Gość: aa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 18:23 dość zaniedbane miasto widać brak gospodarza ale strony piękne i ta urocza droga od Złotego Stoku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ML Re: lądek zdrój IP: *.aster.pl 15.03.05, 22:01 Potwierdzam. Szkoda tak uroczego miejsca, że jest aż tak zaniedbane. Sanatoria branżowe podupadły lub niektóre wręcz upadły, inwesteorów nie ma, władze też jakieś chyba mało kreatywne. Powódż w 97 roku bardzo Lądkowi zaszkodziła, ale od tego czasu za mało zrobiono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: lądek zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:31 Trochę uatrakcyjniła Lądek Czarna Góra ,dlaczego tam nie inwestuje p.Gołębiewski jak np. w Karpaczu hotel za 200 ml. złotych?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: lądek zdrój IP: *.aster.pl 16.03.05, 18:16 droga lądek-złoty stok to jeden z większych stresów w moim życiu. zresztą w kotlinie kłodzkiej jest takich więcej. ciekawe, jakie są miejscowe statystyki wypadków drogowych. a sam lądek bardzo mi się podobał. jak chcesz zobaczyć naprawdę zaniedbane i opuszczone miasto, polecam radków, na północny wschód od gór stołowych. niesamowite. pzdr. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nano Re: lądek zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 10:15 Myślę że własnie droga z Złotego Stoku do Lądka to jest duża atrakcja ma się wrażenie że jest się w górach w przeciwieństwie do Ustronia ,Wisły i Szczyrku gdzie jeżdzi się jak po równinie.Tam jest jednak blisko do Śląska,Tych obok Bielsko mieszka masa ludzi i nie wszyscy sa biedni.Turystyka wymaga sporo kasy ale duzo zalezy też od władz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: lądek zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 13:11 Władze Lądka sa do niczego a kotlina Kłodzka zwłaszcza góry Złote i masyw Snieznika przepiękne.Wszedzie tu widać naleciałości ludzi za Buga-szczerzy ale brak gospodarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loloo Re: lądek zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 18:00 Miasto którego władze sprawiają zadowolonych z siebie choć są do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: lądek zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 14:53 A ja w tym roku wybieram się na urlop właśnie do Lądka :-) Co roku jeździłam za granicę, ale w sumie lepiej dorabiać swoich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: lądek zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 11:08 Mam zamiar wybrać się do Jaskini Niedźwiedziej w Kletnie, na Śnieżnik, do Kudowy, Polanicy, Dusznik Zdroju, Kłodzka, w Góry Stołowe, na Twierdzę w Srebrnej Górze i w wiele innych fascynujących miejsc. W Lądku będę już po raz 4. i na pewno nie ostatni :-) Pozdrawiam innych miłośników Kotliny Kłodzkiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molekula Re: lądek zdrój IP: *.aster.pl 29.03.05, 13:19 Weź ze sobą paszport, bo stamtąd na piechotę można drogą na Lutynię przejść do Czech. Wprawdzie pogranicznicy czescy niezbyt sie przykładają do pracy, ale paszport lepiej mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: lądek zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 13:28 Pamietam, pamiętam, wezmę obowiązkowo. Do Czech wybieramy się za każdym razem, to tylko przecież 3 km od Lądka, a jak można się obłowić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: lądek zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 13:35 kobiety, jaki paszport przecież od 1 V 2004 nie obowiazuje do państw Uni.Lądek i okolice faktycznie piękne a do Czech opłaca się już chyba tylko po piwko bo ceny się wyrównały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molekula Re: lądek zdrój IP: *.aster.pl 29.03.05, 14:15 Nigdy nic nie wiadomo! Niedawno w Cieszynie nie przepuszczono kogos z moich znajomych, bo nie miał paszportu tylko dowód osobisty ( fakt, ze stary, ręcznie wypisywany, ale zawsze to dowód). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekP Re: lądek zdrój IP: *.aster.pl 29.03.05, 14:18 Odradzam kupowanie alkoholu, który w większości jest podróbką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: lądek zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 15:17 Niekoniecznie... Za każdym razem kupujemy wiśniówkę, likier jajeczny, borowickę i zawsze są ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: lądek zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:17 A więc do zobaczenia w Lądku latem,byłem w lutym nigdy w życiu nie widziałem tyle śniegu.Chodziło się tunelami ale chyba o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: lądek zdrój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:41 Do zobaczenia! A kiedy będziesz? Ja dopiero w czerwcu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: lądek zdrój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:43 mogę być w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś