Dodaj do ulubionych

Citroën klasy S

IP: *.57.classcom.pl 19.04.10, 14:19
ładne to, ale pewno awaryjne (Francuz ;x)
Obserwuj wątek
    • Gość: tmk Re: Citroën klasy S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 14:40
      ładne ale tylko francuzi kupią coś takiego...
    • Gość: K Re: Citroën klasy S IP: *.chello.pl 19.04.10, 14:45
      @purify
      Głupoty gadasz, a projekt ciekawy i ładny
    • Gość: xrs Re: Citroën klasy S IP: *.acn.waw.pl 19.04.10, 14:49
      tak - dokładnie.. Nie kupujcie citroenów C5 szczególnie - tych nowych. bo to francuzy - na F
    • Gość: Karlos Re: Citroën klasy S IP: *.acn.waw.pl 19.04.10, 15:14
      Mamy XXI wiek, a niektórzy kultywują zabobony, niczym ze średniowiecza: "samochodów na F się nie kupuje". To już nawet śmieszne nie jest.
    • Gość: bj Re: Citroën klasy S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 15:26
      Renault Laguna, którego mieliśmy w firmie kilka lat, został sprzedany z powodu ilości awarii przekraczającej ludzkie pojęcie. Działy się takie rzeczy, jak np. niemożliwość wyłączenia silnika (automat skrzynia). Także nie brońcie francuzów, bo obiegowe opinie nie biorą się z powietrza.
    • Gość: Gość Re: Citroën klasy S IP: *.w90-35.abo.wanadoo.fr 19.04.10, 15:32
      Ale ludzie lubią zabobony. Jakby na tym przyczepić logo mercedesa czy bmw to byliby zachwyceni.
    • Gość: renofan Re: Citroën klasy S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 16:01
      no w końcu :) - fajne auto
      jaka laguna, jaka awaryjność ;) po to w ogóle kupować lagune skoro reno robi lepsze
    • Gość: Saab_Fan Re: Citroën klasy S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 16:26
      ja mam Forda też na F i sie nie psuje
    • Gość: Saab_Fan Re: Citroën klasy S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 16:26
      No tylko koło zamachowe było wymieniane i alternetor regenerowny
    • Gość: Wombat Re: Citroën klasy S IP: *.acn.waw.pl 19.04.10, 16:35
      Świetny! Citroen wreszcie wraca do odważnych, charakternych projektów :-) Ale 2-litrowe V6? Napewno to nie błąd i nie chodzi o 3 litry? Tak czy owak - ten układ napędowy można by przeszczepić do przepięknego C6 - wreszcie oprócz komfortu i stylu nabrałby też odpowiedniej dynamiki ;-)
    • Gość: buhahaha!!! Re: Citroën klasy S IP: 77.252.190.* 19.04.10, 16:36
      Szanowni Państwo! Zaniedługo Chińczycy będą produkować WSZYSTKIE samochody. VOLVO już kupili... będą na "C".
      • stuntman-mark Re: Citroën klasy S 30.05.10, 00:33
        większośc podzespołów jest produkowanych w Chinach, ale jakość
        samochodów zależy od czegoś innego niż kraju produkcji..
    • Gość: chwwwd Re: Citroën klasy S IP: *.ghnet.pl 19.04.10, 16:47
      To tylko ludzkie ciemnogrodzkie przekonania.W życiu nie mieli do czynienia z francuzami a klepią puste teksty jak totalne bezmózgi.
    • Gość: stanczyk Re: Citroën klasy S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 16:48
      Trzymam kciuki, i niechaj wyglada ta\k jak na zdjęciach (chociaż wiemy , że tak wyglądać nie bedzie)

trzymam kciuki za Francuzów ! niechaj będą alternatywą dla niemców:
      w Piżocie coś sie stytlistycznie ruszyło, Reno ma Lagune i Megane CUPOPE - ladne auta,a cytryna nieco ekstrawaganckie kształty....
    • Gość: meeee Re: Citroën klasy S IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 17:10
      super auto i nie z NIemiec, wiec sie nie bedzie psulo, nie z JAponii, wiec pedaly nie zostana w podlodze. Po prostu auto idealne ;)
    • Gość: jacek Re: Citroën klasy S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 18:03
      Pierwsza myśl: nieeee, przecież limuzyna Citroena ma szanse błyszczeć tylko w muzeum techniki za 40 lat, a nie na rynku. Nikt tego nie kupi, a jak kupi to po dwóch latach sprzeda za cenę Passata po 2 razy większym przebiegu. Ale Chiny, to co innego. Tam jakość Citroena nie kojarzy się zapewne z katastrofą, a wygląd jest fenomenalny, komfort pewnie jeszcze lepszy. Jeśli rynek Chiński wchłonie tyle tych samochodów, żeby uzasadnić produkcję, to musieliby być idiotami, żeby ten projekt porzucić. We Francji trochę się tego sprzeda, a pojedyncze sztuki w salonach w całej Europie będą pracowały na prestiż, a nie na zysk.
    • Gość: Gif Re: Citroën klasy S IP: 91.205.72.* 19.04.10, 18:39
      Jezus ludzie.. laguna laguna, narzekacie na tych francuzów conajmniej jakbyscie na co dzien ze 20 lat nimi jezdzili, moze po prostu trafne auta kupujecie. Tu nie chodzi o "F" tylko o znanie sie na samochodach przy kupnie jego, jak Wam ktos jakiś styrany szajs wcisnal to sie nie dziwie ze sie psuje. Ja mam francuza i jakoś nie narzekam, od zawsze miałam i uwazam ze to sa bardzo wygodne auta, nie to co np mazdy. wygoda wygoda, ale jak ktoś potrafi dbać to auto nie bd sie psuło.
    • Gość: gumiś Re: Citroën klasy S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 19:12
      Z wyglądu trochę taki niemiecki. Ale ładny, bo to nie wada.
    • Gość: m Re: Citroën klasy S IP: *.icpnet.pl 19.04.10, 19:47
      8 lat z Citroenem - rewelacyjna bezawaryjność. Po przygodzie z Oplem planowany powrót do francuza. Nie wierzcie w stereotypy.
    • Gość: gość:tooom123 Re: Citroën klasy S IP: *.net.stream.pl 19.04.10, 19:51
      mam citroena berlingo,już dziesięć lat .polecam.
    • Gość: x Re: Citroën klasy S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 21:35
      Wiem, że mi nie uwierzycie ale ja jeżdżę Laguną 3 lata i NIC!. Zero awarii tylko płyny, klocki i filtry!
    • Gość: RPWL Re: Citroën klasy S IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.10, 22:25
      Jasne, niemieckie sa solidniejsze od francuskich - w Passatach B6 nie pekaly glowice silnikow 2.0 TDI PD, w Mondeo Mk III 2.0 TDCI nie wysiadaly wtryskiwacze (z reszta to silnik PSA ;-), a w Vectrze 2.0 DTI nie padaly pompy wtryskowe, w 2.2 DTI nie dochodzilo do przegrzania glowicy (Opel ma dobre diesle okolodwulitrowe od kiedy kupuje je od FIATa ;-) Mit i tyle.

A sam projekt jest nawet OK, ale zupelnie nie rozumiem duzych limuzyn. Niepraktyczne, drogie, prawie same wady.
    • Gość: maniak niemca Re: Citroën klasy S IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 22:46
      tylko jak kogoś stać by kupić limuzynę to kupi taką z gwiazda na masce, bo bez gwiazdy nie ma jazdy, a tak na serio francuz to francuz i poczynając od tych starszych do tych nowszych zawsze trochę niemcowi odbiegał , jak te najnowsze się sprawdzają tego nie wiem, ale każda potwora ma swojego amatora. Ale jak mój dziadek mawiał nie ważne jaki wóź ważne, żeby dupę wiózł
    • Gość: VW Re: Citroën klasy S IP: *.ghnet.pl 19.04.10, 22:48
      Niektórzy mawiają że golf też na F - Folcwagen
      i często mówią tak ich właściciele..hehe
    • Gość: maniak niemca Re: Citroën klasy S IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 22:50
      a do francuza to uprzedza mnie peugeot 205 którego babcia od 5 lat ujeżdża i nie było roku , żeby coś nie było do zrobienia, nie powiem buda ocynk ok, silnik diesel 1.9 udany, bo pchali go wszędzie, ale cała reszta , w szczególności zawieszenie porażka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka