Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Awantura o Volta

IP: *.emea.ibm.com 19.10.10, 08:27
gdzie dzis sloneczko swiecilo rano?
Obserwuj wątek
    • Gość: zimmny Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 08:57
      Wreszcze rankingu idealnych samochodów dla mnie.
      Realizując 3 założenia: 1- wygodnie, 2-niebanalnie, 3-nigdy nowego samochodu, najlepszym rozwiązaniem jest C6 lub Lancia (koreańczyki wyjątkowo paskudne), jeszcze Vel satis by się załapał, Za niewielkie pieniądze rewelacyjny komfort i wyposażenie, a do jakości wykonania też nie ma się co przyczepić. I w dupie mam że nie ma gwazdy na masce, oczekuję komfortu a nie "prestużu".
    • Gość: kostek Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.centertel.pl 19.10.10, 09:17
      Brakuje mi w tym rankingu Vel Satisa :D
    • Gość: jacek Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 09:26
      Nie jestem jasnowidzem, ale za tego "szermana" to się komuś od widzów dostanie. Nie trzeba też nadprzyrodzonych zdolności, by przewidzieć, jak bardzo Voltowi zaszkodzą marketingowe kłamstwa. Pewnie wielu z nas nawet do głowy nie przyszło, że że nazywanie Volta samochodem elektrycznym ma ukryć jego hybrydową naturę, ale amerykanie mogli uwierzyć. Niestety, niektórzy dziennikarze w USA też się nabrali, wygłupili i teraz się wściekają. Z zemsty będą zestawiali Volta z Priusem i Insightem, więc cenowo nie będzie to wyglądało zachęcająco. W centrali Nissana pewnie wszystkie śmietniki pełne są butelek po szampańskim.
    • Gość: wer Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 09:47
      ranking można uzupełnić o
      1. alfa 166
      2. vw phaeton
      3. chevrolet epica
      4. saab 9-5 (tak tak to nie pomyłka, koszty serwisu nokautują ceny używek)
    • Gość: select Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 09:53
      @kostek
      Vel Satis - brzydal :)
      Ale jak się nie zauważy do czego się wsiądzie, to jeździ się rewelacyjnie.
    • Gość: GosiaQ Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.acn.waw.pl 19.10.10, 10:07
      Thseis wygląda bardzo dostojnie, wygląda lepiej niż jeżdzi. C6 świetnie podsumował Clarkson stwierdzająć coś w stylu, że to "the most comfortable way to lose money"... no ale jeśli by znależć używaną w dobrej cenie... Koreańczyki brzydale
    • Gość: zimmny Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 10:14
      Vel Satis dla jednych brzydal dla innych nie, mi się podoba, ale mi podobała się stara Multipla ;-))). Przynajmniej nikt go nie pomyli z całą resztą tałatajstwa klepaną na jedno kopyto.
    • Gość: golbon Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 10:31
      panie Balkan, C6 schrzanione?

Oryginalna stylistyka, świetne materiały, genialne zawieszenie, bardzo dobre silniki.

To, że jakieś auto nie wygląda jak "ukochane" przez Polaków Audi nie znaczy, że jest schrzanione...

A, że nowe kosztuje tyle w Polsce? No cóż, przecież to nie auto klasy średniej, by kosztowało 100tyś.

KIEPSKI RANKING!
    • Gość: nowy Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.chello.pl 19.10.10, 10:35
      Ja dorzuciłbym obowiązkowo Forda Scorpio
    • Gość: tmk Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 11:36
      żenada z tym voltem ale ja się cieszę bo życzę wszystkim "eko" takich problemów! haha! do piekła!
      pierwsza generacja Soarera faktycznie b.ładna
      vel satis powinien być na pierwszym miejscu , ranking dobry oraz najbrzydszy samochód świata czyli ford scorpio po liftingu , no i oczywiście jeszcze RENAULT LATITUDE czyli SAMSUNG SM5 - 100% NIEWYPAŁ
    • Gość: szym Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 11:48
      @wer, z tym saabem 9-5 to i masz rację i jej nie masz. Ceny serwisów autoryzowanych są rzeczywiście zabójcze, są jednak nieutoryzowane serwisy, które zrobią wszystko w tych samych cenach co podobne serwisy volvo, bmw, czy alfy. Do tego, jeśli tylko nie wybierzesz silnika 3.0D to masz trwały i niezawodny samochód.

Ceny części nie powalają. Nie jest to oczywiście poziom fiata uno, ale można przeżyć.

Od Velsatisa wolę Avantime - kosmiczny wóz:-)
    • Gość: ala Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.as.kn.pl 19.10.10, 12:17
      a passat? i phantom czy coś takiego?
    • Gość: etron Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 12:31
      Thesis to bardzo udane i przyjemne auto. Takie Maserati Quattroporte z logo Lancii.
    • Gość: qwe Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.u.itsa.pl 19.10.10, 12:51
      @golbon: C6i "bardzo dobre silniki."

jest tylko jeden! i to klekot!
    • Gość: Hutch Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: 109.243.28.* 19.10.10, 12:57
      @nowy
      I to przede wszystkim w wersji Cosworth. Prowadzi się bajecznie. No i wyposażenie w najbogatszej wersji... do dzisiaj niektóre auta tyle nie mają.
    • Gość: Szerman Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 14:00
      Daewoo "Szerman", dobre:D Panie Jacku, proszę poćwiczyć wymowę słów angielskich.
    • Gość: rob Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.10.10, 14:13
      Mi brakuje tu calej amerykanskiej smietanki typu Chrysler 300 C itp. Wszelkiej masci Chryslery, Chevrolety itp z ostatnich lat to totalna porazka jesli chodzi o jakosc i - moim zdaniem - design. Ale powoli sie to znowu zmienia i pozostaje miec nadzieje, ze bedzie jak dawniej i ze amerykanskie auta beda znowu przyspieszaly krazenie krwi u auto-fascynatow.
    • Gość: Kolms Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: 195.225.120.* 19.10.10, 14:38
      ulubione słowo Pana Jacka: "jednak" :)

Subaru Impreza WRX STi (może Prodrive) na auto tygodnia!
    • Gość: Lancius Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.gemini.net.pl 19.10.10, 15:03
      GM to typowa korporacja - sprzedali by szefa na części zamienne, byle na tym zarobić.
      Lancia ciekawa, ale jak dla mnie aż za bardzo. Pasuje bardziej na samochód Kingpina z komiksu o Batmanie, niż na polskie drogi. Wersja z przyciemnianymi szybami w tylnym lusterku i zawał gotowy. Ciekawe czy się Lancii kiedyś uda przebić - bo samochody robią dobre i faktycznie o konwencjonalność ich posądzać ciężko, ale jakoś na popularność chyba narzekać nie mogą...
      __
      www.tanie-podrozowanie.net/
    • Gość: Turbokozik Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: 195.114.174.* 19.10.10, 16:04
      Thesis boska...
    • Gość: jaro Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.e-wro.net.pl 19.10.10, 17:13
      Thesis oraz C6 są wg mnie bardzo ciekawymi samochodami. Nie każdemu się musza podobac - i nie będą - ale takie też po cześci jest ich zadanie. Jak ktoś kupił takie auto to po to, zeby się wyróżniać, a auta w których się człowiek wyróżnia kupi jedynie mała garstka ludzi. I to, kontynuując, zaniża pocno ceny używanych modeli. Czy są niezawodne? Fajnie by było, gdyby były, ale znając życie auta ekstrawaganckie nie są niezawodne. Chociaż, może akurat... Mnie sie osobiście bardzo podoba thesis, zawsze kiedy ją widzę otwieram usta z podziwu dla jej linii. Nie ma drugiego auta chociaż lekko nawiązującego stylem do Thesis, która ma STYL
    • Gość: Purysta Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: 202.156.15.* 19.10.10, 17:14
      Bardzo dawno się nie odzywałem, ale Szerman spowodował, ze muszę... Balkan, człowieku, wstyd, wstyd, wstyd i kompletny brak profesjonalizmu.
      Poza tym wymowa słynnej marki niemieckiej. Mogę się mylić, ale Balkan wymawia to jak typowa złotówa: mArcedes.
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 17:18
      Najdłuższy odcinek w krótkiej historii MD ?:)
      ...
      Tia, z Voltem niemniejsza afera niż z konkursem na hasło dla Autotradera/Moto.pl...
      Jeżeli to prawda co mówią dziennikarze to GM powinno spłonąć:)
      ...
      Natępca SC - świetny pomysł. I generacja bardzo zgrabna (..jeno troche z tymi lampami z przodu ... bałagan designerski:)
      ...
      Dobry ranking:
      C6 - ładne auto, powinna być tez wersja 2-drzwiowa,
      Ten Hujijijdaajiii niebrzydki o dziwo...
    • Gość: Wombat Re: Motodziennik: Awantura o Volta IP: 94.75.121.* 19.10.10, 17:34
      C6 i Thesis będą klasykami. Mówię serio.

Chciałbym któregoś z nich. Może za kilka lat... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka