Dodaj do ulubionych

Dobrze ze gaz drozeje.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 14:17
Witam. Litr paliwa kosztuje 3,50. Kierowcy jeżdzący na benzynie dokładają
duzo do budzetu. Gazownicy też powinni składać sie na nasze państwo. Dlaczego
ja mam wiecej placić na państwo niż właściel pojazdu na gaz?
Obserwuj wątek
    • default Re: Dobrze ze gaz drozeje. 01.04.04, 14:25
      A ktoś cię zmusza do jeżdżenia na benzynie?
      • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 11:10
        default napisała:

> A ktoś cię zmusza do jeżdżenia na benzynie?

A ktos cie zmusza do niejedzenia darmowych gowien tylko chleba za 1,5 zl?

P.S. Ostatnio zauwazam u co poniektorych defaultowy debilizm.
        • Gość: wk Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 12:45
          > P.S. Ostatnio zauwazam u co poniektorych defaultowy debilizm.

Takkk, własnie się odjawił w twojej osobie, ENTER
        • Gość: YOker Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 213.17.142.* 13.04.04, 07:45
          Oczywiscie typowy POLACZEK - jak ja nie mam to dlaczego on powinien miec.
    • Gość: MiB Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.04.04, 14:30
      Bo masz większy bagażnik. :)
      • Gość: Simon rewelka... trafiłeś idealnie.. IP: *.brzeziny.net 08.04.04, 22:02
        już zastanawiałem się jak skomentować idiotyzm wyzierający z postu oburzonego
        posiadacza samochodu na (tylko) benzynę... a tu prosze strzał w dzisiątkę !!
        Pozdrowienia dla MIB
    • Gość: OGI Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 62.233.164.* 02.04.04, 08:02
      A co żal dupe ściska że przejechanie 100 km kosztuje cię prawie 3 razy więcej.
      Zakładaj gaz i nie piernicz głupot.
      • Gość: Tojo Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 08:13
        Nie , nie zazdroszczę. Gazu nie załoze bo nie chcę. Ale nie rozumiem dlaczego
        ja mam płacić wieksze podatki dla państwa niż użytkownik samochodu zasilanego
        gazem. Jeździmy po tych samych drogach. Podatki powinny być w tej samej
        wysokosci. Pzdr
        • Gość: wk Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 12:48
          Ale nie rozumiem dlaczego
          > ja mam płacić wieksze podatki dla państwa

zładziejskiego państwa, w USA benzna jest tańsza o 50% niż u nas i tam nikt nie
          zakłada instalacji gazowych do swoich 5 litrowych maszyn
          • Gość: apanachi [...] IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.04.04, 13:51
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: enter [...] IP: 64.203.129.* 02.04.04, 14:08
        • Gość: gazownik Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.nask.waw.pl 05.04.04, 15:17
          kolego, podstawy ekonomii się kłaniają. Wg. twojego rozumowania jeśli jeździsz
          samochodem np. hondą civic powinieneś zapłacić za nią przy zakupie jakieś 500 -
          600 tys. zł, bo dlaczego gość kupujący Porsche ma płacić większe podatki dla
          państwa niż ty. Praktycznie przed dokonaniem jakiegokolwiek zakupu, nawet
          chleba, powinieneś sprawdzić jaka jest cena najdroższego egzemplaża danego
          towaru i tyle powinieneś za to zapłacić. Bo dlaczego ktoś kupujący droższy
          towar ma płacić więcej na państwo niż ty. Wiesz, kupując jutro chleb zapłać za
          niego cenę kawioru bo dlaczego masz jeść za mniejsze pieniądze niż ktoś inny o
          odprowadzać mniejszy podatek do państwa.

A tak prawdę powiedziawszy mozed chcesz o tym porozmawiać ? Cena 1 godz. porady
          psychologicznej wynosi 120,- zł. Napisz to sekretarka umówi cię na wizytę. Tak
          na oko około 14 wizyt powinno Ci starczyć.

Ech, ludzie gdyby nie tacy jak ty psycholodzy nie mieliby pracy.

Pzdr
          użytkownik gazu (pod wieloma postaciami)
        • Gość: jas Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 15:18
          Pajacu a o emisji szkodliwych substancji to zapomniałeś i o wyłożeniu około
          2000zł - 4000zł za instalację. PAJAC jesteś i tyle no może nie frajer
        • Gość: YOker Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 213.17.142.* 13.04.04, 07:50
          Jak dla mnie sytuacja wyglada tak... mam Seata Cordobe na gaz, wczesniej spalanie okolo 7-8l, na gazie 10-11l, jesli gaz zdrozeje na tyle, by roznica byla na poziomie malo satysfakcjonujacym dla uzytkownika to nie zaloze instalacji poniewaz po co mi wydatek, obnizenie mocy, mniejszy bagaznik, drozsze przeglady itp.
        • Gość: DonVito Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.firma / 213.25.33.* 13.04.04, 13:14
          Widzisz "przyjacielu" - spójżmy na to z innej strony:
          sama baza opłat jest przy LPG nieco niższa (niższa podstawa opodatkowania
          podatkiem akcyzowym), udział procentowy podatku wciąż się zwiększa i nie jest
          wcale dużo niższy niż ten sam udzoiał przy benzynie,
          gazownicy muszą najpierw ZAINWESTOWAĆ i dopiero po jakimś czasie można czerpać
          korzyści, a kolega jakby tego nie widzi - żeby coś wyciągnąć trzeba najpierw
          coś włożyć - kolejne, gazownicy TEŻ (niesamowite co?) muszą co jakiś czas nalać
          benzynki. A tak w ogóle to chyba faktycznie (jak już ktoś napisał) żal koledze
          dupę ściska i skąpstwo (choć nie wiem czy to odpowiednie określenie) nie
          pozwoliło się zagazować...
          A równość wszystkich już kiedyś była i g***o z tego wyszło...
      • Gość: enter [...] IP: 64.203.129.* 02.04.04, 11:14
        • Gość: wk Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 12:46
          to się ciesz, że cię stać, nie wszyscy mają tak dobrze, a uwież mi, że wszyscy
          jakby mieli za co jeździli by samochodami za 100 000 PLN i na pewno nie
          wkładaliby do nich instalacji LPG
      • Gość: Poll Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 195.245.213.* 02.04.04, 12:14
        Nikomu zal d.... nie sciska, tylko wkur...., że są równi równiejsi.
        • Gość: Simon Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.brzeziny.net 08.04.04, 22:08
          Równość kolego to PRAWO WYBORU... na szczęście NIKT nie zabrania Ci zakłądać
          gazu więc czemu tego nie zrobisz???... będziesz wtedy "równiejszy"
      • Gość: Kamil Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 213.199.221.* 05.04.04, 01:37
        Brawo podpisuje się pod tym
    • Gość: akuku Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 08:06
      primaaprylis !
      • Gość: 9ton Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.wil.pk.edu.pl 02.04.04, 10:55
        kolejny pies ogrodnika na forum.
        sam nie zje i innemu nie da!
        jakie to polskie....
        • Gość: enter [...] IP: 64.203.129.* 02.04.04, 11:15
    • Gość: YnteliGięt Spokojnie - tylko wejdziemy do Unii a i za... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 11:02
      nich się wezmą . Czekają przybędzie jeszcze więcej gazowników a ruska mafia
      podwyższy ceny gazu 2X . Zobaczcie jakie są niewielkie różnice w Europie między
      cenami gazu a nawet benzyną 98 PB .
      • Gość: enter Re: Spokojnie - tylko wejdziemy do Unii a i za... IP: 64.203.129.* 02.04.04, 11:17
        Gość portalu: YnteliGięt napisał(a):

> nich się wezmą . Czekają przybędzie jeszcze więcej gazowników a ruska mafia
        > podwyższy ceny gazu 2X . Zobaczcie jakie są niewielkie różnice w Europie między
        >
        > cenami gazu a nawet benzyną 98 PB .

Ruska mafia niewiele tu moze. Gaz, na ktorym jezdza ci dusigrosze, jest odpadem
        w produkcji benzyny. Wlasciwie to powinienem powiedziec dusigrosze-odpadowcy.
        Ciekawe czy jedza tez odpady z restauracji zza rogu.
        ROTFL
        • Gość: olek Re: Spokojnie - tylko wejdziemy do Unii a i za... IP: 195.245.213.* 12.04.04, 12:32
          Ciekawe tylko że ostatnio nawet niemcy zaczeli przerabiac swoje Ukochane Merce
          na gaz. Ostatnio widziałem w Berlinie taka 600! Aż mi szczeka opadła.
      • Gość: QWERTY Re: Spokojnie - tylko wejdziemy do Unii a i za... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.04.04, 11:27
        tak debili jak w tej dyskusji dawno nie widziałem.
        pewnie ze cukier drozeje tez cie cieszy?
        bo co?
        bo masz juz tone w domu po szafkach poupychaną i teraz im wyzsza cena tym
        wiekszy twój zysk?
        to lec teraz i kupuj popularne bo tez zdrozeja.
        a jak ja nie pale to co mi maja podwyzszyc by sie palacy nie byli pokrzywdzeni?
        wiem wiem wszysscy to wiedzą ze do golfika nówka prawie nie smigana rocznik
        1976 nie za bardzo mozna wmontowac butle z gazem bo rdza tego nie wytrzyma.
        debilu - jak zrównaja ceny gazu i benzyny to wszyscy beda tankowac benzynke.
        I CO WTEDY ZROBI NASZ UKOCHANY DOSTAWCA TEGO PALIWKA???????????????
        • Gość: enter [...] IP: 64.203.129.* 02.04.04, 11:33
        • Gość: Mista Re: Spokojnie - tylko wejdziemy do Unii a i za... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 11:35
          Enter jesteś strasznie zakompleksionymm dupkiem. Wg Ciebie wszystkich, którzy
          jeżdżą na gazie i jedzą w gorszych miejscach niż ty należałoby rozstrzelać. To
          jest dopiero typowo polskie....
          • Gość: enter [...] IP: 64.203.129.* 02.04.04, 11:39
            • Gość: wk Re: Spokojnie - tylko wejdziemy do Unii a i za... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 12:49
              > Mylisz sie. Nie przeszkadza mi, ze ktos je gowna, tylko dlaczego to ja mam im
              > fundowac ta uczte?

od kiedy do jasnej cholery coś mi fundujesz, na wszystko co mam sam zarobiłem i
              nikogo się o nic nie prosiłem!
              • Gość: enter Re: Spokojnie - tylko wejdziemy do Unii a i za... IP: 64.203.129.* 02.04.04, 13:44
                Gość portalu: wk napisał(a):

> > Mylisz sie. Nie przeszkadza mi, ze ktos je gowna, tylko dlaczego to ja mam
                > im
                > > fundowac ta uczte?
                >
                > od kiedy do jasnej cholery coś mi fundujesz, na wszystko co mam sam zarobiłem i
                >
                > nikogo się o nic nie prosiłem!

Sam sie mylisz. Place do budzetu takze twoja czes, ktory TY powinienes placic.
                Ale potem nie krzycz jak sie lekarz w przychodni nie bedzie chcial cie przyjac.
                Miej pretensje do siebie.
                Ot, taka zlodziejska mentalnosc.

• Gość: Ventus Re: Spokojnie - tylko wejdziemy do Unii a i za... IP: *.com.pl / *.com.pl 02.04.04, 13:48
                  Jaką moją czy jego część?! Płacimy za to z co wybieramy. Wybieramy sami
                  gospodarować kwotą którą musielibyśmy oddać na sprzeniewierzenie państwu, a
                  jeżeli chcesz finansować przejażdżki Lancią jakiemuś bubkowi z ministerstwa to
                  już Twoja wola.
                  • Gość: enter Re: Spokojnie - tylko wejdziemy do Unii a i za... IP: 64.203.129.* 02.04.04, 13:54
                    Gość portalu: Ventus napisał(a):

> Jaką moją czy jego część?! Płacimy za to z co wybieramy. Wybieramy sami
                    > gospodarować kwotą którą musielibyśmy oddać na sprzeniewierzenie państwu, a
                    > jeżeli chcesz finansować przejażdżki Lancią jakiemuś bubkowi z ministerstwa to
                    > już Twoja wola.

W krajach cywilizowanych oszystwo podatkowe to jedno z najciezszych przestepstw.
                    Dlatego nie bede z toba rozmawial.
                    • Gość: skodziarz do Entera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.04, 08:47
                      Czyli jak ja będę zasuwał z bambosza lub rowerkiem to Cie okradam? Zazdroszcze
                      żelaznej logiki .Zal mi Ciebie .Jakież polskie jest Twoje myślenie.Sam nie
                      zeżrę ,to i drugiemu nie dam.
                • Gość: wk Re: Spokojnie - tylko wejdziemy do Unii a i za... IP: *.p.lodz.pl 02.04.04, 16:44
                  > Sam sie mylisz. Place do budzetu takze twoja czes

No to przestań jeździć wogóle i nie płacz, że ty płacisz a gaziarze nie. Też
                  płacimy podatki, a przeglądy na których płacę 2x więcej niż ty to co?
      • Gość: Ventus Re: Spokojnie - tylko wejdziemy do Unii a i za... IP: *.com.pl / *.com.pl 02.04.04, 13:43
        ...a do tego czasu jeszcze sporo pooszczędzam. :P Instalacja zwróciła się mi
        już ponad 10x
      • Gość: zeo Re: Spokojnie - tylko wejdziemy do Unii a i za... IP: *.zapora / 212.160.172.* 16.04.04, 09:56
        Chyba nie byłeś na zachodzie (ewentualnie zachód dla Ciebie kończy się w
        Niemczech), w takiej Belgii i Holandii gaz jest prawie 3x tańszy niż benzyna a
        we Francji 2x tańszy.
        Ruska mafia nie podwyższy ceny gazu, bo wówczas spadnie jego konsumpcja co na
        dłuższy okres nie będzie opłacalne.
    • Gość: szymon Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.adm.us.edu.pl 02.04.04, 11:23
      To fakt oczekiwanie jest na większy popyt w tedy zwieksza sie podaż i cenny
      leca w góre A do tych co liczą że gaz jest tańszy to inwestycja wraca się po 3
      latach przy 14tyś rocznie a nasz minister tylko czeka niech montują a potem
      przwalimy większy podatek ,to taki Polskie
      • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 11:37
        Gość portalu: szymon napisał(a):

> To fakt oczekiwanie jest na większy popyt w tedy zwieksza sie podaż i cenny
        > leca w góre A do tych co liczą że gaz jest tańszy to inwestycja wraca się po 3
        > latach przy 14tyś rocznie a nasz minister tylko czeka niech montują a potem
        > przwalimy większy podatek ,to taki Polskie

Ta podwyzka jest dla was ratunkiem.
        Moze przestaniecie dzieku niej niszczyc swoje kupione na raty wymarzone samochody.
        • Gość: QWERTY Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.04.04, 11:44
          TA PODYZKA JEST RATUNKIEM DLA DOSTAWCÓW BENZYNY BO TERAZ PODNIESIE CENE TEGO
          PALIWA.
          CIESZY CIE TO KUTASIE?????????
          TO PŁAC SAM OD SIEBIE NA STACJI PO 10 PLN ZA LITR I ODPIERDOL SIE OD CEN GAZU I
          NIE TYLKO.
          A MOZE NAZWISKO TWE BRZMI MILER HUJU ZŁAMANY?
          ALBO POL?
          BO TYLKO IDIOTA MOZE SIE CIESZYC Z PODWYZEK.
          • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 12:10
            Gość portalu: QWERTY napisał(a):

> TA PODYZKA JEST RATUNKIEM DLA DOSTAWCÓW BENZYNY BO TERAZ PODNIESIE CENE TEGO
            > PALIWA.
            > CIESZY CIE TO KUTASIE?????????
            > TO PŁAC SAM OD SIEBIE NA STACJI PO 10 PLN ZA LITR I ODPIERDOL SIE OD CEN GAZU I
            >
            > NIE TYLKO.
            > A MOZE NAZWISKO TWE BRZMI MILER HUJU ZŁAMANY?
            > ALBO POL?
            > BO TYLKO IDIOTA MOZE SIE CIESZYC Z PODWYZEK.

Och jakie brzydkie slowa? Fuj.
            Ten wyraz piszemy przez 'ch'. Jakbys sie uczyl w szkole, to moze teraz nie
            musialbys jezdzic na gazie.
            • Gość: wk Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 12:50
              schowaj się w jakiejść ciemnej diurce i się już nie odzywaj
        • Gość: wk Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 12:50
          > Ta podwyzka jest dla was ratunkiem.
          > Moze przestaniecie dzieku niej niszczyc swoje kupione na raty wymarzone
          samocho
          > dy.

chyba jesteś trochę nieobyty w dziedzinie motoryzacji, ale dawno już
          dowiedziono, że gaz nie niszczy silnika, a nawet w wielu przypadkach jeździ się
          na nim przyjemniej
        • Gość: yanoosh Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.durrpol.com.pl 02.04.04, 12:57
          enter, takiego debila jak Ty to naprawdę ciężko znaleźć, jak czytam twoje
          posty, to zastanawiam się dlaczego cie nie wyskrobali, świat byłby z pewnością
          lepszy.
          co do gazu, to zainstalowałem go w swojej alfie z 3 litrowym silnikiem (nie
          kupiona na raty) i bez problemu rozwijam 240 km/h. możemy się enter pościgać
          (dopiero by ci było głupio, gdybyś swoim gównianym szrotem /ale oczywiście na
          benzynę,bo gaz to gówno dla biedaków, prawda?/ mógł jedynie mi pomachać na
          dowidzenia.
          GAZ TO NIE JEST ŻADNE GÓWNO, JEST O WIELE CZYSTSZYM PALIWEM NIŻ BENZYNA
          (MNIEJSZE ZANIECZYSZCZENIE ŚRODOWISKA) I DLATEGO POWINIEN BYĆ MNIEJ
          OPODATKOWANY. I JESZCZE JEDNO: WCALE NIE POWODUJE PRZYSPIESZONEGO ZUŻYCIA
          SILNIKA!
          • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 13:33
            A na jedzenie tez ci nie starcza? To gdzie sie stolujesz? W barze mlecznym?
            Ale to niezdrowo tak na przemian pierogi i nalesniki, pierogi i nalesniki. I nudno.
    • Gość: pawel Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 212.160.145.* 02.04.04, 11:47
      Po 1 maja 1 litr gazu bedzie kosztowal max 1,80, a w tym samym czasie pb 95
      bedzie juz po 4,20. Wiec i tak nie ma co narzekać. Zreszta te 12 groszy na
      litrze to o ile zwiekszy koszt kazdorazowego tankowania? o 4 zł? Nie warto sie
      przejmowac tak niewielka podwyżką. Jak benzyna w ciagu miesiaca podrozala o 40
      groszy to jakos nikt nie robil afery.
      • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 12:11
        Gość portalu: pawel napisał(a):

> Po 1 maja 1 litr gazu bedzie kosztowal max 1,80, a w tym samym czasie pb 95
        > bedzie juz po 4,20. Wiec i tak nie ma co narzekać. Zreszta te 12 groszy na
        > litrze to o ile zwiekszy koszt kazdorazowego tankowania? o 4 zł? Nie warto sie
        > przejmowac tak niewielka podwyżką. Jak benzyna w ciagu miesiaca podrozala o 40
        > groszy to jakos nikt nie robil afery.

Zgadza sie. Bo dusigrosz bedzie robil afere nawet z 1 grosza.
        • Gość: macho Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.durrpol.com.pl 02.04.04, 13:01
          enter, każda twoja wypowiedź potwierdza, że powinni cię jednak zawczasu
          wyskrobać
          • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 13:31
            Gość portalu: macho napisał(a):

> enter, każda twoja wypowiedź potwierdza, że powinni cię jednak zawczasu
            > wyskrobać

Eh... ciekawe gdzie bys znalazl lekarza-ginekologa jezdzacego na gazie.
            Nie po to sie studiuje 5 lat, zeby potem na gazie jezdzic.
            • Gość: pawel Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 212.160.145.* 02.04.04, 13:33
              a co ma studiowanie do jezdzenia na gazie?
              • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 13:37

> a co ma studiowanie do jezdzenia na gazie?

Studiowanie zwykle poszerza horyzonty czlowieka i uswiadamia co jest badziewne a
                co nie.
                Ale widze, ze ciebie to nie dotyczy. Ale jeszcze nic straconego. Pojezdzisz
                jeszcze piec lat na gazie i zaoszczedzisz na zaoczne. Jak zdazysz. Hihi
                • Gość: pawel Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 212.160.145.* 02.04.04, 13:40
                  Nie potrzebuje sie doksztalcac (w przeciwienstwie do ciebie). Uczelnia która
                  ukonczylem jest jedna z lepszych w tym kraju i praca ktora po niej wykonuje w
                  zupelnosci mi wystarcza na zycie na calkiem przyzwoitym poziomie. I dalej nie
                  widze zwiazku miedzy 5 letnim studiowaniem a jazdą na lpg.
                • Gość: pawel Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 212.160.145.* 02.04.04, 13:43
                  I na jakiej podstawie stwierdzasz ze lpg jest badziewne? Masz na to jakies
                  uzasadnienie?
        • Gość: dolph Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 19:30
          jasne, tylko jak policzysz podwyżki paliwa w przeciągu kilku miesięcy to nie
          jest to już podwyżka o 40 czy 12 groszy tylko dużo więcej. jestem ciekaw czy
          też masz co miesiąc podwyżkę w pracy???
          pozdr.
    • Gość: eLPeGie Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.com.pl / *.com.pl 02.04.04, 13:36
      A co mnie to obchodzi że frajerzy jeżdzący na benzynie jeszcze nie przerobili
      aut? Jak nie umieją liczyć to ich sprawa że chcą finansować zbankrutowane
      państwo.
      • Gość: Tojo Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 13:50
        Ileż jadu w tych wypowiedziach Panów gazowników. Czyżby efekt zagazowania? :)
        Trochę kultury.
        Rozpoczałem ten wątek, gdyż twierdzę, iz obciazenia podatkowe powinny być
        jednakowe, a róźnica w cenie powinna wynikać z tańszej technologii produkcji
        etc. Przecież wszyscy skladamy sie na to, że to państwo funkcjonuje (lepiej czy
        gorzej - ale to już pole do innej dyskusji).
        Powtarzam, iż nie widzę żadnego powodu dlaczego ja mam płacić podatki wieksze
        niz własciciel takiego samego pojazdu tylko zasilanego gazem.Korzystamy z tych
        samych dróg, parkingów. Przyjeżdza do nas ta sama policja i karetka pogotowia
        czy straż pozarna.
        I chodziło mi o wyrażenie pogladów przez forumowiczów a nie o przekleństwa,
        obrażanie etc. Czyżby Panowie aż tak niski poziom reprezentowali? A moze gaz
        zakładają w wiekszości tacy właśnie ludzie?

Pomijam fakt, ze jazda za takim samochodem w korku to zadna przyjemnosć. Po
        prostu smierdzi. To tak żeby sie odgryźć jadowitym Panom.
        Mimo wszystko (tych przekleństw pod moim adresem )pozdrawiam i życzę szerokiej
        drogi.
        • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 13:52
          Jednak mialem racje z tymi studiami.
          To takie wlasnie niewyksztalcone typki.
          • Gość: pawel Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 212.160.145.* 02.04.04, 14:01
            Jesli uwazasz ze to ze trudem konczysz (lub dopiero co uczeszczasz) 5 letnie
            studia czyni cie kims lepszym od innych to musisz jeszcze baaardzo
            dlugo "poszerzac swoje choryzonty" myslowe. Lepies zamiast siedziec na forum to
            idz lepiej na wyklad. Nie zaszkodzi ci to, a wrecz pomoze w trakcie sesji.
            • Gość: yanoosh Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.durrpol.com.pl 02.04.04, 14:10
              enter, ty jesteś zwykłym matołem, który nie wie o czym pisze. no to jak,
              ścigamy sie? ja moją 3 litrową alfą na gaz, a ty swoim sztorem na benzynę.
              P.S. kończę najlepszą w kraju uczelnię ekonomiczną (SGH) i związek między jazdą
              na gazie a studiami, jest taki jak między Lepperem a uczciwością, słowem:
              żadnego!
              • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 14:13
                Gość portalu: yanoosh napisał(a):

> enter, ty jesteś zwykłym matołem, który nie wie o czym pisze. no to jak,
                > ścigamy sie? ja moją 3 litrową alfą na gaz, a ty swoim sztorem na benzynę.
                > P.S. kończę najlepszą w kraju uczelnię ekonomiczną (SGH) i związek między jazdą
                >
                > na gazie a studiami, jest taki jak między Lepperem a uczciwością, słowem:
                > żadnego!

Zwiazek miedzy lepperem a uczciwoscia jest odwrotnie proporcjonalny, wiec jest.
                Dziwne, chodzisz na SGH, a tam przeciez zawsze uczyli statystyki, przynajmniej
                za moich czasow. Czyzby cos sie zmienilo? Moze jakbys placil uczciwie podatki,
                to nie zwolniliby tego nauczyciela. Myslales nad tym?
                • Gość: yanoosh Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.durrpol.com.pl 02.04.04, 14:31
                  mylisz sie,bo nie masz pojęcia ani o samochodach ani o polityce. swoją drogą to
                  co to ma wspólnego ze statystyką; jeśli już, to możnaby to potraktować jako
                  zależność matematyczną. ooj, asem ze statystiki to ty z pewnością nie byłeś,
                  jeśli nawet nie bardzo wiesz, czym zajmuje się ta dycyplina
                  • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 14:36

Odpowiadasz na :

> mylisz sie,bo nie masz pojęcia ani o samochodach ani o polityce. swoją drogą to
                    >
                    > co to ma wspólnego ze statystyką; jeśli już, to możnaby to potraktować jako
                    > zależność matematyczną. ooj, asem ze statystiki to ty z pewnością nie byłeś,
                    > jeśli nawet nie bardzo wiesz, czym zajmuje się ta dycyplina

Sam sie mylisz. Bo im z czlowieka (?) wiekszy lepper, tym bardziej nieuczciwy.
                    Czyli mozna przyjac, ze w wybranej grupie lepperow wiekszosc jest nieuczciwa.
                    Pewnie mozna nawet znalezc na to jakis wzor.
                    Podobnie bedzie z gaziarzami.
                    • Gość: yanoosh Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.durrpol.com.pl 02.04.04, 14:43
                      z pewnością jeszcze łatwiej obliczyć prawdopodobieństwo, że w grupie
                      benzyniarzy jest przynajmniej jeden debil
                      • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 15:22

> z pewnością jeszcze łatwiej obliczyć prawdopodobieństwo, że w grupie
                        > benzyniarzy jest przynajmniej jeden debil

Na SGH sie tego nauczyles?
                        Brawo!
                        • Gość: yanoosh Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.durrpol.com.pl 02.04.04, 15:31
                          zastanawiam się jak to możliwe, że ty skończyłeś skończyłeś SGH? bogaty tatuś
                          cie przepchnął za swoją forsę? bo jak już wiele razy udowodniłeś, to nie
                          grzeszysz IQ
              • Gość: Tojo Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 14:17
                Kolego wyluzuj. Skad Ty sie urwałeś. Z Pcimia Dolnego? Kogo to obchodzi? I
                czego sie tak chwalisz? Najlepsza szkoła, najlepszy samochód :))
                • Gość: yanoosh Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.durrpol.com.pl 02.04.04, 14:22
                  razi mnie tylko głupota ludzka i wąskie horyzonty, a na tym forum swoje
                  uosobienie znalazło to w enterze
                  • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 14:30

> razi mnie tylko głupota ludzka i wąskie horyzonty, a na tym forum swoje
                    > uosobienie znalazło to w enterze

Fakt.
                    Naciskasz enter i glupota rozlewa sie szerokim strumieniem po calym internecie.
                    • Gość: yanoosh Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.durrpol.com.pl 02.04.04, 14:35
                      mam nadzieję, że wkrótce się w niej utopisz, bo ratunku dla ciebie żadnego nie
                      widzę
                    • Gość: YOker Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 213.17.142.* 13.04.04, 08:15
                      Proponuje nie dyskutowac z enterem, pewnie to jakis pryszczaty nastolatek, ktoremu nudzi sie na lekcjach w gimnazjum i glupoty wypisuje.
            • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 14:10

> Jesli uwazasz ze to ze trudem konczysz (lub dopiero co uczeszczasz) 5 letnie
              > studia czyni cie kims lepszym od innych to musisz jeszcze baaardzo
              > dlugo "poszerzac swoje choryzonty" myslowe. Lepies zamiast siedziec na forum to
              >
              > idz lepiej na wyklad. Nie zaszkodzi ci to, a wrecz pomoze w trakcie sesji.

Lepiej moze idz juz sie napic "cherbaty".
              Sloma z butow, sloma z butow...

• Gość: pawel Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 212.160.145.* 02.04.04, 14:14
                >Lepiej moze idz juz sie napic "cherbaty".
                Sloma z butow, sloma z butow...<
                Cóż za argumenty. Widać że 5 letnie studia robią swoje.
            • Gość: Simon Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.brzeziny.net 08.04.04, 22:35
              enter pewnie właśnie zrobił licencjat i jest strasznie z siebie dumny..
          • letalin Re: Dobrze ze gaz drozeje. 02.04.04, 14:17
            Gość portalu: enter napisał(a):

> Jednak mialem racje z tymi studiami.
            > To takie wlasnie niewyksztalcone typki.

Ciekawa teza, że ludzie wykształceni nie jeżdżą na gazie?? Ja jeżdżę na LPG , a
            mam 6 letnie studia i jedną specjalizacje za sobą , a drugą przed sobą...
            Nie jestem ginekologiem.
            Stać mnie na LPG i na benzynę, ale wybieram LPG.
            I nie pojmuję dlaczego dając zatrudnienie ludziom w warsztatach zakładających
            instalacje, firmach dystrybujących gaz , małych stacjach LPG mam mieć jeszcze
            jakieś zobowiązania wobec tych, którzy wybrali etylinę. Wolność wg. mnie na tym
            również polega, że każdy może wybrać źle, dopóki nie szkodzi to innym.
            Chociaż trzeba powiedzieć jasno, że wybierając etylinę więcej szkodzisz innym z
            ekologicznego punktu widzenia.
            • Gość: enter Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 64.203.129.* 02.04.04, 14:33
              Kiepski z ciebie lekarz, jesli jezdzisz jeszcze samochodem na etyline. Dobre 10
              lat bedzie jak juz takich nie robia.
              To pewnie jakis wrak zza zachodniej granicy. Jakis Kadett labo Golf II? Mam racje.
              Nie dziwi w tym swietle fakt, ze nie stac cie na benzyne.
            • Gość: Kompressor Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 212.160.230.* 02.04.04, 14:46
              Tyle lat w Polsce jest internet ale ludzie jeszcze sie nie nauczyli ze nie
              nalezy karmic trolla...pan enter robi sobie z was zbytki panowie wiec po co
              dajecie mu robic sobie z was dobra zabawe, prowokuje was a potem wciaga w swoja
              jałową, pozbawiona celu i sensu dyspute na poziomie obrzucania sie blotem...(
              kazdy fan Lim Bizkiet spiewa teraz ze mna : "Keep trollin, trollin, trollin..;)
              A do autora watku :
              To co mowisz nie ma sensu, moj motor na benzynie spala 12l / 100km a silnik
              sasiada (tez na benzynie) pali 6l / 100km. Wiec za przejechanie tego samego
              odcinka zostawia o polowe mniej w budzecie panstwa niz ja . a to cwaniak z
              niego, nie ? a to szuja zlodziej normalnie !!! ;)

A twoje auto ile pali Tojo ???.....
              zastanow sie jeszcze raz nad tym co mowisz..
        • Gość: skodziarz Hej Toyo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.04, 08:52
          A nie uważasz ,ze prościej było by obniżyć podatek na benzyne i olej napędowy?
          Myślisz jak nasz pierdolony rząd : dopieprzyć wszystkim na maksa. Nie ładniej
          było by poluzowac trochę ludziom?
        • Gość: Tomi Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 212.160.235.* 07.04.04, 12:21
          Hej Tojo. Proszę jedyny kulturny? Słuchaj jeśli chcesz zżc w kraju, w którym
          wszystko jest poukładane tak jak należy to zwijaj manatki. Zgadzam sie z Toba,
          że wszyscy powinni być równi wobec prawa. Ale tak nie jest. Popatrz na inne
          sfery życia. Myślę, że pozostaje się cieszyć, że LPG jeszcze nie jest obłożone
          tak dużym podatkiem. Druga strona tego to dywersyfikacja paliw. Czyli jak
          odetną nam benzynę to.... itp. Gaz ma tez wiele wad. Część znich wynika z
          oszczedności tych co kupują instalację, a część z oszustwa zakładów mątujących.
          Mozna by było wiele pisać. Zyjemy w dziwnym kraju gdzie ceny są z Zachodu a
          zarobki ze Wschodu...
        • Gość: Simon Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.brzeziny.net 08.04.04, 22:32
          Odpowiem tak kulturalnie jak tylko potrafię:
          1. gaz jest bardziej ekologiczny
          2. gaz nie śmierdzi i nie psuje silnika jeśli instalacja jest dobrze założona
          3. samochód z zepsutym katalizatorem wali odór zgniłych jajek w powietrze ..a
          siarkowodór jest jeszcze bardziej trujący niż gaz lpg no i bardziej śmierdzi
          4. akcyza (a takim podatkiem obłożone sa paliwa) niegdyś była nazywana podatkiem
          od luksusu.. trudno zaliczyć nośnik energii do luksusów..
          5. zbyt wysokie podatki hamują wzrost gospodarczy
          6. państwo powinno zajmować się sprawami do których jest przeznaczone - tutaj
          należałoby walnąć większy wykład... w skrócie -> ludzie zaczeli się łączyć w
          plemiona a potem państwa w celu umożliwienia realizacji pewnych wspólnych celów
          takich jak obrona a potem np. budowa dróg itd.. nie jest rolą państwa wycieranie
          nosa obywatelom a niestety do tego dąży państwo opiekuńcze lub pseudoopiekuńcze
          mamiące motłoch widokami np. bezpłatnej służby zdrowia... każdy wie, że służba
          zdrowia bezpłatna nie jest... a swoje pienidze człowiek najlepiej wydaje
          samodzielnie a nie poprzez urzędnika..
          7. jak już wspomniał MiB na poczatku płacisz większe podatki bo masz więcej
          miejsca w bagażniku... ;)))
        • Gość: YOker Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 213.17.142.* 13.04.04, 08:10
          Hm, za benzyniakiem pachnie?
    • v-nietu Ta dyskusja nie ma sensu bo ci co jeżdżą na gazie 02.04.04, 14:35
      zawsze będą argumentować: "załóż se LPG a nie płacz że benzyna droga". Nie mam
      i nie będę miał instalacji LPG. A niska cena gazu wynika PRZEDE WSZYSTKIM z
      mniejszych narzutów w stylu podatku drogowego i całego tego szajsu
      odprowadzanego do skarbu państwa. Mówiąc krótko są równi i równiejsi (LPG) ale
      to się skończy bo koncerny paliwowe napierają widząc że spada sprzedaż benzyny
      i ON.
      • Gość: pawel Re: Ta dyskusja nie ma sensu bo ci co jeżdżą na g IP: 212.160.145.* 02.04.04, 15:22
        Ale te same koncerny paliwowe tez produkuja lpg i uwierz mi ze marze osiagane
        przez producentow na lpg sa porownywalne z benzynami i napedem.
    • Gość: yanoosh Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.durrpol.com.pl 02.04.04, 14:40
      proponuję zakończyć w tym miejscu tą dyskusję, bo jest ona jałowa jak pola koło
      Kielc
    • Gość: Tojo Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 15:35
      Pali 9 benzynki. Weź pod uwagę, ze sa coraz mniejsze wpływy z akcyzy za benzynę
      z powodu mniejszego jej zużycia. Rośnie zaś zużycie gazu obłożonego mniejszymi
      podatkami. I dlatego będą podnosić akcyzę na benzynę. Pzdr
      • Gość: Kompressor Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 212.160.230.* 02.04.04, 15:51
        Racja. Albo cos zrobia z cena gazu, ale zeby sie z tego powodu cieszyc to moim
        zdaniem przesada bo to nie wina kierowcow ze przechodza na gaz tylko rzadu ze
        narzucajac takie oplaty za benzyne zmusza nas do szukania tanszego paliwa.
        A to ze sa z tego mniejsze wplywy do budzetu to prawde mowiac mam to gdzies, bo
        to jest dziura bez dna. Mozna tam pompowac pieniadze a i tak wiekszosc sie
        rozchodzi dziurami, zreszta jak jest kazdy widzi ;) Bajki o darmowej sluzbie
        zdrowia itp to tylko puste slowa, kto dzis idzie do panstwowego jak chce miec
        cos zrobione dobrze i w sensownym terminie...
        najsmieszniejsze jest to ze chyba jestesmy juz tak zaszczucie ze zamiast
        obwiniac rzad za to ze narzuca nam takie ceny na paliwo, szczekamy sami na
        siebie ze ktos jezdzi taniej i mniej daje sie okradac..
    • Gość: Rewolucjonista Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.centertel.pl 02.04.04, 16:28
      A bogaci to powinni płacic za chleb 50 PLN ( jak zarabia 10 k PLN ) to go stac
      a emerytka by placila 1,5 PLN a co niech bogaty dokłada sie do budzetu ...

Zrozumiesz swoja pojebana filozofie jak pojdziesz po zakupy i zaplacisz 0 5 gr
      wiecej za ziemniaki , jabłka itp . bo wlasciciel zieleniak jezdzi na gazie i
      zgodnie z twoja argumentacja powinie więcej dokładac do budżetu ( ale to ty
      durniu za to zapłacisz a nie on - bo nie bedzie pracował charytatywnie tylkoi
      podniesie ceny ... jak wszyscy w okolicy )
    • Gość: luk Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 17:32
      to zainstaluj sobie instalację i nie gadaj głupot
      • Gość: ONA Przede wszystkim to dobrze dla SILNIKÓW!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 19:34
        !
        • Gość: Klakson Re: Przede wszystkim to dobrze dla SILNIKÓW!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 21:31
          Przedstaw mi jednego rzeczoznawce negującego stosowanie gazu?
          O negatywnych skutkach zasilania gazem, mówia tytlko laicy motoryzacyjni, bez
          wykszstałcenia.
          • Gość: hiszpan Re: Przede wszystkim to dobrze dla SILNIKÓW!!!! IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 12:43
            ludzie z gazem to jest tak jak z olejem opałowym.Mianowicie olej opałowy niczym
            nie odbiega od oleju napędowego za wyjątkiem ceny. Ale tu Ministerstwo Finansów
            stwierdziło, że spaliny z oleju opałowego są toksyczne i zabroniło go używać.
            Podobnie chciano zrobić z gazem ale nie wyszło im bo na nieszczescie dla nich
            gaz nie uwalnia toksycznych związków podczas spalania. Gdyby tak było to już
            milion ustaw i rozporządzeń zabraniałoby używanie gazu do zasilania samochodów.
            Ponad to Orlen już niebawem Kulczyka musi zarobić, to i bębą dążyć do
            podniesienia ceny gazu żeby jaździć na benzynie.
    • lexus400 Re: Dobrze ze gaz drozeje. 03.04.04, 22:03
      Gość portalu: Tojo napisał(a):

> Witam. Litr paliwa kosztuje 3,50. Kierowcy jeżdzący na benzynie dokładają
      > duzo do budzetu. Gazownicy też powinni składać sie na nasze państwo. Dlaczego
      > ja mam wiecej placić na państwo niż właściel pojazdu na gaz?

Już raz to pisałem na forum ale widzę, że nadal są tacy niedoinformowani debile
      jak Ty. Jak Ci żal to zamontuj sobie instalację za 2 tyś lub 6 tyś. i płać
      tankując gaz na to popierdolone państwo 0.26 PLN akcyzy (jak narazie -
      planowana podwyżka 0.12PLN), 0.06 PLN podatku paliwowego i 22% VAT-u - wszystko
      zawiera cena gazu.
      A tak naprawdę to robisz z siebie wielkiego kretyna, "NIE CHCE MI SIE Z TOBA
      GADAC".
      • lexus400 Re: Dobrze ze gaz drozeje. 03.04.04, 22:07

Gość portalu: Tojo napisał(a):

> Witam. Litr paliwa kosztuje 3,50. Kierowcy jeżdzący na benzynie dokładają
        > duzo do budzetu. Gazownicy też powinni składać sie na nasze państwo. Dlaczego
        > ja mam wiecej placić na państwo niż właściel pojazdu na gaz?

...a jeszcze napiszę dobrze, że benzyna drożeje jak będzie kosztowała 5 PLN to
        niektórym z Was rura zmięknie a jak będziesz chciał jeszcze płacić podatki
        zawarte w "szlachetnej" PB to niech kosztuje i 10 PLN mam to w dupie bo gaz
        będzie wtedy po 5 PLN.
        Pzdr.
    • Gość: obywatel Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 17:42
      Juz ci mowie dlaczego
      1) on zalozyl instalacje wlasnie po to zeby placic mniej!
      2) cena benzyny juz jest o duzo za wysoka - prawie 3,70 to dla wieli za duzo
      3) nawet jak podniosa to na tym sie nie skonczy bo znajdzie sie jakis burak,
      ktoremu bedzie przeszkadzac ze tramwajem czy autobusem jest taniej i ze ludzie
      sie przesiadaja na miejskie srodki komunikacji bo nie maja pieniedzy na paliwo.
      Ps. Mam auto na benzynke i nie mam instalacji gazowej, z czego bardzo ubolewam.
    • Gość: Damian Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.adm.us.edu.pl 05.04.04, 07:27
      Czytając te posty śmiech mi bierze LPG bronia ludzie ktorzy kupili auta na 8
      letnie raty lub sprowadzili z szrotów i teraz ciężko liczą każdy grosz Jeżeli
      kogoś było stać na kupno auta średniej klasy to i stać go na utrzymanie Dlatego
      nich się odpierdolą gazownicy od tych którzy jeżdżą na benzynie jak narazie
      zaden kretyn do tego mnie nie zmusi wystarczy zaobserwować na stacji paliw
      jakie ćwoki tankują gaz
      • Gość: Simon Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.brzeziny.net 08.04.04, 22:53
        jak narazie to przyp..lają się do gazowników a nie odwrotnie...
        gazownicy mówią "nie przyp... się tylko załóż sobie gaz też będziesz miał
        taniej" ale do niektórych to nie trafia..
        widziałem też kiedyś takich co chrzanili o prestiżu.. że niby jazda na gazie to
        jakaś sromota.. takich informuję, że w każdej chwili mam możliwość jednym
        przełącznikiem zwiększyć swój prestiż..
    • Gość: krisis Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 08:23
      W zwiazku z niektorymi wypowiedziami :)

Otoz tak jak w kazdej dziedzienie gospodarki tak i w paliwach pojawily sie
      tansze produkty.

Wezmy dla przykladu pierwsze z brzegu artykul spozywczy - "MASŁO"
      Ceny tego produktu w zaleznosci od producenta, stosowanych metod produkcji i
      konserwacji wachaja sie od 2,5 zł do nawet 15 zł. Produkty z gornej polki
      charakteryzuja sie przed wszystkim trwaloscia. Zas wartosc energetyczna
      produktow jest podobna. Oczywiscie biorac pod uwage konkretne produkty z tego
      samego segmentu, czyli np. dietetyczne lub pelnokaloryczne.

Smak takiego masla jest podobny, w jednym jest wiecej naturalnych produktow w
      innych wiecej konserwantow.

Podsumowujac. Klient wybiera to na co go stac!!! Jezeli ja obliczajac swoj
      budzet kalkuluje, iż jezdzac na gazie zaoszczedze wazna czesc gotowki, nawet
      wykladajac gruba kase na instalacje to rozsadek mowi - oszczedzaj. Tak samo jak
      chetnie kupilbym lepsze maslo, tak samo mam prawo wybrac tansze i troche
      gorsze - czyli znow okradam Panstwo - z mniejszej kwoty mniejszy podatek. To
      moja indywidualna decyzja. Jezli nie oplacaloby sie sprzedawac gazu dla Panstwa
      i dystrybutorow w tej cenie to nie sprzedawaliby go!!! Jezeli zas chodzi o
      uzywanie gazu to polityka Panstwa, ktore samo promuje uzywanie gazu kierujac
      sie dalekowzrocznymi planami (ekologiczne paliwo - mniejsze naklady na ochrone
      srodowiska i przywracanie zniszczonego srodowiska do stanu akceptowalnego),
      jest taka a nie inna. Zawsze Panstwo wspomaga inwstycje, ktore przynosza zysk,
      lub powoduja mniejsze koszta w przyszlosci - czyli krotko mowiac takie ktore
      pozwola Panstwu zaoszczedzic pieniadze. A jazda na gazie jest wlasnie taka
      inwstycja. Nie bez powodu wciaz szukane sa nowe zrodla energii i wciaz jak na
      razie gaz jest jednym z najczystszych zrodel energii.

I wciaz nie moge zrozumiec, dlaczego przeciwnicy gazu tak bardzo sie oburzaja,
      iz samochod z gazem np. smierdzi <szok>. Mie osobiscie bardziej przeszkadzaja
      tiry i inne diesle kopcace jak w elektrowni, gdzie jazda za nimi mozliwa jest
      tylko przy zamknietym obiegu powietrza, podobnie ma sie rzecz z kiepsko
      wyregulowanymi benzyniakami. Bo dla informacji "benzyniarzy" auta jezdzace na
      gazie sa regularnie przegladane i majac (a przynajmniej) powinne miec
      wyregulowany caly silnik wlacznie z wtryskiem itp.

pozdrawiam
      • Gość: Tojo Do Lexusa 400 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 08:47
        Czy ja kogoś obraziłem. Chyba chłopie nie dorosłeś,zeby rozmawiać na takim
        forum. Dlaczego w stosunku do mnie uzywasz okresleń "debil" , "kretyn"? Chyba
        mozna rozmawiać w sposób bardziej kulturalny. Ale rozumiem, ze nie z tobą.
        Sam sobie wystawiasz świadectwo. Twój poziom jest żenujacy.
        Nie pozdrawiam.
    • Gość: rollo tomasi Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 213.76.135.* 05.04.04, 08:57
      Przepraszam, ze nie doczytałem do konca wątku o drożejącym gazie. Głupota
      zaczęła się wylewać już koło 10 wpisu. Nikt jednak nie zwrocil uwagi na
      fundamentalny argument dlaczego gaz ma byc tanszy. Pomijam, ze jest odpadem -
      to fakt, powstaje podczas krakowania ropy naftowej. A tanszy ma byc dlatego
      ze jest ekologiczny - mniejsza jest emisja CO oraz weglowodorow. Wiele krajow
      europejskich m.in. skandynawskie, dofinasowuje montaz inastalacji, czasem
      nawet 90% wartosci.

PS. A ja jezdze dlatego, ze jest tanszy. Przejechalem juz okolo 150 tys. i
      jest mi z tym bardzo dobrze. A pierogi i nalesniki tez bardzo lubie. I studia
      się jakoś udało skonczyc.
    • Gość: eko Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: 217.153.88.* 05.04.04, 09:26
      Dlaczego właściciel pojazdu na bebzynę ma zanieczyszczać powietrze za friko,
      jak nie chce czystosci to niech płaci,a jak zależy mu na srodowisku to niech
      zakłada gaz (a jak się boi - niech się przesiadzie na rower lub hulajnogę) i
      nie wypisuje takich banałów.
    • Gość: matrix Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.dialog.net.pl 06.04.04, 15:14
      Bo jesteś frajerem że gazu nie zamontowałeś, a po drugie gaz jest bardziej
      ekologiczny i na dłuższą mete to państwo powinno do niego dopłacac jak to się
      robi na zachodzie. Ale Polska to zacofany kraj i dopiero za 10 lat dotrze to do
      niektórych. Pozdrowienia
    • Gość: Klakson Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 23:30
      Tojo jak się pouczycz i skonczysz gim. to mozemy pogadać.
    • Gość: gm Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 10:50
      Ty buraku stuknij sie w głowę.
      Żal ciebie w dupe ścicska że inni mogą mnie płacić.
    • Gość: anonimowy Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 11:26
      Coś ty zdurniał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ejo Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 01:04
      typowe rozumowanie Polaka: czego chce Polak kiedy straci czesc majatku? Zeby go
      odbudowac? Nieee, chce zeby sasiad stracil wszystko !!! Puknij sie w czolo bo
      albo jestes glupi albo nie wiesz ze mozesz przerobic auto na gaz i placic mniej.
      • Gość: ejo Re: Dobrze ze gaz drozeje. IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 01:12
        P.S. Bez urazy dla Polakow, ale jak czytam takie glupoty to mnie nosi, a z
        reszta wszyscy wiemy ze zyjemy w ciemnogrodzie. Pozdrufka dla wszystkich
        posiadaczy LPG.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka