Dodaj do ulubionych

Chcę zaliczyć Śnieżne Kotły?

IP: *.wroclaw.mm.pl 17.08.06, 21:20
Chcialabym zobaczyc Sniezne Kotly,ale nie jestem super turystka górska.Prosze
o porade,jaka droga sie udac(czy z Piechowic,czy ze szklarskiej),aby nie byla
zbyt trudna .Wiem,ze czessc trasy mozna pokonac wyciagiem,ale skad ten
wyciag?dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: bea Re: Chcę zaliczyć Śnieżne Kotły? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 07:39
      Najłatwiej zacząć od Szklarskiej, wjechać na Szrenicę i można dojść spacerkiem.
      Pozdrawiam
      • Gość: zarowka75 Re: Chcę zaliczyć Śnieżne Kotły? IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 18.08.06, 09:50
        dokładnie tak:-) ze szrenicy przy dobrej pogodzie piękny spacerek i jeszcze
        piękniejsze widoki...polecam
        • Gość: iva Re: Chcę zaliczyć Śnieżne Kotły? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.08.06, 09:58
          Dzieki.A czy orientujecie sie jaka jest cena wyciagu na Szrenice?
          • Gość: bea Re: Chcę zaliczyć Śnieżne Kotły? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:08
            Niestety nie orientuję się. Ja byłam tam kilka lat temu. W niedzielę jadę w
            Tatry. Z tego co pamiętam, to Śnieżne Kotły można podziwiać z góry i z dołu
            tzn. są 2 szlaki. Trzeba sprawdzić na mapie. Pozdrawiam i życzę przyjemnej
            wycieczki.
          • katja_24 Re: Chcę zaliczyć Śnieżne Kotły? 18.08.06, 11:20
            Dokladnie nie pamietam, ale chyba blisko 20 zl
    • Gość: malgosia Re: Chcę zaliczyć Śnieżne Kotły? IP: *.aster.pl 18.08.06, 11:08
      ze Szklarskiej, żółtym szlakiem przez schronisko pod Łabskim Szczytem - przy
      okazji "zaliczysz" Kocioł Szrenicki. potem przejść czerwonym pod Wielkim
      Szyszakiem, zejść niebieskim na Rozdroże pod Wielkim Szyszakiem i tam wejść na
      zielony, którym wrócić do schroniska pod Łabskim Szczytem. zobaczysz Śnieżne
      Kotły z góry i z dołu (a raczej "ze środka"). do Szklarskiej wrócić Czeską
      Ścieżką. wycieczka na jakieś 5-6 godzin (bez popasów). przepiękna. M
      • Gość: iva Re: Chcę zaliczyć Śnieżne Kotły? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.08.06, 11:47
        Super dzieki,ale czy to trasa dla laika?
        • monikaa13 Re: Chcę zaliczyć Śnieżne Kotły? 18.08.06, 11:50
          na pewno sobie poradzisz
        • Gość: malgosia Re: Chcę zaliczyć Śnieżne Kotły? IP: *.aster.pl 18.08.06, 15:26
          na takie wycieczki chodzą niemieccy przesiedleńcy odwiedzający faterland -
          chyba jesteś od nich deko młodsza. udanej wyprawy. M
          • travel_wawa Re: Chcę zaliczyć Śnieżne Kotły? 19.08.06, 23:00
            > niemieccy przesiedleńcy odwiedzający faterland -

A nie milej napisać: Goście z Niemiec?
            Mają prawo tu przyjeżdżać, kiedy tylko maja na to ochotę, bo są, podobnie, jak
            my, obywatelami UE.
            • Gość: malgosia Re: Chcę zaliczyć Śnieżne Kotły? IP: *.aster.pl 19.08.06, 23:25
              może i milej, ale pojęcie "Goście z Niemiec" ma całkiem inny zakres znaczeniowy
              niż pojęcie "niemieccy przesiedleńcy odwiedzający faterland". a ja właśnie na
              desyganty tego pojęcia chciałam wskazać. poza tym: ja nikomu nie zabraniam
              przyjeźdżać w Karkonosze - czy było coś na ten temat w moim poście? a odnośnie
              obywatelstwa UE i swobody przemieszczania się - to proponuję jakieś inne forum.
              M
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka