balbina777 02.07.08, 10:11 Prawdopodobnie w okolicach września czeka mnie laparoskopia. Czy któraś z was robiła ten zabieg w PRO-VIVO w Lublinie? Jakie są wasze odczucia i jak przebiegał sam zabieg? Bedę wdzięczna za ionformacje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: laparoskopia PRO-VIVO dr Brzozowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 18:49 ja mialam tam zabieg juz prawie 3 lata temu.teraz czekam na kolejnego maluszka strasznie sie balam laparoskopii bo usypiaja, intubuja itp ale wszystko bylo dobrze.milo, warunki tez super.na kazde pytanie uzyskalam odpowiedz.i moglam te 2 godz pozniej pojsc spokojnie do domu a nie lezec w szpitalu i czuc sie chora Odpowiedz Link
balbina777 Re: laparoskopia PRO-VIVO dr Brzozowski 07.07.08, 10:00 no to super, czyli laparoskopia coś dała, gratulacje. Właściwie to ja też się boje usypiania, a tym intubowaniem to mnie zaskoczyłaś, o ludu, jak ja to przeżyję? czyli przyjmują tego samego dnia co robią zabieg i do domku? ale po zabiegu pewnie samopoczucie nie najlepsze? Odpowiedz Link
24-stokroteczka Re: laparoskopia PRO-VIVO dr Brzozowski 01.06.09, 17:18 witam! Ja też miałam laparoskopie w Pro vivo, odczucia pozytywne, jestem w 30 tygodniu ciąży,więc się opłacało. Zabiegu samego w sobie się nie czuje bo jest się pod narkozą, intubują również pod narkozą więc tego się nie czuje i nie pamięta-później troszeczkę może boleć gardło tak jak przy przeziębieniu,póżniej też ok,lekarz przepisuje proszki przeciwbólowe ale ja akurat z nich nie korzystałam nie było takiej potrzeby,taki ból to nie ból,po prostu czasami troszeczkę ciągną szwy. Po wybudzeniu pielegniarka pomaga się ubrać i czeka się jakiś czas na krzesełku,później lekarz puszcza do domku Powodzonka Odpowiedz Link