenko, czy Twoja szklana kula często szwankuje?, a siebie tam czasem nie wypatrzyłaś? Ja się cały weekend romansowałam z M, kino, kolacja, wino (na endo oczywiście!). Dziś wycieczka rowerowa, ogólnie b. miły weekend. Szkoda, że już się kończy( Odpowiedz Link
karpikowa81 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 18:56 No jestem troche przy kompie musze troche sie podokształcać. dziewczyny powiedzcie mi za to co ja terz mam zrobic?? Isc do lekarza zeby mi skierowanie na badania dał czy co? Do ogolnego czy do gina? hmm sama juz nie wiem co robic bo gn i tak nie stwierdzi teraz ciąży jeszcze. Odpowiedz Link
ivinka275 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 19:31 Bry pourlopowe wszystkim paniom )) Mercy, gratuluję Słonko jak nie wiem, wypoczęta po urlopie to i w domowych pieleszach dwie krechy zmalowane, super )) Megisa, Ty to normalnie hirou jesteś, trzymam kiuki oj mocno za Cię! Brazbol, Karpikowa, jeszcze się chyba nie poznałyśmy, a już uciekacie z naszego forum? Nieładnie Gratuluje najmocniej Poczytam Was jutro wieczorkiem, ładną lekturę mi naszykowałyście!!! Sotie też chora? Ja na urlop wyjeżdżałam z anginą, buu, odchorowałam swoje, a pod koniec też wróciło wsjo, teraz tylko refleks ćwiczę, żeby się przy kichaniu nie zasmarkać na amen. I myślałam, że jutro powoli będę z powrotem wdrażać się w pracę, a tu mię z marszu na szkolenie wysyłają, cały tydz jak w mordę szczelił Nie wiem co u mnie z tempkami, nie mierzę, byłyby rozjechane pewnie, ale czuję się jakby mi progesteron cyckami wypływał. Widzę nową listę, nikt o mnie nie pamiętał, że czyham na bliźniaki? No nic, człowieka nie ma kilka dni, a tu takie hocki )) Pozdrawiam Was mocno i odezwę się jak stanę pewną stopą w szarej rzeczywistości, ech Odpowiedz Link
mentafolia Ivinko 02.09.07, 19:58 Że co Ci wypływa??? Progesteron? )To super! Moim zdaniem pora walnąć testa Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 15:38 nie moge sie nacieszyc jakie Mercy masz ładne te wykresy, kurcze co za harmonia hormonaklna, pewnie jestes pogodna dziewczyna? widziałyście nawet implantacje zaliczyła na wykresiku? chyle czoła takim wykresom Odpowiedz Link
mentafolia Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 15:39 Mercy,nie daj się prosić i walnij nam nowy wątek Do gina myślę,że najwcześniej za jakieś 2 tygodnie.Wczesniej nie ma większego sensu,bo i tak niczego ciekawego nie zobaczysz Sotie,kuruj się laska,bo przed Tobą starania Mjulka znowu wykresu nie uzupełnia.Może byś chociaż na testa siknęła? Jutro spodziewam się @.Jak nie przyjdzie to zatestuję.Sama jestem ciekawa co z temperaturą.Zmierzę z rańca,bo powiem Wam,że mam malutką nadzieję.Objawów zero,ale w końcu starania były i często i o czasie. Najwyższa juz pora na ciążę,nie? ) Jesli nic z tego,to zacznę się martwić. Odpowiedz Link
mentafolia Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 19:25 Sotie,a temperatura tak Ci w górę wyjechała od choroby? Polecam Ci kochana herbatę z malinami na rozgrzewkę i leżenie.Chyba że wolisz jakies konkretne prochy,ale wiadomo,że jak się w trakcie starań jest to trochę obaw człowiek ma hehe. Mjulka,ciekawe co tak świętowaliście? Przyznaj się DD,może cos podejrzewasz,albo już nawet zobaczylaś?)) Karpikowa,teraz to dbaj o siebie.Nie pij,nie pal,nie bierz prochów Jak pójdziesz do gina za jakieś 2-3 tygodnie to dostaniesz skierowanie na badania. Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 19:30 Mentafolia... a cóz ja mogłam zobaczyć w 20dc? No niby mogłam...nawet II krechy... po pregnylu jeszcze Mnie na testowanie nie namówicie, nie ma takiej opcji No ale, że Ty do tej pory wytrzymałaś? Odpowiedz Link
mentafolia Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 20:10 Mjulka,jakoś nie doczytałam,że po pregnylu jesteś. No to już Cię nie molestuję Mnie na tsta nie kusi,brak mi wiary w ciążę.Żadnych,zupełnie żadnych objawów nie mam.A wolałabym mieć.Chociaż odrobinę większe cycki. Jak byłam w pierwszej ciąży,to miałam powiększone i chyba twardsze,więc teraz też bym tak chciała.O wiele lepiej bym sie poczuła ..taka dobra wróżba na przyszłość. W drugiej nie miałam objawów i wiadomo jak sie skończyło Wiem,wiem,każda ciąża jest indywidualna,ale żeby chociaż trochę bolały,no Mercy,Karpikowa,nic nie piszecie o objawach.Jak Wasze cycki? Czekamy na relację Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 20:16 Mentaf często jest tak, że brak objawów właśnie jest objawem ciąży i nie musi się to źle skończyć Wal jutro testa, jak obiecałaś Ivinko ŁELKOMBEK, czuć było brak, szczególnie w updatowaniu listy, hahaha I nie tylko rzecz jasna. Kochana niech Ci progesteron i uszami się wylewa, byle II były Odpowiedz Link
mentafolia Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 20:29 Ja to wszystko Mjulka wiem.Tylko jakoś mi łatwiej radzić innym,gorzej samemu sobie dać nadzieję Nawet nie wiem kiedy,i czy w ogóle owu miałam.Jak jutro @ nie przyjdzie to uroczyście obiecuję,że we wtorek będzie test Na razie to ciągle łapię się za cycki i sprawdzam w jaki są stanie W końcu rozbolą mnie od tego obmacywania Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 20:32 No właśnie apropos objawów. U mnie objawy ciążowe - z cyckami na czele, a tempka @. Dobrze że w tym miesiącu nastawiłam się na nie więc jak @ przyjdzie to będzie mniejsze rozczarowanie. Chociaż niepowiem że nie miałam jakiejś nadzieji. Odpowiedz Link
mentafolia Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 20:40 Aneczka,bo nadzieję to my tu wszystkie jak jeden mąż mamy. Cokolwiek wypisujemy i wygadujemy,to i tak nadzieja jest. Czasami nawet jak juz @ przylezie to jeszcze sie tli. Pamiętam jak kiedyś Tess walnęła testa jakoś na początku cyklu. No ciężko nam jest,nie da się ukryć. Wrócę jeszcze do cycków.Mnie zawsze trochę bolą przed @,ale ból bólowi i rozmiarowi nierówny Za pierwszym razem juz kilka dni przed @ wiedziałam,że wpadkę zaliczyłam,bo to był zupełnie inny ból.I inna konsystencja utkania tkankowego haha. I teraz sobie wmawiam,ze jeśli wtedy tak miałam to dobrze by było miec tak jeszcze raz Odpowiedz Link
mjulka Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 20:49 pewnie, że każda ma nadzieję i to do samego końca, albo jak Tess początku Mentafolia, ale wtedy się nie starałaś i może już było troszkę później niż dziś i w sam raz na objawy. Nie macaj się, tylko test strzelaj A dlaczego we wtorek?! Odpowiedz Link
mentafolia Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 21:00 Mjulka,nie było później. Właśnie było wcześniej,a ja o nic się nie starałam.Wręcz przeciwnie 4 dni przed terminem @ siedziałam u przyjaciół i żaliłam sie,że chyba jestem w ciąży.A oni zapytali ile dni po terminie @ jestem.Jak powiedziałam,że 4,ale przed, to się obśmiali... A test we wtorek,bo jutro termin,to poczekam ten jeden dzień i walnę z rana,żeby dwie grube krowy zobaczyć,a nie jakieś cienie DD Aneczka,spojrzałam na Twój wykres.Moim zdaniem ciąży tam niestety nie widać Odpowiedz Link
aneczka_78 Mentaf.. 02.09.07, 21:09 niestety wiem że po wykresie to widać nadchodzącą @, no ale póki jej nie ma to co - moge szaleć i marzyć Odpowiedz Link
mentafolia Aneczka 02.09.07, 21:18 Jasne,że możemy marzyć.Do samego końca Zresztą wykresy to nie zawsze wyrocznia.A i poziom progesteronu ma prawo się wahać. Tylko się nie nakręcaj za bardzo Odpowiedz Link
mjulka Aneczko 02.09.07, 21:19 a pewnie, że możesz a gdzie reszta panienek się szwęda? Odpowiedz Link
mercy2 Re: Mentaf.. 02.09.07, 21:28 Witam wieczorową porą. Niedawno wróciliśmy z miasta, oj długa ta niedziela była. Ivinka witaj Kochana, wreszcie i ty z urlopu wróciłaś Ale newsy, co ??? JEszcze jestem w szoku i to cieżkim. Mentafolia, nie wiem jak Karpikowa, ale ja 0 objawów. Cycuszki normalne (jeszcze) Ale to dopiero sam począteczek, więc jeszcze dadzą mi popalic. A o co chodzi z nowym wątkiem - mam zakłądac? Przeciez dopiero co ten zalożony i taki już szczęśliwy Ale jeśli taka jest wola ogółu to mi nie trzeba 2 razy powtarzac Odpowiedz Link
mentafolia Mercy 02.09.07, 21:34 Niech nie gada,ino zakłada Mjulka,ja nie wiem gdzie sie wszystkie szwendają.Wiosenka to pewnie w Sopot bawi na disco w Operze Leśnej Sotie chora,wybaczamy. Ivinka może juz || zobaczyła i w szoku? Odpowiedz Link
sotie Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 21:20 witaj Ivinko )) o, Mentafolia we wtorek teści ) trzymam kciuki za dwa tłuściochy a moja tempka ranna niby nie od choroby, bo potem mierzyłam i była ok, ale rano od 6 się rzucałam po wyrku kaszląc, to pewno dlatego skoczyła. herbatę z malinami piłam, i z miodem i cytrynką również, do tego gripex max i rutinacee biorę, ale nie wiem w sumie po co, bo nic mi już nie jest, tylko ten cholerny kaszel... dobranoc babeczki Odpowiedz Link
aneczka_78 A teraz poważnie.... 02.09.07, 21:24 to oczywiście się nie nakręcam, i jak już wcześniej pisałam czekam na @, wiem że jutro pojutrze przyjdzie. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: idzie WRZESIEN koszyk dzieci niesie....;-))) 02.09.07, 20:50 No mnie właśnie cycki nie bolą: urosły, brodawki są wrażliwe i jakby kolor zmieniły no swędzą. Boli mnie bodbrzusze i kłuja jajniki. No ale to również mogą być objawy @. Odpowiedz Link
wiosenka1 zaziki 02.09.07, 21:42 az pudełeczko wyciagnełam ze smietnika, to kremowy jogurt ze świeżym ogórkiem i czosnkiem, ot sosik do mięska, dr oetkera, w pudełeczku jak serek grani Odpowiedz Link
mjulka Re: zaziki 02.09.07, 21:46 no widzę, ze się trochę towarzycha zlazło Aneczko, a co Ty nie śpisz? Wiosenko, niezłaś z tym grzebaniem w śmieciach) Odpowiedz Link
mentafolia Re: zaziki 02.09.07, 21:49 No już mi Sotie objaśniła,że chodzi o cacyki Chora,ale przytomna.W przeciwieństwie do mnie... Odpowiedz Link
wiosenka1 jo zaziki 02.09.07, 22:04 Wow Mentaf a jednak nadzieja, ja też mam nadzieje, nie idzie się tego pozbyc. Optymistka raczej nie jestem, ale silna psychicznie. Doszłam do perfekcji w trzymaniu wszystkiego w sobie. Tu na forumie tego może nie widać, ale taka jestem, i to jest okropne i nie potrafie tego zmienic. Karpikowa łapię fluidki oj łapię, rety dziewczynki żeby jeszcze choć 3 zobaczyły grube krechy, ale by fajnie było, statystyki rosną, rosną. Ivinko juz Cię widzę na horyzoncie. Mjula szklana kula nic mi nie mówi, to przeniosłam z NPR, był tam taki niesmaczny wątek. Działo się Ivinko działo, zdrówka Ci życzę, oj wypoczęłaś trochę przy tej chorobie? Mentaf jak mam dobra owu to mam wieksze cycki i nawet bola po bokach a ciąży i tak nie ma. To nie reguła żeby w wykresie ciążę zobaczyć, u mnie było góra dól, ale jak sam dół, to niestety. Ach jeszcze sie nie chwaliłam, obsmiać się mozna, ja dziś implantacje mam, ha, chyba jeszcze nie pisałam. A ja właśnie z Sopot z disco z opery wróciłam, skąd wiedziałas Mentaf???? Odpowiedz Link
mercy2 Re: jo zaziki 02.09.07, 22:09 Ale macie nos, ja tez prosto z Sopotu do Was przybyłam Ale jakoś nie za bardzo mi się podoba, chyba czegoś innego się spodziewałam. Wiosenko to jak implantacja to zalecam dużo odpoczynku i spokoju, spokoju hehehehe, dobra jesteś Odpowiedz Link
mjulka Re: jo zaziki 02.09.07, 22:10 ...bo tera szklana kulka u Mentaf Ha! czyli wróżka Ci dobrze powiedziała, ześ w sobie zamknięta A w Sopocie jeszcze Kayah hula, a Ty już na chcacie? Gratuluję implantacji I jak Kobito podjęłaś decyzję, czy w cyklu z hsg się starasz, czy odpuszczasz? Ja poleciałam po całości, ale i tak duuupa z tego wyszła Odpowiedz Link
mentafolia Re: jo zaziki 02.09.07, 22:14 Wiosenko,skąd wiedziałam? W TV Cię widziałam jak tańcowalaś przed sceną i kręcilas marynarą ) Ja to nie wiem o co chodzi z bólem po bokach.Mnie jak bolą to wszędzie ;po bokach,na środku i pod spodem Implantacja u Wiosenki dzisiaj była ewidentna Odpowiedz Link
wiosenka1 ha 02.09.07, 22:23 Mercy podobna do Twojej implantacji, jutro pewnie bedzie druuuuga. Nie mam ani jednej marynarki, ja nie marynarkowa, ale w tym machaniu mogłas nie zauważyć. Wstyd sie przyznac, ale ja nawet nie wiem, że tam ktoś dzius spiewa, ha ha. Mjula tak wróżka prawdę Ci powie. Odpowiedz Link
mercy2 nowy wąteczek :)))))))))))))))))))) 02.09.07, 22:24 Zamykam ten wątek, bo już całkiem nowy jest ))) Przeskakujcie )))))))) Odpowiedz Link