senicokseviyorum 13.05.09, 11:55 jako NOVA pozwoliłam sobie założyć wątek... u mnie to będzie trzecie podejście ...i oby do trzech razy sztuka... dobrze , że planowo ma to być początek miesiąca.. każdej z Was i sobie życze z całego serca POWODZENIA !!!!!!!!!!...nie dziękować... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniasommer Re: czerwcowe starania... 13.05.09, 12:52 hej hej. ja sie jeszcze nie wpisuje, bo testuje 27.05 (kuracja duphastonem), ale poprzedni cykl byl bez owulacji- jutro ide na monitoring cyklu i zobaczymy co tam sie rozwija... Nie nastawiam sie na zaskoczenie, wiec pewnie oficjalnie sie zapisze na czerwiec! Moze ze wspomaganiem clo ;/ Odpowiedz Link
aniamaciej2 Re: czerwcowe starania... 15.05.09, 14:04 I ja sie zapisuję - dopiero gdzies pod koniec czerwca co prawda, ale jednak. Odpowiedz Link
betinka1978 Re: czerwcowe starania... 15.05.09, 19:08 JA do niedzieli powinnam dostać wstręciuchę... jak przyjdzie to się dopiszę, a jak nie... ale chyba marne szanse na to żeby nie... Odpowiedz Link
annajustyna Re: czerwcowe starania... 17.05.09, 19:25 I jak? Ja czekam na @ jeszcze przynajmniej 2-3 dni. Odpowiedz Link
sandrulka87 Re: czerwcowe starania... 21.05.09, 18:53 i ja się przyłączam... mogę ?? jestem tu nowa.. to będzie mój 5 cykl staranek Odpowiedz Link
kamisia_kotulka Re: czerwcowe starania... 09.06.09, 12:12 witam i ja dopisuję się do was, to już mój szósty miesiąc starań ( albo dopiero szósty...). Odpowiedz Link
aniasommer Re: czerwcowe starania... 18.05.09, 14:27 Wpisuje sie na czerwiec Ten cykl tez bez owulacji. Od 1dc zaczynam stymulacje, wiec testuje (mam nadzieje, ze skutecznie) pod koniec- okolo 27.06. Oby czerwiec byl dzieciaty! Odpowiedz Link
betinka1978 Re: czerwcowe starania... 18.05.09, 20:31 ja się już raczej nie zapiszę... no! chyba że te dwie kreski na teście to jest jakiś błędny wynik Odpowiedz Link
senicokseviyorum Aniasommer 18.05.09, 22:23 oby Twoje słowa były prorocze i czerwiec był dzieciaty Odpowiedz Link
aniasommer Re: Aniasommer 19.05.09, 08:42 hehe tez na to licze!!!! Ale to jeszcze tak daleko to stymulacji i tym bardziej testowania! pozniej kuracja sexik co 2 dni i miejmy nadzieje, ze na dzien ojca bedzie fajny prezencik! Odpowiedz Link
m.marcia2222 czerwcowe starania... 19.05.09, 20:56 ja tez sie dolaczam. 3 dni temu skonczyla mi sie ta wstreciucha. to bedzie nasz... juz nawet nie pamietam ktory cykl staran, bo tyle ich bylo Odpowiedz Link
katty26 Re: czerwcowe starania... 20.05.09, 12:25 Dpoisuję się. Termin @ - 23/24 maja. Niestety wszystkie testy negatywne (w obu ciążach w tym terminie miałam już pozytyw). Dobrze by bylo dostać tą wstrętną @ i móc zacząć nowe starania. Odpowiedz Link
katty26 Re: czerwcowe starania... 21.05.09, 22:41 No i wyprosiłam. Dziś pierwszy dzień kolejnego cyklu - oby tym razem udanego Oficjalnie się dopisuje na czerwcowe starania. Odpowiedz Link
sandrulka87 Re: czerwcowe starania... 21.05.09, 18:56 mój @ ma przyjść ok 17 czerwca więc tak w połowie..ciekawe czy tym razem się uda...ehhh.. już sił brak Odpowiedz Link
magdaijulia Re: czerwcowe starania... 22.05.09, 20:02 betinka zaskoczyła więc i nam się uda Dziewczyny !!!!!!!! czerwiec będzie miesiącem dzieciatym !!!!!!!!!!!!!!!! ja się zapisuję na starania - ok 15-20 czerwca będziemy się starać, oj będziemy hihihi Odpowiedz Link
dzigusia1 Re: czerwcowe starania... 24.05.09, 00:27 No to i Ja się zapisuję... dzisiaj przylazła wstręciucha mimo starań majowych ) Mam nadzieję, ze czerwiec okaże się łaskawszy Odpowiedz Link
sandrulka87 Re: czerwcowe starania... 25.05.09, 15:13 no a ja kupiłam wczoraj testy owulacyjne.. zaczynam od soboty.. zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.. Odpowiedz Link
agata1979-fr Re: czerwcowe starania... 26.05.09, 09:21 ...i ja się dopisuję...może po roku starań ten czerwiec będzie dla Nas szczęśliwy....pozdrawiam wszystkie staraczki ) Odpowiedz Link
emczyem Re: czerwcowe starania... 30.05.09, 20:06 och i ja się dopiszę, co prawda staranka dopiero po pierwszej połowie czerwca bo @ powinna przyjść koło 11.06 ale coś czuję że przyjdzie Chyba od tego miesiąca zaczynam z testami owu. Zobaczymy chociaż jestem pesymistycznie nastawiona;/ Odpowiedz Link
sandrulka87 Re: czerwcowe starania... 30.05.09, 22:27 ja właśnie dziś zrobiłam pierwszy test owulacyjny... ale kreseczka słaba... więc jeszcze kilka dni testowania.. chociaż wątpię,że pomoże.. to chyba tylko wydana niepotrzebnie kasa... Odpowiedz Link
magdaijulia Re: czerwcowe starania... 31.05.09, 21:05 Ja kupiłam kilka na spółę z siostrą (też się stara) na allegro, kosztowałay ok 1,20-1,50 Wyniki są - tzn. jak mam mieć owu to mam 2 kreski na teście, oczywiście owu potwierdzam zawsze przez usg ponadto już trzeci cykl biorę clo 2 razy dziennie po 1 tabletce przez 5 dni, no i biegam na monitoring Odpowiedz Link
zabolix Re: czerwcowe starania... 03.06.09, 09:31 ja sie dopisuje do czerwcowych bo z majowych nici dzis mam 1dc, musiała mi ta wredota przyleźć no Odpowiedz Link
emczyem Re: czerwcowe starania... 04.06.09, 22:02 Ja czekam do 12 bo ma @ przyjść;/ A dziewczyny powiedzcie mi jak to jest, że około dwa tygodnie przed miesiączką często bolą mnie piersi i to bardzo z każdym dniem bardziej aż do miesiączki. Ja wiem, że to w miarę normalne ale czy dwa tygodnie to normalka? Bo ja naprawdę mam utrudnione życie przez to a tak wychodzi, że przez połowę miesiąca mnie bolą piersi i to bardzo uciążliwe jest. czyt to normalne że to tak długo trwa? I co jak mnie zaczynają boleć to już mam dni niepłodne? Odpowiedz Link
klimka27 Re: czerwcowe starania... 05.06.09, 08:10 i ja juz zaczełam czerwcowe staranka.a nawet jestem po.po raz pierwszy mierze temperaturke. teraz zaczyna wzrastac...czyli jest po owulacji. skad mam wiedziec ze owu wogole była???emczyem?jak z Toba? obserwujesz? Odpowiedz Link
iza30_1979 Re: czerwcowe starania... 06.06.09, 11:48 i ja sie dolaczam do czerwcowych staran ale to dopiero za jakis tydzien bo terz wlasnie odjezdza "ciocia" powodzenia Odpowiedz Link
myszo.wata Re: czerwcowe starania... 06.06.09, 21:30 czesc,ja czekam na @ dzisiaj mija 31 dc?????objawów "0".hmmm... Odpowiedz Link
m.marcia2222 myszo.wata 07.06.09, 14:57 to tak jak ja. rowniez czekam i wiem ze przyjdzie dzisiaj lub jutro. i kolejny cykl bezowocny Odpowiedz Link
myszo.wata Re: myszo.wata 08.06.09, 16:54 jak tam mmarcia2222??? u mnie 33 dc i narazie cisza?hmm....nie kupuje jeszcze testu,bo kiedy staralismy sie o pierwsze Bobo to jeden cykl trwal nawet 36 dni więc czekam cierpliwie pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link
m.marcia2222 Re: myszo.wata 08.06.09, 21:11 u mnie tez narazie cisza. wczoraj bolal mnie brzuch jak na @ a dzisiaj nic. ja mam 29dc a zwykle trwa 32 dni wiec jeszcze czekam. Odpowiedz Link
emczyem Re: myszo.wata 09.06.09, 11:01 hej, ja też czekam i też cisza, a powinna przyjść dzisiaj. Razem z Wami dziewczyny czekam. Obyśmy się tej @ nie doczekały. Piszcie kiedy będzie u Was testowanie. Ja jeszcze poczekam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kamisia_kotulka przygotowania... 09.06.09, 13:19 ja już po @,7 dc i jak co miesiąc, oglądanie śluzu, liczenie dni, a po - pupa do góry (i pomyśleć, że kiedyś się śmiałam z tego stania na głowie). Od tego miesiąca zaczęłam mierzyć temp., mama mi poleciła. A kiedyś myślałam, że to takie proste, że siup i już... A owszem, udaje się szybko tym, którzy wcale tego nie planowali, a nam, jak na złość, Matka Natura czasu nie żałuje. cholera, za dużo o tym myślę, ale nie myśleć się nie da... Odpowiedz Link
dzigusia1 Re: przygotowania... 09.06.09, 14:18 No Ja dzisiaj 18 dc i po spacerku dzisiejszym jakoś tak mnie tak dziwnie brzuch boli ) he he he Oj jak bym chciała żeby już nadszedł dzień testowania ) to czekanie mnie wykończy... Jeszcze do tego kolejna znajoma powiadomiła mnie ze jest w ciąży to już 3 bliska znajoma w przeciągu 2 miesięcy... Czy One się zmówiły żeby mnie tak stresować he he he przez tą informację zaczęłam się dodatkowo stresować , że One już a ja nadal nic nie wiem... Ale to czekanie jest straszne................. Odpowiedz Link
myszo.wata Re: myszo.wata 09.06.09, 18:08 czesc,nie wytrzymalam i zrobilam test dzisiaj w 34dc i wyszly dwie kreski powodzenia Dziewczyny!!! Odpowiedz Link
m.marcia2222 Re: myszo.wata 09.06.09, 20:53 GRATULUJE!! A NAPISZ COS O OBJAWACH. MIALAS JAKIES?? BOL BRZUCHA?? JAKIES ODCZUCIA?? PODZIEL SIE Z NAMI JA MAM DZISIAJ 30DC I NADAL CISZA. TYLKO JAKIES LEKKIE BOLE TRWAJACE 5 SEKUND 2 RAZY DZIENNIE I NIC WIECEJ Odpowiedz Link
myszo.wata Re: myszo.wata 09.06.09, 22:24 Objawów w zasadzie nie mam ,nawet brzuch nie ćmi,może raz coś poczułam,natomiast cere mam jakąś taką ładnąjak w pierwszej ciąży. mam nadzieje,że bedzie dobrze dajcie znać jak u Was???? pozdrawiam Odpowiedz Link
emczyem Re: myszo.wata 10.06.09, 08:50 ja też mam podobnie marcia, dziś 31 dc i nic a mam co 30 zwykle jak w zegarku ale u mnie może się opóźniać z powodu stresu bo w poniedziałek miałam egzamin także staram się za bardzo nie nastawiać. Trzymam kciuki, pozdrawiam Odpowiedz Link
emczyem Re: myszo.wata 10.06.09, 17:20 Oj dziewczyny! już normalnie nie mogę, biegam co 5 minut do łazienki żeby sprawdzić czy @ nie przyszła. Sutki zrobiły mi się wielkie na pół cycków i już sama nie wiem, wariuje i oczywiście miałam się nie nastawiać a się nastawiam. Testu nie kupiłam bo jak bym kupiła to bym od razu zrobiła nie chcę bo to ogromne rozczarowanie jest potem Odpowiedz Link
senicokseviyorum u mnie...smuteczki - nie udało się 11.06.09, 17:21 .. ja już jako pierwsza i mam nadzieje ostatnie z czerwcowych staran..mogę powiedzieć ,że się nie udało czuje , ze @ zaraz będzie , poza tym dzisiejszy test z jedną kreseczką ... ...juz myslałam ze do 3 razy sztuka i ,że się uda..niestety nie udało się...teraz 3 m-c przerwy ( mąz zostaje tam gdzie mieszkamy ja lece do Polski )kolejne starania we wrześniu... nie wiem czy wcześniej nie zaciągne męża w czasie urlopu na badanie s.... no nic dziewczynki życze Wam abym tylko jako jedna miała takie inf. Odpowiedz Link
maja281107 Re: u mnie...smuteczki - nie udało się 11.06.09, 22:31 starania z proverą i clostilbegytem...staramy się z mężem od 9m-cy o upragnionego dzidziusia.Lekarz twierdzi,że po tych lekach na prawde zachodzi się w ciążę...jak narazie skończyłam branie provery i czekam na @ żeby na piąty dzień zacząć brać clo.Niby powinnam dostam @ miedzy 3-7 dniem po odstawieniu provery.Dziś mija 3dzień a zamiast @ przy siusianiu jakaś delikatna kropla spadnie,że chodzę o jednej wkładce.Czy może nie przyjść w ogóle???starania podczas przyjmowania leku były bardzo intensywne,ale pro miała wywołać @ ... a tu lipa.I nie wiem czy cieszyć się ,że być może coś się zagnieżdża czy martwić,że za słabo podziałała.No i nie wiem czy ten dzisiejszy dzień ewentualnie zaliczać jako pierwszy jeśli chodzi o rozpoczęcie przyjmowania clo?No a może jeśli bedzie taka do 7dnia po odstawieniu pro to może zrobić test????Boję się kolejnego rozczarowania Odpowiedz Link
emczyem Re: emczyem 12.06.09, 16:43 niestety, dzisiaj rano. jestem już załamana, popłakałam trochę lepiej ale to już prawie rok jak się staramy... R nic nie mówił ale widzę że się już nastawił zresztą ja też, jutro miałam kupić test.. oj do du.y to wszystko Odpowiedz Link
kamisia_kotulka ... 12.06.09, 17:20 Myszowata, Tobie gratuluję, a sobie i reszcie nadal życzę powodzenia, ja mam właśnie 10 dc i wg kalkulatora dni płodnych, wypada mi dziś i dwa następne dni... dla pewności dwa poprzednie dni też go nóżkami ściskałam ;D dziś i kolejne też zamierzam senicokseviyorum nie smutaj, wreszcie się uda, cierpliwości Słoneczko Odpowiedz Link
kamisia_kotulka Re: emczyem 12.06.09, 17:26 nie załamuj się kochana, cierpliwości, co ma być to będzie... a będzie z pewnością tylko bądź cierpliwa mój też jest R, zawsze gdy wyjdzie jedna kreseczka to mówi: i znów słabo nóżki rozkładałaś. Nie załamujemy się, bo wiem, że wreszcie się uda Odpowiedz Link
emczyem Re: emczyem 13.06.09, 15:37 Zakupiłam testy owulacyjne, zobaczymy. Jak się nie uda przez wakacje to we wrześniu idę do gina, mam wolny miesiąc od pracy i od studiów także będę miała czas na bieganie po lekarzach. I tak już nadziei nie mam i wszystkie działania wydają mi się bezcelowe. Mam mega doła. Trzymam za Was kciuki oby Wam lepiej wychodziły te starania. Lepiej czyli z rezultatem A Ty marcia jak tam? bo my mamy jakoś podobnie jeśli chodzi o cykl Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: emczyem 13.06.09, 23:15 dolaczam do grupy jako nowa, tulanie bylo, teraz czekanie...najgorsze, liczenie dni do @ i do zatestowania...staramy sie od kilku miesiecy, od 2 na powaznie...tutaj sa takie testy, mozna robic na kilka dni przed spodziewana @ (ale chyba sa mniej czule), jak mi sie uda do zaczekam do dnia spodziewanej wstreciuchy...oby nie przyszla... mam pytanie: sluz plony mialam jak sie nalezy i zawsze mam, jajnik bolal jak diabli, ale czy jest mozliwe zeby wystapil cykl bezowulacyjny? skoro sluz byl to znaczy ze hormonalnie jest ok... Odpowiedz Link
m.marcia2222 Re: emczyem 13.06.09, 23:21 a ja mam dola 11 wieczorkiem przyszla @. a juz mialam nadzieje bo nawet jedenastego rano jak mierzylam tem to byla ponad 37* i tu nagle takie rozczarowanie. w poniedzialek zaczynam clo i zobaczymy jak bedzie w tym cyklu. oby owocny dla nas wszystkich!! pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia. Odpowiedz Link
magdaijulia Re: emczyem 14.06.09, 20:20 U nas też lipa - tak czuję że znów nic z tego ja dałam sobie czas do końca roku - jeśli nie zajdę w ciążę do grudnia to idziemy na inseminację a i w przyszłym miesiącu muszę zaciągnąć męża na badanie - dość już pobłażliwości - albo chce i zrobi wszystko żeby mieć dziecko, albo nie chce i się poddaje sama nie wiem też mam dołek z tego wszystkiego za miesiąc idę na urlop to sobię trochę odpocznę od tego wszystkiego, wyciszę się, nabiorę sił i znowu zacznę walkę !!! Odpowiedz Link
katty26 Re: emczyem 14.06.09, 20:37 U mnie 6-7 dnio po owulacji, odliczam dni do testowania, bo ja niecierpliwa jestem i nie wytrzymam do @. Z resztą wolę być nastawiona, żeby mnie ta wstręciucha nie psychicznie nie powaliła. Kto ma jeszcze podobny termin @ - 20/21 czerwca? Odpowiedz Link
dzigusia1 katty26 14.06.09, 21:35 Ja tez mam termin @ na 20 ale nie wiem czy wytrzymam be testowania .. Trzymam kciuki Odpowiedz Link
klimka27 Re: katty26 14.06.09, 22:29 emczyem i m.marcia2222 dołaczam do WAS z mega dołem.nawet sobie popłakałam.miałam jutro chęc zakupic testy owu,ale chyba nie ma sensu.chyba bardziej przydatne bedzie jesli rozejrze sie i pojde do lekarza.na badania?ehhhh.... Odpowiedz Link
m.marcia2222 klimka27 15.06.09, 00:35 ja tez sie poplakalam. nawet kilka razy. za kazdym razem jak dluzej pomyslalam sobie o TYM wszystkim. mi sie wydaje ze chyba lepiej isc do lekarza. moze przepisze ci jakies "wspomagacze" a owulacje to wyliczy ci temperatura. Odpowiedz Link
emczyem Re: klimka27 15.06.09, 00:54 oj ja do lekarza po wakacjach ale wolałabym iść na oglądanie dzidziusia na usg niż na robienie badań i sprawdzania czy wszystko ze mną ok. Testy zamówiłam na allegro i powinny przyjść tak akurat na początki dni płodnych. Trzymajcie się dziewczyny. pozdrawiam Odpowiedz Link
klimka27 Re: klimka27 15.06.09, 13:16 emczyem jakie testy zamowiłas? bo ktos pisal ze sa takie ze nawet gdyby moj facet zrobil sobie to by wyszlo ze ma owulacje. Odpowiedz Link
klimka27 Re: klimka27 15.06.09, 13:18 wracaja c jeszcze....tez miałam isc koncowka sierpnia do lekarza....taki sobie wyznaczylam czas...ale cicho wierzylam ze sie uda...a teraz...ehhh....dzis tez mam dola.a moj P twierdzi ze sie za bardzo zamiartwiam....facet. Odpowiedz Link
emczyem Re: klimka27 15.06.09, 15:14 testy masz o tu Tekst linka mam nadzieję, że będą dobre.. Ja też cicho wierzyłam że się uda teraz to już myślę sobie ze na darmo to wszystko ale coś robić muszę mimo to. Trzymaj się klimka jakoś musimy dać radę Odpowiedz Link
klimka27 testy owu 16.06.09, 16:21 emczyem zanim podalas mi linka ,juz kupilam inne,tez na allegro. nie wiem czy sie przydadza....moja wiara w to ze sie uda gdzie przepadla.odkad przyszla @ mam placzliwe dni.moj P wscieka sie na mnie ze nie mozemy siac tak paniki.ze za bardzo pragne... Odpowiedz Link
czerwone_francuskie czekanie 17.06.09, 14:45 ...jest najgorsze. powoli fiksuke. koszmar. w poniedzialek chyba pojde na bete, nie wytrzymam czekania na @...dni sie dluza...plus oczywiscie wsluchuje sie w siebie, w organizm, wypatrujac najmniejszego znaku... Odpowiedz Link
emczyem Re: testy owu 17.06.09, 20:40 to będziemy mogły się wymienić informacjami czy dobre są te które kupiłyśmy. Moja wiara też gdzieś znikła. Mi się jeszcze @ nie skończyła, miałam dzisiaj egzamin to tylko @ wzmogło więc zamiast się kończyć tylko mam większe krwawienie więc nie wiem kiedy następne starania, ale chyba odpuszczę. We wrześniu czeka mnie lekarz, boję się że jest ze mną coś nie tak i pewnie jest.. już sama nie wiem.. Patrzę na dzieci znajomych, mojej mamy malutką Lenę i kobiety w ciąży i mam wrażenie że wszystkie są w ciąży tylko nie ja... Odpowiedz Link
krewetka Re: testy owu 18.06.09, 14:48 hmm ja zaczelam testowac w 11 dniu, nie bylo kreski w 12dc byla prawie taka sama jak testowa w 13dc nie było nic a w 14dc była bardzo blada, ja juz nic z tego nie rozumiem, moje cykle sa co 28 dni, moze ktoś mi wytłumaczyć? Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: testy owu 18.06.09, 15:10 moze to byl cykl bezowulacyjny...a inne objawy mialas? Odpowiedz Link
krewetka Re: testy owu 18.06.09, 15:29 wydaje mi sie ze w 12dc pojawił sie ból ajnika oraz śluz, jednak jak na 28 dniowy cykl to chyba za wcześnie? Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: testy owu 18.06.09, 23:21 sluz plodny pojawia sie przed jajeczkowaniem, wiec wydaje sie ok Odpowiedz Link
emczyem Re: testy owu 19.06.09, 14:00 Przed chwilą przyszły mi testy owu. Spodziewałam się w przyszłym tygodniu ale to dobrze, że są wcześniej. Trochę mnie zaskoczyło że są takie małe, znaczy właściwie papierek i tyle heh testy ciążowe wyglądają .. okazalej Dobra dzisiaj mi się kończy @ a dzisiaj 8 dc więc poczekam jeszcze do 12dc i zacznę sprawdzać. zobaczymy. A Ty klimka jak? Odpowiedz Link
evela3 Re: testy owu 19.06.09, 14:15 cześć dziewczyny, jestem pierwszy raz na forum bo szukałam informacji na temat testów owulaccyjnych.my z J staramy się 5 miesiąc i nic. obserwuję objawy i ciężko mi powiedzieć kiedy mam owu, tak bardzo chce mieć że chyba bardziej mi się wydaje napiszci jeśli możecie jakie testy owulacyjne są godne wypróbowania? życzę powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link
emczyem Re: testy owu 19.06.09, 14:21 Witamy na forum, ja sama od nie tak dawana tu jestem. Życzymy krótkiego pobytu tzn. szybkiego zajścia Ja z testami niewiele pomogę bo dopiero zakupiłam, ale jak chcesz to podałam link na allegro do nich nieco wyżej. Powodzenia Odpowiedz Link
evela3 Re: testy owu 19.06.09, 14:40 oki dzięki.też mam nadzieje że już niedługo stąd zniknę. to życzę powodzonka i czekam na wymianę doświadczeń Odpowiedz Link
evela3 Re: czerwcowe starania... 19.06.09, 13:52 Tak przeszukiwałam stronki o staraniu się i znalazłam was moje drogie, i przyłączam się do was.My staramy się już 5 miesiąc i nic i do tego ten stres życzę wam starającym się powodzenia, my mamy nadzieje na czrwiec Odpowiedz Link
katty26 Mam II kreski! 19.06.09, 21:55 Ale cieszyć się (i to ostrożnie) zmierzam dopiero po 14 lipca, kiedy zobaczę bijące serduszko na USG. Powodzenia w staraniach!!! PS. To był mój drugi cykl starań, oba z testami owulacyjnymi. Testy owulacyjne dodatnie 6 i 7 czerwca, blada kreska na ciążowym 17 i 18, dzisiaj już wyraźniejsza. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
dzigusia1 Re: Dzigusia1!! 19.06.09, 22:40 gratulacje!!!! Testowałam 2 dni temu ale drugiej kreseczki brak jutro dopiero powinnam dostać @ także może sie pośpieszyam z testowaniem. Niestety jakoś tak się czuję jakbym miala @ dostać więc się nie napalam ( ale mimo wszystko proszę o trzymanie kciuków jak nie dostane @ to w poniedzialek zatestuje Odpowiedz Link
dzigusia1 Nie wiem czy mam się cieszyć, ale............... 20.06.09, 07:34 Wyszła mi dzisiaj baaaaaaaaaaaaaaaardzo słaba druga kreseczka )) Jutro powtórze test .... ))))) Odpowiedz Link
katty26 Re: Nie wiem czy mam się cieszyć, ale............ 20.06.09, 08:50 Aaaaaaaaaaa!!! Super! U mnie z każdym dniem kreseczka ciemniejsza, dzisiejszej nikt już nie zaprzeczy , test owulacyjny na 2 plusy. Zobaczysz u Ciebie też tak będzie. Jedyne co mnie martwi to ból gardła. Niestety w tak wczesnj ciąży nawet przeziębienie jest BARDZO niebezpieczne. Nie wiem jak dotrwam do 14 lipca. Zejdę chyba wcześniej na zawał z nerwów... Trzymam kciuki za jutrzejszy test! Odpowiedz Link
moamia Re: Nie wiem czy mam się cieszyć, ale............ 21.06.09, 18:18 Czesc dziewczyny!GRATULACJE Katty26 i Dzigusia1! Odpowiedz Link
magdaijulia Re: czerwcowe starania... 21.06.09, 16:51 Hejka; U mnie lipa, znów się nie udało testu nie robiłam ale wiem, że nic z tego nie wyszło czekam na @ pewnie przyjdzie pod koniec miesiąca mówi się trudno i próbuje się dalej !!! trzymam za Was kciuki, żeby Wam się szybko udało !!! Odpowiedz Link
katty26 Re: czerwcowe starania... 22.06.09, 10:39 Magdaijulia - jeśli @ ma przyjść dopiero pod koniec miesiąca, to skąd wiesz, że się nie udało? Jeśli starania były, to pozostaje Ci być cierpliwą i czekać na @ albo test (który przed terminem @ wcale nie musi wyjść). Dopóki nie ma @, jest nadzieja. Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link
zabolix Re: czerwcowe starania... 22.06.09, 12:24 no to gratuluje laseczki!!! wspaniałe wiadomosci, teraz powinniscie posłać nam wiruski ciązowe hehe , my po staraniach, dni sie koncza juz a @ma przyjsc 3 lipca ale mam nadzieje ze tym razem nei przyjdzie tak wiec i za mnie trzymajcie kciuki!Dbajcie o siebie i sciskam mocno! Odpowiedz Link
magdaijulia Re: czerwcowe starania... 22.06.09, 20:08 Dzięki za słowa otuchy nie pamietam już jak to jest ale chyba się wie że jest ciąża... nie ma co się zastanawiać i błądzić, poczekam na @ fakt zawsze jest iskierka nadzieji, że ona nie przyjdzie ... Odpowiedz Link
moamia Re: czerwcowe starania... 21.06.09, 18:27 Dawno sie nie pojawialam,a do ,,czerwcowych" staran sie nie dopisalam poniewaz @ miala przyjsc ale sie nie pojawila. >Robilam test 2 dni po terminie i nic jedna kreska. >Wiec czekalam na @.Dzisiaj po 10 dniach zrobilam test ponownie i 2 krechy.. Odpowiedz Link
katty26 Re: czerwcowe starania... 21.06.09, 18:58 Gtaulacje!!! To dopiero musiała być niespodzianka Przytulami i życzę spokojnych i radosnych 8 miesięcy Odpowiedz Link
moamia Re: czerwcowe starania... 21.06.09, 19:27 Dziekuje.Ogromna niespodzianka Tym bardziej myslalam ze to opoznienie. Po pierwszym tescie,nie robilam sobie nadziei. Odpowiedz Link
m.marcia2222 Re: czerwcowe starania... 21.06.09, 22:12 dziewczyny gratuluje tym ktorym sie udalo i zycze powodzenia tym ktore sie jeszcze staraja. dzigusia1 a u ciebie jak?? mialas powtorzyc test i co?? Odpowiedz Link
dzigusia1 Re: czerwcowe starania... 22.06.09, 09:56 powtórzyłam i są dwie kreseczki druga nadal trochę blada ale już bardziej widoczna niż poprzednio Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: czerwcowe starania... 22.06.09, 17:06 chyba dzis zatestuje, bo nie wytrzymam...do @ jeszcze 2 dni...ale chcialabym wiedziec - staralismy sie przykladnie, moze zaproszenie zostalo przyjete? Taki bylby cudny prezent na Dzien Ojca jutro!!!!! Odpowiedz Link
magdaijulia Re: czerwcowe starania... 22.06.09, 20:10 Gratuluję wszystkim Dziewczynom !!!!!! I życzę spokoju i żeby wszystko było książkowo OK przede wszystkim Odpowiedz Link
moamia Re: czerwcowe starania... 22.06.09, 22:38 >Wczorajszy test nie dawal mi pewnosci,chociaz 2 kreski byly bardzo wyrazne. >Rano od razu pojechalam do laboratorium,zrobic bete >Wynik potwierdzil wczorajszy test. >Pozdrowienia dla wszystkich. Odpowiedz Link
emczyem Re: czerwcowe starania... 23.06.09, 00:19 Gratuluję Wam serdecznie. Czekam na dzień kiedy i mnie się uda;/ Ja jutro robię pierwszy test owu i zobaczymy. A jak u Ciebie Klimka? Odpowiedz Link
klimka27 Re: czerwcowe starania... 23.06.09, 07:50 ja testowałam wczoraj pierwszy raz w 9 dc.test negatywny.eh... ale mimo to nie przestaje czynic staran... 4 dzien z rzedu mam dosc niska temperature... gubi mnie brak doswiadczenia z obserwacjami itp. kiedy kolejny test robic??? Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: czerwcowe starania... 23.06.09, 09:34 test niestety negatywny. nie czuje sie na @, ale to nic nie znaczy. producent testu (clear blue) zapewnia, ze u 97% zaciazonych test daje wynik pozytywny na 3 dni prze @...jak to ktos ujal, poki nie ma @ poty jest nadzieja.... Odpowiedz Link
dzigusia1 Re: czerwcowe starania... 23.06.09, 13:46 czerwone_francuskie ja robiłam taki test jak ty przed @ i nic nie wykazał dopiero w dniu była bladziusieńka druga kreska nie trać nadziei. Odpowiedz Link
moamia Re: czerwcowe starania... 23.06.09, 21:07 >Czerwone_francuskie nie trac nadziei, ja 2 dni po terminie@robilam test i wyszedl tez negatywny,a po 10 dniach 2 krechy. >Trzymam kciuki za Was wszystkie! Odpowiedz Link
emczyem Re: czerwcowe starania... 23.06.09, 11:18 Ja mam dziś 12 dc i od dzisiaj robię codziennie aż będzie pozytywny. trzymam kciuki za nas obie Klimka, pozdrawiam Odpowiedz Link
emczyem Re: czerwcowe starania... 23.06.09, 13:27 znaczy chciałam powiedzieć, ze za wszystkie którym się jeszcze nie udało też kciuki trzymam Odpowiedz Link
zabolix Re: czerwcowe starania... 23.06.09, 14:29 spokojnie, juz gdzies to wczesniej pisalam, poprzednim razem mi wyszedl dopiero 3 test i to w 36 dc a cykle byly 27 dniowe wiec poki @ brak jest nadzieje a tymbardziejh z enei czujesz sie okresowo trzymam kciuki. U mnie dzis 21dc, juz po staraniach,tempka skoczyla i sie utrzymuje, Do @ 9 dni nie wiem jak bedzie, ie czuje nic poza watpliwoscami ze chyba nici z tego, i jakis słaby dzien mam bo beczec mi sie ogolnie chce...ehhh mogłoby chociaz słonce wyjzec zza chmury moze znalazłabym sobei cos ciekawego do roboty a nie rozmyslała. Trzymam za wszytskie kciuki! Odpowiedz Link
krewetka zabolix 23.06.09, 17:50 ja tez mam 9 dni do @ wiec trzymam kciuki aby nie przyszła Odpowiedz Link
zabolix krewetka! 24.06.09, 13:29 krewetka czyli masz termin na 3 lipca wow! niezle to ja tez i za Ciebie trzymam,mam nadzieje ze @ nie przyjdzie nam obu i inymczekajacym rowniezcmoki Odpowiedz Link
czerwone_francuskie :-((( 24.06.09, 16:17 niestety. zapisuje sie na lipcowe starania. buuuuuuu Odpowiedz Link
zabolix Re: :-((( 25.06.09, 12:08 buuu czerowne_francuskie przykro mi, ale moze lipiec bedzie bardziej owocny, zycze Ci tego z calego serca. Odpowiedz Link
krewetka Re: :-((( 25.06.09, 13:32 i ja mocno sciskam i trzymam kciuki aby w lipcu sie udało! Odpowiedz Link
klimka27 Re: czerwcowe starania... 25.06.09, 19:28 emczyem jak testowania owu?ja wczoraj miałam II slabe kreski a dzis juz sa mocne wiec.... ehhh zeby tak jeszcze II pojawily sie na tescie ciazowym! pozdrawiam i TRZYMAM KCIUKI! Odpowiedz Link
emczyem Re: czerwcowe starania... 25.06.09, 22:03 kurde a który Ty masz Klimka dc? bo ja mam dzisiaj 14 testuje od 12 dc i jedna kreska tylko więc zaczynam się martwić już... robisz o jednej porze dnia? bo ja tam miałam na ulotce że najlepiej robić o zbliżonej porze dnia i między 15 a 18 ale robiłam różnie bo nie miałam możliwości inaczej. jak u Ciebie to wyglądało? Odpowiedz Link
klimka27 Re: czerwcowe starania... 26.06.09, 08:57 emczyem ja robiłam 10 dnia i byl negatyw. powtorzyłam 12 dnia i byla slaba kreska.a wczoraj 14 dnia dwie mocne krechy.godzina? popoludniowa ok 17. oj nie wiem czy mimo to.... zero plodnego sluzu....trzymaj sie! Odpowiedz Link
klimka27 Re: czerwcowe starania... 26.06.09, 08:59 emczyem mamy ten sam dzien cyklu...tyle ze ja 26 dniowe cykle...... Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: czerwcowe starania... 26.06.09, 10:44 dziewczyny, jak planujecie z testami? Test owu pokazuje, ze do owulacji doszlo (skok hormonalny), wiec przytulanko natychmiast...ALE jesli nie ma juz sluzu plodnego to chyba nic z tego? Sluz wystepuje przed owulacja i jest znakiem dni plodnych...Sama sie w tym gubie i ciezko zaplanowac strategie. My zaczynalismy tulanie po okresie kilkudniowej abstynencji ok 11 dnia cyklu, sluz plodny od 11 do 13dc, owulacja (zakladam, ze wystepuje na 14 dni przed @) byla dnia 14 (cykl jak w pysk - 28 dni), nie tulamy sie codziennie, ale co drugi dzien, coby "chlopaczkow" zbyt nie rozcienczac. Kurcze, juz sama nie wiem jaka obrac strategie... A jak radzicie sobie z calym tym staraaniem od strony intymno-romantycznej? Odpowiedz Link
emczyem Re: czerwcowe starania... 26.06.09, 12:51 ja na razie nie planuje z testami bo mam jedną kreskę na teście owu ale dzisiaj zrobię koło 15 następny. Wydaje mi się, że śluz cokolwiek płodny dzisiaj ale jakoś zawsze trudno mi to określić.Bo albo nie mam owu albo te testu są do dupy więc tu są dwie możliwości. A z tą strategią to matko ja tak nie mogę jakoś powiedzieć R masz się ze mną kochać bo mam owu hehe to chyba jakoś kosmicznie wygląda i nie potrafię powiedzieć ze przytulamy się co drugi dzień i że teraz np nie bo coś tam. Po prostu mimo że zaczęłam liczyć dni płodne i obserwować śluz, "szukać owu" to nadal nie przestaliśmy się przytulać spontanicznie i nie potrafiłabym i nie chcę tego zmieniać. To że plemniki na moją owu (jeśli ją w ogóle mam) będą słabsze to .. trudno i tak za bardzo już wszystko robię na siłę a wiadomo że nic na siłę. Tylko jakoś nie potrafię powiedzieć sobie ' no trudno dzieci mieć nie będę/będziemy więc robię co robię i tyle. Odpowiedz Link
klimka27 Re: czerwcowe starania... 26.06.09, 12:58 wiem o czym mowisz emczyem,dobrze CIE rozumie...mialam taki miesiac ze przytulałam sie co drugi dzien i uwazam ze bylo to bez sensu,stresujace itp.ze robilam cos mechanicznie a nie spontanicznie...a testy owu?nie wiem czy dzialaja...idzie zwariowac...trzymaj sie cieplo i pisz....pozdrawiam! Odpowiedz Link
czerwone_francuskie Re: czerwcowe starania... 26.06.09, 16:54 u mnie tez pukanie w kalendarz nie wchodzi w gre. ALE, jak zwykle to nie jest takie proste...Zarzucilismy antykoncepcje w pazdzierniku zeszlego roku i stwierdzilismy, ze otwieramy okno, jak bocian zechce to przyleci....do maja nic nie przylecialo i jak pozerkalam w kalendarz to okazalo sie, ze prawie zawsze termin okoloowulacyjny udalo nam sie w wybuchach spontanicznosci ominac... Mamy oboje 34 lata, wiec czekanie nastepnych 3 lat nam sie nie usmiecha, wolalabym jednak troszke sprawe przyspieszyc (o ile to mozliwe)...Tylko nie piszcie prosze, ze trzeba bylo sie zabrac za powiekszanie rodziny wczesniej...mojego meza poznalam po 30stce - nie kazda ma szczescie spotkania tego na cale zycie we wczsniejszej mlodosci...czas fascynacji, tworzenia zwiazku, mieszkanie wspolne, docieranie sie, slub i duuuzo milosci...i naturalnie z czasem tej milosci zrobilo sie na nas za duzo...zwiazek scalal, fundamenty sie ladnie zawiazaly, mozna pozwolic sobie na burze pieluch... i jest ta ogromna potrzeba przelania tej milosci... Moj lekarz tu powiedzial: dzieci rodza sie z milosci. To juz powinnam byc w ciazy conajmniej czworaczej... Badania robilismy przed ostawieniem antykoncepcji, ale ogolnie, nie ukierunkowane...I jezeli do wrzesnia sie nie powiedzie, to zdecydowalismy ruszyc na szczegolowe badania... Odpowiedz Link
emczyem Re: czerwcowe starania... 26.06.09, 17:04 My też staramy się długo bo prawie rok, no ale faktycznie ja jestem młodsza. Tyle że mi chodzi o to że ja tak nie potrafię że dziś nie za to jutro tak i tyle. To wychodzi trochę jak taki przymus a nie przyjemność. Nie mówię, że to jest jakieś złe czy nienormalne, ale po prostu nie dla mnie, dlatego tej strategi o którą pytałaś nie mam. A propos września to ja też jeśli się nie uda idę do lekarza. Także trzymam za kciuki i za Ciebie żebyś tych badań nie musiała już robić Odpowiedz Link
krewetka Re: czerwcowe starania... 27.06.09, 11:31 chyba jednak nici w tym miesiacu, wczoraj zauwazylam lekko brązowe plamienie a dzis chyba tez bedzie( dokladnie identyczne objawy jak na @) Odpowiedz Link
maadzik2 Re: czerwcowe starania... 27.06.09, 20:10 ja dzis powinnam dostac@, jeszcze nie przyszla, ale nastroj- paskudny, doslaownie wszytsko jest nie tak, kazde slowo czy zachowanie mojego M doprowadza mnie do szalu, wiec pewnie w nocy albo jutro bedzie @ Odpowiedz Link
krewetka ;( 28.06.09, 08:43 buuu , zapisuje sie na lipcowe starania, dzis przyszła @, kilka dni za wczesnie! Odpowiedz Link
emczyem Re: czerwcowe starania... 29.06.09, 11:04 niektórzy już w lipcowych staraniach ja jeszcze nie skończyłam czerwcowych. Na teście owu słabiutka bladziutka druga kreseczka, ale ze starań nici bo R przeziębiony i nie ma na nic ochoty.. ech dziś 18dc.. Odpowiedz Link
klimka27 Re: czerwcowe starania... 29.06.09, 11:13 emczyem a jak temperatura?mierzysz?bo ja mysle ze mimo II kresek na tescie owu.... nie mam owulacji...na to wskazuje temperarura. Odpowiedz Link
zabolix krewetka 29.06.09, 11:55 Przykro miszkoda,szłysmy łeb w łeb ale ja jeszcze czakam u mnie dzis 27dc i nic sie narazie nie zapowiada chociaz nie wiem bo jak nidgy od pt bola mnie okropnie brodawki wiec pewno znow doswiadczam nowych doznan przed @ hmm. Trzymam kciuki za Twoje następne starania. Trymaj sie! Odpowiedz Link
emczyem Re: czerwcowe starania... 30.06.09, 12:13 Klimka a powiedz mi jakie Ty testy zamawiałaś? Odpowiedz Link
zabolix maadzik2 29.06.09, 11:59 maadzik2 a ty jak tam? przyszła wredowta czy nie ? bo jak na mój gust to te Twoje rozdraznienie i nerwy to moga swiadczyc o czyms zupełnie "innym"czego z całego serca Ci zycze! Odpowiedz Link
maadzik2 Re: maadzik2 29.06.09, 20:31 Niestety dzis rano, a mialam taka cicha, glupia nadzieje..., no coz, ale lipiec bedzie nasz Odpowiedz Link
klimka27 Re: czerwcowe starania... 01.07.09, 11:59 emczyem podaje sronke allegro.pl/item675926463_testy_owulacyjne_1_15zl_szt_firma_test_owulacyjny.html Odpowiedz Link
zabolix Re: zabolix 02.07.09, 14:46 nie robilam testu bo uważałam ze jeszcze za wczesnie (poprzednim razem wyszedł w 9 dniu spoźnienia 3 test)dzisiaj mój 30dc.Ja mam nadzieje że nie ostatni i ze to bedzie własnie ten, ale czekam jeszcze, najwczesniej testowac mogę jutro. Wczoraj pojawiły mi sie jakies bóle podbrzusza jak na @ ale dosc długo i raczej delikatnie a dzis nawet sie to uspokoiło i nadal jest "czysto" wiec pozostaje mi cierpliwe czekanie choc cięzko. Odpowiedz Link