Dodaj do ulubionych

Drosera-potencja

28.05.06, 12:08
Pomóżcie proszę. Dziecko mi rzęzi od kilku dni, pojawilo sie pogorszenie w nocy. Lekarka przez telefon kazala mi na noc dać Małej DROSERA 9 CH. Mam w domu droserę ale w kompleksie Dagomedu. Czy Drosera D 4 =drosera 9Ch?
Mogą byc, bo gdzie ja teraz znajde kulki w niedzielne popoludnie!
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: Drosera-potencja 28.05.06, 12:30

Więc D4 nie równa się 9CH ale jak nie masz to spróbuj.Jeśli nie pomoże z
      kompleksu to ta pojedyncza może pomóc jak najbardziej.
      • molla7 Re: Drosera-potencja 29.05.06, 21:23

teraz sama do tego doszłam. rozpucilam pare kulek przelalam do drugiej szklanki, dpoelnilam do pelna, wzielam lyzke i jeszcze raz do pelnej szklanki. wsrtzasnelam.ale 9 ch napewno z tego nie wyszkLo. tyle ze podwyzszylam troche potencje niz nyla w kompleksie. oczywiscie nie zadzialaalo dziecko sie dusilo cała noc.
        C= 1:100
        d= 1:10,
        nie mam pojecia jak to sie przelicza.
        • 5_monika Re: Drosera-potencja 30.05.06, 09:12
          kup 9ch, kiedyś doradziłam dziecku gdzie Stodal i Drosera Dagomedu (kompleks)
          już nie pomagał na kaszel, a kiedyś tak i ta Drodera 9ch, mimo że tam też była,
          załatwiła sprawę.Tam jeszcze mogą nakładać się działania kilku leków w 1
          kompleksie.To nie to samo.
          Pozdr
    • inoraj Re: Drosera-potencja 30.05.06, 09:31
      według firmy DHU
      1C=2D
      www.scholz.pl/pdf/drogi_oddechowe.pdfstr.5
    • very_martini Re: Drosera-potencja 30.05.06, 11:12
      Nieee no, drosera solo a drosera w kompleksie to 2 różne bajki.
      Kompleks był na kaszel, czy na coś innego? Jeśli na kaszel, to powinien trochę pomóc

16%VOL
      22%VAT
      • molla7 Re: Drosera-potencja 30.05.06, 18:13
        kompleks byl na kaszel suchy, napadowy. g... pomógł.
        Po drosera 9 ch atak kaszlu tez byl ale ktotszy i lekko mokry. dostalismy zalecenie dalej brac na noc te drosere. trzymam sie tego, bo alternatywe stanowi Klacid ktory w przychodni do ktorej nalrzy jest przepisywany w ilosciach hurowych. Na 5 miesiecy tego roku to jest 3 na kalcid. w tym jedna zrealizowana przy zapaleniu pluc.
        • 5_monika Re: Drosera-potencja 30.05.06, 18:44
          bierz 1 granulkę po każdym napadzie kaszlu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka