Dodaj do ulubionych

Jeep Cherokee - test

IP: *.strong-pc.com 27.11.09, 19:14
plastiki w środku... auto warte 150K ???? Chyba 70 i to w vat i przed promocją...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kurkiewicz Re: Jeep Cherokee - test IP: *.gemini.net.pl 27.11.09, 20:22
      No cóż, nie mam nic do kwestii technicznych, ale wizualnie mi się kompletnie nie podoba! Wygląda mi to jak jakiś wózek dla lalki barbie... Dla mnie samochód terenowy to mercedes klasy G: G-klass.notlong.com - wygląda tak jak lata temu i o to chodzi! Jak masz cały wóz uwalone błotem, to ci wisi czy masz nowy design na masce, czy nie nowy. Liczy się tylko to co masz pod maską, nie lubię szpanerów, więc nie lubię cudowania przy wyglądzie samochodu. Oczywiście jeśli mowa o terenówkach, bo wiadomo - sportowe, to zupełnie inna bajka ;)
    • Gość: '''' Re: Jeep Cherokee - test IP: *.multimo.pl 27.11.09, 22:06
      g klasa to żeś pojechał ze złomem, fascynujące i nie lubisz szpanerów [ja nie lubię ciebie], a jesteś hybrydą szpanera i znawcy nie mam nic przeciwko tym cechom nie są chyba na wskroś złe, każdy je ma [żyć bez nich się nie da] nie każdy widzi je u siebie, bo nie każdy chce widzieć[jak ty] i geniuszu twoje zdanie nikogo nie obchodzi, a obnosisz się z nim jak nie wiem co, czy nie rozumiesz tego, że każdy ma swoją perspektywę punkt widzenia
    • Gość: Osa Re: Jeep Cherokee - test IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 27.11.09, 23:03
      Rzeczywiście jak na 150k to nędza, ale nie ma się co dziwić w USA ceny zaczynają się od 24k $ i tyle wart jest ten wóz
    • Gość: Cep Re: Jeep Cherokee - test IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 27.11.09, 23:56
      Na wyprawy w prawdziwy teren to auto powinno kosztować 100 tyś żeby zostało jeszcze na zakup zrobionego Patrola.
    • Gość: J.M. Re: Jeep Cherokee - test IP: *.dsl.bell.ca 28.11.09, 02:56
      "Plastiki" czy może jednak "plastyki"??? Polecam słownik "ZASADY PISOWNI POLSKIEJ" Taszycki, Jodłowski
    • Gość: Ogon Re: Jeep Cherokee - test IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 28.11.09, 11:18
      Nie, plastiki. Polecam trochę zdrowego rozsądku. Plastik to tworzywo a plastyk to... artysta. Nie ma potrzeby zmieniać znaczenia słów by dopasować je do jakichś tam zasad, jakichś tam podejrzanych typów.
    • mzyo Re: Jeep Cherokee - test 28.11.09, 12:29
      1.plastik, plastyk
      1. ?tworzywo sztuczne?
      2. ?odmiana materiału wybuchowego będąca mieszaniną silnych materiałów wybuchowych z substancjami uplastyczniającymi i wiążącymi?
      ? plastikowy, plastykowy
      pwn.pl

2. Poprzednik nie powalał ale w swej prostocie był dla mnie autem poprawnym. Ten jest straszny z wyglądu. Wykończenie wnętrza jak w amerykańskim aucie-nic zaskakującego. Porównując Jeep'a do Land Rover'a możemy stwierdzić że to taki troglodyta z odrobiną rozumu(nawigacją?:) ). Jak ktoś chce auto terenowe do jazdy na co dzień to Land Cruiser albo Discovery. Jak ktoś potrzebuje SUVa to na pewno Jeep nie jest najlepszym wyborem.
      Szkoda bo stary 'szeroki' był naprawdę fajnym autem.
    • Gość: do mzyo Re: Jeep Cherokee - test IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 28.11.09, 15:31
      Tyy, Leszczu barowy, skoro już proponujesz PWN to może wsadź tam głowę i dowiedz się jak się używa apostrofu, hę? Ciężko wam analfabetom zostawić ten apostrof w spokoju? To zapamiętajcie sobie, że stawiamy go WYŁĄCZNIE między SAMOGŁOSKAMI. To nie jest zasada ale pozwoli wyeliminować 95% błędów.
    • Gość: gość Re: Jeep Cherokee - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 06:53
      Po pierwsze: Cherokee nie jest suvem. To terenówka! Jedyna uprawniona obok Land Rovera, legendarna.
      Po drugie : plastiki? Przecież wszystkie amerykany tak mają, dziewczynki jesteście? Po trzecie: wygląd jest świetny, twardy.
      Po czwarte: podstawowym atutem auta są wlasnosci terenowe i niezawodny, genialnie brzmiacy v6 produkowane od lat, wypuszczany z reguly w automacie.
      Po piąte: Jeep jest najlepszy! A malkontentom życzę przejażdzki!
    • Gość: Cycki Re: Jeep Cherokee - test IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 29.11.09, 11:59
      @gość, weź idź obejrzyj Defendera bo chyba Ci marketingowcy sieczkę z mózgu zrobili. Ta plastikowa zabawka jest zaprojektowana do szpanu na bulwarach a w terenie słabo robił już poprzedni model. To jest terenówka w teren zabudowany. A że Jeep jest najlepszy, w to nie wątpię. W rankingach awaryjności przoduje od lat.
    • Gość: berdys Re: Jeep Cherokee - test IP: *.multimo.pl 29.11.09, 17:37
      Oj tam, a mnie sie podoba wersja jaka użytkuje moja matka z 2001 roku ;) Ogolnie- bardzo dobra trwalosc silnika crd i zawieszenia, nie rdzewieje. Automat dziala bez zarzutu- 3 wymianki oleju. Denerwuja duperele- zepsul sie silniczek od np sterowania fotela, zepsula sie wiazka od lusterka... ogolnie elektryka.. trzeba o nia dbac i tyle ( cokolwiek to znaczy ) Nie podoba mi sie szybkosc w jakim zuzywa sie tapicerka skorzana - jednak przy odpowiedniej konserwacji wyglada nadal niezle- a minelo 8 lat ! Fakt, auto nie powala jak tu niektorzy zauwazyli. Uzywane- jest tanie w zakupie, wygodne w uzytkowaniu ( doceni ten, co mieszka w gorkach ) . Typowy fun car a nie terenowka. Dobry na dziadowski asfalt, drogi gruntowe, pokonywanie niegłębokich brodow. Jeep jest ok, ale nie jest najlepszy ;) Najlepiej w terenie jezdzilo mi sie przerobionym lanroverem i klasa G ale nie obecna a ta z lat 80- oczywiscie po przerobkach. Jednak- mnie to nie kreci i musze miec auto uniwersalne- czyli takie, ktore nadaje sie do jazdy szosowej.
    • Gość: berdys Re: Jeep Cherokee - test IP: *.multimo.pl 29.11.09, 17:45
      I zdjęcia w Kąśnej byly robione :) Miło , to niedaleko mnie :) Powiedzmy, ze okolice tego dworku to teren stworzony dla takiego auta :)
    • Gość: hmm Re: Jeep Cherokee - test IP: *.strong-pc.com 29.11.09, 17:59
      to że wszystko amerykance od dawna mają tandetne plastiki, oznacza że:
      1. nie musimy tolerwac dziadostwa
      2. auto jest przeplacone.
      Jeżeli komus to nie przeszkadza, luz - widac po drogach ze jednak wielu ludziom to nie przeszkadza.
    • Gość: berdys Re: Jeep Cherokee - test IP: *.multimo.pl 29.11.09, 19:00
      hmm*no i luz :D
      Bo Jeby to fajne auta są, pod warunkiem ze masz dobrze rozpoznane potrzeby i wiesz co kupujesz.
    • Gość: berdys Re: Jeep Cherokee - test IP: *.multimo.pl 30.11.09, 01:20
      a dla dyskutantow, ktorzy nie maja zadnego pojecia o samochodach 4x4 podzial- z ktorym sie w calosci zgadzam, bo odpowiada on temu co spotykamy na rynku : www.wojdas.24x7.pl/terenowe.html - jak widac z niektorych wpisow, wiedza poszla w las i trzeba ja z lasu wywolac.
    • Gość: Mono Re: Jeep Cherokee - test IP: *.echostar.pl 18.02.10, 16:10
      To auto jest słabiusie. Jeep gdzieś się zatracił, niestety.
      Zabójca i Bęc - lewympasem.pl/?p=n&a=art&artid=56&ids=11
    • Gość: Gość Re: Jeep Cherokee - test IP: *.alcatel.de 12.04.10, 13:42
      Jesli dizel CRD jest "Made in Italy", to dziekuje bardzo...
    • Gość: CiociaLodzia Re: Jeep Cherokee - test IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 20:32
      ?? za 200 koła mozna mieć rocznego Grand Cherokee`ego SRT8 z podwórkowym przebiegiem (z USA). Skoro już kupujemy paliwowego smoka, to miejmy jakąś frajdę z życia..
    • Gość: gosciu Re: Jeep Cherokee - test IP: 166.128.167.* 13.04.10, 04:56
      Kto teraz kupuje auto u dilera?
      tak jak TV , ekspres do kawy czy kamere ide se poogladac w MediaMarkce nie dla idiotow , wybieram model i ... zamawiam se z allegro bo przeciez nie jestem idiota zeby 30% przeplacac.
      To samo z autami. Ogladalem, ogladalem objezdzilem dilerow , kilka jazd probnych i w koncu z usa sprowadzilem se poprzedniego Cheeroke 2006 z dizlem 23.000mil za 65tys zl po cle wysylce itp juz na placu z gwarancja niebicia bo od sasiada kuzyna.
      Za ta kase nie przeszkadzaja mi plastiki.
    • Gość: stanczyk Re: Jeep Cherokee - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.11, 23:09
      ..tia zatracił ?!?...zobacz nowego GC ...,
      w wresji SRT 8 z 6,4 HEMI pozabija te wszytskie kajeny i inne brzydactwa ! :)
    • Gość: Mor Re: Jeep Cherokee - test IP: *.einet.lublin.pl 14.02.12, 12:32
      Jeepy zaczęły nadawać się do normalnej, codziennej jazdy..
      www.youtube.com/watch?v=GpHa1d_sDRA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka