Dodaj do ulubionych

czy potrzebuje ubezpieczenie na granicy slowackiej

IP: 80.168.24.* 28.05.04, 13:45
witam
latem zamierzam jechac na slowacje, czy celnicy na granicy polsko-slowackiej
bedea wymagac jakiegos dowodu ubezpieczenia, mam zamiara przekraczas granice
autobusem pks z zakopanego do poradu

dzieki za odpowiedz

rumi
Obserwuj wątek
    • Gość: Travel Re: czy potrzebuje ubezpieczenie na granicy slowa IP: *.acn.waw.pl 28.05.04, 16:31
      Nie ma od 1 maja celnikow na granicy polsko slowackiej.
      Jedyne co musisz posiadac to dokument potwierdzający obywatelstwo polskie lub
      innego kraju Unii Europejskiej. Możesz być poproszony o pokazanie takiego
      dokumentu. Najlepiej weź dowód osobisty.
      • Gość: MiG Re: czy potrzebuje ubezpieczenie na granicy slowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.04, 12:04
        Niemniej, ubezpieczenie warto wykupić, bo Horska Sluzba może wystawić słony
        rachunek jakby co... No, chyba że nie będzie się chodzić po trudniejszych
        szlakach - wtedy można sobie odpuścić.

MiG
    • Gość: GMC Re: czy potrzebuje ubezpieczenie na granicy slowa IP: *.mtl.pl 29.05.04, 15:55
      W czerwcu na parę dni wybieram się na Słowacje i zamierzam się na dni pobytu
      ubezpieczyć - tak na wszelki wypadek. Poczyniłam już pewne rozeznanie w tej
      kwestii - są to naprawde male pieniądze. Nigdy nic nie wiadomo co sie może
      wydarzyć , tym bardziej że chce pochodzić po górach. Zapłace parę złotych i
      będę spokojniejsza
      Pozdrawiam...
      • Gość: rumi8 do GMC IP: 80.168.24.* 29.05.04, 16:34
        witam
        no wlasnie podaj co dalo Twoje "rozpoznanie" no i ile to kosztuje ??

dzieki

roomi
        • Gość: GMC Re: do GMC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.04, 23:23
          Pytałam agentki z PZU i tak... za cztery dni ubezpieczenia przy mninimalnej
          kwocie ubezpieczenia i w zależności od wieku ubezpieczjącego się opłata wynosi
          ok. 25 zł . Podam kalkulację na 12 dni wariant lux.. wchodzą w to: koszty
          leczenia(suma ubezpieczenia 15 tys EUR) , NNW(suma ubezpieczenia 4 tys EUR) i OC
          ( suma ubezpieczenia 20 tys EUR) i tu składka ok 52 zł. Są rózne warianty
          ubezpieczenia najlepiej spytać agenta on wszysko dokładnie wyjaśni. Ja wybrałam
          najtańszy , przy minimalnych sumach ubezpieczenia.
          Pozdrawiam....
    • fuga94 Re: czy potrzebuje ubezpieczenie na granicy slowa 30.05.04, 18:42
      Witaj
      Jeśli zamierzasz chodzić po Tatrach Słowackich,to wykup ubezpieczenie.W
      ubiegłym roku za dwa tygodnie zapłaciłem ok.35zł w firmie "WARTA".Na granicy
      nie podlega to żadnej kontroli.Ubezpieczenie obejmuje pomoc w razie wypadku na
      oznakowanych szlakach turystycznych i jest to jasno określone.Polisę musisz
      mieć przy sobie.O szczegóły pytaj ubezpieczyciela,np.kto pokrywa koszty
      transportu śmigłowcem.
      Życzę pięknych wycieczek.
      Maciej

• rumi8 dzieki Maciej (n/tx) 31.05.04, 12:34
        • Gość: Tomek Ubezpieczenie IP: *.bg.us.edu.pl 01.06.04, 14:01
          A jak z tym od nieszczęśliwych wypadków tzn. już po odliczeniu kosztów akcji i
          szpitala ?
          Ostatnio miałem z PZu pakiet Sportowy na turystykę wysokogórską ale panienka z
          PZu nie bardzo orientowała się więc sam musiałem pogrzebać i w tej opcji
          turystykę traktują jak uprawianie sportu czyli ubezpieczenie sportowców np. od
          każdego złamania itp.

Czy ktoś ma inne informacje? Jakie ubezpieczenie najlepiej wybierać? Oczywiście
          jedna uwaga - bardziej opłaca się ubezpieczyć grupowo , dużo taniej.
          • Gość: Zjak Zaświadczenie E 111 na wypadek choroby - NFZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:08
            Ale nikt nie wspomniał o zaświadczeniu z NFZ na wypadek choroby /druk E 111/
            który mozna otrzymać nieodpłatnie w Oddziale NFZ po złożeniu wniosku. Od 1 maja
            był wydawany na 30dni dla celów turystycznych. Wiem bo brałem, na czerwiec nie
            wydawali bo nie wiedzieli jakie będą przepisy.
            Pozdr.
            Zjak
          • etapia Re: Ubezpieczenie 03.07.14, 13:17
            Z tego co się orientuje to w PZU jest najlepsze ubezpieczenie tego typu nazywa się wojażer
          • ewprasa Re: Ubezpieczenie 03.12.17, 10:25
            ...całkiem ciekawą ofertę ma również towarzystwo tueuropa.pl/sport-and-fun.htm, wybierasz sobie pakiet w zależności od potrzeb a wszelkie formalności załatwisz online
    • iza1-988 Re: czy potrzebuje ubezpieczenie na granicy slowa 27.09.14, 13:12
      Powinnaś wykupić ubezpieczenie nie dlatego, że ktoś Cię może kontrolować (bo nikt nie może), ale dlatego, że coś Ci się może stać za granicą i wtedy zapłacisz majątek za udzieloną Ci pomoc medyczną. Kilkudniowe ubezpieczenie to koszt zaledwie kilkudziesięciu złotych, lepiej je wydać i się nie martwić.
    • zielona-galazka Re: widze ze popisaliscie sie refleksem 26.11.14, 13:10
      Odpowiadajac na wpis sprzed 10 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka