Dodaj do ulubionych

Nowe Clio II czy Toyota Yaris?

IP: 217.96.16.* 09.08.01, 12:10
Ta sama cena, przy czym Toyota ma 3 lata gwarancji.
Co jest lepsze? Jaka awaryjność?
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: 157.25.69.* 09.08.01, 12:20
      Mam ten sam problem, ale jakoś bardziej skłaniam się do Clio.
      Taka sama cena to tylko pozory. Za tę samą cenę Clio jest o wiele lepiej
      wyposażone.
      Nie wiem jak z awaryjnością.
      Pozdrawiam
      Marta
      • Gość: All Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 14:22
        Marto nie widzę przewagi w wyposażeniu Clio II, chyba tylko ta różnica, że w
        Yarisie 2 poduszki a w Clio 4. W modelu Yarisa w 3 opcji za ok. 42 tys. i
        modelu Clio z sil. 75KM też w drugiej opcji cena jest niemal identyczna. W obu
        modelach ABS ,wspomaganie, elektryka, regulowane siedzenia. Mam ten sam
        dylemat. Może jest ktoś, kto choć trochę jeździł jednym i drugim samochodem,
        takie uwagi byłyby bardzo cenne.
        • Gość: RENAULT Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: 10.10.10.* / *.vx.pl 15.08.01, 02:12
          A ja mam Lagune II oraz megana coupe i chyuba sobie jeszcze kupię clio.
          Jezdzilem Toyotą starlet (150 tys kilometrow bezawaryjnie) ale co z tego skoro
          komfort porownywalny był do roweru i fakt dopóki nie wsiadłem do renault 19
          uważałem że toyota jest niezwyciężona ale odkąd pojechałem kolegi
          dziewiętnastką tak do dzisiaj miałem już dwa megany i lagunę a toyote ogladam
          tylko w gazetach
          • Gość: Franek Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: *.tnt5.me.uunet.de 15.08.01, 23:31

> A ja mam Lagune II oraz megana coupe i chyuba sobie jeszcze kupię clio.

co moze byc lepsze od clio? tylko 2 (szt.) CLIO
            facet kup od razu 2 co sie bedziesz szczypal?!
            • Gość: Many Re: Franek spadaj na pole zbierać buraki IP: 10.10.10.* / *.vx.pl 16.08.01, 09:50
              tak to jest jak zal ci dupe sciska. Aha nie porysuj mu tylko tych furaków
              inteligencie
      • Gość: Wojtek Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: *.tele2.pl 10.08.01, 02:41
        > Taka sama cena to tylko pozory. Za tę samą cenę Clio jest o wiele lepiej
        > wyposażone.

Pamietaj, ze lepsze (bogatsze) wyposazenie to wiecej elementow, ktore moga wlasnie ulec awarii. A rok to
        naprawde mgnienie oka (mam na mysli gwarancje).

Podstawowa roznica miedzy tymi modelami jest taka:
        Clio jestesmy zachwyceni w salonie, w drodze do domu...ale czas biegnie i humor ma tendencje znizkowa... :-(
        Przy Yarisie krecimy nosem na poczatku, ze kupa kasy, a taki jakis goly jest ale w miare pokonywania kolejnych
        tysiecy kilometrow zaczynamy go kochac, szanowac i doceniac...za to, ze jest wciaz taki sam... :-)

Powodzenia
    • Gość: Harry Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: 10.40.65.* 09.08.01, 15:39
      Jeśli chodzi o bezawaryjność to przewagę ma Yaris (choć ze wszystkich renówek
      to właśnie Clio ma najlepsze notowania), z tym że sa dwa ale:
      po pierwsze statystyki odnoszą się do całej masy sprzedanych aut i zawsze można
      mieć pecha do usterkowego egzemplarza (niezależnie czy jest to Toyota czy
      Renault);
      po drugie koszty serwisu w Toyocie, mogą się okazać wyzsze niż nakłady
      poniesione na ewentualne naprawy auta innej marki, a z tego co pamiętam to w
      Renaulcie ceny obsługi/napraw są na niewygórowanym poziomie;
      Przy wyborze auta poza opiniami z zewnatrz, dobrze kierować się własnymi
      odczuciami - przede wszystkim polecam jazdę próbną. W końcu sporo czasu
      spedzisz za kółkiem, więc ważne żeby mieć poczucie że wygodnie się tam siedzi i
      panuje nad autkiem.
      Pozdrawiam
      • Gość: Michal Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: *.telia.com 09.08.01, 16:33
        Yaris wygrywa technicznie ,noweczesnoscia ,ekonomia,pojemnoscia moze jest
        troche inny.Kupujac te auto naprawde bedziesz tylko go servowac. Naprawde nie
        spotkaja Cie zadne problemy naprawcze jest niezawodne. Na dlugo mete czytaj
        tanie.Nie chce reklamowac ale mam kolege w pracy ktory bardzo sobie chwali te
        auto.Pamietaj Yaris posiada V-tec motor jest zarazem bardzo szybki. W europie
        duzo wody uplynie zanim zkonstruja dobry i sprawny V-tec motor. Serdecznie
        pozdrawiam Michal Sverige.
        • Gość: maciek Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: *.pl 09.08.01, 22:31
          Ja bym polecał Clio. jestem właścicielem 10-cio miesięcznego z silnikiem 1.4
          16V 98KM i muszę powiedzieć, że silnik jest super, (chciałem wziąść mniejszy,
          ale mnie namówili w salonie). na razie mój samochód jest bezawaryjny i mam
          nadzieję, że tak zostanie. jeździłem yarisem i uważam, że clio jest
          wygodniejsze i ładniejsze w środku. co do awaryjności, to czytałem na innych
          wątkach, że niezawodne toyoty, to tylko te, które produkują w japonii, a yaris
          jest chyba z europy. pozdr,
    • Gość: Wojtek Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: *.tele2.pl 10.08.01, 02:45
      Jesli 68 koni to nie jest dla Ciebie za malo to oczywiscie tylko Yaris.

Uzytkownicy na wyspach (UK) wyzej od Yarisa cenia tylko Lexusa LS400. Ma to swoja moc.

Dobrego wyboru zycze
    • Gość: malko Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 10:22
      Jeżeli jazda samochodem sprawia Ci przyjemność, często jexdzisz na dłuższe
      trasy, lubisz szybkie zakręty, i dynamiczną jazdę to tylko kup clio z
      mocniejszym silnikiem. Jeżeli chcesz jeździć do pracy i na zakupy w "dziadkowym
      stylu" to kup yarisa. W mieście wszystkie absy i poduchy nie mają większego
      znaczenia. Stłuczki w mieście nie są zbyt groźne. Jaris moim skromnym zdaniem
      średnio nadaje się do ostrzejszej jazdy (mimo vvti), buda strasznie się wychyla
      na zakrętach i na nierównościach. Pozycja za kierownicą typowo "vanowa" - dla
      koneserów. Clio ma dużo lepsze światła (projektorki), Yaris swiateł nie ma
      prawie wogóle. Pan w dealerni toyoty powiedział mi, że przegląd yarisa to
      500pln + materiały. Osobiscie mam gdzieś taką bezawaryjność. Moje Seicento
      jeździ trzeci rok bez najmniejszej awarii, a przeglądy to 50 do 83PLN +
      materiały. Gdyby nie powiekszenie rodziny, to nawet nie rozglądałbym się za
      niczym innym. Wybór należy do Ciebie.

Jeżeli pieniądze nie mają dla Ciebie dużego znaczenia, to wybierz się na jazdę
      próbną jednym i drugim, a potem kup jak Ci serce podpowie. Jak pokochasz swój
      samochodzik to nie będą dla Ciebie miały znaczenia awarie, ani koszty
      utrzymania.
      • Gość: marta Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: 157.25.69.* 10.08.01, 12:41
        Dzięki - bardzo mi pomogłeś.
        Na pewno zdecyduję się na jazdę próbną, ale bardziej skłaniam się do Clio.
        Pozdrawiam
        • Gość: jpe1 Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 00:23
          kup clio
          • Gość: Tomek H Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 15:22
            Moje Clio ma 2 i pół roku, przebieg - 87 tys. km.
            Jestem bardzo zadowolony. Następny mój samochód będzie sie nazywał Clio .......
    • Gość: leman Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 12:12
      Ostatnio rozwalilem swoje kochane Clio II. Zaczalem
      szukac nowego samochodu. Zlapalem kontakt na rocznego
      Yarisa i z ciekawosci pojechalem go obejrzec.
      Wlasciciel dal mi sie przejechac. Wnioski:
      Komfort jazdy nieporownywalny. Wersja Yarisa, ktora
      jezdzilem nie miala wspomagania (rozumiem, ze Ty
      bedziesz miala wspomaganie) i moze to wszystko
      tlumaczy. Komfortem Clio bije Yarisa na leb.
      Yaris jest jakis taki "plastikowy". I nie chodzi mi
      tylko o deske rozdzielcza. Mialem wrazenie, ze zlamie
      galke biegow, taka byla delikatna. Za mala i za cienka
      kierownica. "Kopa" (w porownaniu z 75- konnym Clio)
      nie ma wcale. Bagaznik Yarisa wlasciwie nie istnieje.
      Wprawdzie podaja, ze jest o 50l mniejszy niz w Clio
      ale w Yarisie maksymalna pojemnosc bagaznika uzyskuje
      sie dopiero przesuwajac tylna kanape do przodu, co
      praktycznie uniemozliwia wozenie pasazerow i bagazu.
      Podobno nowe Clio jest jeszcze bardziej komfortowe,
      niz "dwojka" wiec ja bym sie ani chwili nie
      zastanawial. Jedyna przewaga Yarisa jest spalanie i
      (podobno) bezawaryjnosc. Ale i tak kupilbym Cliowke.
      pozdr.
      • Gość: marta Re: Nowe Clio II czy Toyota Yaris? IP: 157.25.69.* 20.08.01, 09:52
        I co w końcu teraz kupiłeś?
        Marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka