Dodaj do ulubionych

Serwis przede wszystkim

IP: 94.254.134.* 22.10.09, 20:35
Jeśli w serwsie Fita wymiana jednego amortyzatora kosztuje około 350 zł to ja dziękuję ! Wolę kupić w sklepie amortyzator za 100 zł i założyć u Franka w warsztacie za dwie flaszki :) w sumie będzie mnie to kosztowało 150 zł a nie 350 zł ...ździerstwo...!!! Haha
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Serwis przede wszystkim IP: *.pai.net.pl 23.10.09, 00:12
      Nadal obowiązuje dyrektywa GVO, nie mamy obowiązku robienia przeglądów w ASO, jeśli tylko je robimy zgodnie z zaleceniami producenta nie tracimy gwarancji. Jest wiele bardzo dobrych warsztatów nie będących ASO. Howgh.
    • Gość: t Re: Serwis przede wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 01:05
      W serwisie BMW liczą ok 4 razy więcej niż w warsztacie, i co z tego? Każdy ma wybór, a ja po problemach z 6 lokalnymi mechanikami więcej auta do zwykłego warsztatu już nie oddam.
    • turbokozik Re: Serwis przede wszystkim 23.10.09, 10:27
      Będziesz Miał Wydatki ;)
    • Gość: gostek Re: Serwis przede wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 12:05
      Serwis jest dla mnie najważniejszy. Nie wyjechałbym na drogę niesprawnym samochodem. Niedawno mi się zaledwie żaróweczka spaliła. Wymieniłem obie kilka godzin później. Sam staram się jeździć bezpiecznie, a bez jednej świecącej zarówki bezpieczeństwo jest jednak ograniczone. Ale teraz kupiłem sobie night guide z Philipsa (chyba się nie pomyliłem w nazwie). Mam nadzieję, że dłużej poświecą.
    • Gość: moto Re: Serwis przede wszystkim IP: *.miasto.gdynia.pl 23.10.09, 12:17
      zarowki filipsa night guide swieca przez maxymalnie pol roku, tansze sa zwykle swieczki
    • Gość: Cessat Re: Serwis przede wszystkim IP: *.warszawa.mm.pl 23.10.09, 13:36
      Niestety w tym tekście widać największy paradoks wpółczesnej branży motoryzacyjnej. Z jednej strony wszyscy producenci zapewniają o bezawaryjności swoich aut, chwaląc się pozycjami w rankingach, itd. Z drugiej jednak strony serwisy generują znaczącą część przychodów tych firm... Tak więc jeśli firmy motoryzacyjne rzeczywiście zaczęłyby produkować bezawaryjne auta to... szybko by zbankrutowały...
    • Gość: AL$bundy Re: Serwis przede wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 14:24
      nowe bezawaryjne? wystarczy przeleciec fora motoryzacyjne z watkami nowych modeli,niejednokrotnie mozna natrafic na przypadki powrotu z trasy lawetą,bo auto z przebiegiem ponizej 1000km omawia posluszenstwa.oczywiscie nie psuja same silniki (pomine olejozernosc nowych wysilonych diesli i slynne kola dwumas ),tylko ich skomplikowany elektroniczny ,przewaznie produkcji chinskiej osprzet.
      osobiscie gdybm mial wydac kupe kasy za swiezo pachnaca "blache "z niewysiedzianym przez poprzednika fotelu,to oprocz tych zalet,domagalbym sie bez jakiejkolwiek awaryjnej eksploatcji, mowiac wprost-przez min 100tys nie chcialbym ogladac gęby mechaika z aso(oprocz wymian eksploatacyjnych).
    • mzyo Re: Serwis przede wszystkim 23.10.09, 17:51
      1.Nie wiem jak jest w tej chwili ale rok temu ASO Renault w Niemczech miało prawie takie same stawki za usługi jak ASO w Polsce. Jaki z tego wniosek? Aso w Polsce są nieuczciwe wobec swoich klientów bo część kosztów stałych w naszym kraju jest nieporównywalnie niższa niż w Niemczech.

2. Nie znam ASO w Polsce gdzie mógłbym zostawić samochód mając pewność że zostanie naprawiony rzetelnie. Moi znajomy w ASO Opla w Warszawie zgłosił awarię klimatyzacji 2 tygodnie przed końcem gwarancji. Serwisanci zakleili przewody taśmą zamiast je wymienić. Miesiąc później klimatyzacja znów nie działała a teraz już chcieli wymieniać przewody. W ASO Fiata po zgłoszeniu usterki podłączyli mi kiedyś auto pod komputer po czym powiedzieli że wszystko jest ok i zarządali ok 200zł za diagnozę a samochód nadal nie był sprawny?? Nie wspomnę już o przypadku gdy zakupioną nową Alfę Romeo rozbił wyprowadzając z parkingu pracownik salonu/ASO( nie przytarł! rozbił).

3.Omijam ASO w Polsce szerokim łukiem ze względu na żałosną jakość usług. Wyższe ceny można by zaakceptować gdyby było warto, a moim zdaniem nie warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka