Dodaj do ulubionych

mondeo/carisma

IP: *.kim.pl 03.03.04, 10:40
w firmie proponuja mi dwa samochody: carisme 1.6 z full wypasem oraz mondeo
tddi(ta wersja 115KM, silnik z transita, bez common railu) tez z wypasem.
zuzyte podobnie, przebieg podobny, wyposazenie podobne... co bedzie
wygodniejsze na dlugie trasy? w mondeo jest wiecej miejsca, ale boje sie
halasu. oraz trzaskow plastikow sie boje. powinienem? nie jestem w stanie
swtwierdzic, ktore optycznie bardziej mi sie podoba, wiec szukam jakichs
przeslanek technologicznych. pomozecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: mietek Re: mondeo/carisma IP: *.kim.pl 03.03.04, 11:38
      podobno w mondeo sa duze szumy powietrza, a carisma jest zwyczajnie
      przestarzala... tyle znalazlem. wciaz nie wiem. poradzicie cos?
      • Gość: konrad Re: mondeo/carisma IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 16:56
        moto.onet.pl tam sa oceny aut poczytaj.
    • Gość: frax1 Re: mondeo/carisma IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.03.04, 17:16
      Czasem jeżdże carismą '95 i powiem tak, auto jest dużo mniej komfortowe niż
      niektóre kompakty (szczególnie francuskie). Po drugie silnik 1.6 jest bardzo
      fajny, super się kręci dobrze przyśpiesza do 100 ale z elastycznością jest
      nienajlepiej, no chyba że jesteś w stanie zaakceptować wysokie obroty a co za
      tym idzie hałas we wnętrzu. Nie jestem zwolennikiem diesli ale chyba wziąłbym
      mondeo. To auto o klasę większę, mimo iż mitsubishi stara się pozycjonować
      carisme w tej samej klasie co mondeo i avensis jest to bzdura moim zdaniem.
      Ważne jest też to że mondeo jest nową konstukcją (jeżeli mówimy o tym od 2001)
      co za tym idzie dużo bezpieczniejszą. Hamulce, zawieszenie, nie ma co ukrywać
      mimo face liftingu carisma jest autem z 95 roku.
      Pozdrawiam
    • Gość: jako tako Re: mondeo/carisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 23:16
      Z tym szumem powietrza to byl zart? Nie bedziesz mial z tym na pewno problemow
      na naszych "drogach" gdzie strach jezdzic szybciej niz 80. Ja nie slysze szumu
      w Mondeo nawet przy 180 (podczas pobytow zagranicznych rozumie sie). Silnik o
      ktorym piszesz (2.0 TDDI) jest zeczywiscie bardzo glosny ale stosunkowo
      dynamiczny. Jakosc montazu w Mondeo jest dobra. O Carismie nie umiem nic
      konkretnego powiedziec poza tym, ze dla mnie to auto kompletnie bez wyrazu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka