Dodaj do ulubionych

rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 KM

IP: *.chello.pl 28.02.04, 20:25
poszukuje rodzinnego samochodu do 85 tysięcy. Myślałem o kombi klasy C (307
kombi), o normalnym nadwoziu klasy D(np.mondeo) i minivanie(np.C-maxie)
Samochód powinien mieć powyżej 120 KM, klimatyzacje itp. Interesuje mnie
tylko nowe auto. Co mi radzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Agito Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 20:29
      Stilo kombi 1.9 JTD 140 KM albo Laguna 2.0T.
      • Gość: Arturos Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.chello.pl 28.02.04, 20:45
        Laguna ma być podobno nowa za pół roku. Stilo może być/
      • barkas Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 28.02.04, 21:31
        Gość portalu: Agito napisał(a):

> Stilo kombi 1.9 JTD 140 KM albo Laguna 2.0T.

Jeżeli zamiast jeździć chcesz się nieźle zaprzyjaźnić z serwisem, to powyższy
        wybór jest doskonały.

Wasz BARKAS 1.8T L&K.
        • Gość: mąż fiatki Bronię Fiata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 08:22
          Ta opinia w stosunku do Fiata (Fiatów) jest nieaktualna już od wielu lat.
          Od 1992 roku żona jeżdzi tylko Fiatami.Dziś Bravo. Ten okres 12 lat jazdy
          Fiatami pozwala mi stwierdzić, że są to auta mało awaryjne , a jeżeli już to
          niedrogie w naprawach.
          Ja jeżdziłem VW,Chrysler,BMW, obecnie Merc - okularnik i jestem stałym gościem
          serwisów, z kótrymi jestem bardzo zaprzyjażniony. Moje auta były zdecudowanie
          częściej w naprawach. Przy czym podkreślam, że wszytskie miałem od nowego i
          były serwisowane zgdonie z wymaganiami. Co do Laguny i w ogóle francuzów pełna
          zgoda ! Zarówno Renault jak i Peugeot to bardzo psujące się autka.
          • Gość: maly Re: Bronię francuzow. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 10:33
            Przez 8 lat jezdzilem R19 GTR i nic poza materialami eksploatacyjnymi nie
            wymienilem!! Teraz mam od roku P307 i jest taka sama sytuacja, wg mnie to
            zalezy na jaki egzemplarz sie trafi. Pozdrawiam
          • bisnesmen Re: Bronię Fiata. 29.02.04, 10:37
            Dwanaście lat cudownej przygody z Fiatem Twojej Żony nie przekonało Cię,
            że warto przesiąść się na te maszyny? Po co katujesz te awaryjne BMW i MB?
            • Gość: pazdzioch Re: Bronię Fiata. IP: *.chello.pl 29.02.04, 11:03
              Nie oceniam fiata,oceniam jego serwis.Dobry znajomy kupił fiata Brawo.Po
              2tyg.zaczeły się kłopoty/tracił moc/,okazało się że są kłopoty z
              głowicą/przedmuchy/.Trzy tygodnie w warsztacie.Odebrał auto,po tygodniu to
              samo.Następne trzy tygodnie w warsztacie.Odebrał,w Bochni utknoł na trzy dni a
              auto na miesiąc.Przestali wreszcie wymieniac uszczelki pod głowica a zaczeli
              wymieniac samą głowice/dwa razy/.Po 6-mc zabawy zaproponowali,wymianę wadliwego
              bloku silnika/nie silnika tylko bloku/.Dzis gość sprzedał "nowego"Brawo i kupił
              Lagune.O wymianie całego silnika lub auta serwis nie chciał słyszeć.Ciekawe nie!
              Pozdr.
        • Gość: Sławek Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.trzebinia.net 02.03.04, 17:06
          > Jeżeli zamiast jeździć chcesz się nieźle zaprzyjaźnić z serwisem, to powyższy
          > wybór jest doskonały.

Tak,a jesli chcesz podpisywać sie "Wasz ARTURO 1.8T L&K" -to kup super japonca
          czyli Skode...

pozdr
    • Gość: wiek_sredni A na IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 20:29
      Skode Superb to starczy? Bo jak taka kasa duża, to niech to bedzie naprawde
      niezawodne i duze auto.

• Gość: Yatoya A co to jest rodzinne auto...? IP: *.dami / 213.76.164.* 29.02.04, 14:02
        Bo dla mnie to np Grand Espace.Określ czy ma to być benzyna czy dyzel, kombi
        czy sedan/hachback/minivan/mikrovan a na pewno będzie łatwiej.

Pzdr
        • Gość: Arturos01 Re: A co to jest rodzinne auto...? IP: *.chello.pl 29.02.04, 19:50
          Na Grand Espace nie mam kasy. Najlepiej bybyło jakby to był benzynowy hachback
          lub minivan.
    • Gość: west Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 14:16
      ford focus st - 173 KM
      model 5-drzwiowy w miare rodzinny... tylko ,ze 91 tys...
    • Gość: Greg Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.acn.pl 29.02.04, 17:05
      Zamierzasz przerobic go na wiezniarke i okradac kraj i innych podatnikow?
    • Gość: mam wózek dla cieb Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: 217.153.94.* 29.02.04, 17:12
      Duzy fiat kombi,motor abarth 2.0 na wtrychu 130km,zamiata jak
      wsciekły,wspomaaganie od poloneza jest,szybki elektryczne,fotele skórzane od
      subaru z podgrzewaniem i elektryczną regulacją centraal zamek z
      pilotem.Blaachaarka jeszcze sie trzyma za to zapłacisz mnie tylko 12 tysi i
      kraate browara stawiasz a reszte mozesz w kaasynie puscic z powodzeniem.
      • Gość: fan Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 17:18
        a ja ci polecam bardzo duzy samochod w klasie wyzszej jeszcze wiekszy od fiatow
        i renault a mianowicie skode superb.
        • Gość: Arturos01 Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.chello.pl 29.02.04, 19:53
          Patrzyłem na Skode, ale za 85 tysięcy nie ma silnika powyzej 120 KM, a do
          takiej dużej bryki to juz potrzebny większy.
          • Gość: Ja Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 20:07
            Octavia 1.9 tdi 130 km
    • Gość: Maciek Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.arkonskie.v.pl 29.02.04, 21:07
      Nie jestem pewien czy za te pieniadze bedzie 120 koni,ale jesli zastanawiasz sie
      nad Mondeo to lepiej wez Avensis, duzo przyjemniejsze auto! Lepiej, dokladniej
      zrobione! A Ford, to jednak Ford, nawet Opel jest od niego lepszy!
      ....A jesli nie Avensis to 307 to bardzo dobry wybor, swietne autko, z obszernym
      wnetrzem i ladnym wnetrzem!
      • Gość: strzała Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 21:10
        Ale pierdolnąłeś z tym 307. Najpierw odradzasz Mondeo, bo niby awaryjne, a
        potem 307...
      • Gość: Arturos Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.chello.pl 01.03.04, 21:52
        Bez przesady z tym Oplem. Jeden znajomy miał Vectre 2.0, a drugi Mondeo 2.0.
        Ten pierwszy w serwisie bywał dosyć często, a drugi tylko na wymaganych
        przeglądach.
    • Gość: Torun Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 22:15
      Przeczytalem te opinie!w wiekszosci same drachlowate fure!Fiat?:(Reanult:(Ford:
      (Czlowieku, masz 85tys.!Za to mozna juz celowac w biedna Accord!za mniej to
      307kombiak, piekna fure, szklany dach, wypas! Z minivanow np.Opel Meriva, fajny
      miejski wozik, super kolorki!Trza miec troche fantazji!Superb to kiszka!tak
      samo jak inne skody, samochody dla plebsu!jak nie zalezy Ci na imponowaniu
      nowoscia i nie chcesz kombi kup Toledo Tdi 110km!dobra fura i jaka oszedna!
      C+Max to nowosc, niewiadomo jaki to bedzei na dluzsza mete wozek!niedlugo
      wejdzie nowy Passat i przebije wszystkich!ale tylko jesli lubisz mocno pilnowac
      autko
      • remo29 Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 02.03.04, 08:58
        Za 85 kilo masz 6-osobową Multiplę z 115-konnym dieslem z klimą, poduchami i
        czym tam jeszcze (lodówka nawet chyba jest i czujniki cofania...).
        • kicia_80 Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 02.03.04, 17:10
          taaa - multipla:))
          chyba ze arturos jest slepy i ma do tego slepa zona i rodzine, bo ludzie z
          normalnym wzrokiem nigdy do tego obrzydlistwa nie wsiada:) fuj
          • Gość: DD Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 18:13
            Stilo MultiWagon Dynamic 1.9JTD 16v 140KM moment 305 Nm przy 2000obr. - diesel
            najnowszej generacji: 0-100km w 10.0 sek. V max = 200km/h.
            Spalanie średnie: 5,6 l/100km.
            W standardzie m.in. automatyczna klimatyzacja dwustrefowa z systemem kontroli
            jakości powietrza AQS.
            Cena cennikowa: 78100zł -
          • remo29 Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 09.03.04, 14:27
            > taaa - multipla:))
            > chyba ze arturos jest slepy i ma do tego slepa zona i rodzine, bo ludzie z
            > normalnym wzrokiem nigdy do tego obrzydlistwa nie wsiada:) fuj

Arturos nie pytał o samochód, którym mógłby poszpanować przed miejscowym naight-klubem, doprowadzić sąsiadów do szczękopadu albo rwać studentki spod akademika. Pytał o samochód rodzinny do 85 kilo z (jak rozumiem za te pieniądze) dobrym wyposażeniem. Nie wiem jaka rodzinę ma arturos, ale jeśli nie jest to pięciu 100-kilogramowych braci w dresach, to nie widzę przeszkód, żeby była to właśnie multipla. Mówię wyłącznie o walorach użytkowych, bo gustach z zasady nie dyskutuję.
        • Gość: Arturos Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.chello.pl 02.03.04, 22:11
          Multipla ma przejść jakiś face-lifting, są nawet zdjecia w ktorejść z nowych
          gazet. Wygląda lepiej, ale ja bym nie chciał tym jeżdzić. To jest samochód dla
          taksówkarza bo duzy i dla niego wygodny.
          • Gość: v5 tylko seat toledo IP: 62.233.184.* 09.03.04, 13:53
            jw do wyboru do koloru
          • remo29 Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 09.03.04, 14:18
            > To jest samochód dla taksówkarza bo duzy i dla niego wygodny.

To przepraszam, nie wiedziałem, że samochody rodzinne mają być ciasne i niewygodne. Zapomnialem, że rodzinnym samochodem w PL jest skoda fabia sedan. Rzeczywiście jest o niebo ładniejsza od multipli. Odszczekuję to co powiedziałem, jest mi wstyd...
      • Gość: Arturos Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.chello.pl 02.03.04, 22:15
        Accorda nie chce bo jest twardy i mojemu ojcu ukradli gdzieś z miesiąc temu.
        Nie kupuje samochodu dla kolorku, poza tym meriva jest za droga w stosunku do
        tego czego reprezentuje to jest bardzo maly samochód, a kosztuje prawie tyle co
        Zafira. Co do reszty się zgadzam.
        • Gość: jan meriva wcale nie jest taka mała. IP: *.katowice.pik-net.pl 09.03.04, 12:15
          tez sie przymierzam i własnie pojezdziłem sobie kilk adni merivą 1.8 125 KM -
          siedziałem tez (nie jezdziłem) w focusie C-MAX. Meriva jest zdecydowanie
          zdecydowanie przestronniejsza i to za lepsza cene. za ok. 68-70 tys. masz
          merive z silnikiem o którym wspomniałem, klima manualna, radio cd, alufelgi
          wspomaganie kier., metalic, + jeszcze kilka pierdółek i fantastyczną (jak na
          moje potrzeby) mozliwosc przerobienia tego samochodu w 4osobowy = osoby
          siedzace z tyłu maja bardzo duzo miejsca. ja sie przekonałem. aha... do tego
          przeglądy co 2 lata lub 30 tys. km.
          • Gość: T Co za belkot :))) IP: *.net 09.03.04, 13:09
            Gość portalu: jan napisał(a):
            > tez sie przymierzam i własnie pojezdziłem sobie kilk adni merivą 1.8 125 KM -
            > siedziałem tez (nie jezdziłem) w focusie C-MAX. Meriva jest zdecydowanie
            > zdecydowanie przestronniejsza i to za lepsza cene. za ok. 68-70 tys

Zastanow sie co ty pier...
            • Gość: jan [...] IP: *.katowice.pik-net.pl 09.03.04, 13:18
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: T [...] IP: *.net 09.03.04, 13:21
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: jan a powiedz mi misiu... IP: *.katowice.pik-net.pl 09.03.04, 13:25
                  siedziałes w jednym i drugim? albo przynajmniej w jednym z nich? jak odpowiesz
                  to moze bede z toba rozmawiał...
                  • Gość: T Re: a powiedz mi misiu... IP: *.net 09.03.04, 13:27
                    Mialem okazje zapoznac sie z C-maxem i z tym wiekszym "vanem" Meriva tez.
                    • Gość: jan "miałem okazję zapoznac sie"? IP: *.katowice.pik-net.pl 09.03.04, 13:37
                      gdzie? w auto swiat?

ja sie nie pytam czy sie zapoznałes tylko czy w nich siedziałes/jezdziłes? to
                      po pierwsze, po drugie c-max/meriva to takie, jak to napisałes "vany" jak z
                      koziej dupy trabki... nazwij je miniminivanami to sie zgodzimy... co do
                      porównania cen to zapraszam chociazby na strony internetowe marek - wystarczy
                      ołówek, kartka i umiejetnośc dodawania na poziomie 10 latka.

druga mozliwosc jest taka ze masz mniej wiecej 150 cm wzrostu i postzrganie
                      róznicy w wielkosci przestrzeni jest na tym poziomie dla ciebie abstrakcyjne i
                      takim pozostanie.

wiecej nie dyskutuje bo to jałowe. zyj i umrzyj z przekonaniem ze c-max oferuje
                      ci wecej przestrzeni (chyba bagazowej). a zamiast powiedziec osobie której nie
                      znasz: "pierdolisz", spróbuj nastepnym razem: "mylisz się".
                      • Gość: T Re: "miałem okazję zapoznac sie"? IP: *.net 09.03.04, 13:42
                        Tak palancie roznice w cenie sa spore,bo to sa 2 rozne klasy samochodow i
                        trzeba byc pierdolcem zeby porownywac Merive do C-Maxa,skoro kokurentem jest
                        Zafira.
    • Gość: Sławek Picasso 2.0 Exclusive automat n/t IP: *.trzebinia.net 09.03.04, 17:33
    • Gość: YnteliGięt Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 17:38
      Ja proponuje AUTOBUS . Rodzinny , powyżej 120 KM itd .
    • niknejm Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 09.03.04, 20:02
      Gość portalu: Arturos napisał(a):

> poszukuje rodzinnego samochodu do 85 tysięcy. Myślałem o kombi klasy C (307
      > kombi), o normalnym nadwoziu klasy D(np.mondeo) i minivanie(np.C-maxie)
      > Samochód powinien mieć powyżej 120 KM, klimatyzacje itp. Interesuje mnie
      > tylko nowe auto. Co mi radzicie?

Za 86000 zł masz Civica 5D 2.0 VSA, z bardzo bogatym wyposażeniem (np.
      klimatyzacja automatyczna 2-strefowa, szyberdach elektryczny, ESP zwane VSA, i
      sporo innych 'bajerów') i silnikiem 160KM. Auto ogromne w środku, mimo, że to
      kompakt (tyle, że ma duży rozstaw osi 2.68m), dość dobra dynamika - 8.5 do
      setki. Sam się nad takim zastanawiam.

Pzdr
      Niknejm
    • cracovian 250 konikow z USA w maju 09.03.04, 20:47
      Kup sobie taka oto maszyne - wszystkim geba opadnie jak ich blotem oblejesz.
      Samochodzik jak najbardziej rodzinny i za taka cene to nawet na transport i VAT
      wystarczy (nie wiem jak z akcyza bedzie...):
      www.isuzu.com/axiom_gallery.jsp
      To jest klasa chlopie - widze, ze 2003 nawet po $18,500 sie sprzedaja (tylko ze
      230 konikow w tym roczniku):
      www.isuzudealers.com/inventory/?SBstate=IL&SBmodel=Axiom&reset=InventoryListing&sortBy=internetprice

Czesci od Rodeo (rama) i Troopera (cala reszta) pasuja, wiec spokojnie bedzie
      mozna naprawic jak cos sie zacznie psuc po 10 latach.
      • Gość: Arturos Re: 250 konikow z USA w maju IP: *.chello.pl 09.03.04, 22:09
        Super autko, ale swoja droga musi nie zle palic. duze i w ogole, ale VAT bedzie
        napewno spory. Szkoda, że takich samochodów nie mozna kupic w Polsce z
        normalnego salonu samochodowego.
        • cracovian Re: 250 konikow z USA w maju 09.03.04, 22:36
          Z paleniem to jest nastepujaco... w 2004 roku zmodyfikowali ten Trooperowski
          silnik na Direct Injection (to co Mitsubishi z Pajero robi w Europie, a w USA
          to tylko BMW z 7 i Rolls Royce, no i teraz Isuzu) i zwiekszyla sie moc z 230 do
          250 koni. Spalanie i emisja gazow znacznie sie poprawily, wiec nie jest tak
          zle, ale jak na Polske to rzeczywiscie pewnie tragicznie :-)

Straszna szkoda, ze w USA sie sprzedaje tak zle - nie ma Isuzu w ogole
          pieniedzy na marketing, wiec ludzie o Axiomie nawet nie wiedza i kupuja ten sam
          amerykanski zlom za dwa razy tyle. Powinni byli caly kontyngent do Europy
          wyslac, ale te komuchy zezarly by ich podatkami. Axiom jest swoja droga
          montowany w fabryce Subaru w Indianie. Ma doskonaly naped 4x4 Warner-Borg,
          wyzej wspomniany silnik, no i w tym roku nie-GM-owska skrzynie robiana w
          Japonii. Skrzynia w 2003 i przed robiona jest w fabryce GM w Starsburgu we
          Francji i montowana byla w Trooperze do swego czasu, BMW Z3, Oplu Vectrze i
          paru innych - ciekawe, nie?
        • cracovian Jeszcze jedna ciekawostka... 10.03.04, 21:08
          Otoz wyglad Axioma byl zaprojekotowany przez Shiro Nakamura, VP designu
          Nissana. Ten sam gosc zaprojektowal nowego Nissana Z, Nissana Murano i jego
          kuzynke Infinity FX.

www.isuzu.com/axiom_performance.jsp

Sam juz nie wiem co kupic w tym roku - tyle jest/bedzie fajnych wozikow za
          nieduze pieniadze (m.in. Axiom, Montero, Legacy, Galant, Accord czy chociazby
          wydluzony Jeep Wrangler)
    • Gość: pawel Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 11:49
      pomyśl o octavii kombi z mocnym dieslem
      • Gość: Arturos Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.chello.pl 13.03.04, 12:23
        nie lubie czeskich samochodów, bo nie mam do nich zaufania. Jak byłem w wakacje
        na poludniu Europy i był korek na autostradzie to Skody padaly jak muchy i je
        zwozili z autostrady na lawetach.
        • Gość: abc Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: 193.111.166.* 23.03.04, 13:18
          Arturos, nie mozna sie zrazac na podstawie jednej wycieczki. Naprawde polecam:
          Skoda Octavia Kombi, 1.9 TDi, 130 KM. Super opcja, a i jakosc duzo lepsza niz
          kiedys.

pzdr

abc.
    • Gość: laMuss Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.04, 15:18
      Mondeo benzyna 2.0 145KM wersja X Trend - klima, stereo i alufelgi. Zmieścisz
      sie w budżecie. Jezdziłem Mundkiem 4 lata, w serwisie byłem tylko na
      przeglądach (nie licząc stłuczek). Właśnie mam zamiar kupic następnego, w
      kategorii aut rodzinnych uważam Mondeo kombi na najlepszy ze względu na
      funkcjonalnosc do ceny! Przede wszystkim wielki bagażnik.
      • remo29 Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 15.03.04, 15:30
        Gość portalu: laMuss napisał(a):

> [...]w serwisie byłem tylko na przeglądach (nie licząc stłuczek).

Czyżby kłopoty z parkowaniem 5-metrowego krążownika? ;)
    • Gość: Smebody Re: rodzinny samochód do 85 tysięcy, powyżej 120 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 19:33
      kolega laMuSS to wyjątkowy szczęsciarz , jednemu ze znajomych, tuż po gwarancji
      to niby niezawodne Mondeo , zafundawało remont w serwisie na ok. 14 .000 /
      wersja Tdci/. Inni też narzekają na Mondeo.Bierz Vectrę combi - ceny 0d 81500 ,
      aktualnie bije na głowę inne auta z tego segmentu- komfortem , wielkością, przy
      porównywalnym wyposażeniu. no i ten wygląd , gdzie tam fordom mierzyć się z
      prawdziwymi samochodami.Przejedz sie i porównaj- Vectra górą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka