intraday 10.01.07, 15:42 Nie mogę znależć nic w archiwum. Może mi ktoś podpowie co można podać młodej kobiecie z nerwicą pęcherza moczowego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: nerwica pęcherza moczowego 10.01.07, 15:57 a co to takiego trzeba dokładniej opisać problem, nie wystarczy hasło zapalenie żółądka. Jeśli to na tle nerwowym, lękowym to trzeba wybrać się do homeopaty. Odpowiedz Link
intraday Re: nerwica pęcherza moczowego 10.01.07, 16:23 Kolezanka bardzo często oddaje mocz. Nie moze spokojnie nigdze dojechac. Na spacerach zalicza publiczne toalety. W badaniach lekarskich nic nie wychodzi. Ona denerwuje sie samym faktem, ze zaraz znowu musi gonic do WC. Kiedys znalazłam jakiś lek homeo i było własnie napisane, ze jest to na taką dolegliwość ale teraz nie mam pojęcia co to było bo nie spisałam. Pomyślałam, że może w ten sposób jej pomogę. Odpowiedz Link
5_monika Re: nerwica pęcherza moczowego 10.01.07, 19:41 na pewno jest przyczyna "psychiczna" lekiem homeopatycznym można pomóc(tymi potencjami które wchodzą w sferę psychiki), ale raczej nie zlikwiduje problemu "na już".Problem znam z autopsji, niestety złotego środka nie znalazłam, a może czas robi swoje, nie wiem.Na pewno prolem "siedzi w głowie". Odpowiedz Link
norah7 Re: nerwica pęcherza moczowego 16.01.07, 15:54 Osobiście zalecam wizytę u homeopaty, skoro chcesz pomóc koleżance. Przecież to trzeba leczyć. Samo nie przejdzie. Chociaż zgadzam się też z Moniką ze problem może być natury psychologicznej. Odpowiedz Link
weea Re: nerwica pęcherza moczowego 14.01.07, 23:35 wejdź na forum pecherz.pl w dział badania posiew w warszawie na ulicy inżynierskiej. tam jest cała masa osób z "dziwnymi" dolegliwościami pęcherza, którym do czasu nic nie wychodziło w badaniach...aż raptem wyszło, znalazł się powód i są w trakcie leczenia :) inaczej robiony posiew i okazało się, że przyczyna jest... Odpowiedz Link
mama_marty Re: nerwica pęcherza moczowego 06.02.07, 15:27 zanim jednak rozpocznie się leczenie homeo, niech koleżanka dobrze się przebada. Ja dołączam się do wypowiedzi weea. Przyczyną częstego oddawania moczu bardzo często jest chlamydia, która może nie dawać innych objawów, jak właśnie to częste parcie na pęcherz i w zwykłym posiewie tego się nie wychoduje. Z reszta posiew tez nie daje ostatecznej diagnozy. Można zrobić badanie z krwi w kierunku przeciwciał chlamydii i jeśli wynik będzie ponad normę to już będzie wiadomo w czym problem. Odpowiedz Link
norah7 Re: nerwica pęcherza moczowego 01.02.07, 18:08 Intraday, i co udało Ci się znaleść jakiś lek homeopatyczny na tą nerwce pęcherza? Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: nerwica pęcherza moczowego 02.02.07, 03:25 ja tez mialam straszne parcie na pecherz przez ostatnie lata. Normalnie co godzine musialam, nawet trzy kropelki.Jadac do pracy musialam sie miec na bacznosci, bo trzeba bylo zawsze zahaczyc o jakis punkt po godzinie od wyjscia z domu . To jest straszne. Ja akurat lecze sie nie w oparciu o sam pecherz ale o wiele innych objawow. i dotad bralam rozne leki, ale zadne z nich nie pomagaly, co gorsza, wszytskie nasilaly ten pecherz -biegalam jak kot z pecherzem jednym slowem. Az ktoregos dnia dostalam takiego nasilenia, ze w nocy popuscilam. I wtedy posypaly sie tez inne symptomy, ktore przeswiadczyly o leku causticum. Ale nie sugeruj sie mna. Wiele lekow ma "parcie na pecherz" , np pulsatilla czy lycopodium. Nie wiem jakie jeszcze. ale skoro mamy 4,5 tysiaca lekow homeopatycznych to wiadomo, ze nie ma jednego na pecherz tylko ze 20 bedzie mialo pecherzowe problemy z roznymi dodatkowymi objawami. Nigdy nie sugeruj sie jednym objawem. Wszystkie te leki maja inne objawy, a causticum to lek konstytucyjny to tym bardziej nie bierz jak nie wiesz jakie sa wiodace objawy tego leku. Odpowiedz Link
norah7 Re: nerwica pęcherza moczowego 06.02.07, 12:52 Ja na szczęście nie miałam nigdy takich problemów. Ale serdecznie współczuję tym którzy je mają. I co homeopatkaqq czy ten lek causticum pomógł Tobie? Odpowiedz Link
tuuska1 Re: nerwica pęcherza moczowego 06.02.07, 15:14 Eupatorium purpureum podaje sie przy nerwicy pecherz mocz. Potencja i częstotliwość zależą gł czy to stan ostry czy przewlekły , jak długo już trwa, jak silne sa objawy itp. Odpowiedz Link
norah7 Re: nerwica pęcherza moczowego 07.02.07, 13:18 Ojej brzmi strasznie,ten stan ostry czy przewlekły. Tuuska czy ty chorowałaś na tą nerwicę pęcherza czy się po prostu na tym znasz? Odpowiedz Link
ewaradecka7 Re: nerwica pęcherza moczowego 26.01.19, 12:08 Jestem osobą aktywną i nerwica pęcherza często mnie dopadała. Lekarz kazał mi zmienić dietę, przepisał witaminy, a dodatkowo Ginjal urit. Coś w tym musiało być, gdyż po kilku dniach problem zniknął. Odpowiedz Link
fawor.k Re: nerwica pęcherza moczowego 27.07.25, 23:45 A jakie witaminy brałaś? I na prawdę minęło? Odpowiedz Link