Gość: octan IP: 109.243.68.* 26.03.10, 19:25 fajna ta szyba, szczególnie jak zaliczy ją kamol i trzeba będzie wymieniać, wtedy portfel dostanie sraczki, tak szybko pozbędzie się kasy. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: misio Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.chello.pl 26.03.10, 19:51 i da się nie krzyczeć... Link Zgłoś
Gość: :) Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.multimo.pl 26.03.10, 21:52 ile kosztuje ta szyba??? a co w niej takiego fajnego??? jest trochę większa i to koniec??? nie otwiera się??? jaja sobie robią i tyle!!! Link Zgłoś
Gość: m Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 22:38 Tym razem lektor się poprawił. Nie krzyczy jak poprzednio, i nie mówi jakby się spieszył na pociąg. Poprzednio trudno było zauważyć gdzie jedno zdanie się kończy a gdzie zaczyna następne. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Ieer Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.warszawa.mm.pl 26.03.10, 23:03 Jak już koledzy zauważyli, lektor wreszcie nie krzyczy, ale ciągle mówi np. "cenom" zamiast "ceną", rozumiem, że polska mowa, ciężka mowa, ale mimo wszystko... I skąd wytrzasnęliście "miejską puszczę"?? Bo ja słyszałem tylko o "miejskiej dżungli", a może chodziło wam o "miejski las", np. kabacki lub bródnowski?? A co do samego "testu", to niestety cudzysłów jest konieczny, bo testem tego nazwać nie można, nie wiem, czy brakuje wam miejsca na karcie lub taśmie w kamerze lub boicie się o transfer na serwerze?? Zróbcie w końcu pożądny materiał na przynajmniej 5-7 min, to nawet lektor będzie miał czas, żeby wziąć oddech, a nie tak jak teraz na jednym wydechu musi cały czas lecieć, żeby się w te 2:46 wyrobić z tekstem... A co do samego auta, to prawdę mówiąc nie rozumiem zachwytów na stylem, na kilometr widać, że to C3, bo kształtem przypomina bardzo mocno poprzednika, zrobili tylko lifting przodu i tyłu, no ale jak to mawiają de gustibus non est disputandum... Link Zgłoś
Gość: 123T Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.chello.pl 27.03.10, 06:41 Cieszę się że ktos robi takie auta mimo że jest całkieicie poza moim gustem i zdecydowanie mi się nie podoba ;-) Jednak wiem że istnieją ludzie dla których jest piękny i szanuje to. Dla mnie numerem jeden w tym segmencie jest jednak czysto germańskie Polo ;-) Link Zgłoś
Gość: eee Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.imgw.pl 27.03.10, 07:26 "ile kosztuje ta szyba??? a co w niej takiego fajnego??? jest trochę większa i to koniec??? nie otwiera się??? jaja sobie robią i tyle!!!" Rzeczywiście szyba jest trochę większa i tyle, ale byłem w salonie Citroena i siedziałem w c3 z taką szybą. Gdybym miał kupować to auto to tylko w wersji z zachodzącą na dach szybą! Wrażenie jest fantastyczne. Wydaje się, że w tym małym aucie jest ogromna przestrzeń. Zadzierasz głowę wyżej, wyżej... i cały czas masz widok. W mieście to plus bo można stanąć pod samymi światłami i bez wykręcania i dziwnych pozycji widzieć światła nad głową. Fajna rzecz. Chciałbym taką mieć. W końcu auto powinno również dawać przyjemność z jazdy a nie tylko wozić nasze d... z punktu A do B. Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.10, 11:03 C3to lipa mój padł po 50 tys. przejechanych na LPG. Podobno do tych aut się nie montuje? A może ktoś jeżdzi? Link Zgłoś
Gość: gość Re: Citroën C3 | Test wideo IP: 172.28.252.* 27.03.10, 11:39 Bardzo fajny test, szczególnie miejskie ujęcia dopasowane do urody auta :) Zdjęcia klasa! A szyba wygląda super, zawsze można zasłonić. Takie rzeczy pokrywa AC ;) Link Zgłoś
Gość: van der Cyc Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 12:03 Wrażenia z jazdy dla osób siedzących z przodu są lepsze niż w samochodach z normalnymi szyberdachami. Namiastka jazdy cabrio. Ogólnie dla mnie najlepszy w całym segmencie B. Link Zgłoś
Gość: Vicky Re: Citroën C3 | Test wideo IP: 94.254.237.* 27.03.10, 14:19 @ Ieer zgadzam się z tobą i tez jestem w szoku, skąd tyle zachwytu? przecież to FL i nic więcej. Link Zgłoś
Gość: withoutnick Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.chello.pl 27.03.10, 16:12 Tylko facelifting??!! Chyba wam się coś pomieszało. Mam citroena c3 i nowa wersja różni się diametralnie. Chociażby wnętrze jest kompletnie nowe (znacznie ładniejsze). Z zewnątrz kształt pozostał podobny, jednak jest wiele zmian. Niestety podstawowy silnik pozostał taki sam. Żenujący, przestarzały silnik 1.1 o mocy 61 koni. Żal. Link Zgłoś
Gość: Simon Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 20:59 Jeżeli ktoś mówi, że to tylko FL to równie dobrze można powiedzieć że każdy nowy Golf to też FL bo się mało zmieniają. Francuzi zostawili ten kształt bo się podobał i sprzedali ponad 2 mln C3. Co do silnika 1.1 to jeździ zaskakująco dobrze i ma idealnie wprost zestopniowaną skrzynie biegów więc się aż tak bardzo nie dziwię, że jest w nowym C3. Link Zgłoś
Gość: :) Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.multimo.pl 27.03.10, 23:27 ale aktualny golf to jest FL poprzedniego :) taki chwyt marketingowy :) Link Zgłoś
Gość: fikus Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 21:43 @Simon. Różnica w tym, że jak taki FL robią Francuzi, Włosi to nic takiego. Jak robi VW to 1000 postów, że nic nowego. Oprócz powierzchowności jest również środek (nie tylko kokpit) i tu dużo VW zmienia lub udoskonala. Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 21:49 Tak ostra konkurencja. Citroen chyba coś przesadza z cenami. W rankingach sprzedaży wyleciał z pierwszej dziesiątki. Chyba taka C3 jest droższa niż wspominane w postach Polo. Link Zgłoś
Gość: szymonbr Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.net.inotel.pl 29.03.10, 16:32 Kurczaki ! Ale drożyna 60 tys zl za C3! Chyba tylko po to żeby móc powiedzieć po paru miesiącach " Promocja tylko teraz C3 5000 taniej !!!" Przecież za 60 tys zlmożna mieć MINI. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 18:15 Szok, nie dość że drogi to i brzydki, nawet teoretycznie droższy Volkswagen jest tańszy - co jest mitem jak widać, bo ceny Polo rozpoczynają się od 40 tyś... Link Zgłoś
Gość: Wahacz Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.toya.net.pl 29.03.10, 20:30 Auto jak auto - jednym się podoba, innym nie. Natomiast ta wielka szyba nie wiadomo do czego ma służyć. Mam się opalać w czasie jazdy? Mam podziwiać gwiazdy w nocy? Czy ktoś widzi jakieś praktyczne zastosowanie do tej szyby, za którą pewnie trzeba sporo zapłacić? Link Zgłoś
Gość: michal Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 21:23 fajnie jak zimą przywali kamien w te szybke... nasi wspaniali drogowcy sypia piasek z kamieniami i sie nie przejmuja niczym :] fajna sprawa ale mysle ze wymiana bedzie bolala :) Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.xdsl.centertel.pl 29.03.10, 22:01 leer 'Jak już koledzy zauważyli, lektor wreszcie nie krzyczy, ale ciągle mówi np. "cenom" zamiast "ceną", rozumiem, że polska mowa, ciężka mowa, ale mimo wszystko...' Dobrze wymawia. Chyba ty jakoś dziwnie mówisz. Ja słowo "się" wymawiam jako "sie" a "będę" jak "bende". W j. polskim ę,ą wymawia się przeważnie jako eł,oł(om). A co do Cittroen - genialny ^^ KondzX Link Zgłoś
Gość: mss Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.warszawa.mm.pl 30.03.10, 12:46 źle wymawia misiu, jak jest napisane "będę" to czyta się "będę", czytałoby sie "bende" jakby napisane było "bende", poza kilkoma wyjątkami, raczej czytamy to co jest napisane :) Link Zgłoś
Gość: gość Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.10, 21:49 Cena wcale nie jest wysoka. 1.4 95km, exlusive z szybą + nawigacja czyli wszystko co można mieć bez skóry to właśnie 60tys. O wiele starsze podobnie wyposażone 207 (co prawda 1.6 120km) kosztuje dobre kilka tyś. więcej. O polo nie wspominając. Za 57k mamy 1.2tsi z manualną klimatyzacją i zwykłym radyjkiem. Proponuję usiąść w nowym C3. Można się poczuć jak w aucie wyższej klasy ;) Link Zgłoś
Gość: Figo Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 13:00 Ta szyba to typowy styl francuzów, zawsze coś innego, ja jednak pozostał bym przy Polo albo Fieście, chyba lepiej wykonane a VW bardziej bezpieczny i bez zbędnych rzeczy typu długa szyba... Link Zgłoś
Gość: gość Re: Citroën C3 | Test wideo IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.10, 13:41 fiesta lepiej wykonana? żart roku. plastiki jak w felicji z 99r, spasowanie równie żałosne (patrz chociażby stacyjka) Link Zgłoś