agnen 12.07.05, 14:30 Zamierzam kupić jakieś buty trekkingowe. chciałabym, zeby nie były zbyt drogie, ale nadawały się na łażenie z plecakiem. Potrzebuję dobrej rady.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klara Re: buty trekkingowe IP: *.4web.pl 12.07.05, 14:42 Ekstra, ja wiem, że nie bedę miala kasy i muszę w starych pojechać, a są w takim stanie, że nie wiem, gdzie ja w nich dojdę, chyba do siebie nawet nie dojdę... Odradzam buty Campusa(strasznie sie ślizgają), Alpinusa(mam wrażenie, że to but z żelaza- ociera do kości) oraz te szalone Aigle, ktore przetrwaly półtora sezonu i gabka z nich wyłazi...Dziadostwo!!! resztę możesz kupować:) Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: buty trekkingowe 12.07.05, 18:51 tylko po co.kupisz tanie podróby-kupisz g..o.dobre,oddychające to kupa kasy.raczej dla wyczynowców. adobre glany posłużą i turystycznie, i na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
agnen Re: buty trekkingowe 13.07.05, 10:23 drogi dupkuzolendny, w zasadzie to mi właśnie chodzi o oddychające, bo jadę na 2 tyg łażenia z plecakiem. Może masz jakieś lepsze glany, ale moje i te, które mam teraz i wcześniejsze nie nadawały się w góry bo: - są czarne, więc jest w nich strasznie gorąco - na ostatnim wyjeździe (tydzień w Tatrach bez plecaków) postanowiły odgryżć mi stopy. strupy na kostce jeszcze mam i to ze wszystkich stron. W sumie masz rację, że noe porządne buty to kupa kasy....i to mi się najmniej w tym wszystkim podoba:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: buty trekkingowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:21 G..no prawda ja miałem buty z Alpinusa przez 5 lat intensywnie chodziłem po górach i całą zime na codzien po mieści. Były bardzo wygodne i nic nie obcierało jedynie na początku ale to normalka, but musi się rozchodzić. Niestety pękła podeszwa w Tatrach. Teraz kupiłem La sportivy - ponoć jedna z najlepszych firm produkująca buty. Jak na razie od 2 lat nie nażekam, czy w lato czy w zime są OK - wygodne dobrze się trzymają podłoża no chyba że jest lód, jeszcze nie przemokłem w nich Polecam La sportivy bo Alpinusa już nie dostaniesz firma się rozsypała a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: buty trekkingowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:22 Co do Garmount-ów podobno też super butki i są w sklepach u nas, przynajmniej u mnie w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_tusia Re: buty trekkingowe 12.07.05, 20:10 O,widzisz,jak ja kupowalam,to w Polsce malutko ich bylo- no i drozsze znacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_tusia Re: buty trekkingowe 12.07.05, 19:09 Garmonty sprawdzaja mi sie super- u nas o nie trudno, ale na Slowacji luzik- w samej Zilinie jest kilka sklepow. Tylko najtansze to one nie sa... Odpowiedz Link Zgłoś
agnen Re: buty trekkingowe 13.07.05, 10:26 Słyszałam, że w Słowacji sprzęt trekkingowy jest dobry i tańszy niż w Polsce...szkoda, że mam tam daleko:( Odpowiedz Link Zgłoś
dr_tusia Re: buty trekkingowe 13.07.05, 11:36 To prawda- jest duzy wybor sprzetu, wiele rzeczy, ktorych u nas nie widzialam. A co do cen- roznica jest juz teraz niewielka, kiedys byla korzystniejsza proporcja- ale dalej udaje sie trafic na fajne ceny no i dostac zwrot VATu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BPP Re: buty trekkingowe IP: 212.244.196.* 15.07.05, 10:23 AKU Pampa GTX - kupiłem za 360 zł, bardzo wygodne i trwałe Odpowiedz Link Zgłoś
elfnet Re: buty trekkingowe 17.07.05, 17:30 w butach najwazniejsza jest podeszwa- najlepiej zeby byl vibram. Z moich i znajomych doswiadczen to dobre i niedrogie buty to scarpa- nieststy juz pojedyncze modele ostaly sie gdzies w sklepach. od 2 lat uzywam hiszpanskich butow chiruca z ichniejsza podeszwa FAL i nie narzekam. fajne tez sa karrimor'a. nie poelcam campusa, alpinusa... ale jak na krotki wyjazd i potem raz na jakis czas- to mysle ze kazde bea w porzadku. milego wedrowania! Odpowiedz Link Zgłoś