Dodaj do ulubionych

;-) MegaTest - Tatra 603

IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 19:44
To taki mój mały spam ;-) Jeśli ktoś choruje na ten samochód (piękny rekin,
ciut pojeździłem) zapraszam do czytania. Uprzedzam, sporo historii, sporo
techniki i dopiero na końcu trochę wrażeń z jazdy.
www.autocentrum.pl/?FF=169&id=1350895780&fid=72525edde1d32e4b045e5bab81c3c98d
Obserwuj wątek
    • Gość: Gabriel Re: ;-) MegaTest - Tatra 603 IP: *.ipt.aol.com 06.01.04, 20:54
      Ponad 100 lat istnieje juz ta firma, ktorej samochody mozna ogladac na trasie
      rajdu Paryz-Dakar.Jezeli sie nie myle to Tatra wygrala ten rajd 6 lub 7 razy.
      www.team.net/www/ktud/Tatra.html
    • Gość: KajTan Tatra 603 - Klasyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 15:55
      cze Rapidku ;)

czy to jest moze Tatra rocznik 1957 z nadwoziem z 1963 riku, z tapicerka z
      wykladziny dywanowej???

Ogladalem taka w 3city na sprzedaz, za jakies 11,5 tys zl. Czarna, troche
      ciekal z silnika, wszelkie chromy miala zdjete...
      Wieloryb to przy niej male miki ;))

pozdroowka
      KajTan
      • Gość: 130rapid Re: Tatra 603 - Klasyk IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 19:44
        > Czy to jest moze Tatra rocznik 1957 z nadwoziem z 1963 riku, z tapicerka z
        > wykladziny dywanowej???
        >
        > Ogladalem taka w 3city na sprzedaz, za jakies 11,5 tys zl. Czarna, troche
        > ciekal z silnika, wszelkie chromy miala zdjete...

Nie, ta była rocznik 1963 (T603-2) z młodszą karoserią (nie wiadomo dokładnie o
        ile lat), dwubarwnie malowana (srebrny i niebieski metalik - jak na mój gust
        trochę za jasne), ładnie wyremontowana blacharsko i perfekcyjnie tapicersko
        (ciemnoniebieski welur szyty według oryginału). Mechanicznie na czwórkę,
        chociaż trochę kaprysił nam silnik. Niedogrzany miał lekką czkawkę, wypadały mu
        zapłony, niekiedy strzelał w wydech i ciągnął się za nim zapach niedopalonej
        benzyny (według mnie to padnięty aparat zapłonowy z latającym na wszystkie
        strony punktem zapłonu). Szkoda, bo pojechalibyśmy sobie dalej, a tak w
        zasadzie mogłem się oprzeć na wrażeniach z jazdy właściciela.
        Na sprzedaż za 25 tys. zł w Gorzowie Wlkp (było ogłoszenie w Automobiliście).

P.S. Jeżeli przyjdzie mi wpaść do 3city (kiedyś pewnie zajrzę do komisu staroci
        w Sopocie), to uprzedzę wizytę.
        • Gość: KajTan Re: Tatra 603 - Klasyk IP: *.nsm.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.04, 22:30
          W Sopocie to znajomi z klubu prowadza biznes. ;))
          Gabloty maja niezle...

Metalic do Tatry??? Profanacja...
          Czarna, biala ewentualni bladoniebieska...
          ale metalic???

Zapraszam do 3city, oprowadzimy, a jakze ;))

pozdroowka
          KajTan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka