Dodaj do ulubionych

droga Czerwony Klasztor - Szczawnica

IP: 195.136.14.* 20.07.04, 13:28
Pytanko mam czy na tym odcinku drogi pienińskiej jest jakaś możliwość
przemieszczenia się z wyłączeniem własnych nóg i roweru ? Mam dobre dane że
flisacy się tu nie zatrzymują i wsiąść można tylko w Kątach ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Elcia Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 20:06
      Flisacy strasznie zdzierają, wsiadasz na granicy w Szczawnicy i płyniesz do
      skrzyżowania znaków a potem jeszcze drałujesz 2h do Czerownego. Najlepiej zabrać
      się dorożką jeśli bedziesz miał szczęście i będzie jechała:) Powodzonka. Polecam
      nózie, piękne widoczki są:D
      • Gość: mL Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica IP: 195.136.14.* 21.07.04, 16:03
        Ok dzięki. Tylko niestety są osoby które na nóżkach własnych za dużo chodzić
        nie mogą... Tylko nadal nie wiem czy na wysokości Czerwonego Klasztoru
        Zatrzymują sie flisacy płynący do Szczawnicy :(
        • horb1 Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica 21.07.04, 21:43
          Witaj

Jest w Czerwonym Klasztorze przystań i chyba zatrzymują sie tam łodzie. Na 100% nie jestem tego jednak pewnien.

Horb
    • Gość: pietrzak5 Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica IP: 62.233.157.* 22.07.04, 08:02
      byłam w czerwcu w Czerwonym Klasztorze jest tam przystań i odpływają tratwy ale
      jęsli dobrze pamietam, to przystanek nastepny jest chyba w Krościenku
      • horb1 Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica 22.07.04, 08:53
        Gość portalu: pietrzak5 napisał(a):

> byłam w czerwcu w Czerwonym Klasztorze jest tam przystań i odpływają tratwy ale
        >
        > jęsli dobrze pamietam, to przystanek nastepny jest chyba w Krościenku

A mi się wydaję, że przystanek będzie po słowackiej stronie, tuż przy przejściu granicznym.

Horb
        • Gość: pablo Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.07.04, 08:09
          Jest tak jak napisal Horb.
          • Gość: mL Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica IP: 195.136.14.* 23.07.04, 15:52
            Dzięki
      • do-las Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica 25.07.04, 16:59
        Gość portalu: pietrzak5 napisał(a):

> byłam w czerwcu w Czerwonym Klasztorze jest tam przystań i odpływają tratwy
        ale
        >
        > jęsli dobrze pamietam, to przystanek nastepny jest chyba w Krościenku
        Start przy Czerwonym Klasztorze-meta przy przejściu granicznym.Cena 250 koron
        słowackich.Można płacić złotówkach (30 zł).Dla porównania cena biletu ze
        Sromwiec do Szczawnicy 35 zł a sama trasa 2 x dłuższa i o wiele ciekawsza.
        Pozdrowienia.
        • do-las Re: droga Czerwony Klasztor - Szczawnica 25.07.04, 17:02
          Od przejścia granicznego do przystani flisackiej w Szczawnicy jest ok.20 minut.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka