Dodaj do ulubionych

Pojedynek gigantów

IP: *.hsd1.il.comcast.net 09.12.09, 20:42
Ford Gowno wort . Pewnie sie nie popisalem ale nic innego do glowy mi nie przychodzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: Pojedynek gigantów IP: *.tktelekom.pl 09.12.09, 21:20
      No nie papisałes sie , ba nawet zrobiłes z siebie niezłego buraka. Pewnie słyszałes opinie o rdzewiejacych i awaryjnych fordach, ale coz jak jest sie włascicielem niezniszczalnego pojazdu to mozna sie nabijac...

• Gość: Hutch Re: Pojedynek gigantów IP: *.cdma.centertel.pl 09.12.09, 21:24
      A co taki ćwok innego mógł napisać?
    • Gość: gość Re: Pojedynek gigantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 21:28
      coś kiepściutko GTR na hamowni wyszedł :-(
    • Gość: majsel Re: Pojedynek gigantów IP: 193.33.124.* 09.12.09, 22:39
      jestem mężem i ojcem i powiem wam tak: w tej chwili jeżdżę autem rodzinnym bo kombiakiem... ale za 3 lata.... uzbieram na mustanga. może nie shelby ale na takiego i będę się woził bo ten wóz jest piękny.....
      tinyurl.com/mjkocr
    • Gość: bebe Re: Pojedynek gigantów IP: 89.108.250.* 09.12.09, 22:40
      Co za pierdoły GT500 to mistrz tandetnego plastiku i jazdy na wprost bo skręcać nie potrafi.
    • Gość: Gość. Wlad Re: Pojedynek gigantów IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 09.12.09, 22:49
      I tak wole Mustanga za szum jaki narobił na rynku motoryzacyjnym.
    • Gość: ja Re: Pojedynek gigantów IP: *.sgh.waw.pl 09.12.09, 22:56
      A podobno GT-R ma mieć 480 koni. Może już się trochę zużył? W końcu może już mieć nawet rok.
    • mzyo Re: Pojedynek gigantów 09.12.09, 23:28
      Chciałbym zobaczyć porównanie na torze z zakrętami?
    • Gość: pkn5 Re: Pojedynek gigantów IP: 77.255.186.* 09.12.09, 23:34
      412KM?? :O Nieźle go tam muszą katować :O
    • Gość: Hot Version Re: Pojedynek gigantów IP: *.kajetany.net 09.12.09, 23:42
      na torze to już wogóle mustang by był bez podjazdu...
      coś mało kunia w tym egzemplarzu gt-ra, zazwyczaj podobno ma więcej niż podaje firma
    • Gość: Fox Re: Pojedynek gigantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 03:15
      Roznica w koniach wynika z tego, ze silniki sa skladane recznie, to tak dla tych co nie wiedza i sie dziwia, czemu odstaje od tych ~480KM. Ponoc zdarzaja sie egzemplarze co maja po 580-600KM.

A co do samego wyscigu to dzwiek mustanga... dla niego moglbym chyba sobie odpuscic osiagi gorsze od boskiego GT-Ra (ktory jest i tak moim ulubionym autem)
    • Gość: Janek Re: Pojedynek gigantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 09:32
      To, że silniki GT-R'a są składane ręcznie (a tak btw do każdego z nich indywidualnie dopasowywana jest skrzynia biegów) nie usprawiedliwia braku 68KM. Różnice z reguły wahają się na poziomie 1-3%.
      Ponadto, nowoczesne samochody sportowe dysponują systemem lounch control- znacznie usłatwiającego szybki start (niektórzy twierdzą że to gadżet dla cieniasów nie potrafiących jeździć). LC,pedał w podłogę a komputer sam dobierze optymalne parametry/obroty do idealnego startu.

Zastanawia mnie jedno: skoro samochód z nieporównywalnie słabszym silnikiem (oraz stosunkiem mocy/masy) , który jednocześnie słynie z wprost fenomenalnej przyczepności na zakrętach zrobił takie kuku ikonie amerykańskiej motoryzacji (kótra słynie z tego, że nie potafi skręcać) na prostej, to co w takim razie musiałaby się tać na krętym, wymagającym torze jak np. Laguna seca?
    • Gość: Gość Re: Pojedynek gigantów IP: 193.194.132.* 10.12.09, 10:02
      zmierzyli moc na kołach a nie na silniku i dlatego wyszło 412KM a nie 485KM, w przypadku napędu na 4 koła strata 14,5% mocy na pokonanie oporów w układzie napędowych to i tak mało. W niektórych samochodach sięga 25%.
    • Gość: black Re: Pojedynek gigantów IP: *.static.hnet.pl 10.12.09, 11:12
      Szkoda ze testowano tylko najslabsza wersje super snake'a...
    • Gość: jax Re: Pojedynek gigantów IP: 80.87.36.* 10.12.09, 12:46
      coś nie tak poszło przy starcie w mustangu
    • Gość: aspik Re: Pojedynek gigantów IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 10.12.09, 18:17
      nawet nie bylo slychac popiskiwania kol, poza jednym zajaknieciem... cos tu nie gra...
    • Gość: test manager Re: Pojedynek gigantów IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.12.09, 18:26
      Wszystko poszlo tak jak trzeba. Spokojna Twoja rozczochrana! W scenariuszu tak bylo i realizator filmu ( znaczy sie "testu" chcialem powiedziec tego, no ehem) trzymal sie scisle wydanych polecen.
    • Gość: amoratis Re: Pojedynek gigantów IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.09, 19:55
      chyba robią sobie żarty, mustang po pełnym wciśnięciu gazu przy takiej mocy i momencie zaczyna buksować tylnymi kołami a potem dwójeczka i jedziesz dalej. Atu jakiś dziadek zapomniał, że to wyścig więc wcisną gaz do połowy...
    • Gość: Ja Re: Pojedynek gigantów IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.09, 00:54
      Przeciez te samochody nie maja ze soba nic wspolnego. Sa z innych bajek. Mustang nie jest samochodem na tor.
      Tu jest zestawienie nissana z prawdziwym sportowym monstrum i juz tak slodko nie jest www.youtube.com/watch?v=mC-PQca6FJU
    • Gość: Gosc Tomask Re: Pojedynek gigantów IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 11.12.09, 04:15
      No i dostalo mi sie.Panowie po kiego te emocje , jeden lubi FORDA inny NISANA a jeszcze inny BMW i co by nie napisali zlego na jego ukochany samochod i tak bedzie walil blotem po gebie wroga z innej marki. Moim skromnym zdaniem Ford w Stanach zaniedbywal klijentow i jechal na opini z przed 30 - 40 lat.Tak jak i Harley.Te firmy jada wylacznie na imagu na ktury pracowaly przez wiele lat. Ale reszta swiata nie spala i nie upajala sie tak jak kilka amerykanskich koncernow a dowodem tego jest kryzys panujacy na Amerykanskim ryku wsrod rodzimych producentow.Europeiskie Koreanskie i japonskie firmy tez maja klopoty ale nie zniszczyly doszczetnie swoich marek jak GM. I prosze nie walcie we mnie blotem bo to jest tylko moje zdanie a wy nie musicie sie z nim zgadzac. Pozdrawiam Tomask
    • Gość: puch4cz Re: Pojedynek gigantów IP: *.dslextreme.com 14.12.09, 19:18
      Do tych o stracie mocy w GT-R... Chyba musicie sie doksztalcic, panowie entuzjasci... Dane fabryczne o mocy praktycznie zawsze sa mierzone na wale/kole zamachowym. A wiadomo, ze liczy sie to, co jest w kolach. ponad 400 koni to swietny wynik jak na AWD (z 480 na wale podawanych przez Nissana).

Co do Mustanga, przeciez to nie jest samochod sportowy. To coupe z silnikiem z SUV ktore na torze nie ma szans z normalnymi sportowymi samochodami...
    • Gość: puch4cz Re: Pojedynek gigantów IP: *.dslextreme.com 14.12.09, 19:24
      @Ja
      Biorac pod uwage ceny GT-R i ZR-1, to musze powiedziec, ze GT-R wypada chyba bardziej korzystnie.
    • Gość: bad boy Re: Pojedynek gigantów IP: *.ostrowmaz.mm.pl 25.12.09, 01:01
      ''Ponoc zdarzaja sie egzemplarze co maja po 580-600KM.'' żal chyba ze przy skladaniu silnika schowa sie tam 5 murzynow
    • chopper_rs Re: Pojedynek gigantów 25.12.09, 22:37
      Ja jestem za Mustangiem. To jest auto z jajami i duszą. Jeżeli dla Was, ważniejsze są cyferki i to które szybciej jedzie na 1/4 przy ocenianiu aut to - pozdro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka