Dodaj do ulubionych

Freelander 2. a moze Discovery4

06.10.09, 22:18
Witam!
Mam na oku dwa nowe auta. chcialbym zakupic, jeszcze przed koncem roku, jedno
z nich, gdyz w ten sposob bede mogl sobie odliczyc podatek Vat. Problem jest w
tym, ze nie do konca wiem, na ktore sie zdecydowac, gdyby ktos mogl mi doradzic.?
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik A po co Ci ono? 06.10.09, 22:34
      Freelander jest uterenowiony a Discovery terenowy. Jak chcesz przejechać polną drogą, to Freelander starczy. Jak zamierzasz forsować zaorane pole, to bierz Discovery.
      • v-6 Jak to po co? 06.10.09, 22:49
        Żeby VAT odliczyć, przecież napisał ...;)
        Pozdrawiam
        v-6
        • januta Re: Jak to po co? 06.10.09, 23:34
          Jako księgowa polecam ci też skorzystać z dobrego leasingu, np w Santanderze.
          Umożliwi ci on także korzyści podatkowe więc jest nad czym się zastanawiać.
          • v-6 Re: Jak to po co? 06.10.09, 23:48
            januta napisała:

> Jako księgowa polecam ci też skorzystać z dobrego leasingu, np w Santanderze.
            > Umożliwi ci on także korzyści podatkowe więc jest nad czym się zastanawiać.

A jaja kobyły polski przedsiębiorca polecam ci, wobec powyższego, discovery: jego ceny zaczynają się tam, gdzie kończą się ceny freelandera, więc uszczęśliwisz Santandera ;)
            Pozdrawiam
            v-6
            • januta Re: Jak to po co? 07.10.09, 23:09
              Jeśli jest stałe oprocentowanie to jestes pewien, ze zadne wahania nie wplyna na
              koszty leasingu. Poza tym po co wydać cała kwotę na samochód jak mozna
              pieniedzmi w firmie troche poobracac i wiecej na tym zarabiac.

A wracając do wyboru samochodu to bardziej podoba mi Discovery poniewaz znacznie
              wiecej miejsca i jest bardziej funkcjonalny.
            • royalforce Land Rover Discovery 4 12.10.09, 22:14
              Dzięki za info! Januta miała racje, leasing jest naprawde korzystny, wynosi
              dokladnie 105% i tak jak wspomniala, bez żadnych wahań. V-6, chyba mnie
              przekonales do zakupu Discovery4, rzeczywiscie za niewielka doplata bede mial
              samochod, ktory o wiele lepiej spisze sie w terenie, jak pisal Czarownik. Dzieki
              jeszcze raz chlopaki za pomoc.
              Pozdrawiam.
        • wielki_czarownik A ja głupi 06.10.09, 23:58
          A ja głupi myślałem, że samochód się kupuje po to, żeby jeździć.
          • soner3 Re: A ja głupi 07.10.09, 00:06
            wielki_czarownik napisał:

> A ja głupi myślałem, że samochód się kupuje po to, żeby jeździć.

Dobrze myslales, ale to dotyczy tylko tych bez kratki
    • szwagier_gpw ani jeden ani drugi 08.10.09, 01:43
      tylko Defender !!!

a jak odliczenie zbyt małe, to z opancerzoną budą :)

• jureek Re: ani jeden ani drugi 16.10.09, 16:00
        szwagier_gpw napisał:

> tylko Defender !!!

No właśnie. Ostatnia okazja, bo wychodzi z produkcji.
        Jura
    • desrenia Re: Freelander 2. a moze Discovery4 12.10.09, 23:45
      Mnie bardziej tez podoba sie disco 4, ale jestem kobietka i malo sie znam na
      szczególach :)

Ja przy wyborze takiego luksusowego auta patrzylabym na ubezpieczenie, bo to
      rarytas dla zlodzieja
      • januta Re: Freelander 2. a moze Discovery4 15.10.09, 22:55
        Fajny jest to samochód. Nadaje się idealnie do pracy jak i na wyjazdy rodzinne. Ma full miejsca i jest komfortowy. Niestety masz racje co do ubezpieczenia. Przy takim samochodzie to będzie sporo. Mój szwagier płaci za pakiet 6500 zł. Ale jak masz w leasingu samochód to na ubezpieczenie dostaniesz fakturę więc masz dodatkowy koszt :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka