Dodaj do ulubionych

9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-)))

08.08.08, 23:03

Obserwuj wątek
    • asica.p Re: Usg :( 08.08.08, 23:38
      bedzie dobrze,musi byc
      • asica.p Re: Usg :( 08.08.08, 23:44
        cos mi moj internet mylnalsmileale to czysta prawda i tu u justmagi i tu u
        roszka-musi byc dobrze!!!!
    • chealsyka27 Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 09:19
      Chcialam dzis zalozyc taka sama dedykacje,ale Uccellino mnie juz
      widze wczoraj wyprzedzilasmile
      Skomroch, moze teraz swiat Ci sie zawalil,ale zycze Ci duzo wiary,
      sily!
      Ile latek ma Twoj synek?

Sciskam sobotnio
    • rewolka404 Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 09:56
      Trzymam kciuki, żeby nóżki Rocha dały sobie radę a rodzicom życzę dużo wiary.
      • bushko Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 10:22
        Dołączam się do dedykacji... oby wszystko dobrze się skończyło... i żebyś jak to
        ktoś napisał pewnego dnia mogła płakać ale szczęścia...

Bushko....
        • chealsyka27 Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 10:28
          Bushko widzialam Twoje sliczne fotki z Grecjismile
          • bushko Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 10:32
            Dziękujęwink Przeczytałam komentarzewink))
            • bushko Rewolka.... 09.08.08, 10:38
              Tutaj odpiszę żeby nie zaśmiecać kalendarium.... Dlaczego chcesz porzucić
              starania??? Tak na dobre? Będziesz się zabezpieczać??? Czy po prostu nie
              będziesz się starać ale i nie zabezpieczać??? Przemyśl to jeszcze... I nie
              odchodź od nas... ja wciąż czekam na Rewolucję jaką Groszek ma zrobić w moim
              życiu...

Bushko...
              • rewolka404 Re: Rewolka.... 09.08.08, 10:54
                tak na jakiś czas...a Was nie opuszczę, spokojnie smile Moje starania wyszły
                niespodziewanie, zdiagnozowali mi endometriozę a z tym cholerstwem nie ma na co
                czekać. Jednak przez ponad rok z przerwami m.in. na operację nie udaje się.
                Teraz to i może nie jest dobry czas, w lutym kończy mi się umowa w pracy,
                zaczynam mieć mnóstwo wątpliwości, czy na pewno jesteśmy gotowi do bycia
                rodzicami...im dłużej o tym myślę tym jest gorzej sad Endometriozy nie leczę, bo
                się staram a ta paskuda mi nieźle daje się we znaki. Lekarz już dawno proponował
                analogi i 6 m-cy sztucznej menopauzy, skoro ciąży nie ma czas pomyśleć i o tym.
                Na chłodne wieczory uderzenia gorąca w sam raz wink Bushko, mam mętlik w głowie...
                • bushko Re: Rewolka.... 09.08.08, 11:12
                  W tej sytuacji Rewolka masz rację, lecz endometriozę.... to jest paskudztwo....

Bushko...
                  • rewolka404 Re: Rewolka.... 09.08.08, 11:26
                    Mogę być pierwszą Misjonarką z objawami menopauzy...na szczęście przejściowymi smile
    • skomroch1 Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 10:54
      Dzięki Dziewczyny, Roch też dziękuje. Parę dni temu cały dzień powtarzał
      "buszko,buszko" i M. nie wiedział z czego ja się tak śmieję.Roch ma 16 mies.
      czyli 13 korygowane ,a jeszcze nigdy w stosunku do niego nie padła diagnoza
      'porażenie', dlatego jestem w takim szoku.Będzie chodził, już sie stara ale to
      podobno może różnie wyglądać i w piłkę też nie zagra. O rany, ale ryczę jak to
      piszę, ledwie widzę klawiaturę.Strasznie mi go żal, bo tak bardzo go kocham.Ja,
      taka optymistka teraz panicznie boję się przyszłości, boję się że sobie nie
      poradzę, bo to tytaniczna praca, takie niepełnosprawne dziecko. Teraz muszę
      zadzwonić do Siostry i jej to powiedzieć, ona jest lekarką i może mi coś
      doradzi.Załamie się.
      Dziękujemy za dedykację, a Justmaga może mieć nadzieję na wspaniałego Groszka,
      bo owulacja wyskakuje czasem niespodziewanie, ja podobno powstałam prawie
      podczas @ i byłam totalnym dla Rodziców zaskoczeniem.Jeśli będziecie ciekawe
      Roszka zapraszam na forum Wcześniaki, znajdziecie z prawej str. ekranu pod Misją.
      Do zobaczenia
      • kalahora Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 11:07
        Kasiu, zaglądałam na W, też myślę że koniecznie trzeba konsultować z innymi specjalistami. nawet nie dla podtrzymania nadziei, że może jednak... ale po to by Roszek na pewno został dobrze zdiagnozowany a co za tym idzie - właściwie leczony. chciałabym być dobrej myśli. ściskam Cię maleńka.
      • bushko Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 11:10
        Słodki i kochany jest ten Twój synek... a juz zupełnie to Jego 'buszko
        buszko'mnie wzrusza i rozklejawink Proszę nie martw się... U mnie w bloku mieszka
        kobieta, która urodziła dziecko z porażeniem... to było kilkanaście lat temu...
        jak ja powinnam myśleć o macierzyństwie... I wiesz rehabilitowali go bardzo...
        Teraz jest wysokim przystojnym facetem o opalonej pociągającej twarzy... Chodzi
        może nieco inaczej, ale bez kul, bez wózka, myślę nawet, że jakby chciał to i
        biegać i grać w piłkę potrafi... Nie martw się, to dopiero wstępna diagnoza, tak
        myślę i dalej w trakcie rehabilitacji będzie wiadomo dokładniej... Ta kobieta z
        mojego bloku ma jeszcze młodsze dzieci... bardzo dzielna babka.... Twoja siostra
        powinna Ci jakoś pomóc, zastanowić się, samej może zbadać Roszka.... powiedzieć
        Ci dokładniej co i jak....

Pozdrawiam, trzymajcie się...

Bushko....
    • uccellino A co tu tak pusto? 09.08.08, 12:43
      Jadę zaraz do koleżanki, odebrać od niej moją ciążową biblioteczkę -
      przeleżała u niej dobry rok.
      Potem trochę posiedzę z rodziną - zaopiekuję się Babcią, pobawię z
      Jasiem...
      • bushko Re: A co tu tak pusto? 09.08.08, 13:04
        Biedronka, wyczytałam, że doczekałaś się @... o ile nic nie pomyliłam to
        chciałaś, żeby przyszła wink Gratuluję... No i zaczynasz cykl razem z Rewolucją
        wink a to doooobry znak ;-D

U mnie dzisiaj 2dc, więc juz z górki... nie żarłam dzisiaj prochów jak
        wczoraj...wink ale trochę mi smutno ... tracę nadzieję, im dłużej to trwa tym
        bardziej nabieram przekonania, że tak zostanie...;-( No, ale życie trwa nadal i
        trzeba się cieszyć tym co jest...

Bushko...
        • rewolka404 Re: A co tu tak pusto? 09.08.08, 18:10
          u mnie dzień masakryczny. Tak dobrze się pierwszy dzień @ zapowiadał, prawie nic
          nie czułam, więc wybrałam się na zakupy i oczywiście jak wyszłam to mnie ból
          dopadł, złożona na pół siedziałam na ławce czekając aż przyjdzie moja ukochana
          pomoc. Doszłam do domu, najadłam się tabletek i zmęczona bólem zasnęłam po
          jakimś czasie na ponad 3 godz...i tak mi mija sobota...
          Bushko, czemu nie wierzysz w Rewolucję??? Odgoń smuty od siebie, bardzo proszę...
          • biedronka1969 Re: A co tu tak pusto? 09.08.08, 18:36
            Tak Bushko dobrze doczytalas dzis przyszla @ i choc wiedzilam,ze przylezie i
            czekalam na nia aby zaczac nowy cykl to jednak gdzies podswiadomie liczylam,ze
            moze jednak....ale niestety.Moze lepiej bo bylam chora i bralam leki ale,ale,ale...
            Teraz tez czuje,ze ten cykl niczego nie zmieni przez ta infekcje pecherza czy
            cewki - sama nie wiem czego.Jak tylko @ sie skonczy lece do lekarza.
            Smutno mi strasznie i zle sad
            Do tego wszystkiego poklocilam sie z moim facetem...
            A na dokladke mam wrazenie,ze od czasu tego poronienia cos jest ze mna nie
            tak.Czuje jakis dyskomfort (w srodku),prawie caly cykl cos mnie na dole boli i @
            tez sa dziwne.Az sie boje diagnozy.Oby to nie byl wyrok!!! O rany sad(
            • bushko Re: A co tu tak pusto? 09.08.08, 21:33
              Biedronko, a co na to gin? Przecież po poronieniu było chyba
              wszystko ok??? Musisz iść do dobrego lekarza a nie konowała... i
              wyleczyć infekcje... no i pewnie wiesz o tym, ale faceta też trzeba
              leczyć... robiłaś posiewy??? A co do infekcji to nie wiem , to moje
              przypuszczenia bo bardzo często się tak dzieje, że winna jest
              Escherichia coli. Bakteria, która zawsze jest w przewodzie
              pokarmowym, żyje w symbiozie z naszym organizmem i czasem niestety
              złośliwie coś napsuje. Uwielbia drogi moczowe i stąd inf pęcherza
              czy nerek....a stamtąd blisko do dróg rodnych... Proszę no zrób coś
              z tym... nie można utrzymywać stanów zapalnych...

Trzymaj sie kochana...

Bushko...
              • bushko Re: A co tu tak pusto? 09.08.08, 21:38
                Biedronko, jeszcze dodam, że jak brałaś leki (antybiotyki?) to
                grzybica jest niejako spadkiem po lekach... Powinnaś pobrać tabletki
                QUATRUM pomagają odbudować naturalna florę bakteryjną w pochwie...

Dlaczego @ dziwne? Miałaś łyżeczkowanie???

Bushko...
    • justmaga Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 18:43
      ech... czemu czasem jest tak...trudno???
      Trzymam kciuki.
      • biedronka.online Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 19:24
        Tez Trzymam kciuki Rety czemu jak juz sie uda to jest po gorke...
    • kwiecienka1 Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 21:29
      mocno trzymam kciuki!
      • biedronka1969 Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 22:26
        Busho tak mialam lyzeczkowanie i moze dlatego te @ sa takie dziwne.Wiem,ze musze
        zrobic posiew i pewnie bedzie leczenie wiec znowu wszystko do bani sad(
        U lekarza bylam na przelomie kiwetnia i maja.Mowila mi wtedy,ze jak do wrzesnia
        nie zajde to mam do niej przyjsc.Wiec ide.Ale tak sie boje.
    • kalahora Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 22:30
      przejechaliśmy dziś z M. 600 km autem a ja ciągle o bocianach nad głową, o naszej Dzidziuli takiej... o! takiej małej... i o Kasi i Roszku, i w ryk co pół godz. bo rozchwiana jestem hormonalnie, i już wiem że chce i na badanie pójdzie bez marudzenia bo tęskni za maleństwem, i ślub jakiś podobno bo tylko ja i Dzidziula... :p

a @ nie ma. daję słowo - wiem że nic z tego a jednak nakręcam się jak bączek smile
      • bushko Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 09.08.08, 22:58
        Sorki Kalahora, ale ja nic nie rozumiem z tego co napisałaś...;-( a
        może zrób test.... te hormony jakoś dziwnie buzują...wink

Biedronko, to jak masz inf to nie czekaj na termin kiedy masz
        przyjść tylko idź wcześniej... nie wolno hodować infekcji... litości
        Ty 3 mies sie meczysz???Idź jak najszybciej, zaraz po @... i łykaj
        quatrum 1x dziennie... nie chcę Cię straszyc, ale konsekwencją
        nieleczonych inf są niedrożne jajowody...;-( błagam działaj...
        A @ dlaczego dziwna? Mniej obfita?

Bushko...
        • biedronka1969 Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 10.08.08, 01:14
          Bushko infekcja zaczela sie na szczescie 3/4 dni temu.Przynajmniej od paru dni
          szczypalo przy oddawaniu moczu.Ale nie polecialam od razu bo wiedzialam,ze ma
          przyjsc @.Dlatego narazie profilaktycznie lykam Urosept,vitC (1000) i od dzis
          Furagin.I jest troszke lepiej.Ale i tak pojde do ginki zaraz po @.
          A wczesniej mialam angine i bralam antybiotyk wiec moze dlatego pomylilas z
          dluzsza infekcja.Bo mnie sie wszystko czepia! Dlatego tak ubolewam,ze ciagle "cos".
          A @ mam dziwne bo 2 dni mi leci a pozniej tydzien plamie.Nie wiem o co chodzi?
          • biedronka.online Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 10.08.08, 09:24
            Biedronka To u ciebie pecherz czy co? Ja chyba kiedys pisalam, ze
            tez niby mialam takie bole nad krzyzem i troszke w trakcie robienia
            siusiu i jakby mnie cas z przodu na dole "ciagnelo" Bylo to w lipcu,
            chyba 16 bylam u lekarza wiec prawie mc temu Myslalam, ze to po
            kapieli w jeziorze na weekend z powodu zimnej wody Zrobilam bdanie
            moczu i wyszlo mi bialko, na drugi dzien w innym lab. i wyniki ok
            Dziwne Lekarka wyslala mnie do gina i nastraszyla bakteriami A ta
            lekkie zapalenie pochwy I dala tabl. dop. Wzielam Bralam tez cale
            opakowanie uroseptu (bo glupi czlowiek liczy na cuda) 17 na wlasna
            reke zrobilam posiew moczu i wymazu z pochwy Byly jalowe wiec ok
            Dawno nic mnie nie boli W ten pon. 4 po powrocie z wakacji znow
            zrobilam b. moczu i znow bialko albo nadal Ale nie dowierzam
            laboratorium Mimo to od pon. lykam furagin Nic mnie nie boli i od
            tamtego czasu nie kapalam sie ani w jeziorze ani morzu sad((
            Podsumowujac mysle, ze nic mi nie jest ale biore furagin bo moze
            zrobie w sierpniu IUI Lec do lekarza koniecznie Lepiej zrobic za
            duzo badan niz pogorszyc Pozdrawiam PS. Lekarz rodzinny wyslal mnie
            do gina, ze niby maz mnie jakos zarazil czy cos Ale on robil tylko
            b. moczu i wszystko ok Poza tym nic nas nie swedzi i nie boli w
            trakcie przytulania wink
          • bushko Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 10.08.08, 09:51
            Bardzo dobrze Biedronko, sorry, że tak napisałam... jak skończysz brać te
            wszystkie leki, odczekaj tydzień i zrób badania, og moczu, posiew moczu
            (niekoniecznie) i może jakiś posiew z pochwy czy szyjki macicy... i to tez jakiś
            tydzień po @. I jak pisałam quatrum na kobiece jest rewelacyjny, nawet ilośc
            sluzu mi się poprawiła po tym wink)) A i mnie jeszcze ginka poleciła podmywać się
            w tantum rosa...

Powodzenia...

Bushko...
            • groszkowa74 Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 10.08.08, 10:10
              Biedronko, a badalas sobie PRG??
              • biedronka.online Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 10.08.08, 14:09
                Rozumiem, ze to do Biedronki1969? smile)) Bo ja nie wiem co to PRG I
                ona ma tu pierwszenstwo we wszystkim wink PS. Przy okazji
                pozdrawiam "duza" Biedronke.
                • bushko Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 10.08.08, 15:05
                  PRG progesteron...
                  • biedronka.online Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 10.08.08, 17:05
                    Podczas obiadku domyslilam sie smile
      • uccellino Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 10.08.08, 22:27
        Kalahora, no to bomba smile))
        Wiedziałam, że będzie dobrze!
        • biedronka1969 Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 10.08.08, 22:52
          Dzieki dziewczyny.
          Tak okropnie sie boje.Nie chce miec zadnych bakterii i innych "rewelacji" ale
          chyba mam i to jest najgorsze sad(( Bo nie dam rady znowu czekac i leczyc sie i
          czekac i tak w kolko.To mnie przerasta.
          Nie badalam prg.A czemu pytasz?
          • groszkowa74 Re: 9. sierpnia za mocne nogi Rocha :-))) 11.08.08, 09:24
            PRG spada nierownomiernie i kiedy jest bliski 0 wywoluje @. Trudno
            sie go bada ze wzgledu na nieliniowy przyrost i spadek, ale jesli
            miesiaczka sie zatrzymuje a potem wraca, on tez moze skakac, stad
            moje pytanie o badaniesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka