Dodaj do ulubionych

Piękne Karkonosze

20.12.12, 14:54
Witam Was,

jadąc kiedyś pociągiem chcąc nie chcąc słyszałam rozmowę dwóch osób, że jeśli jechać w Polskie góry to tylko Karkonosze. Co o tym myślicie? Ja nigdy tam nie byłam ale teraz mam ochotę tam pojechać. Co tam warto zobaczyć? Gdzie się zatrzymać na dłużej?
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: Piękne Karkonosze 30.12.12, 13:38
      Zgadzam się, są wyjątkowe. Ja jeździłam tam co roku, głównie zimą, jednak latem też jest tam fajnie. Osobiście wolę Szklarską Porębę, niestety z uwagi na słabą ofertę dla rodzin (czytaj zniżki dla dzieci) ostatnimi laty wybieraliśmy częściej czeską część Karkonoszy. Tam do wyboru jest więcej niż dwie miejscowości i więcej atrakcji po nartach np. fajny tor saneczkowy w Szpindlerowym Młynie.
    • katja_24 Re: Piękne Karkonosze 30.12.12, 17:29
      Coz, jesli bylas jakichkowliek wyzszych gorach, to raczej nie zrobia na Tobie wiekszego wrazenia. Moim zdaniem dobre dla rodzin z dziecmi i emerytow, ale to moja prywatna opinia. Zeby nie bylo, bylam i tu i tu, jak dziecko i jako osoba dorosla. Kiedys mi sie podobalo, bo nie znalam "prawdziwych" gor. Ostatni raz bylam w Karpaczu bodajze w wieku 25 czy 26 lat, ale to juz nie to samo...miasto to zadupie (nie chodze na imprezy, chodzi mi o cos innego), a gory po Tatrach czy Alpach szalu nie robia. Oczywsicie, kazdy woli co innego ;)
    • tititu Re: Piękne Karkonosze 30.12.12, 23:14
      Ja nie przepadam za Karpaczem, bo nie lubię tłumów. Ale miasto jest pięknie położone i w nim oraz w jego sąsiedztwie znajdzie się sporo atrakcji i dla dorosłych i dla dzieci. :)
      Co warto zobaczyć? Western city, zamki i ruiny zamków, barok w kościołach (Krzeszów), tunele kopalniane wybudowane w II wojnę światową przez hitlerowców, muzeum zabawek ..
      Można się przejść od Szklarskiej do Karpacza górą, można zwiedzać wodospady... Można pojechać do sąsiadów - pozwiedzać i zjeść coś innego.
      Trudno powiedzieć co warto, bo każdego interesuje co innego.
      • espa2012 Re: Piękne Karkonosze 18.01.13, 13:12
        Warto!
        Po Tatrach to, moim zdaniem, najpiękniejsze polskie góry.
        Karpacz może i tłoczny ale jest dobrą bazą wypadową w góry.
        Śnieżne Kotły, Śnieżka, Słonecznik... super.
        A jak ktoś woli więcej samotności to polecam podejście z Wilczej Poręby przez Czarny Grzbiet na Śnieżkę. Zdziwicie się jak mało ludzi spotkacie po drodze... A szlak naprawdę piękny.
        No i schronisko Samotnia - bajka.
        Zdjęcia z Karkonoszy i nie tylko na mojej stronce (starsze galerie - 2010):
        www.foto-jaro.com.pl
        • jusytka Re: Piękne Karkonosze 18.01.13, 15:26
          espa2012 napisał(a):

>Po Tatrach to, moim zdaniem, najpiękniejsze polskie góry.

Zgadzam się, na 3 miejscu - Bieszczady!
        • katja_24 Re: Piękne Karkonosze 18.01.13, 15:37
          Fakt, "Samotnia" to fajne miejsce :) Ale mimo wszystko, przy Tatrach to nie sa"prawdziwe" gory...
    • uroczysko123 Re: Piękne Karkonosze 20.01.13, 19:16
      Z przyjemnością polecamy nasz Ośrodek w samym sercu Karkonoszy w Michałowicach między Szklarską Porębą a Karpaczem www.uroczysko-karkonosze.pl
    • olatravels Re: Piękne Karkonosze 21.01.13, 21:46
      Karkonosze są piękne o każdej porze roku. Jest tam mnóstwo mniej i bardziej uczęszczanych szlaków, każdy może znaleźć coś dla siebie. Przepiękne widoki, wspaniała przyroda - polecam jeśli ktoś lubi obcować z przyrodą.
    • apartamenty_edom Re: Piękne Karkonosze 22.01.13, 13:26
      Najpopularniejszymi miejscowościami Karkonoszy jest Karpacz i nasza ulubiona Szklarska Poręba :) Jest to świetne miejsce zarówno dla lubiących aktywny wypoczynek, jak i dla tych troszkę bardziej leniwych ;) Będąc tam polecamy Ci wybrać się także na wycieczkę do Czech, a szczególnie do pięknej czeskiej Pragi :)
    • 1krokusek Re: Piękne Karkonosze 15.02.13, 14:50
      tak zgadzam się Karkonosze są piękne, szczególnie zimą. Polecam hotel ahava w Karpaczu usytuowany w ciekawym miejscu z cudownymi widokami z tarasu. Dodatkowe atrakcje pensjonatu to spa i basen.
      • jarexa Re: Piękne Karkonosze 15.02.13, 16:12
        To ja polecę hotel Vivaldi w Karpaczu.
        Położenie genialne - przy samym rondzie Biały Jar ale cicho.
        Dobre jedzenie, czysto, miła obsługa, winda, basen, pokój zabaw dla maluchów.
        Dla starszych kącik z konsolą X-box, piłkarzyki.
        Jako baza wypadowa - super.
        • jarexa Re: Piękne Karkonosze 22.02.13, 18:35
          Jeśli ktoś chce popatrzeć na piękno Karkonoszy zimą to zapraszam na moją stronę:
          moja strona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka