Gość: Gosc IP: 78.101.212.* 01.11.09, 18:08 Jezdze LR2 HSE 3.2 i musze powiedziec ze nie zamienilbym tego auta na zadnego z wymienionych w artykule w konkurentow. Wysmienity samochod. Link Zgłoś Obserwuj wątek
bz14 Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test 02.11.09, 10:56 "Do tego solidne osłony podwozia i niezłe parametry terenowe i w teren można zapuścić się znacznie dalej niż konkurenci. Oczywiście poza Vitarą." I Foresterem. Duży prześwit, reduktor i stały napęd na 4 koła.... Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.11.09, 23:53 Przeciez ta karoseria pochodzi z Forda Escape!!! Ford, przed sprzedaza marki do TATA Motors (www.tatamotors.com/our_world/press_releases.php?ID=356&action=Pull), stworzyl kolejnego klona Escape, po takich autach jak Mercury Mariner czy Mazda Tribute. Widac, ze ten artykul pisany byl w Polsce, gdzie LR2 jest jeszcze egzotyczne. Na Yahoo Autos mozna porownac zdjecia Escape/Mariner/Tribute/LR2 - sami sprawdzie! Link Zgłoś
Gość: pawel! Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: *.acceptus.pl 03.11.09, 12:52 Jeżeli ktoś pisze, że samochód jest dobry na jazdy terenowe, to powinien sie orientować, że najważniejsze to reduktor, duży prześwit, duży kąt natarcia itp. Trudno z tego artykułu wywnioskować, żeby w tej konkurencji Freelander czymkolwiek się wyróżniał. A co do cen - Subaru Forestera z 2-litrowym Dieslem można kupić w salonie za 125 tys. zł, a wersja full wypas z homologacją na ciężarówkę kosztuje około 145 tys. Trudno mi na podstawie tego artykułu znaleźć argumenty za Land Roverem. No, ale na pewno znajdą sie tacy którzy będa się chcieli wyróżnic kosztem ekstra 20-30 tys. złotych. Jeśli kogoś stać i ma gest... Link Zgłoś
Gość: xx Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: 77.255.255.* 03.11.09, 14:43 Silnik to zupełna pomyłka. Do takiego wozu potrzeba co najmniej 250KM. Link Zgłoś
globy_ms Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test 03.11.09, 23:24 To zależy od oczekiwań i potrzeb klienta. Z mocniejszym motorem Freelander staje się bardziej komfortowy, ale koszty użytkowania i cena szybują mocno do góry. Co do zdolności terenowych, popieram przedmówców i dzięki za komentarze. Mały Land Rover spisuje się w terenie lepiej niż RAV'ka czy CR-V, ale wszystkim tym SUV'om daleko do samochodów stricte terenowych. Forester jest niedocenianym modelem. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.09, 12:49 tylko dlaczego nie napisali ze "4x4 "w tym aucie dziala tylko do przodu ? Link Zgłoś
Gość: m Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: 94.254.210.* 17.11.09, 12:34 ALE DROGO !!!!!!!!!!!! podstawowa wersja LAnd Rovera kosztuje 147 tys. zł...a podstawowa wersja Suzuki Grand Vitara kosztuje 89 tys. zł ... czyli o 58 tys.zł taniej MASAKRA :) ....suzuki.pl/car/salon_vitara2008-5dr_c.php Link Zgłoś
Gość: m Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: 188.33.92.* 17.11.09, 14:56 dla niektórych drogi samochód to przedłużenie ich męskości :) ten za 89 tys. też ma napęd na 4 koła, klimatyzację....przepłacamy za markę :) Buhahha Link Zgłoś
Gość: polo Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: 89.174.65.* 19.11.09, 14:35 Dla niektórych jakość rozwiązań i produktu jest ważniejsza niż cena. Link Zgłoś
Gość: n@fciarz Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: *.elartnet.pl 17.03.10, 14:15 jakość we freelanderze???? proponuję spojrzeć w raporty TUV choćby... Link Zgłoś
Gość: matawaty Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: *.wroclaw.mm.pl 17.03.10, 15:18 ciekawy jest. podobny do x-trail ale ładniejszy wydaje się dalej Citroen C-Crosser www.citroen.pl/citroen-c-crosser/ Link Zgłoś
Gość: filles Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 16:05 Do n@fciarz: W raportach, o których mówisz, jest mowa o Freelanderze pierwszej generacji. "Dwójka" jeszcze nie jest uwzględniana - jest zbyt krótko na rynku. Zapewniam Cię, ze różnica między nimi to przepaść - jeździłem "jedynką", a teraz mam "dwójkę", więc wiem co mówię. A smród po F1 będzie się jeszcze dłuuuugo ciągnął za całą marką. Twój komentarz jest najlepszym tego dowodem. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: *.nextpertise.nl 31.08.10, 11:01 Pytanie do wlascicieli/uzytkownikow LR2 oraz autora tego artykulu - P. Marcina Sobolewskiego. Skad ta informacja o 405 L bagazniku w LR2. W oficjalnym katalogu Land Rovera pojemnosc przestreni bagazowej przy standardowym polozeniu foteli jest podana 755 L. Z gory dziekuje za wyjasnienie niescislosci. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: *.icpnet.pl 06.09.10, 22:31 Jezdzilem Foresterem przez 4 lata, obecnie mam Free2. To dwa rozne auta, Free2 jest bardziej komfortowy i lepiej wykonany. Inaczej sie go prowadzi, auto jest wyzsze ale trzyma sie swietnie drogi. Prowadzi sie bardzo przyjemnie, kto nim nigdy nie jezdzil powinien wybrac sie na jazde testowa. Wizualnie takze bardzo przypadl mi do gustu. To swietne auto i na szczescie w Polsce jeszcze malo spotykane. Link Zgłoś
Gość: nie wiem Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: 212.76.61.* 19.02.11, 16:48 Ze wszystkich filmów na youtubie widać, że napę 4x4 działa przy jeździe do przodu i do tyłu, nie wiem więc skąd te wnioski, że do tyłu nie funkcjonuje? Link Zgłoś
robur.zabojca.kur Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test 18.03.11, 09:47 Wczoraj wpakowałem się swoim freelanderem 2 w głębokie błoto (rozpulchnione a następnie zalane pole). Wystarczyło wrzucić wsteczny i dodać gazu (automat) - auto wygrzebało się bez problemu. Proszę nie chrzanić więc, że haldex nie działa przy jeździe na wstecznym. Link Zgłoś
robur.zabojca.kur Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test 18.03.11, 09:54 www.youtube.com/watch?v=CLsATaJOW84 polecam 25s tego filmiku, to chyba tyle w temacie... Link Zgłoś
Gość: le bruk Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 11:33 Do gościa, który napisał, że karoseria pochodzi z Forda Escape. Freelander ma kilka cm większy rozstaw osi, jest kilka cm dłuższy i jest o ponad 10 cm szerszy ( licząc bez lusterek). Dodatkowo jest cięższy o jakieś ćwierć tony. Typowe bliźniaki jednojajowe.... Link Zgłoś
robur.zabojca.kur Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test 24.09.11, 10:41 Odnośnie bagażnika - 755l to wartość podana do dachu. Do linii okien jest >400l. Link Zgłoś
Gość: rokiv Re: Land Rover Freelander 2 TD4.e - test IP: *.zone12.bethere.co.uk 17.01.13, 20:11 mam to auto z 2009r 2.2D i tez nie zamienie na zadne inne tego typu. ktos, kto pisze zle opinie o tym aucie nawet go nie posiada! nie ma kompletnie pojecia o czym pisze, kup pojezdzij i dopiero sie wypowiadaj a nie piszesz jeden z drugim jakies glupoty wyssane z palca... Link Zgłoś