Dodaj do ulubionych

WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!!

• jhasior Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 30.10.02, 13:13
      Polecacie różne miejsca w Bieszczadach i nie możecie się zdecydować, które najlepsze. Więc ja Was pogodzę.

Uwaga:

Najpiekniejszym i najfajniejszym miejscem w Bieszczadach jest Łupków (www.lupkow.pl)

Tylko nikomu nie mówcie, bo zaraz zleci się stonka i wycieczki.
      • Gość: Aga Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 19:56
        Popieram ten wpis, chociaż byłam tam baaardzo daaawno temu. Pozdrawiam
    • Gość: Marcin Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.ramtel.com.pl 19.06.03, 00:10
      Czy nie jechałby ktoś w ten weekend w Bieszczady? Jakby ktoś był z Krakowa albo
      okolic, albo skądkolwiek to zapraszam...
      Dajcie znać na maila
      slimakowee@poczta.onet.pl
    • Gość: Karolina Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.net.szczecin.pl 19.06.03, 20:01
      Połonina Wetlińska, choć ostatnio zrobiło się tam przesadnie tłoczno...:( A
      jeśli chodzi o miejscowość to Muczne. Ulubione schronisko? Chatka Puchatka na
      Połoninie Wetlińskiej za widoki, Jaworzec - za atmosferę, Pod Małą Rawką - za
      Mega Naleśnika, chatę socjologa - za dzicz (niestety spłonęła). A najgorsze
      schronisko - Kremenaros w Ustrzykach Grn.
    • Gość: A. up! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 22:59
      • Gość: nienietoperz Carynska IP: *.nottingham.ac.uk 18.07.03, 13:30
        Carynska - w kazda pore roku, ale koniecznie od Berehow i najlepiej wtedy,
        kiedy wczesniej (w nocy/o swicie) przeszlo sie Wetlinska. Kiedy wchodzisz
        cudownie zmeczony pod gore, i masz wrazenie (zawsze, chociaz szedlem juz tak 4
        razy), ze po W. nie ma juz nic piekniejszego, to moment i szybkosc z jaka
        rozposciera sie pod toba wszystko, co odlegle i bliskie, wiatr, cienie poznego
        popoludnia/wieczoru sprawiaja, ze czujesz sie kompletnie 'gdzie indziej'. Nawet
        kiedy raz okazalo sie, ze spoznilismy sie na ostatni autobus, nocny powrot
        szosa Ustrzyki-Wetlina nie byl w stanie zepsuc tamtych wrazen.
        Swoja droga nawet 3 maja o wschodzie slonca na Wetlinskiej jest pusciutko...

Pozdrowienia,
        z koniecznosci bezogonkowy
        nienietoperz
    • Gość: bieszczadnica Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 10:01
      kiedyś jeździłam w tatry - ale niestety odkąd zaczęłam potykać się o tłłłłłłumy
      ludzi , panie w "szpileczkach" wychodzące do Pięciu Stawów - spasowałam:))
      Teraz na ukojenie nerwów po spokój w Bieszczady!!!! Wspaniałe miejsce,
      zatrzymujemy sie w Kalnicy - a potem wypuszczamy sie w poszukiwaniu cerkwi i
      starych żydowskich cmentarzy, wskoczymy na Połonine Wetlińską, Tarnicę itd.....
      w tamtym roku byliśmy w Caryńskim - aż niemozliwe że była tam kiedyś wieś -
      patrząc się na to co zostało- w międzyczasie obowiązkowo udajemy sie na
      wspaniałego pstrąga w Przysłupie
      Wszystkim Polecam!!!
      • epione Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 24.07.03, 09:06
        Chciałbym pojechać z dzieckiem na kilka dni w Bieszczady. Będę tam po raz
        pierwszy. Czy miłośnicy tych gór mogą mi pomóc w wyborze miejsca (miejscowość,
        pensjonat, jakiś kontakt)?
        • epione Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 28.07.03, 12:06
          ?????
    • kwiat_paproci Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 29.07.03, 08:55
      moje ulubione to:Bukowe Berdo i w ogóle cały niebieski szlak z Ustrzyk Górnych
      przez Tarnicę,Halicz i Rozsypańca.Oprócz tego potok Wołosate,szlak na Paprotną
      i Wetlina.Po tym co tutaj przeczytałam obiecałam sobie,że w przyszłym roku na
      pewno odwiedzę Siekierezadę.Polećcie mi natomiast jakieś ciekawie położone
      schronisko,bo w tym roku zaszłam do jednego z moich ulubionych i przeraziłam
      się tym co tam zobaczyłam:na ścianach kafelki,na podłodze marmury,a w pokojach
      pełno"turystów",którzy już pierwszego dnia chcą przejść cały czerwony
      szlak ,obowiązkowo w szpileczkach,albo klapkach.Niejako zmuszona więc byłam
      nocować w prywatnej kwaterce,ale nie było żle...

Pozdrawiam wszystkich maniao,którzy nie potrafią żyć bez włóczęgi po Połoninach
      • Gość: AdamM Ja polecam IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 10:21
        Kolibę - od Bereżek 1 godzina w górę. Bardzo mile i przytulne schronisko, ale
        dośc niekorzystnie polozone jesli chodzi o wyjscie w gory. Glowne podejscie na
        Carynską z Koliby jest dosc meczące. Ale warto - w koncu i tak się zawsze
        gdzies podchodzi:) Schronisko prowadza mlodzi i sensowni ludzie - ona z Wetliny
        on z Warszawy. Mozna spac tez w szopie lub w namiotach.

A.
        • kwiat_paproci Re: Ja polecam 30.07.03, 16:31
          w szopie-brzmi zachęcająco;-)
      • Gość: podkarpacki Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.rzeszow-staszica.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 22:28
        kwiat_paproci napisała:

> moje ulubione to:Bukowe Berdo i w ogóle cały niebieski szlak z Ustrzyk
        Górnych
        > przez Tarnicę,Halicz i Rozsypańca.Oprócz tego potok Wołosate,szlak na
        Paprotną
        > i Wetlina.Po tym co tutaj przeczytałam obiecałam sobie,że w przyszłym roku na
        > pewno odwiedzę Siekierezadę.Polećcie mi natomiast jakieś ciekawie położone
        > schronisko,bo w tym roku zaszłam do jednego z moich ulubionych i przeraziłam
        > się tym co tam zobaczyłam:na ścianach kafelki,na podłodze marmury,a w
        pokojach
        > pełno"turystów",którzy już pierwszego dnia chcą przejść cały czerwony
        > szlak ,obowiązkowo w szpileczkach,albo klapkach.Niejako zmuszona więc byłam
        > nocować w prywatnej kwaterce,ale nie było żle...
        >
        > Pozdrawiam wszystkich maniao,którzy nie potrafią żyć bez włóczęgi po
        Połoninach
        >

Polecam schronisko Koliba na Przysłupiu Caryńskim /777 m. n.p.m./
        Najpiękniejsze widoki na "worek".
    • Gość: perełka Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 1ProxyWebServer:* 27.08.03, 11:33
      No proszę, już przeszło dwa lata ciągnie się ten wątek.A przy tym jest super i
      tyle wzruszeń przy czytaniu - kto kocha Bieszczady- ten wie...
      Polecam Przysłup Caryński i spacer po Caryńskiem (odwiedź cmentarz - zapal
      świeczkę), zapomniane przez świat Nasiczne, bacówkę w Jaworzcu, pasmo graniczne
      z Kremenarosem i Rabią Skałą, Prełuki i Duszatyn,a wszystko to i jeszcze inne,
      nie wymienione - tylko po sezonie
      • Gość: ven.tus Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 213.77.91.* 01.09.03, 14:48
        Gość portalu: perełka napisał(a):

> No proszę, już przeszło dwa lata ciągnie się ten wątek.A przy tym jest super
        i
        > tyle wzruszeń przy czytaniu - kto kocha Bieszczady- ten wie...

Oj tak..
        A miejsca: od tego roku Caryńskie.
        Magiczne. Piekne.
        I wywołujące smutek jednocześnie.

• Gość: arka333 Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.chello.pl 04.09.03, 09:50
        Potwierdzam. Dla mnie Prełuki to magiczne miejsce... Spędziłem tam
        najwspanialsze chwile mego życia. Panuje tam taka cisza i spokój, tego poprostu
        nie da się opisać.....
    • namche Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 27.08.03, 12:30
      Z krotkiego mojego pobytu w Bieszczadach najbardziej zapamietalem cerkiew w
      Lopience - poza niedziela miejsce dzikie, piekne, odizolowane. Bylismy tam
      slonecznego popoludnia, zrobilem jedno zdjecie, jedno z najwazniejszych dla
      mnie z calych wakacji...
    • Gość: serbio Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.saint 30.08.03, 23:46
      Bieszczady wspominam jako miejsce magiczne .Byłem tam na pierwszych wakacjach z
      moją obecną żoną,muszę przyznać że był to najwspanialsze i najpiękniejsze
      wakacje.A co do miejscowości raczej jest to malutka wieś ,koniec świata to są
      Suche Rzeki.Polecam wszystkim ,nie zapomnicie tego miejsca do końca życia,jest
      urocze.Pozdrawiam wszystkich wędrowniaków po biszczadzkich szlakch.
    • Gość: AdamM No i jeszcze IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 08:28
      taka niby zwykla rzecz - spacer asfaltową, umalinioną drogą od Nasicznego do
      Brzegów Górnych. A potem wejscie na Wetlińską do Chatki Puchatka.

A.
    • neff Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 04.09.03, 11:50
      WETLINA!!!!! i cala reszta Bieszczad :)
      • Gość: kaja Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 23.09.03, 21:51
        popieram - wetlina i cała reszta bieszczad
    • namche Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 05.09.03, 18:31
      Ah, zapomnialbym:
      'Radość z życia, siłę smoka, da Ci jogurt wprost z Sanoka'

Szczegolnie polecam maslanke truskawkowa - orzezwia bardziej niz jagodowa,
      ktora z kolei jest slodsza. No i cena!!! 2 zl za litr maslanki. Do tego 3 suche
      buły i obiad z glowy :)
      • Gość: Thar Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.pro-futuro.com 08.09.03, 14:24
        Zdecydowanie Łopienka, szczególnie noca, podczas pełni księżyca, gdy wraca się z bazy studenckiej do Spisa. Cała dolina wygląda bajecznie. To naprawdę jest magiczne miejsce. Ech... mam nadzieje, ze jescze tam wrócę. Co ja mówie, ja wiem, że tam wrócę!!!

Pozdro
        Thar
        • namche Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 08.09.03, 17:19
          Gość portalu: Thar napisał(a):

> Zdecydowanie Łopienka, szczególnie noca, podczas pełni księżyca, gdy wraca
          się
          > z bazy studenckiej do Spisa. Cała dolina wygląda bajecznie. To naprawdę jest
          ma
          > giczne miejsce. Ech... mam nadzieje, ze jescze tam wrócę. Co ja mówie, ja
          wiem,
          > że tam wrócę!!!
          >
          > Pozdro
          > Thar

Czy ta sama slynna baza z mostem pol stada sloni; obrosla legendami o
          Fraglesie, jego czapeczce, kurtce, no i miejscu, w ktorym sie zgubil???
          • Gość: Thar Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.pro-futuro.com 09.09.03, 08:50
            namche napisał:

>
            > Czy ta sama slynna baza z mostem pol stada sloni; obrosla legendami o
            > Fraglesie, jego czapeczce, kurtce, no i miejscu, w ktorym sie zgubil???
            >

opowiesci o fraglesie nie znam, byłem tam niestety tylko raz i jeszcze nie poznałem wszystkich historii, a znając klimat tej bazy, legend o niej musi być całe mnóstwo. Dzięki temu, ze byłem tam z ludźmi, którzy przyłożyli swoje łapki do budowy bazy 20lat temu, poznałem kilka historyjek z tamtego okresu.
    • Gość: Zaba Zielona Łupków!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 12.09.03, 17:21
      zdecydowanie Łupków! kto raz tam pojedzie, posiedzi wieczorem przy stole w
      kuchni, pośpiewa, pogra na gitarze, niewątpliwie wróci, tak jak ja wracam już
      od ponad 2 lat. pozdrawiam wszystkich bywalców Łupkowa.
    • Gość: perełka Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 2.4.STABLE* / *.mofnet.gov.pl 24.09.03, 10:57
      Polecam stronę schroniska: www.lupkow.pl - oryginalna i odlotowa prezentacja
      • Gość: podkarpacki Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.rzeszow-staszica.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 22:41
        1. Dwernik - Kamień - za wspaniałe widoki
        2. Przysłup Caryński - za to samo i za przytulne schronisko, niestety już bez
        Krysi Rados :( - obecna obsługa to pomyłka
        3. Sine Wiry
        4. Połonina Bukowska, niestety trzeba mieć zgodę parku i SG na przejście.
        5. Dolina Sanu
        6. Dolina Łopieńki
        7. Jasło - wpaniała dookolna panorama
        8. Hyrlata - dzicz i wspaniałe widoki
        9. Pasmo graniczne od Łupkowa do Rawki
        10. Łupków - bar Pod Sosnami, gospodarstwo agroturystyczne "Pod Horodkami"
        www.krystyna_rados.nocuj.pl, wycieczki pociągiem do Medzilaborców na wyprażany
        ser i piwko, zwiedzanie muzeum Warholla.
    • ogmar Cisna 03.10.03, 08:32
      Bacówka "Pod Honem".
      Mamjednak jedną wadę w zeszłym roku we wrześniu zadzwoniłem tam by dowiedzieć
      się o pokój dwu osobowy na sylwestra. No i lipa. Ze względu na brak miejsc
      zaproszono mnie na kwiecień :-)
    • kitek1 u "Prezesa" przy kominku................... 04.10.03, 08:11
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka