Dodaj do ulubionych

Czym jeździ policja w Estonii (szok)

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 15:42
ja tego nawet na oczy nie widziałem :-O

www.globalsuzuki.com/gcm/spotlight/img/at004_01.jpg
Obserwuj wątek
    • x-darekk-x Re: Czym jeździ policja w Estonii (szok) 25.02.04, 15:51
      suzuki liana (pod taka nazwa wystepuje w europie). na rynku amerykanskim
      funkcjonuje jako suzuki aerio, ale rozni sie nieco designem nadwozia
      (szczegolnie tylniej czesci), silnikami i wyposazeniem.
      • Gość: Lukash ! Re: Czym jeździ policja w Estonii (szok) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 17:37
        Byc moze jest to suzuki liana ale mi to bardziej przypomina Daewoo Tacumę.
        • Gość: wredny Re: Czym jeździ policja w Estonii (szok) IP: *.proxy.aol.com 25.02.04, 17:49
          gowniany samochod,nie ma sie czym podniecac,bardziej sie nadaje do rozwozenia
          mleka na osiedlu lub do wypisywania mandatow ,a nie do policji.
        • x-darekk-x Re: Czym jeździ policja w Estonii (szok) 26.02.04, 14:15
          Gość portalu: Lukash ! napisał(a):

> Byc moze jest to suzuki liana ale mi to bardziej przypomina Daewoo Tacumę.

ale to jednak suzuki.
    • Gość: mucz@ Re: Czym jeździ policja w Estonii (szok) IP: *.wh12.tu / *.wh12.tu-dresden.de 25.02.04, 18:16
      suzuki liana.w polsce nie dostepny w oficjalnej sprzedarzy.dostepny tylko w
      imporcie prywatnym.w niemczech nie wiele tego jezdzi ale auto nie jest
      zle.nastepca suzuki baleno.
      • Gość: Maciek Re: Czym jeździ policja w Estonii (szok) IP: 209.161.199.* 25.02.04, 18:45
        Polska policja woli darowane Passaty ... co jest z ambicja w tym narodzie. Sami
        maja niewiele, po jalmuzne tylko rece wyciagaja, ale jak inna nacja zrobi cos
        adekwatnego do ich mozliwosci to wyszydzanie ... zenada!
      • Gość: cc Re: Czym jeździ policja w Estonii (szok) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 18:47
        na zdjęciach to widziałem często, ale nigdy na żywo. W Polsce dostał
        homologację, dziennikarze kilku gazet robili testy i ... tyle. Nie wprowadzono
        do sprzedaży z powodu ceny - wykonane w Japonii auto wielkości Mitsu Space
        Stara kosztowałoby ponad 60,000 zł w wersji 1.3. Nikt by nie kupił.
        Teraz po wejściu do UE ma być u nas w sprzedaży. Po liftingu, który głównie
        widać w zmienionej całkiem desce rozdzielczej, przypominającej obecną Grand
        Vitarę (koniec z cyfrowymi wyświetlaczami a la lata 80-te w USA).

Dziwi mnie natomiast, że 200 sztuk tego kupiła policja w Estonii.
        Baardzo dziwi...
        • Gość: Maciek Re: Czym jeździ policja w Estonii (szok) IP: 209.161.199.* 25.02.04, 18:50
          Tam nie ma Pruszkowa! Pamietaj, ze na polnocy jest wieksza cywilizacja i nie
          potrzeba wyprzedzac na trzeciego lub uwazac na furmanki
          • Gość: wredny Re: Czym jeździ policja w Estonii (szok) IP: *.proxy.aol.com 25.02.04, 19:23
            ludzie to auto ma silnik 1.3litra dobry dla mleczarza,ale nie dla policji, a ze
            wyglada w miare korzystnie to inna kwestia,pzdr.
            • lan_lord Re: Czym jeździ policja w Estonii (szok) 25.02.04, 20:02
              Na paczki ("a" z ogonkiem) tez sie da tym w miare pojechac, wiec co ma policja
              narzekac :)
            • Gość: cc Re: silniki IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 20:04
              1.6/106 KM
              opcja 4WD
              w USA:
              2.0/144 KM
              2.2/154 KM (o ile się nie mylę)
              • x-darekk-x Re: silniki 26.02.04, 14:22
                w tej chwili jedyny silnik oferowany do aerio w usa to 2,3 litra o mocy 155km.
                • Gość: cc Re: silniki IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 17:09
                  to niewiele się pomyliłem ;-))

oczywiście w Europie jest nadal 1.3/90 KM, zastępowany obecnie przez
                  zmodyfikowany silnik 1.3/94 KM z systemem zmiennych faz rozrządu VVTi.
                  W Japonii jeszcze jego odmiana 1.5.

samo autko trochę dziwne - z przodu ok, z tyłu ok, a z boku :((((
                  ma za małe kółka do tej bryły
                  a wersje do roku 2004 tragiczną deskę z elektronicznym wyświetlaczem jak w
                  starych telewizorach ;-)) i wystającym radiem przypominającym miernik
                  elektronika.

jeden z plusów to bezpieczeństwo - w USA "best pick" (lepiej niż Focus i chyba
                  Civic)
        • Gość: kanciak A co? Mieli skody kupic? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 17:21
          Wiwat Estonia
    • cactus Re: Czym jeździ policja w Estonii (szok) 26.02.04, 12:15
      he, he to jest ten wóżek którym w Top Gear scigają sie na torze zaproszeni do
      programu goscie
      Jak oni to nazywają ? Samochód za niewielkie pieniadze.
    • hdp Re: Czym jeździ policja w Estonii (szok) 26.02.04, 23:18
      Gość portalu: cc napisał(a):

> ja tego nawet na oczy nie widziałem :-O
      >
      > <a
      href="www.globalsuzuki.com/gcm/spotlight/img/at004_01.jpg"target="_blank"
      >www.globalsuzuki.com/gcm/spotlight/img/at004_01.jpg</a>
      ________________________________________________________________________________

.. maszracje-szok,dla piratow drogowych.Madra Policja ma na swym stanie
      niepozorne/popularne auta w ktore wrzucila super motory i badziewia za
      kierownica mysla ,ze to tylko Skoda.
      ________________________________________________________________________________
    • Gość: cc Re: korekta!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 00:25
      Policja w Estonii ma nie 200 szt. Liany tylko 50!
      Są z napędem 4WD, a więc silnikiem min. 1.6.

(Te 200 szt. sprzedano w Estonii łącznie dla instytucji państwowych.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka