Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Suzuki kusi

IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.10.09, 09:30
i znów pierwszy :)
meksykański pomysł z śpiącymi policjantami jest ciekawy, ale czy nie lepiej i taniej zamiast takich wąskich policjantów, montować 3x szersze? jadąc ponad 50 km/h i tak łupnie nam podwozie, ale przy mniejszej prędkości auto przejedzie naturalnie
sprawdzone min. w holandii
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Motodziennik: Suzuki kusi IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.09, 09:30
      Bardzo ciekawy odcinek, a co do tego prgu zwalniającego to wydaję się być naprawdę dobrym pomysłem bo niektóre zamontoawne w moim mieście są naprawdę za duże i trzeba niemal zwalnia cdo zera aby je przejchać, ogólnie bardo dobey pomysł
    • Gość: . Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 10:21
      @tq
      wytarles juz reczniczkiem to co narobiles z podniety?
    • Gość: j_k Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: 193.113.48.* 20.10.09, 10:31
      A ile Kizashi będzie kosztować w Polsce? O ile będzie dostępne rzecz jasna...

Meksykański patent? Świetny tak długo jak jest bezawaryjny i nie ulega zniszczeniu po niedługiej eksploatacji.

Pozdrawiam!
    • Gość: ENERGETYK Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: *.zep.com.pl 20.10.09, 10:38
      Kiedys zabłądziło mi się trochę w obcym mieście i trafiłem na uliczkę osiedlową na której wylany z asfaltu śpiący był tak wysoki że o mało co auto na nim nie zawisło - usłyszałem trące o niego podwozie a dodam że nie jechałem szybciej jak 50 na godzinę a auto mam nie pierwszej młodości - jeszcze z czasów gdy były stosunkowo wysoko zawieszane ;) Tak czy inaczej mazda ojca na 100% straciła by na tym progu przedni zderzak ...
    • fr000nc Re: Motodziennik: Suzuki kusi 20.10.09, 11:01
      @tq - teoretycznie te szersze progi zwalniające dobrze by się sprawdzały, gdyby nie kreatywność racjonalizatorska i wytwórcza. Pierwsza skutkuje tym, że co 2 próg jest po prostu źle zaprojektowany, druga zaś - że kolejne są źle wykonane i jezdnia zapadając się przed progiem tworzy 5cm krawężnik. Skutki są takie, że przejeżdżając przez próg z dozwoloną prędkością, w obu wypadkach mamy olbrzymie szanse na wybicie wahacza lub zgubienie zderzaka. O kołpakach nie wspominam. W przypadku tych meksykańskich wynalazków, kreatywność racjonalizatorska spada do zera, pozostaje jedynie wyttwórcza :).
    • fr000nc Re: Motodziennik: Suzuki kusi 20.10.09, 11:05
      przepraszam najmocniej, ale czemu mój post sprzed 5 minut został usunięty ?
    • Gość: angol Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: 10.201.59.* 20.10.09, 13:55
      w Anglii jest prosty, lepszy patent zamiast śpiącego spowalniacza jest bramka o szerokości niewiele większej od szerokości auta. Jeśli nie chcesz urwać lusterek musisz zwolnić i nic nie zagraża twojemu zderzakowi !!
    • Gość: Gość Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:45
      Panie Jacku, czy aby na pewno w to Suzuki rozpędza się od 0-60 w 7.5 sek?

www.edmunds.com/insideline/do/Drives/FullTests/articleId=159086

Pierwszy lepszy test z googla i podane jest 8.3 sek. To 7.5 sekundy przy 185KM (bez turbo) - to jest dla mnie zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe. Skąd te dane? Próbowałem coś znaleźć na stronie Suzuki USA, ale niestety strona wygląda jak zaprojektowana przez 15 latka dla 12 latka i nie dałem rady...

@j_k
      "A ile Kizashi będzie kosztować w Polsce? O ile będzie dostępne rzecz jasna..."

Obawiam się, że dużo :( Silnik 2.4 = 18,6% akcyzy :( :(

@angol
      "w Anglii jest prosty, lepszy patent zamiast śpiącego spowalniacza jest bramka o szerokości niewiele większej od szerokości auta. Jeśli nie chcesz urwać lusterek musisz zwolnić i nic nie zagraża twojemu zderzakowi !!"

A jak sobie na takich bramkach radzą szerokie auta (Hummer? :P)?
    • jacek.balkan Re: Motodziennik: Suzuki kusi 20.10.09, 15:00
      Czy oby na pewno to nie wiem:)
      Ale tak wynika z oficjalnych slajdów z oficjalnej prezentacji dla ... oficjeli z amerykańskiego oddziału Suzuki.
      Link poniżej, pozdrowienia!

4.bp.blogspot.com/_FoXyvaPSnVk/StjtrrRPixI/AAAAAAACJ6w/niCekIHdEGk/s1600-h/2010-Suzuki-Kizashi-06.jpg
    • fiatosgratos Re: Motodziennik: Suzuki kusi 20.10.09, 15:44
      Bardzo mi sie podobał pana występ na TVN tubro w turbo kamerze gratuluje
    • Gość: asdad Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: *.tktelekom.pl 20.10.09, 16:53
      www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/6403
    • Gość: ..... Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: *.wist.com.pl 20.10.09, 17:48
      @ Gość

Akurat Hummer nie ma żadnych problemów z przejazdem gdziekolwiek i przez cokolwiek :D Może poza podjazdem na pionową ścianę, chociaż i takie rzeczy można w internecie znaleźć...
    • Gość: koszyk Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: *.chello.pl 20.10.09, 18:20
      nie sądze aby suzuki w Polsce było podobnie tanie a za cenę porównywalną do bmw 3 tłumów przy salonach nie będzie
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 19:22
      Szkoda, że Suzuki designem nie powala..choć brzydal to też nie jest..
      moliby więcej żadać za auto ładniejsze...równanie w dół..co to za strategia?
      Chyba tylko Hjijujjidajj robi świadomie brzydkie auta ...
      ..ależ ładnym Power-slidem idzie po łuku...
      ..za 20 tys $ jest Mustang v6:)
      .............................................................
      Jak na prąd to tylko "stock-car" od producenta(efekt skali)..wynalazki niezależnych są podejrzane..:)
      .............................................................
      NO nieźle podskoczył...
      niedługo pewnie będą nadajniki "w znakach" przy drodze, które skontaktują się z "komputerem samochodu" i automatcznie obniża mu prędkość do pożądanej w danym odciku drogi ..., bo te muldy-spowalniacze to jest horror !
    • Gość: jaro Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: *.e-wro.net.pl 20.10.09, 23:48
      Denerwuje mnie to !! W USA jest tak tanio, że to jest jakieś nieporozumienie. To suzuki jest całkiem fajne, na tych zdjęciach wygląda całkiem nieźle, troche bryłą(z boku szczególnie) przypomina mi nowego lancera. A z tym silnikiem. Jaaaaaaaaa, przecież to jest miód !! nic tylko jeździć. I za 50 tys PLN. Ciekawy jestem ile będzie kosztował w Polsce, z tym samym silnikiem. Jeśli chodzi o progi zwalniające to doprowadzają mnie do szału. Szczególnie te krótkie, przez które przejeżdża się jak przez krawężnik. Njalepsze są długie, i nie przymocowane osobno do drogi, tylko "wtopione" w jezdnie. Dzięki temu przejazd jest gładki, nie urywamy zawieszenia, ale też jedziemy wolno bo w innym razie samochód przeleci przez ten próg i może to być dośc nieprzyjemne dla niego i dla kierowcy :)
    • Gość: turkish Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: *.hsd1.il.comcast.net 21.10.09, 01:42
      wedlug mnie, kizashi w stanach ma dosyc marne szanse. nie jest to co prawda auto szkaradne, osiagi niby tez dobre. problem tkwi jednak w tym ze marka suzuki w
      us of a praktycznie przestala istniec - trudno dostrzec pojazd tej marki na ulicy,
      a pospolstwo w wiekszosci zapewne sadzi ze suzuki to albo motocykle albo jakis wirtuoz muzyki klasycznej z kraju wiednacej wisni.
      alternatywnym i tanszym wyjsciem wobec accorda, camry lub altimy, sa obecnie auta koreanskie - sa calkiem popularne, maja tez niesamowita gwarancje; a za rok ma sie zmiec ich tredowaty wyglad na cos co prezentuje sie znacznie lepiej od kizashiego. w tych czasach nikt nie kupuje kota w worku,a wlasnie takim kotem jest kizashi.
    • Gość: Ore Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: *.static.tkt-net.pl 22.10.09, 11:51
      Ciekawy pomysł z tym aktywnym spiącym policjantem. Karetki, czy straż pożarna mogłyby mieć urządzenie zdalnie deaktywujące takie progi, albo przy każdym progu możnaby ustawić "bezrobotnego" dróżnika :)
    • Gość: })i({ Re: Motodziennik: Suzuki kusi IP: 194.88.224.* 26.10.09, 15:33
      Ja znam progi norweskie :) przejeżdżając przez taki przed którym stoi ograniczenie 40 z przepisową prędkością, prawie się go nie odczuwa, ale odczuwalny jest już przy 50. Zakładam, że to odrobiona lekcja fizyki czy czego tam. Próg był szeroki tak jak przejście dla pieszych. Na pewno żaden z nich nie wbił mi się do głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka