Gość: dość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 17:23 jak znam życie to PR-owcy i tak napiszą w materiałach prasowych, że to groźna konkurencja nie dla Mondeo a dla E-klasy :-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gosc Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.ikb.de 06.04.10, 17:51 Kia juz podbila rynek w rosji, jak u nas kiedys daewoo, ale nie ma co - prezentuje to sie bardzo dobrze, dorzuca gwarancje na 5lat, dobra cene i pojdzie jak swierze buleczki!! Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.u.itsa.pl 06.04.10, 18:34 Mam nadzieje, ze 2.0 Turbo 270hp bedzie w Polskiej/Europejskiej ofercie, wtedy to bylby killer. Tak samo w nowej Sonacie. Mam nadzieje, ze marketing Kia/Hyundai nie ulegnie eko oszolomstwu i nie beda dostepne wylacznie klekoty i jedna nedzna benzynowa 2 litrowka. Na 2.4 nie ma co liczyc ze wzgledu na regulacje podatkowe dla silnikow > 2.0 bo cena rosnie calkiem sporo - a szkoda, bo nowa benzynowka 2.4 Kia/Hyundai wyciaga 200hp, jest to nowoczesna jednostka z bezposrednim wtryskiem benzyny + wszystkie inne udogodnienia, spalanie jest na na prawde porzadnym i zacnym poziomie jak na taka pojemnosc i moc. No ale w UE promuje sie teraz nowoczesne diesle z tymi fapami przez ktore to wielu ma bole glowy (i portfela). Link Zgłoś
Gość: GrantHill34 Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.10, 19:05 Felgi trochę jak do golfika trójeczki tedeji z allegro, ale poza tym - wygląda ciekawe, czyli na plus. Link Zgłoś
Gość: qe Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.tktelekom.pl 06.04.10, 19:58 Ogólnie moze i dobrze, ale tył troszeczke ao audi,a tylny słupek z lexusa is Link Zgłoś
Gość: qe Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.tktelekom.pl 06.04.10, 19:58 Ogólnie moze i dobrze, ale tył troszeczke ao audi,a tylny słupek z lexusa is Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 21:47 Felgi faktycznie jak dekle za 70 zeta plus dostawa, a i reszta nie powala. Słupek z tego, światła z owego itd. No, ale jak sobie przypomnieć Opirusa, to i tak postęp jest niesamowity. Może jeszcze nie teraz, ale za parę lat Kia namiesza. Link Zgłoś
Gość: V...ht Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.10, 23:32 zderzak i halogeny zru.chane ze Scirroco. Z tyłu... Lexus IS 2 generacji. OGÓLNIE KASZANA NA MAXA. Kia niech se wsadzą. Link Zgłoś
hansman Re: Kia Optima w zbliżeniu 06.04.10, 23:42 nie wiem skad wytrzasneliscie te porownania, przeciez to wykapane subaru legacy ;) Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: 85.222.55.* 07.04.10, 00:09 Zakompleksieni wlasciciele 15 letnich golfow (GrantHill34) zapomnieli dodac, ze kola zerzniete z mercedesa. bo tez ma okragle. Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.e-wro.net.pl 07.04.10, 00:39 Zajebista ta KIA!! Nie wierze, za każdym razem jak oglądam zdjęcia tego auta. I wnętrze jakby troche audi, troche volvo. No na prawde jestem w szoku. Bo z zewnatrz jest świetna, ale to już kiedyś pisałem :). Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Kia Optima w zbliżeniu 31.05.10, 18:48 takie firmy zawsze starają się aby wnętrze imitowało styl marek premium takich właśnie jak Volvo czy Audi Link Zgłoś
Gość: Axton Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.chello.pl 07.04.10, 06:54 Jestem w szoku, czekam na artykuły prasowe i internetowe że oto Kia będzie walczyć z Passatem ;-D i że podbije rynek europejski tak jak Cee'd (w 3 lata ledwo 200 tys sprzedanych aut - tyle co Golfów w 4 miesiące) ... Szanowni inżynierowie Kia - podróbki najlepiej idą w Turcji i Malezji ... Link Zgłoś
Gość: Axton2 Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: 162.27.161.* 07.04.10, 08:53 To auto zaprojektowal ten sam koles co passata czyli Peter Schreyer. Zreszta projektowal on dla VW, Audi i Lamborgini Link Zgłoś
Gość: Lenny Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.warszawa.mm.pl 07.04.10, 09:27 @ Axton To jeszcze napisz ile tych Golfów się sprzedaje w Korei? Ile w USA, Japonii, Chinach etc. I wtedy zyskamy pełny obraz. Porównaj też krzywe wzrostu. A potem przejedź się Kia i zobacz wreszcie, że Golf jest tylko nieco lepszy (głównie image) a kosztuje o20-30% więcej. Teraz jest dobry czas na kupowanie Kia, bo marka walczy o uznanie i dbając o jakość konkuruje ceną. Gdyby nie problemy z serwisem to sam bym się zastanowił... Japońce już to zaczynają czuć Myślę, że następna generacja kompaktów Honda/Toyota wstrząśnie rynkiem. To będą techniczne fajerwerki - tylko tak można uciec przed Hyundai/Kia. Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.u.itsa.pl 07.04.10, 09:38 @Axton: tez masz 15 letniego golfa? w tedeiku? gratuluje! A teraz zobacz ile koncern Kia/Hyundai sprzedaje w rejonie APAC czy USA. Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.acn.waw.pl 07.04.10, 12:23 Sylwetka bardzo fajna, wnętrze też prezentuje się zacnie, ale obawiam się, że przez tą jakże modną teraz linię okien widoczność do tyłu będzie żadna... Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 14:57 Bardzo ładne autko. Może i nie odkrywcze (jak już wspomniano wyżej, można dopatrzeć się kilku zapożyczeń od najlepszych marek), ale nadal ładne. @dość Tylko do E? Do Ski od razu! Czytałem dyrdymały z katalogu obecnego Magentisa i wynikało z nich głównie jedno: Jak go kupię, to wszyscy będą mi zazdrościli. A ja tam chciałem po prostu kupić dobre auto :P @qwe Killer to to będzie, ale killował będzie głównie właścicieli ;) Albo Kia zapomniała się pochwalić napędem AWD, albo chcą połączyć 278KM z FWD... W przypadku drugiej opcji wszyscy wiemy jak to się skończy - mistrz prostej i to tylko na suchym ;) Równie dobrze mogliby tam dać 200KM i moim zdaniem i tak by wystarczyło (ale wiem, w katalogu 278 wygląda dużo lepiej niż 200 ;) Co do komentarzy właścicieli VW a propos wyglądu... hłe, hłe, hłe... żartownisie... Link Zgłoś
Gość: vgty Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: 82.177.244.* 07.04.10, 22:03 dył podobny do opla insignia Link Zgłoś
Gość: Jaa Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.10, 13:22 Zepomnieliscie de..bile napisac ze antene ma podobna do BMW 5. Co za losie. Piekne auto ale zawsze znajda sie porownywacze od pieciu bolesci co cos znajda "nie tak" a kazdy jezdzi "czinklaczento w holenderskim gazie". Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 22:24 Boże pobłogosław Koreę Południową Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 22:40 Wygląd ciekawy, ale to cały czas Kia, z nowym Passatem nie ma szans, to samo z całą resztą konkurencji w tej klasie: Mondeo, C5, Laguna... Sprzedaż może i będzie ale nie na poziomie wspomnianych aut. Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: *.mpec.com.pl 09.04.10, 13:04 No, to Toyota może być dumna, że Avensisem i Lexusem dała dobry wzorzec :-)) Link Zgłoś
Gość: oshi Re: Kia Optima w zbliżeniu IP: 193.28.178.* 09.04.10, 15:31 Bardzo fajne aout. Troch jak mondeo + lexus + scirroco ale ladny mix. Ciekawe tylko jak wnetrze - materialy? Zeby nie bylo lipy jak w nowych seatach gdzie jest ladnie z zewnatrz a w srodku jak w starej ladzie. Link Zgłoś