Dodaj do ulubionych

Na narty - Szczyrk czy Wisła

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:18
Jak w temacie - Szczyrk czy Wisła? Co polecacie na narty. W tych okolicach
nie byłam na nartach, a zamierzam się wybrać. Jakie są wasze wrażenia z tego
sezonu? Ceny, kwatery, wyciągi, utrzymanie stoków itd. Dzieki za info. Kasia.
Obserwuj wątek
    • qchara Re: Na narty - Szczyrk czy Wisła 11.01.05, 22:22
      W Wisle dobrze utrzymanych stokow jest wiele - ich aktualny stan mozesz
      sprawdzic na stronach internetowych - wszystkie linki do nich jak rowniez do
      kwater oraz cale mnostwo przydatnych informacji znajdziesz na stronie
      www.wisla.pl - jest naprawde solidnie zrobiona. Od tego roku bodajze jest nowa
      kolejka krzeselkowa na Stozku w Wisle, a osrodki na Stozku, Soszo i Cienkow sa
      sztucznie dosniezane. Wydaje mi sie ze nie ma tam tak wielu narciarzy jak w
      Szczyrku. Z moich wyjazdow w te strony pamietam zawsze klopoty i korki podczas
      dojazdu i wyjazdu - jedna dorga do wszystkich wyciagow przez centru
      miejscowosci, wielka niewiadoma w postaci informacji czy wyciagi sa cynne czy
      moze szczyreccy gorale postanowili zagrodzic swoje grunty ( co roku jest afera
      z tego powodu)oraz naprawde duze - na kilkanascie, nawet kilkadziesiat minut
      stania kolejki do wyciagow - zwlaszcza do dolnych stacji. Kwatery tez sa
      drozsze niz w Wisle.Wiec polecam Wisle - naprawde duzy wybor kwater i wyciagow
    • Gość: Pawel Re: Na narty - Szczyrk czy Wisła IP: 193.111.166.* 12.01.05, 09:54
      A ja polecam Szczyrk. Uważam, że tras z prawdziwego zdarzenia (tzn. długich)
      jest więcej niż w Wiśle i więcej jest tras "średnich". W Szczyrku wszystko jest
      bliżej siebie, wszędzie masz łatwiej dotrzeć niż w Wiśle, zwłaszcza bez
      samochodu. Ale największym argumentem jest to, że Szczyrk jest według mnie po
      prostu ładniejszy. Sorry, ale główny "deptak" w Wiśle Centrum robi ponure,
      postsocjalistyczne wrażenie - słabo oświetlony, mało gastronomii, ładnych
      sklepów i Dom Handlowy Świerk rodem z lat 70-tych. Jeśli wybierzesz mieszkanie
      gdzieś na obrzeżach "dzielnic" Wisły, masz wszędzie daleko. Wisła po prostu nie
      ma ścisłego centrum, gdzie koncentrowałoby się życie "po nartach". Szczyrk to
      klasyczne górskie miasteczko, gdzie przy głównej ulicy masz wszystko a po
      bokach kwatery. I jakby co, to łatwiej ze Szczyrku skoczyć do Korbielowa na
      Pilsko :)).
    • Gość: lilu Re: Na narty - Szczyrk czy Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 20:34
      polecam Szczyrk. Wubieglym roku bylam tydzien w Wisle i tydzien w Szczyrku,
      moge wiec porownac. Wisla- rozlegle miasteczko na Soszowie prakycznie jeden
      wyciag (mysle o dlugich trasach),to samo Cienkow -wszedzie daleko.W Szczyrku
      duzo wyciagw (prawie wszystkie lacza sie wspolnymi trasami)duzo znakomitych
      knajpek i wszedzie blisko. W tym roku tez jade ze znajomymi do
      Szczyrku.Acha ,nie ma juz klopotow z grodzeniem tras przez Gorali-juz drugi rok.
      • Gość: kasia Na narty - Szczyrk czy Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:58
        Dieki za dotychczasowe opinie. Prosze o jeszcze. Jak na razie 2:1 dla Szczyrku.
        Niestety, nie pojade pewnie samochodem, więc wielkość i rozciągnięcie miasta
        tez jest dla mnie ważne, również lokalizacja wyciągów. Z moich informacji tez
        wynika, że bardziej "zwarty" jest szczyrk.
        • Gość: Paweł Re: Na narty - Szczyrk czy Wisła IP: 193.111.166.* 13.01.05, 10:08
          Bez porównania bardziej zwarty jest Szczyrk. Nawet wielbiciele Wisły będą Ci
          musieli obiektywnie przyznać, że bez samochodu w Wiśle będzie Ci ciężko.
          • qchara Re: Na narty - Szczyrk czy Wisła 13.01.05, 22:34
            tak przyznaje - Szczyrk to praktycznie wszystko przy jednej ulicy a Wisla to
            kilka (nascie) dzielnic odleglych od siebie.Co do cen kwater to wydaje mi sie
            ze ciut drozej jest w Szczyrku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka