Gość: mL IP: 195.136.14.* 20.07.04, 13:28 Pytanko mam czy na tym odcinku drogi pienińskiej jest jakaś możliwość przemieszczenia się z wyłączeniem własnych nóg i roweru ? Mam dobre dane że flisacy się tu nie zatrzymują i wsiąść można tylko w Kątach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elcia Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 20:06 Flisacy strasznie zdzierają, wsiadasz na granicy w Szczawnicy i płyniesz do skrzyżowania znaków a potem jeszcze drałujesz 2h do Czerownego. Najlepiej zabrać się dorożką jeśli bedziesz miał szczęście i będzie jechała:) Powodzonka. Polecam nózie, piękne widoczki są:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mL Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica IP: 195.136.14.* 21.07.04, 16:03 Ok dzięki. Tylko niestety są osoby które na nóżkach własnych za dużo chodzić nie mogą... Tylko nadal nie wiem czy na wysokości Czerwonego Klasztoru Zatrzymują sie flisacy płynący do Szczawnicy :( Odpowiedz Link Zgłoś
horb1 Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica 21.07.04, 21:43 Witaj Jest w Czerwonym Klasztorze przystań i chyba zatrzymują sie tam łodzie. Na 100% nie jestem tego jednak pewnien. Horb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrzak5 Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica IP: 62.233.157.* 22.07.04, 08:02 byłam w czerwcu w Czerwonym Klasztorze jest tam przystań i odpływają tratwy ale jęsli dobrze pamietam, to przystanek nastepny jest chyba w Krościenku Odpowiedz Link Zgłoś
horb1 Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica 22.07.04, 08:53 Gość portalu: pietrzak5 napisał(a): > byłam w czerwcu w Czerwonym Klasztorze jest tam przystań i odpływają tratwy ale > > jęsli dobrze pamietam, to przystanek nastepny jest chyba w Krościenku A mi się wydaję, że przystanek będzie po słowackiej stronie, tuż przy przejściu granicznym. Horb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.07.04, 08:09 Jest tak jak napisal Horb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mL Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica IP: 195.136.14.* 23.07.04, 15:52 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
do-las Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica 25.07.04, 16:59 Gość portalu: pietrzak5 napisał(a): > byłam w czerwcu w Czerwonym Klasztorze jest tam przystań i odpływają tratwy ale > > jęsli dobrze pamietam, to przystanek nastepny jest chyba w Krościenku Start przy Czerwonym Klasztorze-meta przy przejściu granicznym.Cena 250 koron słowackich.Można płacić złotówkach (30 zł).Dla porównania cena biletu ze Sromwiec do Szczawnicy 35 zł a sama trasa 2 x dłuższa i o wiele ciekawsza. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
do-las Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica 25.07.04, 17:02 Od przejścia granicznego do przystani flisackiej w Szczawnicy jest ok.20 minut. Odpowiedz Link Zgłoś