pytka50 02.10.09, 17:46 Ile może kosztować średnio założenie centralnego zamka do auta na 4 drzwi ??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
ulubiony19 Re: Centralny zamek ..... 02.10.09, 23:57 Ja osobiście zakupiłbym komplet do montażu centralnego zamka z jakiegoś używanego wozu.Co oryginał to oryginał(i nie oznacza to też,że nie można sobie potem jeszcze jakichś modyfikacji wprowadzać do tego układu,np. domykanie szyberdachu,mignięcie kierunków,itp.). A jaki samochód ? Pozdrawiam Link Zgłoś
pytka50 Re: Centralny zamek ..... 03.10.09, 10:05 Opel Astra mam już auto alarm ale teraz potrzebuje centralny i chyba dobrze by było aby był jeden pilot więc auto alarm trzeba zgrac z centralnym. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Centralny zamek ..... 03.10.09, 18:12 Tak,wszystko się da.Warunek-ktoś kto się na tym zna.Aha,do Twojej Astry niektóre elementy(np. siłowniki,cięgna) pasują od innych Opli z analogicznego okresu produkcji. Pozdrawiam Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Centralny zamek ..... 05.10.09, 09:30 To nie taka prosta sprawa. Zestaw panelu sterującego, pilotów i siłowników dobrej jakości będzie kosztowac przynajmniej 200 zł. Można też robić sobie bajeranckie scyzoryki, tak, że kluczyk masz razem z pilotem. Zestaw z dodatkowymi funkcjami, np. domykania szyb (pod warunkiem, że są elektryczne) to już nawet 400 zł. A do tego dochodzi montaż. Panel sterujący trzeba umieścić albo koło schowka, albo gdzieś za kokpitem, a wszystkie 4 drzwi trzeba też rozbebeszyć od środka i zamontować siłowniki. Dodatkowo już polecam zamontować siłownik w bagażniku. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Centralny zamek ..... 05.10.09, 16:04 No fakt,ale zależy kto zrobi,bo paprok to połowę części pogubi.Ale ja dalej polecam oryginał,bo to plug&play.Kupi się uniwersalne i trzeba będzie rzezbić(np. powyginowywwać:) cięgna).Też bym montował centralny do kufra.Aha,panel z centralką/odbiornikiem-sterownikiem jeśli oryginalny,umieszcza się tam,gdzie go w ubogeij wersji nie ma,np. te na podczerwień mają panel u podsufitki i można sobie zmienić i wygląda elegancko,a jak komuś sterowanie na podczerwień nie odpowida(mniejszy zasięg,ale za to nikt przypadkiem z kieszni auta nie otworzy),to kupuje uniwersalny sterownik i zakłada w miejsce oryginalnej centralki. Link Zgłoś
black_code Re: Centralny zamek ..... 05.10.09, 16:50 ulubiony19 napisał: to kupuje uniwersalny sterownik i zakłada w miejsce oryginalnej centralki. znowu nie zgadles Obaj macie pojecie Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Centralny zamek ..... 05.10.09, 17:15 black-code,znowu się czepiasz,nie popierając swojej zgryzoty wiedzą i praktyką:) To jak to z Tobą jest?:) > znowu nie zgadles Znowu? Czyli rozumiem,że kolejny raz coś sknociłem.Podaj,co niezkadłem. Pozdrawiam Link Zgłoś
arturr70 Re: Centralny zamek ..... 06.10.09, 01:41 W przystępnej cenie powinieneś go znaleźć na: moto-detal.pl Pozdrawiam Link Zgłoś