Dodaj do ulubionych

TOP FIVE | kompakty

• Gość: Paweł Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 09:46
      Powinno być:
      1. Ex aequo: Bravo i Civic
      2. j.w.: Focus i Golf
      3. j.w.: Leon i Mazda
    • Gość: GRU-Bass Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.aster.pl 18.03.10, 12:12
      A ja mam 11 letnią Astrę i nie stać mnie na nowy.
      A moja Astra jest w codziennej eksploatacji 1000 razy lepsza niż niejedno BMW czy Audi. A gdy muszę w korku zmienić pas ruchu to naprawdę nie martwię się o lakier, i wszyscy krawaciarze w nowych limuzynkach mi ustępują :-)
    • Gość: Karol Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 12:30
      Nooo! Bravolot na pierwszym, i to jest już kolejny ranking, w którym Bravko wygrywa. Chociażby w Auto Świecie, test czytelników z wszelkimi możliwymi sprawdzianami Bravo - I, Golfik - 5 (ostatni!). Nowa Astra to tragedia...w niektórych wersjach mają...ręcznie otwierane szyby! Toż to kompromitacja na całego. Porównując silniki 1.4 Astra i 1.4 Fiat, przy obu moc niby 90KM...Astra 5-biegowa, Bravo 6-cio...Astra wyje jak zarzynana trzoda chlewna... Materiały do bani. Tak przynajmniej było w wersjach testowych, podczas jazdy próbnej. Mówimy stop chłamowi z Niemiec!
    • Gość: majster Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.axa.pl 18.03.10, 17:28
      Bravo bardzo dobre auto, mile dla oka i w doskonalej cenie w pakiecie sport
      Civic bezkonkurencyjny w temacie jakosci montazu i bezawaryjnosci, klasa sama w sobie
      Focus bardzo dobre auto na codzien, nedza w srodku ale to zawsze jest problemem - jezdzi ladnie tylko trza pilnowac rdzy

Golf jesli juz to tylko GTI, reszta bez wyrazu - a jak juz sportowe to tylko focus RS wiec golf nie ma racji bytu hehe

Nowa astra wyglada w miare, podobno ciezki i paliwozerne bydle do miasta
      Niedlugo najladniejszym kompaktem bedzie giuleta
      • Gość: artez Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 18:23
        Civic bezkonkurencyjny w jakosci montarzu i bezawaryjnosci?

Albo zacznij przyjmowac leki albo te co przyjmujesz odstaw
        Civic jest wyjatkowo tandetnie wykonany (w stosunku do ceny) a jego
        bezawaryjnosc to juz tylko mit o czym poczytasz na forum Hondy

Eksperci internetowi od siedmiu bolesci.
    • Gość: Domel Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.146.38.22.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.03.10, 15:36
      Nie bardzo rozumiem, dlaczego w "rankingu" jako najpopularniejszy opisali samochód, który ma 2 miejsce w głosach, a samochód który ma głosów najwięcej nie jest opisany w pierwszej "piątce"?
    • Gość: Art Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 22:23
      Golf VI to dopracowane auto, lata doświadczeń robią swoje. Choć w Polsce VW wciąż są postrzegane przez pryzmat złomu zwożonego z zachodu - albo po dużym dzwonie albo po 400.000 km.
      Ale aby być obiektywnym powiem, że Bravo to naprawdę udana konstrukcja. Nie spodziewałem się, że kiedykolwiek przyjdzie mi to napisać (od lat jeżdżę "niemcami") ale przejażdżka tym samochodem to prawdziwa przyjemność - nie tylko dla oka.
    • Gość: borman Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.acn.waw.pl 22.03.10, 01:05
      Domel, to bardzo proste. Jakiś młody i napalony właściciel fiata bravo nabija liczniki swojemu pupilkowi. Robi to w śmieszny i nieudolny sposób - pracuje już tydzień, a można zrobić to znacznie szybciej.
      Poza tym znajdź jakiś ranking (oczywiście nie fiata) w którym fiat byłby stawiany wyżej niż golf - nie ma? to nie przypadek
      dołączę się do poprzednika - nowe bravo jest całkiem udaną konstrukcją - powiedziałbym nową jakością jeżeli chodzi o fiata ... ale nic więcej - należy mieć nadzieję, że to dobrego początki. Oprócz wyglądu nie przewyższa kompletnie niczym nowego golfa.
      • Gość: sachs Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 08:57
        Bravo nie przawyzsza ani Golfa ani kilku innych konkurentow ale smialo
        mozna powiedzie ze jest juz lepszy od mocno przecietnych kompaktow japonskich
        marek .
        Nawet troche sie dziwie ze Bravo sprzedaje sie w Europie tak slabo i nawet
        sami wlosi nie bardzo kupuja ten model.
        Paradoksalnie im lepszy Fiat tym slabiej sie sprzedaje (BRAVO,Croma)
    • Gość: gość U Re: TOP FIVE | kompakty IP: 87.204.12.* 22.03.10, 10:06
      borman:
      Jakiś młody i napalony właściciel fiata bravo nabija liczniki swojemu pupilkowi.
      Poza tym znajdź jakiś ranking (oczywiście nie fiata) w którym fiat byłby stawiany wyżej niż golf - nie ma? to nie przypadek

Ależ są, podam dwa:
      1. W polskim Auto Świecie było porównanie kompaktów i Bravo zajął pierwsze miejsce a Golf piąte (ostatnie)
      2. W zeszłym tygodniu w niemieckim Auto Bild był ranking najlepszych samochodów (nie tylko kompaktów) i Bravo zajął siódme miejsce a Golf czterdzieste szóste.

Tak że myślę żaden młody i napalony właściciel Bravo nie musi siedzieć i nabijać licznika (bo woli nabijać licznik w swoim samochodzie) :)
      Ja nie jestem obiektywny bo jak się już przyznałem mam Bravo (wybrane po porównaniu z innymi, z Golfem też). Ale nie jestem już taki młody i dlatego oddałem jeden głos. A nawet jeśli Bravo nie wygra w tym rankingu to i tak w moim prywatnym wygrał.
    • Gość: Marek Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.10, 13:45
      @borman... to z reguły w golfach widać młodzież. W Bravo, z tego co zauważyłem, jeżdżą 30-35-latkowie.
    • Gość: kik Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.239.c90.petrotel.pl 26.03.10, 09:45
      Zdecydowanie Bravo. nawet poniemieckie gazety moto musiały uznać wyższość Bravo nad "królem". osobiście kupiłem Bravo ale nie ze względu na linie bo wolę bardziej stonowane ale niezawodność. A tutaj wiadomo. Fiat to nie niemiecki czy japoński szrot.
      No i cena. Miód i orzeszki.
    • Gość: gość Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 14:57
      No i Bravo wygrywa hahaha. Całkiem fajne auto. Mam służbową astrę ale prywatnie uważam że bravo jest super. Jeździłem tylko w czasie jazdy próbnej ale na prawdę super autko. Jedyny minus to decha za bardzo wbija się w nogi od strony pasażera. Nie wiem dlaczego aż tak wysunęli ją w stronę kolan... 400l bagażnik. do tego 1.9 150KM i nie musisz kupować golfa żeby mieć ładnie wykończone szybkie oszczędne i dobrze prowadzące się auto... Za mniejsze pieniądze dostaje się więcej oprócz pseudo prestiżu który mitycznie oferuje golf. Szkoda że prestiż nie skręca, nie przyspiesza i nie hamuje... tylko jeździ w głowie posiadacza hahaah bo nie wszyscy podniecają się golfem czy focusem. Astra to padaka a octavia po prostu udaje duży samochód ze swoją ciasnotą na tylnych fotelach dokładnie jak w golfie.
    • Gość: bravo sport Re: TOP FIVE | kompakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 15:10
      Mam bravo 2.0 165KM multijet. w wersji sport. Naprawdę polecam. Super autko. To mój pierwszy w życiu fiat i skusił mnie duży rabat na mocny silnik ale nie żałuję. Auto ma topwe wyposażenie bez skóry. pani z BT czyta smsy. audio z subem, z pendriva mp3 itp bajery. Prowadzi się pewnie. Ciekawe że dostałem opony BRIDGS. POTENZA RE50A 235/45/R17 (600 szt już jedną przebiłem :(( ) takie oponki daje na wyposażenie bmw z4 bodajże i kilka innych topowych aut i moja opinia o fiacie tandeciarzu trochę się weryfikuje. Autko bez problemu osiąga 240 licznikowe :) i do 200 naprawdę wymiata potem VI bieg i ciut słabiej ciągnie ale do 220 jeszcze miarę nieźle. A4 czy A6 z silnikami 230 KM nie są w stanie na autobanie mi odjechać. to tylko miły dodatek do udanego auta. Polecam kolegom ale tylko z pakietem sport bo golas nie zrobił na mnie tak dobrego wrażenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka