kama-25 26.02.08, 06:59 Witam! Mam takie pytanie bo gdzies juz o tym kiedys czytałam ale nie wiem gdzie Czy luteine podjęzykowa mozna stosowac dopochwowo? dziekuje za odpowiedzi bo zostały mi jeszcze 2 op podjezykowaj i nie wiem mozna czy nie można? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: Pytanie o luteine 27.02.08, 04:54 To zależy co napisane jest na ulotce. Są różne rodzaje - jedną można, inną nie. Odpowiedz Link
kocur007 Re: Pytanie o luteine 27.02.08, 18:35 Mnie dwa dni temu pani przepisała luteinę i powiedziała,że ona wchłania się przez śluzówkę.Nie jest ważne czy pod język czy pięterko niżej...Mam zielone opakowanie za 3 zł-nie podam firmy. Odpowiedz Link
kulka_ulka Re: Pytanie o luteine 27.02.08, 21:58 luteine podjezykowa mozna uzywac dopochwowo. odwrotnie nie. taki jest moj stan wiedzy. Odpowiedz Link
kama-25 Re: Pytanie o luteine 28.02.08, 06:54 Dzieki dziewczyny. A może wiecie jak luteina wpływa na owulacje? i czy jak dostane okres w czasie przyjmowania luteiny (podczas tych 10-ciu dni ) to mam odstawic tabletki czy przyjmowac dalej. Dziekuje za pomoc bo zapomniałam lekarza zapytac. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Pytanie o luteine 28.02.08, 08:20 Kama w ciągu tych 10 dni nie powinnaś dostać @, a kiedy masz zacząć ją brać? nawet gdybyś @ dostała wcześniej, to luteinę się odstawia Odpowiedz Link
kulka_ulka Re: Pytanie o luteine 28.02.08, 10:08 Luteine przyjmuje sie PO owulacji. Jak dostaniesz okres - to odstawiasz luteine. Odpowiedz Link
kama-25 Re: Pytanie o luteine 28.02.08, 18:23 Teraz mam brac luteine na wywołanie okresu zaczełam od 44 dc. A w nastepnym cyklu od 16 dc i doktor nie mówił że po owulacji. Wydawało mi sie że luteina nie wpływa na owulacje???? Poza tym ostatnio nie mam owulacji wiec nie wiem na co mam czekac Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Pytanie o luteine 28.02.08, 19:30 Kama postepuj zgodnie ze wskazówkami lekarza. Co innego brać duphaston a co innego luteinkę, luteina jest bardzo słabym progesteronem, i nie powinna owu przesunąć, duphaston jest 30x silniejszy, i tu może mieć wpływ na owu, choć niekoniecznie, zaszłam w ciążę w trakcie brania duph od 16dc, a owu wówczas miałam ok 21dc, i niejednokrotnie "słyszałam" na forum, że innym dziewczynom też się udało. Kolejna sprawa to co innego brać luteinę, aby pmóc zarodkowi sie zagnieździć, kiedy jest zbyt krótka faza lutealna, a co innego brać luteine, jesli wogóle nie ma drugiej fazy, byc może że luteina pozwoli Twojemu organizmowi zaskoczyć, wywołac dwufazowość cyklu. Spróbuj kilka cykli. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kama-25 Re: Pytanie o luteine 28.02.08, 21:21 Dzieki wiosenka. na ciebie normalnie zawsze można liczyć Na was dziewczny tez ale wiosenka jest po prostu the best Pozdrawiam Odpowiedz Link
rozana_beauty Re: Pytanie o luteine 03.06.08, 20:57 czesc wiosenko prosze powiedz mi czy wiesz moze czy to normalne aby po odstawieniu luteiny mozliwy byl 2 dniowy okres , czyba ze to byly plamienia? bo od ostatniego okresu minelo zaledwie 16 dni(dodam ,ze mialam go na skutek brania luteiny, a te obecne plamienia skad moga byc?? Odpowiedz Link