Dodaj do ulubionych

Zetka od Sennera

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.09, 16:39
+21 koni? I to wszystko? To dopiero wiejski tuning! Mogli jeszcze sporo wycisnąć bez strat na wytrzymałości silnika.
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: Zetka od Sennera IP: *.tktelekom.pl 18.10.09, 21:30
      Nie no.. fele kozackie.. mozna wybaczyc przyrost mocy o 21 koni, ale w tuningu nie chodzi tylko o moc.. nawet w autach sportowych.. Musi byc smak i charakter,,:) O!
    • Gość: lolek Re: Zetka od Sennera IP: *.tktelekom.pl 18.10.09, 21:34
      Nie no.. fele kozackie Mozna wybaczyc przyrost mocy o byle 21 koni.. ale w tuningu nie liczy sie tylko moc.. nawet w autach sportowych Musi byc smak i charakter :) noi reklama :P
    • Gość: ja znow Re: Zetka od Sennera IP: *.tktelekom.pl 18.10.09, 21:35
      ... Gorączka sobotniej nocy chyba...:)
    • Gość: D4ViD Re: Zetka od Sennera IP: *.stk.vectranet.pl 18.10.09, 22:10
      Może się nie znam, ale wydaje mi się że przedni zderzak jest źle polakeirowany, czy to było specjalne działanie?
    • pocalujta_wujta Re: Zetka od Sennera 18.10.09, 22:26
      I co w tym takiego niesamowitego? Przypomne ze samochody WTCC po tuningu z jednostki wolnossacej 2.0 litry (dla tych co myla pojecia: bez doladowania dowolnego rodzaju!) osiagaja okolo 280 KM. jest toi tez jednostak 4-cylindrowa.

A w Nizzanie Z370 pierwsze co trzeba zrobic to go odchudzic. Masa nie pozwala mu na jakakolwiek konkurencje z Porsche (np. Cayman'em) do czego zostal zaprojektowany.

Jedyna zelta tego Nissana to fakt ze ladnie wyglada, ale nic poza tym.

21 KM to mozna odzyskac w tak malych samochodach jak Miata z 1997 roku (133KM) przez tuning glowicy, dolotu, wydechu i zmiane mapy oraz paliwa na wyzej oktanowe (orginalnie 133KM to ma na slabym amerykanskim paliwie 87 oktanow)... na luzie. podejrzewam ze mozna latwo tez doadac nawet 40KM bo czesci silnika nie sa wcale wysilone a ten sam silnik zyje niezle z turbodoladowaniem do 250KM bez problemow.

Z tym ze mowa o samochodzie ponizej 1000kg a nie 1.5 tony jak w przypadku Nissana Z370 jak mi sie zdaje. Cena tego tuningu tez jest pewnie tylko ulamkiem tego co kosztuje w Nissanie.
    • martm1 Re: Zetka od Sennera 19.10.09, 00:01
      @pocalujta_wujta - o ile mnie pamięć nie myli, to samochody w specyfikacji WTCC kręciły 300KM przy 8000 albo 8500 RPM ;)

pozdro
    • Gość: T Re: Zetka od Sennera IP: *.acn.waw.pl 19.10.09, 03:27
      A czy te samochody WTCC przejadą kilkaset tysięcy kilometrów? To jest samochód do normalnej jazdy i serwisowania co 12tyś km.

Mnie dziwi tylko obniżanie zawieszenia. Sam mam Nissana Syline, sprzedawanego u nas pod żałosną marką infiniti g i już kilka razy obtarłem podwoziem o nawierzchnie... zastanawiam sie kiefdy mi zacnzie rdzewieć jak zdarłem ochronę przeciwkorozyjną. Ten samochód to trzeba o kilka cm podwyższyć!
    • Gość: De[esz Re: Zetka od Sennera IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.10.09, 03:51
      Traktor sobie kup
    • Gość: Grel Re: Zetka od Sennera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 10:48
      Dziwiony, panie T? Obdarłeś, bo prowadziłeś na polskich warunkach. W Niemczech czy kraje zachodnie maja 10 krotnie lepsze niż polskie i mogą spokojnie poszaleć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka