Dodaj do ulubionych

Sudety z sześciolatkiem

18.07.06, 17:24
Wyjeżdżamy w sierpniu w okolice Karpacza a pózniej w Góry Stołowe. Dla syna
to pierwszy wyjazd w góry. I tu pojawia się moje pytanie...dokąd pójść z
takim nowicjuszem, aby pokochał polskie góry? Chodzi mi o piesze szlaki.
Dodam, że będziemy zaopatrzeni w ODPOWIEDNI sprzęt, nie chcę być posądzona o
nieodpowiedzialne rodzicielstwo:)))))))))
Obserwuj wątek
    • tom1111 Re: Sudety z sześciolatkiem 18.07.06, 23:06
      do Samotni w karkonoszach :-) :

www.samotnia.com.pl/pl/intro-p.htm
    • Gość: Szarotka Re: Sudety z sześciolatkiem IP: *.mofnet.gov.pl 19.07.06, 08:02
      Myśle ze Góry Stołowe mogą być akurat ok. dla sześciolatka, bo nie są to jakieś
      wyczynowe trasy. Tylko wycieczki muszą być nie za długie, aby nie były dla
      niego męczące i nużące. Błędne Skały, Skalne Grzyby, Szczeliniec Wielki - to
      wszystko jest do zobaczenia, byle dawkowane z umiarem. Dobrze jest np. po dniu
      poświęconym na górską wycieczkę zrobić dzień przerwy na bardziej komercyjne i
      mniej aktywne rozrywki. Tylko uważajcie z małym w skałkach!
      • monia145 Re: Sudety z sześciolatkiem 19.07.06, 16:26
        Dzięki Szarotko:)))) Tak właśnie mieliśmy zrobić- jeden dzień chodzenia po
        szlakach a następny przeznaczyć na typowe dziecięce rozrywki.Teraz upewniłam
        się, że dobrze robimy:))
        • Gość: ja Re: Sudety z sześciolatkiem IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 19.07.06, 16:52
          Z rzeczy komercyjnych można zobaczyć: zjeżdzalnie na stoku Kolorowa w Karpaczu,
          Muzum zabawek w Karpaczu, Muzum miniatur i sztolnia w Kowarach, Muzum
          przyrodnicze w Jeleniej Górze - Cieplicach, Aqua park w Kudowie, Ruchoma Szopka
          w Wambierzycach, kolorowa fontanna w Polanicy, Ogród bajek w Międzygórzu.
    • Gość: gość Re: Sudety z sześciolatkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 12:39
      i oczywiście western city

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka